:(

Och jag kom inte med i Oralspex  (vårt festeri) heller...vad förvånad jag blir, eller inte. Inget jag söker blir jag antagen till, ingenting går som jag vill. Jag kanske är gnällig nu, men det är så det känns. Helvetes jävla skit.

Priset är det enda som betyder något

Idag berättade min syster om en kvinna som hade varit i däckaffären samtidigt som henne och pappa. Det här hade kunnat vara med på tjuvlyssnat.se

Kvinnan: Jag vill ha ett par billiga däck.
Expedieten: Ja, ett par bra och billiga däck?
Kvinnan: Nej, de behöver inte vara bra.
Expediten skrattar.
Kvinnan: Jag har besiktning om några dagar.

Haha.

All by myself


"All by myself" - Celine Dion

Igår var Lovisa, Rebecka och Annie här och kollade på Let's Dance (finalen) och åt godis/chips. Det var mysigt och det var faktiskt ganska spännande att se finalen trots att jag knappt sett ett enda Let's Dance-avsnitt (någonsin). Jag älskade Laila Bagges sista dans, den där hon hade vit klänning och dansade till "All by myself" - dock inte Celine Dions version. I alla fall så kom jag att tänka på Celine Dion och hur mycket jag älskar hennes version av låten. Speciellt mot slutet när hon verkligen tar i. Jag får gåshud. Underbart. Tänk om man hade haft sådan röst.

Jag tyckte nog det var rätt att världens starkaste man (vad han nu hette... magnus?) vann. Han är så enormt stor, men kan ändå röra sig så pass smidigt, imponerande. Han var nog en värdig vinnare, det tyckte i alla fall Annie som har följt programmet.

Scary dream

I natt drömde jag värsta mardrömmen. Jag var logopedstudent på ett sjukhus. Plötsligt började det ske en massa mord, det var någon som gick runt och sköt alla som kom i hans väg. Det var även en liten flicka som högg ner sin mamma med en yxa men kastade yxan så att det såg ut som en annan vuxen man hade gjort det. Mot slutet av drömmen så fick jag se mördaren, han hade stora solglasögon på sig. Det är allt jag kommer ihåg av honom. Den sista han sköt var en man som precis hade satt sig i sin bil.

Det var en jätteläskig dröm, jag hörde skotten hela tiden och såg blod. Till och med folk som jag känner i verkligheten blev skjutna. Och i drömmen hade allting startat på grund av någon kör. Shit, man tror man kommer ihåg så mycket av drömmen när man vaknar, men det gör man inte. Jaja, läskigt var det i alla fall.

Musikassociationer

"Linger" - The Cranberries

Det är inte klokt vad musik kan vara associerat till vissa platser och händelser. När jag hör den här låten tänker jag direkt på de två veckor jag bodde i Lund och pluggade till sjuksköterska (hösten 2006). Detta beror på att jag under den tiden lyssnade väldigt mycket på denna låt. Det är en bra låt, men den gör mig lite deppig. Det kanske kan bero på dels att den är lite sorgsen i melodin och dels på att min vistelse i Lund inte blev som förväntat...

Har ni några låtar som ni associerar till speciella händelser/platser/personer i ert liv?


Nybörjarkurs i Östgötska



Här får ni en nybörjarkurs i Östgötska, haha- Jag tycker detta var jätteroligt, speciellt med tanke på att de har med uttryck som bland annat har med Kårallen att göra. Om ni mot alla odds vill lära er denna dialekt, så är det bara att härma uttrycken i kursen. Lycka till.

Kravall full av människor, köande, bra musik och dans

Shit, jag råkade sova till 12.45 idag..tycker inte om att sova så länge... hela dagen försvinner ju.


Igår var det ju kravall som gällde, det var jättekul. Vi var först hos Emma och sedan skulle vi till förfest nummer två, men ingen av de som Emma kände var där (en hade gått till någon annan fest och någon hade däckat), så det var bara en massa finnar där. Emma, Cissi, Hanna och Carro ställer ju upp med ett lag i pilklastningen på DömD på lördag, så de fick i alla fall öva lite på att kasta pil.

Vi var inte kvar där så länge, utan cyklade ganska snart till Kårallen där kravallen skulle äga rum. Det var extremt lång kö för att komma in, lång kö för att få hänga in jackan och kö till toaletten. Så innan vi var redo att inta dansgolvet var klockan närmare ett. Vi stod i garderobskön ganska länge och det var KAOS, rent ut sagt. Folk bakifrån tryckte, förstår inte varför folk inte bara kan stå stilla och vänta på sin tur. Det går ju knappast snabbare bara  för att de trycker!! Dessutom var personalen som skulle hänga in jackorna åt oss, extremt sega. De gjorde allting i Slow Motion. Jag menar det verkligen. Tog en jacka (långsamt), gick långsam och hängde upp den på en galge och gick långsamt tillbaka och lämnade långsamt brickan till "kunden".

Sedan skulle jag och Carro beställa en öl i baren, men där var de också fruktansvärt sega. Det stod massa folk i en klunga bakom disken och gjorde ingenting, trots att det var lång kö. Det tog typ tio minuter för en tjej att hälla upp öl i ett glas. Sedan när vi väl fick beställa så fanns varken den ölen som jag eller Carro ville ha, så jag tog en cider istället. Dåligt dåligt!

En sak som var positiv med kravallen var att musiken var toppen!!!! Brukar vara dålig på kravaller, men inte igår. Och så var det mycket folk, vilket också kan ses som positivt.

Så trots att det var mycket köande, så var det en lyckad kväll. Vi hade väl våra svackor, jag blev t.ex. på lite dåligt humör av att stå i garderobskön, men det gick över sen.

Update

Det får bli ett kort inlägg, har inte överdrivet mycket tid just nu. Jag har idag varit på föreläsning med en oerhört duktig föreläsare från USA. Han föreläste om Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK). Det var intressant och jag förstod nästan allting han sa (jag=imponerad över mig själv). I och för sig använde han sig av ganska lätt engelska, vilken kan förklara varför jag förstod, haha.

Nu har jag precis sytt fast två märken på ovven (overallen), det tredje får jag ta en annan dag. Nu ska jag äta lite, försöka hinna power-nappa... Och sen blir det förfest hos Emma innan kravallen!

Dagens shopping(fynd?)


Dagens shoppingfynd:

  • jeansleggins från Gina Tricot (ja, jag vet att det är många som har sådana, men jag vill också ha dem)
  • linne från H&M
  • blått linne från H&M (ej med på bilden som ni säkert ser)

Sedan köpte jag även bläckpatroner, en cider, en potatisstöt eller vad fan det nu hette och så klippte jag mig. Jag klippte bara en cm, men har man inte så långt hår så märker man det... Andra kanske inte ser det, men nu kan jag knappt sätta upp håret igen. Klippte mig i alla fall hos en väldigt bra frisör.

Sconeskvällen var mysig som vanligt... :)

Nej, dags att sova. Imorgon blir det föreläsningar (hej verkligheten!) och sen på kvällen är det dags för kravall.

Godnatt.


