Sömnlös

Okej dags för ett inlägg, dock från den gamla datorn (har hämtat den nya men inte orkat/hunnit prova den än). Jag och Lovisa var ute i Tornby idag och då passade jag på att hämta den. Naturligtvis blev det lite trubbel som tack och lov löste sig. Imorgon ska jag packa upp den och prova den. Jag hoppas verkligen jag blir nöjd med den, den kostade ju en del pengar. Får väl helst enkelt försöka shoppa lite mindre kläder...Kommer bli svårt, jag älskar ju att shoppa.

Det känns konstigt att skolan är igång för fulla muggar igen, herregud vad sommaren gick fort. Jag saknar jobbet, det var så otroligt roligt och skönt att vara ledig när man går därifrån. När man pluggar finns det ju alltid något att göra, man är aldrig HELT ledig. Men å andra sidan är det mycket som är kul med studentlivet. Aja, tiden går snabbt, det vet vi alla. Undrar hur många gånger jag har skrivit det i bloggen.

Jag är förkyld, mest ont i halsen och hosta och så är jag hes.. så jobbigt. Men det som är det mest jobbiga för tillfället är att jag inte fått sova knappt någonting de senaste tre nätterna, har ingen aning om varför. Men det är så jäkla frustrerande att ligga och vända och vrida på sig och bara tänka: "SOV DÅ FÖR HELVETE!". I natt provade jag att dricka varm mjölk, äta en smörgås och ta en ipren (för förkylningen), det hjälpte inte speciellt mycket. Ikväll kör jag taktiken att gå och lägga mig sent, när jag är riktigt trött. Jag ska även låta bli att smörja med eksemsalvan på fingret som jag har gjort de senaste kvällarna... Det viktigaste just nu är att jag kommer tillbaka in i ett bra sovmönster. För ju fler nätter man ligger sömnlös desto svårare blir det att sova nästa natt, eftersom pressen att sova ökar vilket försvårar situationen...en ond cirkel alltså. Jag som brukar sova som en stock. Jag som brukar kämpa för att hålla mig vaken ibland när jag har lagt huvudet på huvudkudden. Jag som kanske vaknar max en gång per natt för att gå på toaletten, men sedan inte har några som helst problem att somna om. Jag som sover ända tills klockan ringer. Jag är så glad att jag inte brukar ha sömnproblem, för det är så fruktansvärt jobbigt.. Usch! Om jag inte får sova i natt heller blir jag fan galen!! Så snälla snälla snälla John Blund, besök mig i natt!

Ny dator på gång

Nästa gång jag bloggar, bloggar jag nog från min nya dator som jag har varit på Elgiganten och beställa idag. Jag vågar inte ha på den här datorn så mycket, vill helst att den ska hålla sig till liv tills jag får min nya så att jag kan föra över det jag behöver eftersom allt inte får plats på mitt usb-minne. Så om det dröjer några dagar tills jag bloggar igen, så vet ni varför.

Tillbaka

Nu är jag tillbaka i Linköping och dagen kommer att innebära storstädning av lägenheten... Hann inte städa innan jag åkte hem innan sommaren, det ångrar jag bittert nu. Men först ska mamma, Amanda (de körde upp mig igår) och jag åka ut till Tornby för att kolla på lite datorer och köpvillkor. Jag skulle vilja köpa en dator på avbetalning, känns bättre än att lägga ut en klumpsumma.... Ikväll blir det sconeskväll med flickorna ♥

See you later.

Spöke eller mördare? Tror inte det va!

Man kan ju hitta en hel del roliga dialoger på tjuvlyssat.nu, men här kommer en som faktiskt har ägt rum mellan min mamma och min syster.

Mamma: "Micheal Jackson var ju gengångare i sin genre.... eller jag menar baneman..."
Amanda: "Men det heter väl ändå föregångare?!"
Båda skrattar.

Hahahah. Gengångare = spöke och baneman = mördare. Blev visst lite fel där....

Ps. Snart bär det av till Linköping igen..ska bli kul att komma tillbaka.

Besatt!