Först städning, sen sconesbakning

"Vi sa sy och vi ska sticka, vi ska na na na na na na för den stora na na kvällen, så ska vi sy modellen..." Eh, vad mycket av den texten jag kunde då. För er som inte kan lista ut vilken låt det är, så kan jag tala om att det är den där sången som mössen sjunger när de syr Askungens klänning inför balen som kan vara långtråkig och dötrist och alldeles...alldeles underbar. Och varför skrev jag den texten? Jo, för nu banne mig måste jag städa. Och när jag och min syster var små sjöng vi alltid den sången (eller det vi kunde av den, kunde den inte bättre då än nu) när vi skulle städa. Så nu tänker jag på den och hoppas att den ska skänka mig inspiration att ta i tu med det som hatar så innerligt.

Men nu måste det bli fint här, för ikväll kommer flickorna (några av dem iaf) på sconeskväll ♥

Ps. Jag har shoppat också, äntligen är jeanslegginsen i min ägo. Foto kommer senare om tid finns.

Planer för dagen

  • Praktikseminarium 08.15-12.00
  • Klippa mig 13.00
  • Ärenden på stan: systemet, köpa potatismosare eller vad det heter, vitt längre linne och bläckpatroner till skrivaren.
  • Städa
  • Gå promenad
  • Sconeskväll


Fullt upp.


Skola, kravall, träning, irritation, oro, övrigt

Idag tänkte jag vara strukturerad och ha rubriker här i blogginlägget.

Skola
Idag var första "skoldagen" efter praktiken. Det var en kvinna från Vuxenskolan och en äldrekursare som berättade om hur det var att leda en afasi-cirkel. Det var intressant, men det var inte många i klassen som hade orkat masa sig dit.

Kravall
Nu är kravallbiljetten min och jag har den här hemma, i säkert förvar. Jag mötte upp tjejerna som ville sälja biljetten idag! De var schyssta nog att sälja den till inköpspriset, me like! Jag förstår mig inte på de som har mage att köpa många biljetter och sedan sälja dem för dubbla priset. När jag har sålt biljetter, har jag aldrig tagit mer än det som jag själv har betalat för dem. Man ska ju inte tjäna på det, det tycker inte jag i alla fall. Men nu blir det alltså kravall på torsdag.

Träning
Idag var jag på ett aerobicspass på Friskis. Jag velade för länge angående om jag skulle orka träna eller inte, så jag missade medelpasset som jag hade tänkt gå på. Aerobicpasset var helt okej, bra ledare. Men jag blir inte alls lika trött efter ett sådant pass som efter ett gympapass. För mycket energi går åt till att hålla koll på stegen... Och varför ska alla ledare envisas med att ha situpsen före armhävningarna?!

Irritation
Jag hatar att cykla. Vill ni veta varför? Alla dessa jävla backar. Folk här säger att Linköping är slätt, men så är det verkligen inte. Det är ju fan jämt uppförsbacke i Linköping!!! Tur att min vän Lovisa håller med mig om detta i alla fall. När man är trött efter ett träningspass eller när man är stressad är det inte så kul att ta sig upp för dessa backar...

Oro
Jag har klumpkänsla i halsen och lock för ena örat = symptom för tumör i övre luftvägarna (!!) Jag är sjukt orolig för detta. Men med tanke på att jag varken är man, över 65 år eller rökare, så borde min oro vara obefogad. Men man kan ju aldrig vara säker. Det är alltid något man ska oroa sig för, palla!  Håller jag på att bli hypokondrisk?? Jag ger symptomen någon vecka till att försvinna, sedan är det jag som tar kontakt med någon inom vården, de lär väl knappast ta mina symptom på allvar.

Övrigt
Eftersom jag stack och tränade har jag inte hunnit städa så mycket... Ska väl ta tag i det nu efter att jag ätit kanske. Vet ni, imorgon ska jag klippa mig! Det känns som det är dags för det nu. Men det lär inte bli någon större förändring, tar nog bara topparna. 

Nu ska jag fixa lite käk och sen klockan nio är det "Andra Avenyn" på tv.

Dagens outfit



Tröja från H&M
Tunika/topp från Gina Tricot
Jeans från Lindex
(Gamla kläder)

Och ja, jag ska städa... idag!!

Det är mysigt att fika

Det blev en trevlig fika med trevlig sällskap (Carro). Vi gick till det gamla vanliga caféet, Linds Konditori eller vad det nu heter. Det är mysigt där, de har gott te och goda kakor. Jag tog en chokladbeskvi som vanligt och Carro valde blåbärsmuffins. Jag hade tänkt fota kakorna innan vi började äta eller åtminstone när vi höll på att äta. Men det glömde jag naturligtvis bort. Jag tog i alla fall nedanstående bild.


Carro med tekoppen i högsta hugg

Vet ni, jag har fått biljett till kravallen på torsdag!! Det trodde jag verkligen inte! En tjej hörde av sig och ville sälja en biljett, till ursprungspriset dessutom. Perfekt.


Tjuvlyssnat

Från http://www.tjuvlyssnat.se/:

Sympatier från fel håll

Gång- och cykelbana mot Svartbäcken, Uppsala

En kvinna ~60 går med ena foten på fel sida om strecket som skiljer gångbanan från cykelbanan. En cyklist cyklar förbi och plingar irriterat på kvinnan som inte på något sätt går ivägen. Strax efter passerar en kille ~20 kvinnan. Killen tittar på kvinnan och skakar förstående på huvudet.
Killen: Dessa cyklister med sitt omotiverade jäkla plingande.
Kvinnan (ignorerar killen totalt, och muttrar för sig själv): Dessa ungdomar med sitt omotiverade jäkla småprat.

Kommentar: Haha, jag håller med killen. Hatar också cyklister med omotiverade jäkla plingande. Jag förstår inte vitsen med att plinga på folk som inte går i vägen. Jag blir lika irriterad varje gång folk plingar på mig, trots att jag går till sidan. Men vilken sur tant, så otrevligt. Killen försökte ju bara vara trevlig....

She just sugarcoated it!

Fotbollsmatch i proffsligan, Los Angeles

En ung svensk tjej ~20 pratar med en stor amerikansk man ~45.
Tjejen: I used to play football too.
Mannen: Yes, I can see that. You have soccer legs (nickar mot tjejens stora lårmuskler).
Tjejen (till sin kompis) Han sa att jag har snygga ben.
Kompisen: Han sa ju att du har "soccer legs".
Tjejen (seriöst): Ja, söta som socker!

Ett skämt han hade satt i system
Systembolaget, Uppsala
Det är lördag och enormt mycket människor kommer in fem minuter i tre; precis
före stängning. Köerna till kassorna är cirka 20 meter långa och det går långsamt.
Sista killen i kön ca 23 år kommer fram till den manlige kassören ca 25 år och lägger upp
ett tiotal öl på bandet.
Kassören: Tyvärr, klockan är tio över tre, jag kan inte sälja de där till dig.
Killen (panikslaget): Va?!
Kassören: Skojade bara, men det hade varit kul om det var så.
Killen (muttrar): Snarare läskigt än kul...
Killen tar sina öl och går snabbt ut.

Kommentar: Haha, killen tyckte det skulle vara läskigt att inte få köpa ölen... Som om han skulle dö utan öl en lördagkväll.

Klackrent!

Butik, Fältövers

En kvinna ~30 kommer in med sin mobil i handen.
Kvinnan: Min mobil är sönder. Man kan inte sms:a med den.
Kassören: Då lämnar vi in den på reparation.
Kvinnan: Men jag har en garanti som säger att jag slipper allt det där. Kan jag inte få en ny?
Kassören: Nä, alltså det vi kan göra...
Kvinnan släpper mobilen på golvet och trampar sönder den med sin klack.
Kvinnan: Så! Kan jag få en ny nu?
Kassören: Jag måste låtsas att jag inte såg det där...

Kommentar: Jag förstår inte att kvinnan vågade göra så där. Kassören hade ju lika gärna kunnat bli arg och säga att nu får hon verkligen ingen ny mobil. Så beter man sig bara inte. Men haha kul var det, tycker jag.



Ja, det är sådant här jag pysslar med istället för att städa. Jag har i alla fall slängt in tvätten och ska snart gå ner för att hänga upp den. Jag hatar att hänga tvätt.

Inte världens roligaste måndag

Godmorgon.
Hoppas att allt är bra med er. Här är det okej, men har lite tråkiga sysslor framför mig:

  • Städa
  • Packa upp väskan (var ju iväg i två veckor nyss)
  • Tvätta
  • Skriva klart praktikuppgiften

Låter inte alltför kul, eller hur? Blä, men det är väl lika bra att försöka komma igång direkt. Jag tror jag ska börja underifrån på listan, haha. Det känns som den är prio 1.

Förhoppningsvis händer det även något roligt idag, kanske Carro vill hitta på något?!? Vi får väl se.

På torsdag börjar Dömd, som typ är en massa fester. Några av mina kompisar ställer upp med ett lag i Dömd-tävlingen och då får de företräde till att köpa biljetter även till de andra aktiviteterna. Ett lag fick bara bestå av fyra deltagare, annars hade jag gärna varit med på det också... Men men nu är det som det är. Idag släpptes biljetterna för oss andra, men det är en jättepopulär tillställning, så man hade nog behövt köa hela natten för att få tag på biljetter. Och orka göra det, speciellt inte när man är själv. Jag har i alla fall lagt in en annons på universitets anslagstavla om att jag vill köpa biljett till kravallen. Men det är nog ingen som vill sälja... Vi får väl se.

Hoppas ni har roligare saker för er denna måndag än vad jag har.


Trött på vintern

Tala om seg dag... det enda vettiga jag har gjort är att gå en promenad. Det snöade ute idag, kan ni tänka er? Igår sken solen så att man verkligen trodde att våren äntligen var på väg. Och idag snöade det... Inte kul. Nu är jag trött på kylan, på alla tjocka vinterkläder, halsdukar och uggsen (vinterskorna).

Nej, nu måste jag ta tag i disken här... inte kul...

Förresten så har jag grym träningsvärk efter jogging-turen igår. Kan knappt gå normalt och än mindre böja på benen. 

Ha det fint.

Bilder från gårdagen

Carro har sin egen plats i min soffa!


Min outfit för kvällen. Kjolen är ny och är köpt på Åhléns. Linnet är gammalt, om jag inte missminner mig så kommer det från BikBok.


Carros snygga outfit.


Jag kunde inte låta bli att ta några ego-bilder.




Jag och Carro var hos mig innan vi gick ut på Flamman. Vi pratade om allt möjligt, både om allvarliga saker och saker som inte var så allvarliga. Vi bytte också erfarenheter från praktiken som vi ju precis har varit ute på. Det var kul att höra vad hon hade upplevt. Vi lyssnade såklart också på musik... Vi gick ner till Flamman vid halv två-tiden och upptäckte att det var sjuuuukt lite folk. Då menar jag verkligen sjukt lite. Vi kom ner så pass sent och då var det fortfarande helt tomt på dansgolvet. Jag har nog aldrig varit med om att det varit så lite folk på något uteställe jag har varit på. Menmen, det var kul ändå!! Kvällen slutade dock inte så roligt, men överlag så var det en lyckad kväll, tycker jag.

Nu ska jag och Carro snart gå ner till stan en runda. Jag ska köpa en konservburksöppnare eftersom jag vaknade och var fruktansvärt sugen på majs. Av någon konstig anledning. Jag ska äta Felix Köttfärspaj och att äta köttfärspaj utan majs är helt otänkbart.


Ge mig sommar!


Denna underbara klänning köpte jag idag... I loooove it. Den kan man ha både när man går ut och till vardags, perfa!

Jag köpte även lite annat smått och gott, typ en  topp som jag inte vet om jag ska behålla, rouge, hårband.

Tidig lördagmorgon

Jaha, jag har tydligen vant mig vid att gå upp tidigt. Det är inte ofta jag vaknar klockan 06.30 och inte kan somna om, en lördagmorgon. Jag låg dock kvar i sängen till ca 07.30, men sedan gav jag upp. Nu sitter jag och äter lite frukost, och ska nog bege mig ut och springa en runda om ett tag. Var ju en halv evighet sedan jag tränade... Har i och för sig gått lite promenader nu under praktiken.

Ikväll blir det utgång med Carro, det ska bli kul!! Känner mig laddad.

Låttips


"Hjälp" - Markus Krunegård

Borta bra, men hemma bäst

Puuuh, det är inte helt lätt att resa med en supertung väska och två mindre väskor. Speciellt inte med tanke på att det var två byten som gällde, eller rättare sagt tre eftersom jag skulle ta mig från Resecentrum och hem. Men nu är jag på plats och har till och med varit och handlat.

Idag var det alltså sista dagen på praktiken och det var inte utan att känna ett styng av vemod jag lämnade sjukhuset i Karlskrona. Alla har varit så trevliga mot mig och min handledare har varit toppen. Idag hade vi avslutningssamtal, då handledaren fick ge feedback till mig och jag fick ge feedback till henne. Jag var ju trots allt hennes första student. Hon hade mycket positivt att säga, men också saker som kan förbättras. Att få både positiv och negativ kritik är ju nyttigt. Jag är nöjd med hennes bedömning, och håller med om att jag kan förbättra de sakerna som hon tog upp.

Varje fredag äter de frukost tillsammans och idag var inget undantag. Jag tog en macka, som min handledare inte trodde innehöll solrosfrön, men antingen så gjorde det det, eller så är jag allergisk även mot andra frön. Det var en hel del olika frön i det. Jag fick i vilket fall som helst ont i magen, just när jag satt med en patient. I början kändes det som att jag var hungrig, trots att jag precis hade ätit. Men sedan övergick det till att kännas ungefär som magknip och jag blev smått illamående. Jag tänkte: antingen var det något frö i brödet som jag inte tål eller så har jag fått vinterkräksjukan (som ju har gått på avdelningen). Tack och lov (ta i trä) verkar det som att det var det förstnämnda. Magontet gick över efter ca en halvtimme, vilket var skönt. Tidigare när jag har fått allergiska reaktioner, har jag varit tvungen att kräkas innan magontet försvinner. Men att jag inte behövde göra det idag, är väl ett tecken på att det går åt rätt håll.

Idag på tåget var det en unge som var så himla gullig. Han var ute och reste med sin farmor och farfar, som för övrigt såg förvånandsvärt unga ut för att vara farföräldrar. De skulle spela något slags kortspel med den lille pojkens pokemon-kort. Men reglerna verkade jättekonstiga och det var svårt för farmorn och farfarn att hänga med och förstå vad det gick ut på. Till slut blev pojken lite frustrerad över att hans medspelare inte förstod, men han förklarade tålmodigt igen. Jag kunde inte låta bli att le och farfarn kunde inte hålla tillbaka skrattet. Det var kul.

Ja, hm.. det var väl dagens rapport. Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt och det blir tidig sängläggning.