Det klirrade ju till i min pengakassa idag, yey! Men jag har redan gjort av med strax över 2000, känns väl mindre bra. Shoppingdjävulen har mig i sitt grepp... haha. Igår köpte jag ju skor och idag åkte jag och min mamma och moster till köpcentret Väla och jag köpte detta (har tyvärr fortfarande ingen kamera):

♥ Ett par jeans från Gina Tricot - 199 kr
♥ Ett par bra hörlurar till iPoden (välbehövligt) - 279 kr
♥ Ett par svarta jeansleggins från Only - 159 kr
♥ En blå långärmad, tunnare tröja från H&M - 99 kr
♥ En blå och vitrandig, längre tröja från H&M - 149 kr
♥ En svart kjol från H&M - 49 kr
♥ En mascara (False lash effect) - 175 kr

Shiiit, lite ångest nu, vill helst inte kika in på kontot just nu... men måste snart betala lite räkningar. Men det är kläder jag kommer att använda MYCKET! Och efter att ha jobbat och slitit i princip hela sommaren förtjänar jag väl lite nya kläder (även om det varit ett nöje att gå till jobbet)?? Det tycker jag. Men jag behöver köpa en parfym också, min är snart slut. Problemet är att jag ÄLSKAR Tréson In Love från Lancome, och den är svindyr! Och jag behöver köpa en parfym. Men det värsta är nog att min dator börjar packa ihop. Inte nog med att den är seg och hänger upp sig stup i kvarten, nu är skärmen helt konstig och färglös på något sätt.... skumt. Jag måste bara försöka spara över det jag vill behålla någon annanstans. Jag skulle inte bli särskilt förvånad om den bara klappade ihop och dog nu, helt utan förvarning.

Nu blir det snart god fredagsmiddag tillsammans med mammis och så en lugn kväll, fredagsmys helt enkelt!

Den här låten är så sjuuuukt bra och han är från mina hemtrakter.


Nya skor

Igår hade jag inte en krona på kontot, jag var verkligen PANK (på allvar!!!), så min syster fick inte bara bjuda mig på mat på Malmöfestivalen, betala för filmerna vi hyrde utan också låna mig tusen kronor för att jag skulle kunna köpa ett par sjuuukt snygga kängor. De ser ut så här, fast ljusbruna (samma färg som väskan jag köpte för ett tag sen):



Nu har det kommit in pengar på kontot, ska börja med att betala räkningar och mina skulder till Amanda och Carro. Men först blir det en sista springtur i Malmö.... Imorgon bär det av mot Linköping igen.

Jag har förresten jobbat min sista dag..kändes sorgligt att säga hejdå till personalen och de boende. Man fäster ju sig verkligen vid dem! De verkar nöjda med mig där, vilket är roligt. Jag har trivts som fisken i vattnet, och verkligen gjort mitt bästa.

Malmöfestivalen

Kom precis hem från en mycket underhållande och trevlig kväll på Malmöfestivalen. Sällskapet var trevligt och maten god. Men jag åt mat innan jag gick dit eftersom jag är nästintill pank, men jag kunde inte hålla mig från att äta massa godsaker så som munkar, churros med mjukglass och nån friterad ost. I och för sig var tjejerna snälla nog att bjuda mig ♥ Vi såg lite på Johnossi, men vi tyckte inte de var så bra, så vi blev inte så långrandiga på konserten.

Ska snart sova eftersom jag börjar tidigt imorgon igen. Näst sista dagen... känns sorgligt.

I brist på annat:

Efterrätt eller förrätt
Vanilj eller choklad
Mannafrutti eller risifrutti - inget!
Landet eller storstan
Sommar eller vinter
Svart
eller vitt
Vin, öl eller cider
Äpple
eller päron
Bio eller teater
Solsemester eller storstadssemester
Förhållande eller flört
Kaffe eller te
Vatten
eller mjölk
Ordning
eller oordning - jag gillar ordning, men det är tyvärr ofta oordning omkring mig
Smink eller naturligt - berohttp://publishme.se/461504/entries/article/new/r på situation
Klänning eller byxor
Bok eller tidning
Kött eller fisk
Ute eller inne
Morgon
eller kväll
Pannkakor, plättar eller våfflor
Lättmjölk, mellanmjölk eller standardmjölk
Fil eller yoghurt
Ica
eller Konsum
Glass eller godis
Chips
eller popcorn
Lillasyster, storasyster eller ensambarn
Tält, husvagn eller hotell
Pool
eller havet
Naturell yoghurt eller fruktyoghurt
Sylt eller bär
Potatis, pasta eller ris
Hård eller mjuk ost
Kokt
eller stekt ägg
Väskor eller skor
Kort
eller lång kjol
Glasögon, linser eller bra syn
Katt eller hund
Västkusten
eller östkusten
Göteborg eller Stockholm
Högklackat eller gympaskor







Datorlös

Här har det varit dött ett tag ja. Det beror på att min syster tog hem datorn från Malmö, så jag har så att säga varit datorlös i cirka två dygn, det ni! I förrgår kväll efter jobbet hade jag ingen aning om vad jag skulle göra, en del av kvällarna brukar ju faktiskt spenderas framför datorn... :) Det tog ett tag att gå igenom alla Facebook-uppdateringar som folk har gjort de senaste två dygnen, haha. Men jag kan inte låta bli att gå tillbaka och kolla.