Dags att ta tjuren vid hornen...

Jag klarade tentan vi hade för några veckor sen..yey! Skönt. Men som vanligt förstår jag inte hur det gick till... Jag kanske kan mer än jag tror.

Imorgon är det sista dagen på praktiken, känns sorgligt. Det känns som jag precis har kommit in i det och börjar känna mig någorlunda avpänd i patienternas närvaro. Då är det dags att sluta. Dessutom är alla i personalen så himla trevliga och jag har verkligen känt mig välkommen där. Jag hade gärna varit kvar en vecka till. Men det är dags att åka hem och sätta sig i skolbänken igen. Det kommer att bli jobbigt imorgon, jag har svårt för det där med avsked.

Åker hem till Linkan direkt efter praktiken imorgon. Ska bli skönt att komma hem till lägenheten igen. Jag ser dock inte fram emot resan så mycket, har läst ut "Luftslottet som sprängdes" och jag börjar bli trött på att åka tåg. Men det ska nog gå.

Nej, nu har jag skjutit upp packningen alltför länge. Dags att  ta tjuren vid hornen....


Matstrupsmuskulaturen = själens spegel ?

Idag har jag fått lära mig att "matstrupsmuskulaturen fungerar som en slags själens spegel". Annars brukar man ju höra att ögonen är själens spegel, men inte i dysfagi-kretsar. Såg nämligen en film om dysfagi (sväljningssvårigheter) idag och fick då höra precis ovanstående mening. Visst att sväljningen (och därmed matstrupsmuskulaturen) är viktig för en människas sociala liv, men själens spegel... hm..jag vet inte...?

Dagen har varit okej, gick ifrån avdelningen redan tio över tre, skönt att komma hem lite tidigare än halv sju. När jag kom hem åt jag och sedan gick jag ut på en timmes prommenad. Jag är imponerad över mig själv - jag hittade vägen som jag och min morfar gick häromdagen. Då mitt lokalsinne verkligen inte tillhör mina bästa förmågor, var detta en bragd. Haha. Det var skönt att gå, härligt väder.

Ikväll ska jag kolla på "Andra Avenyn", jag har blivit lite smått beroende.

Jag håller på att bli sanslöst bortskämd...

Då var den här dagen också så gott som slut... har varit en rolig dag, har haft tre patienter. En sak som är mindre kul att det går vinterkräksjukan på avdelningen där jag gör min praktik. Tänk att precis ha fått en stroke och så drabbas av vinterkräksjukan också... Tycker synd om dem...

Jag har fortfarande inte tröttnat på Caroline af Ugglas "Snälla Snälla". Jag lyssnar på den om och om igen och jag bara ÄLSKAR den. Det är väl framförallt melodin jag gillar, texten är kanske inte så originell...

Hm ja vad ska man mer skriva. Jag orkar inte göra så mycket om dagarna nu, förutom praktiken då... och det får jag ju typ inte skriva något om. Jag respekterar sekretessen till fullo...

Jag blir bortskämd av att bo här hos min mormor och morfar. På morgonen går jag upp 05.30, gör mig i ordning, sätter mig vid frukostbordet och min morfar serverar mig en macka som han redan har brett. Det enda jag behöver göra själv är att hälla i Oboy-pulvret, röra om, föra mackan respektive koppen till munnen och tugga. Borstar tänderna och sedan packar jag ner smörgåsarna som min morfar så snällt har brett och virat in i folie. Packar även ner bananen han lagt fram och mineralvattenflaskan. Min morfar kör mig till tåget som avgår 07.08.

Sedan är jag på sjukhuset. Kommer fram till Emmaboda 18.18. Min morfar hämtar mig på stationen och kör mig hem till ett dukat middagsbord. Äter, ställer disken på diskbänken och sedan är jag ledig resten av kvällen. Låter inte så dumt va?! Jag kommer få mig en chock när jag återvänder till Linkan och förväntas sköta mig själv igen. 



Sofia: Nej, jag har inte köpt klänningen än... Men ska kanske göra det när jag får studiemedlet, den är ju fruktansvärt söt! :) Kram!

Världshistoriens slappaste helg

Jaha, då var den här helgen över också det, usch vad tiden går fort. Den här helgen har jag inte gjort många knop, största delen av den har faktiskt spenderats i sängen. Antingen har jag suttit med datorn i sängen eller så har jag legat och läst i "Luftslottet som sprängdes". Den är för övrigt väldigt spännande, men nu har jag inte mycket kvar. Vad ska jag läsa sedan...boktips, tack?!

Ska upp så där äckligt tidigt imorgon igen, 05.30. Det ska nog gå, tur att jag är någorlunda morgonpigg. Egentligen borde jag sova nu, men jag vill gärna se Beck som börjar nu vid nio. Men om jag har borstat tänderna innan den slutar vid elva, så kommer jag ju ändå få ca 6 ½ timmes sömn. Hm, vilket egentligen är för lite. Men eftersom jag i princip sovit hela helgen, borde jag ju lyckas hålla mig vaken imorgon ändå.

Men jag förstår inte hur jag kan vara så trött nu, trots att jag inte gjort någonting i helgen. Men visst kan man bli trött av att göra just ingenting?!

Det har i alla fall varit skönt att bara ta det lugnt, jag har behövt det eter en vecka bestående av långa dagar.

Over and out.

Underbara låt



Gud, vad den är underbar, tycker ni inte?! Det känns så äkta när hon sjunger den, på något sätt. Jag röstade fyra gånger, men det räckte inte. Men det kändes som att hon snubblade på mållinjen. Hade hon inte bara kunnat få 144 poäng av folket? Fast å andra sidan så kanske den inte hade funkat utomlands, jag är osäker på om Caroline af Ugglas skulle översätta den till engelska och jag tror att en låt på engelska ökar chanserna att vinna. Men jag kanske har fel. Jag tror dock att Caroline af Ugglas är jättenöjd med andraplatsen, det är ju ändå en ganska speciell låt. Den stack ju verkligen ut...

Ja, vad tycker jag om vinnaren, Malena, då? Hm, låten blir väl bättre för varje gång man lyssnar på den, men jag är inte så förtjust i opera. Sedan tycker jag inte hon sjunger alls bra i versen... Men kanske den har större chans än "Snälla Snälla" utomlands, vi får väl hoppas att det går bra... Men de senaste åren har det ju blivit fiasko i stora finalen för Sveriges del. Det känns som det inte spelar så stor roll vilken artist/låt vi än skickar...

Röstningen igår var faktiskt riktigt spännande. Jurygruppernas poäng stämde ju inte alls överens med tittarnas. De som låg i topp efter juryns röster fick ju de lägsta poängen från tittarna. Jag trodde faktiskt att Måns skulle vinna, och jag tycker nog hans låt var bättre än Malenas...

Jag är i alla fall glad att Sarah Dawn Finer, Alcazar eller Sofia Berntsson inte vann, deras låtar var urkassa. Varför skulle Sverige skicka ett bidrag som var på grekiska?! Det är ju helt uppåt väggarna. Tur att både jurygrupperna och folket insåg detta. Jag tycker att Molly Sandén fick lite väl få röster. Hon sjunger ju underbart bra och hennes låt är ju helt okej... Bra mycket bättre än till exempel Alzazar eller Sarah Dawn Finer....

Vad tyckte ni om gårdagens Melodifestival-final?

Åren flyr

Tiden går och jag hänger inte med.
Den rusar, jag rusar inte lika fort.
Tio år försvinner, men jag står kvar på samma ställe.
Åren flyr, de rinner ur min hand.
Jag står kvar, utan handlingskraft.
Tittar på. Undrar vart de tog vägen.
Önskar jag hade vårdat dem bättre.
Tagit tillvara på varenda liten minut.
Jag blir äldre och äldre.
Snart är ungdomen förbi.
Kommer aldrig tillbaka.
Bara i min fantasi.


Det var längesedan jag skrev någonting alls. Efter mitt projektarbete som bestod i att skriva en roman, har jag haft total skrivtorka. Skrivtorkan har alltså varat i cirka tre år. TRE ÅR! Fattar ni hur snabbt tiden går? Det ger mig ångest. Och det gör mig stressad. Men i alla fall, så är inte dikten ovan en av mina bästa, men det kan i alla fall vara en början. Jag vill skriva igen. Jag vill bli bra på det igen. Men efter min roman, så känns det så futtigt att skriva en dikt eller en novell. Det är ju inte det. Men nu går jag runt och funderar på värsta romanidéerna och jag känner mig helt tom. Men bara för att jag ska skriva behöver jag ju inte skriva en hel roman. Det viktigaste just nu är att komma igång med skrivandet igen. Jag minns hur jag en gång älskade det, minns att jag skrev otroligt mycket förr.

Favvo-godis!

Idag sov jag till ungefär halv elva, men gick inte upp förrän klockan elva. Skönt, det var  längesedan jag sov så länge. Nu har jag precis varit ute på promenad med min morfar och snart ska jag skriva lite i min reflektionsdagbok (praktikuppgift) och även planera lite inför nästkommande veckas patienter.

Jag älskar mitt blivande yrke, har säkert skrivit det förut. Det känns så himla rätt. Det här är precis det jag vill göra med mitt yrkesliv. Det känns toppen. Kan inte tänka mig ett bättre jobb.

Igår köpte jag godis, tyckte jag hade gjort mig förtjänt av det efter en lång (men ack så rolig!!) vecka. Här kommer bilder på mitt favoritgodis.



LysMelk choklad


Gröna Grodor


Sega Råttor


Röda Godishjärtan


Salt döskalle

Geisha


Där fick ni några av mina favvisar, när det gäller lösgodis. Choklad slår ju helt klart allt. Men lösgodis är inte fy skam det heller. Blev ni sugna?? Jag tycker allt ni ska unna er lite lördagsgodis!

Vad är ert favoritgodis?

HELG!

Nu är det helg och den kommer väldigt lägligt. Jag har gått upp klockan 05.30, tagit tåget 07.08 och kommit hem igen 18.30. Det har verkligen varit långa dagar. Så gissa vem som ska sova ut imorgon?! Jo, jag. Jag ska sova tills jag vaknar. Jag ska ligga kvar i sängen tills jag känner för att gå upp. Jag ska inte ha dåligt samvete för att jag sover bort för stor del av dygnet. Jag förtjänar det. Jag behöver det.

En sak som förundrar mig är att många av patienterna jag möter är vid så pass gott mod. De skämtar, skrattar och skojar ibland om sina svårigheter. De gör mig imponerad, de måste vara oerhört starka som människor. Tänk att få en stroke (eller annan neurologisk sjukdom/skada) då många funktioner ofta slås ut, däribland språket. Tänk att inte kunna kommunicera med omgivningen. Livet blir för alltid förändrat. Ändå går dessa patienter vidare, fortsätter sina liv och är vid gott mod. Det är ju verkligen tur att det är så...



Jag äter som en häst när jag är här, är riktigt hungrig när jag kommer hem om dagarna.... Det är väldigt bekvämt att få maten serverad när man kommer hem.

Telefonsvarare som fattar noll

Jag förstår att ni läsare börjar tröttna på det ena ointressanta inlägget efter det andra, det märks eftersom läsarsiffrorna sjunker. Jag orkar inte bry mig. Jag hade kunnat skriva mer om de patienter jag möter, men det får jag inte, på grund av sekretessen. Och den tänker jag respektera, till 100 procent. Men jag kan säga så här: jag trivs som fisken i vattnet i min vita rock och med logopedyrket i största allmänhet. Jag älskar att gå runt i sjukhuskorridorerna i mina inneskor, att namnskylten på mig, att säga "Jag heter Hanna och är logopedstudent". Jag känner mig stolt över att vara logopedstudent; mitt blivande yrke är verkligen viktigt och meningsfullt. Jag kan inte tänka mig ett roligare och mer spännande yrke än detta! Det känns bara så rätt!!

Jag tyckte det var kul med barnpatienter, men jag tycker det är kul med vuxenpatienter också. Innan den här praktiken kände jag att barn var det som lockade mest, men jag skulle absolut kunna tänka mig att jobba inom neuro. Min handledare är ensam logoped i teamet på avdelningen där hon jobbar. Hon är den enda i teamet som besitter sådana kunskaper inom området (tal, språk, röst, sväljning). Det måste kännas bra, hon måste verkligen tycka att hon har en viktig roll.

Idag hade jag bokat dubbla biljetter hem, eftersom jag inte var säker på om jag skulle hinna med det tidiga tåget (15.40) eller om jag skulle bli tvungen att vänta till tåget som gick 17.40, som jag brukar ta. Jag skulle ringa till SJ och avboka det senare tåget eftersom jag hann med det tidiga. Det var lättare sagt än gjort. Det var nämligen en sådan där automatisk telefonsvarare som ville att jag skulle tala in biljettens beställningsnummer. Jag försökte och försökte, men fick hela tiden svaret att maskinen inte förstod. Det räckte inte att bara säga bokstäverna, nej man skulle dessutom komma på vanliga namn som började på de bokstäverna som fanns med i beställningsnumret. "Hanna" var tydligen inte tillräckligt vanligt, men "Helge" var det.. hmm... Varför kan de inte bara ha en vanlig människa som lyfter luren och säger: "Då avbokar vi den biljetten" .. Nej, det hade väl varit lite för lätt... eller??!!?

Nu ska jag försöka skriva lite på praktikuppgiften som innebär att man ska skriva om fem händelser. En av dessa ska väljas ut till ett seminarium i klassen.

Utmattad

Idag  hade jag min första neuropatient, vilket kändes riktigt bra faktiskt! Jag var lite nervös innan, men inte så nervös som jag var inför mina första patienter på barnpraktiken. Men det är ju i och för sig förståeligt, barnpatienterna var ju mitt livs allra första patienter. Jag ska förhoppningsvis ha samma patient för behandling imorgon också, spännande.

Jag är helt slut, helt tom i huvudet. Har ingen aning om vad jag ska skriva här... Världshistoriens tråkigaste inlägg, jag vet.

Vet ni vad jag som ska pendla sammanlagt 80 minuter om dagen, lyckats glömma hemma i Linköping?! Jo, min iPod. Är inte det lite korkat? Men jag spenderar pendlingstiden med att läsa "Luftslottet som sprängdes" (Stieg Larsson) och det är verkligen inte fy skam. Den är bra, spännande, men man stör sig verkligen på "bovarna" i boken.

Morgondagens tågresa kanske jag borde ägna åt att fundera ut nåt intressant att skriva här i bloggen, inte för att den är mitt liv. Men det är roligt att skriva här, om man har något att skriva vill säga.

Första dagen avklarad

Hej!
Hoppas allt är bra med er! Här är det bara bra, sitter hos min mormor och morfar och har efter mycket om och med fått igång internet. Shit, vad man är beroende av internet, inte klokt.

Nu är första praktikdagen avklarad. Det har gått bra, min handledare verkar toppenbra! Jag askulterade på två patienter idag och imorgon ska jag ha min allra första neuropatient. Jag har inte hunnit bli nervös än, men det lär ju komma... Jag är helt slut nu, var uppe halv sex i morse och har varit igång hela dagen. Trots att man släcker lampan kl. 21.00 så är man trött när man vaknar 05.30. Trots att man sovit över åtta timmar, är inte det lite konstigt?

Det verkar bli en hel del turer utanför sjukhuset; imorgon ska vi på Oralmotorisk dag i Karlshamn, på onsdag ska vi till Ronneby och på fredag skulle vi vara med när en patient prövar ut hjälpmedel. Ska bli spännande.

Jag återkommer imorgon eller något.

Sjukt kul fest!!

Åh vad det var roligt igår på Carros födelsedagsfest! En toppenkväll! Först var vi hema hos Carro, åt snacks, drack drinkar, dansade, sjöng, pratade, fotade och filmade. Vi dansade till låtar som till exempel "Fågeldansen", "Cotton eyed Joe" och "Macarena".

Carro fick ett presentkort hos p.a.u.s där man bland annat kan få ansiktbehandling eller massage. Dessutom fick hon ett fotobok som jag hade tagit på mig ansvaret att göra. Jag framkallade massa foton på Carro och försökte hitta minst ett foto på Carro tillsammans med var och en av de som var med på presenten. Och så fick de andra maila in personliga hälsningar. Dessutom skrev jag in några visdomsord och klistrade in massa klistermärken för att göra boken finare. Jag tror hon blev glad!! :) Kul att hon gillade den.

Här kommer några av visdomsorden, kan ju vara bra för oss alla att tänka på ibland:

                 Om du alltid gär som du alltid har gjort kommer du alltid att få det du alltid har fått. 

                 Gift dig inte för pengar. Det är billigare att låna dem. 

                 Regler är sådant som skrivs för idioter. Vi andra lever efter sunt förnuft (Oscar Wilde)

                 You can only be young once, but you can be immature forever

                  En vän är någon som vet allt om en men som ändå håller av en

                  Nya vänner är som nya skor, man går bäst med de gamla

                   Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv
 
                  Det är bättre att fråga och verka dum än att inte fråga och förbli dum

    
Idag ska jag åka till Emmaboda där min mormor och morfar bor, eftersom jag ska göra praktik i Karlskrona i två veckor och ska pendla dit från Emmaboda. Jag kan inte fatta att jag det är återigen är dags för praktik, tiden går så fasligt snabbt. Hur ska lilla jag kunna ge logopedisk behandling för individer med hjärnskada?! Shit, nu börjar jag bli nervös. Om precis ett dygn är jag på sjukhuset., shit.


Jag vet inte om min mormor och morfar har internet, men jag hoppas på det. Ska i alla fall ta med mig min dator. Om jag inte uppdaterar på ett tag så vet ni varför. Jag hoppas jag kan vara inaktiv här på bloggen utan att alla mina läsare ger upp och försvinner. Men som sagt, jag ska försöka uppdatera.





Någon gång efter att det här fotot togs fick jag också ett silverband i håret. Bara för att jag heter Hanna. Vi Hannor skulle ha det, bestämde vi. Snyyyyyggt!


Typ kär



Åh underbar klänning, inte sant? Vill ha vill ha vill ha vill ha. Det är nästan så att jag MÅSTE köpa den.

Ja, jag är typ klänningsberoende. Jag tycker det är sjukt snyggt att ha klänning och dessutom är det så bekvämt!

Give it to me.

Grattishälsning och dagsplanering

Vill börja inlägget med att säga ett stort grattis till Carro på 20-årsdagen!!! Hoppas du får en bra dag! Men det ska vi väl se till så att du får.

Igår hade vi som sagt myskväll, men det blev pastasallad istället för tacos, det var gott. Till efterrätt hade vi vispat ihop chokladmousse som inte heller var helt fel. Vi pratade en del och så såg vi "Little MIss Sunshine". Jag tycker den är underhållande. Handlar om en familj som inte är riktigt norml som ska åka över 100 mil för att deras dotter (som är i sjuårsåldern) ska delta i en skönhetstävling för barn. Under resan möter de problem av olika slag... Betyg: <3<3<3 av 5 möjliga. Det är så sjukt det där med skönhetstävlingar för barn... i filmen var de sminkade, hade utmanande kläder... de såg ut som små dockor, de såg nästan lite läskiga ut. Låt barn vara barn.

Igår när jag var på stan köpte jag den tredje delen av Stieg Larssons underbara trilogi, "Luftslottet som sprängdes" i pocketform. Den inbundna boken var i och för sig på rea och kostade endast 69 kr och pocketvarianten kostade 72 kr. Men jag tänkte att det kan vara bättre med pocket, eftersom den då är mindre, väger mindre och därmed är lättare att ta med sig på t.ex. tåget. Jag började läsa i den nu på morgonen och den verkar vara spännande. Men det är jag inte särskilt förvånad över.

Nu ska jag äta lite frukost och sedan bege mig ner till stan där jag ska möta upp Carro. Hon ska för första gången någonsin handla på Systembolaget. Hon fyller ju 20 idag, så varför inte. Jag har dessutom lite andra ärenden på stan.

Ikväll ska Carro ha födelsedagsfest och sedan ska vi på Suntrip-kravall. Temat är springtime, så jag ska ha shorts, linne och mina nya coola röda solbrillor. Känns konstigt att ta fram sommarkläderna när det fortfarande är vinter ute.

Myskväll snart!

Det är så skönt när saker och ting går som jag vill. Jag ringde Studentbostäder angående brandvarnaren och det var inga som helst problem. De ska komma hit och byta ut den, skönt!

Nu ska jag snart iväg till Carro på myskväll. Vi ska laga/äta tacos och kanske kolla på film, ska bli mysigt.

Vad ska ni göra ikväll?

Förresten har jag fått en hel del gjort här hemma, har städat (plockat undan, dammsugit och städat toaletten) och tvättat. Duktig jag är, eller hur? Haha.

Bäst jag lämnar datorn så jag inte blir så där sen igen....

Hej stress!

Kvällen igår var jättekul! Vi var hos Emma innan vi begav oss mot utestället. Det var inte alls mycket folk, men vi hade kul ändå, eller hur tjejer?! Idag är man dock inte lika pigg och inte lika glad att man var ute igår. Eller jo, man har ju de roliga minnena kvar.

Nu har jag precis ätit frukost och jag känner mig något stressad... Mycket att göra! Och klockan är redan halv ett. Detta måste jag hinna med i helgen: 

                    -- städa (ser ut som ett bombnedslag igen, hur lyckas jag?!)
                    -- Lämna tillbaka böcker både på Stadsbiblioteket och HUB
                    -- Gå promenad
                    -- Ärenden på stan
                    -- Ha myskväll
                    -- Ringa Studentbostäder
                    -- Tvätta
                    -- Skriva och skicka in inlärningsmål till praktiken
                    -- Packa
                    -- Fira Carros födelsedag

Hej stress! Nej nu måste jag ta tag i mitt liv och få något gjort här.

Puss. Kram. Hej.


En börda har lyfts från mina axlar

Puh, så var tentan skriven och klar. Så sjukt skönt och jag har gått runt med ett leende på läpparna hela dagen! Dock lär jag få skriva omtenta i mitten av april och det innebär att jag kommer att få tentaplugga på min egen födelsedag, inte kul inte kul. MEN det är ett senare bekymmer!

Idag har jag och Carro strosat runt på stan, gått lite i affärer och suttit på Subway i typ 100 år. Nej men inte riktigt. Vi satt där och pratade om allt möligt, väldans trevligt. Jag kunde inte hålla mig ifrån shopping... jag köpte:

  • Ett par ascoola röda solglasögon (som för övrigt har fått mig att ändra planerna för lördagens outfit till springtime-temat) 60 kr, H&M.
  • En grön, jättefin klänning för 99 kr (hade kostat 799 kr), MQ. När man hittar sådana fina klädesplagg till ett sådant underbart bra pris undrar man varför ingen annan lagt beslag på det tidigare... Men ibland ska man väl ha tur...
  • Ett par söta vita loafers för 100 kr, Myrorna. Dessa skor såg ut att vara helt nya och oanvända. Lappen där det står vilket material skorna är gjorda av, satt till och med kvar. Kan ni fatta, jag har köpt ett par skor som INTE är gympaskor/ballerinasko med rem som jag INTE trampar ur! Fantastiskt! De satt som en smäck och jag var bara tvungen att köpa dem... Men ett par oanvända, skinnskor för 100 kronor, svårt att motstå eller hur? Dessutom kommer jag kunna använda dem väldigt mycket... De är snygga till jeans, till leggins, till klänning. Allt.


Visst har jag fyndat?! Men eftersom jag börjar bli pank igen borde jag väl ha låtit bli.... Jag var nära att köpa ett par jeansleggins också. De var skitsnygga och satt bra. Det finns dock två problem: 1. De kostade 300 kr, kanske inte mycket egentligen, men för mig är det det just nu. 2. Typ halva Linköping går omkring i exakt den sorten. Den sistnämnda punkten drar ner min lust att köpa dem väsentligt... Men som Carro sa, man lär ju alltid se folk som går runt i likadana byxor som man själv, om man väljer att handla kläder i butiker där de flesta andra av tjejerna i vår ålder handlar kläder. Så jag får se om jag köper dem vid ett senare tillfälle.

Det var så skönt att kunna gå omkring utan att känna ångest över att man inte sitter hemma med böckerna som enda sällskap. Så skönt att kunna sitta och prata en lång stund utan att behöva titta på klockan. Det är väl det enda positiva med att ha tenta; att man efteråt bara kan släppa allt, andas ut och göra saker man inte hunnit med innan. Bara finnas liksom.

När jag kom hem upptäckte jag att min dumma brandvarnare börjat pipa igen. Den gjorde det i måndags också... Men tydligen kan man inte byta batterier i den, utan måste byta ut hela alltet. Nu är frågan om jag ska stå för den kostnaden eller om det är hyresvärden (Studentbostäder). Får väl ringa dem imorgon och höra. Tycker faktiskt de borde fixa det. Och det som är extra mystiskt är att den nu har slutat pipa igen.... Men bäst att ringa ändå, viktigt att ha en brandvarnare som funkar ju!

Nej, nu är jag sent ute igen... Ska iväg och tentafesta om en liten stund.

Ha en bra kväll allihopa!

Ciao.


Wish me luck

Nu ska jag snart iväg och skriva tenta... Den äger rum mellan klockan nio och ett... Usch, tur att timmarna brukar gå hyfsat snabbt när man sitter i tentasalen...

Sedan ikväll blir det kanske tentafest på HG (ett studentuteställe) :)

Aja, bäst att äta frukost för det här är en sådan dag man bara inte får vara sen.

Ha en bra torsdag!


Bära eller brista

Shit, vad jag är nervös nu... usch... jag hatar verkligen tentor, ni får ursäkta mitt tjat... Det känns ännu värre när man inte kan någonting... jag är dåligt påläst och jag börjar bli för trött för att läsa mer, lär mig inget ändå... Nu får det bära eller brista (brista, med största sannolikhet).

Det här är sista gången jag är så här slapp inför en tenta, jag ska börja tentaplugga lite tidigare och viktigaste av allt: mer effektivt. Inte sitta framför datorn och läsa bloggar eller skriva blogg eller vara inne på fejjan. För sent för den här tentan, men det kommer ju fler tentor (tyvärr). Men tror det här är den enda salstentan vi har den här terminen i alla fall. Kul att kunna glädja sig åt något! Fast jag får nog räkna med omtentan i april....

På tal om april...Idag har jag anmält mig till Logopedsittningen som äger rum på Flamman den 17 april! Det ska bli kul. Men det är medelhavstema...svårt. Förslag på vad man kan ha på sig, tack.

Nej, nu börjar snart den där danska serien jag börjat följa. Sommer eller vad den heter. Kan man ju inte missa. Det är ju bara tenta imorgon. Men jag sätter mig framför tv:n istället. Suck. Blir jag trött på mig själv eller blir jag trött?

Fryst kladdkaka är också kladdkaka och den är gjord av choklad!

Har suttit på bibblan och pluggat i tre timmar i sträck, kanske inte låter så mycket, men jag kände mig helt snurrig i bollen när jag därifrån, kan jag tala om. Nu har jag en välbehövlig paus, innan jag ska ta tag i plugget igen. Längtar som en tok tills det är över, inte långt kvar nu alltså.

Jag bakade kladdkaka igår för att jag som vanligt var sugen på choklad men var för lat för att lämna lägenheten. Den blev god...Och vet ni, det hjälper inte att frysa in kladdkakan, om man gör det för att inte äta upp hela i ett nafs... Kladdkakan är nämligen god fryst också... Det kan man kanske inte tro, men det är faktiskt sant. Visst, kanske godare med upptinad, men det stillar chokladsuget för ögonblicket och det är bra om man är för lat för att tina upp den. Fast det är nog mest dåligt, jag måste allvarligt se över mina chokladvanor, haha. Men jag älskar choklad! Jag har varit och köpt choklad som jag ska ha på tentan imorgon... som om det skulle göra att jag skulle skriva bra på en tenta jag är dömd att misslyckas på. Eller dömd och dömd. Jag har själv sett till att jag kommer att misslyckas på den... Här var vi positiva, men allvarligt, jag orkar inte bry mig. Jag känner ingen panik för tillfället... bara lite.

See you.

Ps. Min mamma skickade hit en klänning jag ska ha på mig på lördag och gissa vad hon också skickade med?! .... Joo...Noblesse chokladhjärtan. Sött, inte sant?!

Nattlig patiens

God morgon god morgon!
Det är inte en speciellt god morgon här, börjar bli fasligt trött på att plugga. Men det är bara att bita ihop... en dag kvar, sedan är det över - för den här gången! Underbart! Nu på förmiddagen hade jag tänkt lära mig det jag tror mig behöva veta om demens och sedan i eftermiddag ska jag gå igenom alla föreläsningar. Jag har säkert missat tusen grejer som de förväntar sig att jag ska kunna... Men jag får göra mitt bästa på tentan imorgon, helt enkelt. Tänk, om ett dygn sitter jag där i tentasalen och svettas (nästan). Jag hatar paniken man får när man inte kan svaren på frågorna... Blä. Och när man ser alla andra skriva frenetiskt runt omkring sig.

Jag sov dåligt i natt. I början av natten drömde jag jättekonstiga drömmar som jag inte kan förklara nu i efterhand. Men jag kommer ihåg att jag hela tiden undrade om det var en dröm eller om det hände på riktigt. I drömmen kunde plötsligt tiden bara spolas fram, jag hängde inte alls med och jag minns att jag i drömmen undrade om jag hade fått någon hjärnskada eller något (har jag blivit lite "skadad" av allt plugg kanske?!) Sedan vaknade jag av att jag fick näsblod. Tur att jag hade blodstillande vadd här hemma, det är bra att vara förberedd. Men ville inte somna direkt, förrän jag var säker på att det hade slutat. Annars rinner ju blodet bakvägen ner i magen, inte bra. Så jag satt uppe i min säng och la patiens (stavas det så?!) i en halvtimme. Det stod närmligen på paketet att vaddet skulle sitta i näsan i en halvtimme.... Sedan la jag ifrån mig kortleken och somnade på momangen...

Nu ska jag väl fortsätta med plugget... Kan inte fly undan verkligheten längre, haha. Lär väl återkomma senare idag, när koncentrationen återigen brister.


Tentaångest börjar komma smygande

Hur ska jag kunna lära mig allt??! Hur ska jag kunna lära mig alla afasiformer, deras symptom och skadelokalisationer? Samtidigt som jag ska lära mig alla dysartriformer, deras symptom (som typ är likadana fast ändå inte) och olika demenser och deras språkliga symptom?! Hur ska jag kunna hålla isär allt? Gaaaah. Hej ångest. Jag är så jävla körd. Varför pluggade jag inte på allvar i helgen? Ångrar det enormt mycket nu, hur dum får man va?!

Jag som har varit så ambitiös hela vägen genom skolan - tills jag började på universitetet. Hur kommer det sig?! Nu kan jag inte fokusera. Jag hatar att ha en tenta framför mig, när man inte har en aning om exakt vad man ska kunna. Jaja, jag överlever nog. Jorden går inte under.

Det finns omtentor, det finns omtentor Hanna. Det finns omtentor!! Jorden går inte under, den gör inte det. Du kommer fortsätta andas och leva och finnas, även om du misslyckas på en tenta, fatta det!



Eftersom jag lever i en bubbla (läser varken tidningar eller kollar på nyheterna, dååååligt), får jag reda på nyheter genom Facebook. För den sidan kan jag ju inte hålla mig i från, suck. I alla fall så fanns det en grupp där som man kunde gå med i om man var emot förslaget att sänka antalet år med beviljat studiemedel till fyra år. Det är ju helt uppåt väggarna, det finns ju utbildningar som är fem år, för tusan. Och ska man inte ha en chans att ändra sig? Tänk om man valt fel i djungeln av högskoleutbildningar och vill byta!? Visst det går ju bra så länge man är rik... Jag hoppas innerligt att förslaget inte går igenom, man ska INTE ha massa fördelar bara för att man råkar vara rik.

Saknad

Good morning Sunshine!
(Den låten har jag haft på hjärnan hela morgonen). Som vanligt är jag försenad med plugget, skulle ha kommit igång vid åtta. Men orkade inte masa mig upp ur sängen vid sju utan låg och snoozade lite... Illa illa. Men nu ska jag snart ta tag i den där förbaskade dysartrin... Hur ska jag kunna lära mig alla dessa former?!?! Fy.

Igår när jag och Carro var ue och gick, mötte vi några människor som ledde några hästar genom skogen. Bara jag ser en häst, fylls jag av längtan efter att rida. Precis när de hade passerat oss, slog den underbara hästlukten (doften) emot oss och jag bara stannade till och drog in doften i näsborrarna. Gud, vad jag saknar det. Jag saknar allt som har med hästar och ridning att göra. Jag saknar att mocka medan man har radion i stallet på, jag saknar att hämta hästen i hagen, jag saknar att rykta, tränsa och sadla. Jag saknar att sitta upp och rida iväg. Jag saknar tystheten och lugnet man kan finna i ett litet stall, när ens enda sällskap är hästen. Jag har aldrig haft någon egen häst, men har haft några sköthästar och ridit på ridskola. Jag tycker det är roligare med sköthäst, då känns det som att man har en egen häst 2-3 gånger i veckan, man får chans att lära känna hästen på riktigt och det är så lugnt och tyst i stallet. På en ridskola är det ju alltid liv och man får inte tillfälle att pyssla om hästen alls på samma sätt. Ojoj, vad jag saknar det.

Hatar tentaplugg

Dumma dumma jag. Varför kan jag inte fokusera?!?!! Vad är det med mig? Gaaaah. Imorgon är en ny dag med nya tag! Då SKA jag plugga som en tok.. jag måste jag måste jag måste. Behöver jag säga att jag hatar att tentaplugga?!

Plugg och promenad

Det snö-regnar ute, inte så kul när man vill ha vår... Ena dagen skiner solen och man får riktiga vårkänslor och nästa dag snöar det. Är det klokt? Jag och Carro har precis varit ute och gått, och visst det är väl liiiite mysigt, men inte kul att komma hem alldeles genomblöt...

Plugget idag har väl gått okej... hade kunnat gå bättre. Jag är i alla fall anmäld till tentan nu, weehoo. Det var tur att det löste sig. Satt och pluggade på HUB (Hälsouniversitets bibliotek) tillsammans med Carro. Vi satt där till fyra, tills vi på grund av akut skrattanfall var tvugna att fly fältet. Då gick vi ut och gick istället. Men först fick jag se hennes nya, jättefina lägenhet! Där kommer hon säkert att trivas som fisken i vattnet.

Nu ska jag äta och sedan ska jag väl försöka dyka ner i böckerna igen. Kul. Eller inte. Jag har i alla fall köpt lite godis (trots att jag inte borde) som jag ska tröstäta medan jag läser om afasi, dysartri, demens och allt annat vi ska kunna tills på torsdag. 

Over and out.


Godnatt

Jag har inte varit så bra på att blogga idag... Har haft fullt upp. Den här veckan har jag varit riktigt duktig på att träna, har varit på fyra friskispass. Kanske jag borde ha hoppat över dagens pass och stannat hemma och plugga istället. Men det är så mycket roligare att träna än att tentaplugga... Gaah jag blir så trött på mig själv... varför kan jag inte fokusera?!? Imorgon ska jag plugga som en tok!! Tror kanske jag ska bege mig till HUB för att få något gjort på riktigt... Problemet är att jag brukar göra stora mind-maps över ämnena, och det blir ju en aning komplicerat att göra på HUB... Jag får helt enkelt sova på saken.

Sov gott.

Ps. Jag vet att detta inte var så mycket intressantare än morgonens inlägg, men ni får hålla er till godo med det ni får ;)

Godmorgon

Godmorgon på er.
Idag ser planerna ut så här: 

  • Plugga, plugga, plugga
  • Skriva ansökningsbrev till Oralspex (logopedprogrammets festeri)
  • Laga lax till lunch
  • Träna


Jag återkommer när jag har något intressant att skriva...

Take care.


RSS 2.0