Igår kväll var jag på kräftskiva hos Lisa i Ängelholm. Det var jättekul! Det var ett roligt gäng och bra musik. Undrar vad grannarna tänkte, vi var nog ganska högljudda. Men det är ju inte så att Lisa har fest där varje kväll, så lite får de väl tåla. Vi åt så klart kräftor och bröd och sallad och paj. Och de som gillade meloner åt meloner. Som jag hade fixat på Möllevångstorget. Billigt billigt. Men jag fick trotsa en av mina rädslor och ge mig in i en svärm av små surrnade svart-gul-randiga otäckingar (getingar) för att få tag på dem. Dessutom var de tunga att släpa på, men mina armar dör inte av lite träning precis.

Just nu är Amanda och hennes kompis Angelica på Malmöfestivalen och ser Familjen och därefter ska de nog gå ut. Jag tackade nej till deras erbjudande att följa med. Jag var trött efter gårdagen och kände inte för att vara trött imorgon också, ska ju trots allt jobba. Nej, nu ska jag soooova.

Otrevlig tant

På bussen:
Ett äldre par kliver på den fullproppade bussen och mannen (med käpp) slår sig ner på det tomma sätet bredvid mig. Hans fru står upp, bredvid mannens säte.
Jag: "Men du kan sitta här annars..."
Tanten (med en riktigt otrevlig ton: "Nej, jag vill inte sitta!!"
Och jag tänkte: "Men ursäkta att jag erbjöd dig min plats då!"

Hade jag inte erbjudit henne min plats så hade hon säkert blivit sur för det. Och många äldre säger att ungdomar är så otrevliga nuförtiden. Men det finns faktiskt en hel del äldre som är ännu värre. Dock inte sagt att alla äldre är otrevliga... Finns väl otrevliga personer i alla åldrar antar jag...

Shoppingfynd och utgång

Igår kom Carro till Malmö. Vi åt gott kött på Jensens och gick i affärer. Jag fyndade följande:

♥ Jeansskjorta från BikBok för 49 kr (har kostat 299 kr)
♥ Marinblå kortare kjol från Gina Tricot för 29 kr (har kostat 99 kr)
♥ Underbar grön kofta från Gina Tricot för 199 kr (ordinarie pris).

Jag är ju fattig som en kyrkråtta, men man är ju dum om man inte fyndar fina kläder när man får dem så billigt. Carro fyndade också en hel del.

Trots att jag inte typ inte sov alls natten tills igår så blev det utgång för mig och Carro. Vi kom inte in på det planerade stället eftersom det var 25-årsgräns och ena vakten var tjurig. Så vi hamnade på något ställe där åldersgränsen var 18 +. Man kunde tro att det var 18-. Alla var så sjukt små (både ålders- och längdmässigt). Dessutom kom vi dit efter halv två och de stängde tre, så det kändes så där lagom lönt. Men musiken var bra och man har alltid kul när man är ute med Carro, så sammanfattningsvis så var det en bra kväll.

Ikväll blir det utgång igen, denna gång följer även Amanda och Karin med ut och stället vi ska till idag har 20 som åldersgräns, så folk borde vara liiiite äldre. Det hoppas jag verkligen, vill inte känna mig som en tant igen. Det får gärna sluta regna och åska innan det är dags att bege sig ner till stan.

Spindeljakt

Idag har jag varit igång heeela dagen. Först powerwalkade jag i Pildammsparken i solen, skönt. Sedan storstädade jag lägenheten och stötte till min fasa på två mellanstora spindlar! Hjärtat dunkade och kroppen darrade (överdrivet enligt min mamma, men kan inte hjälpa att jag verkligen är rädd för spindlar). Den ena sprang över golvet i sovrummet och jag lyckades i sista stund innan den skulle springa in och gömma sig under sängen sätta ett glas över den. Sedan behövde jag mammas moraliska stöd via telefonen för att våga stoppa under ett vykort, vända på glaset, lyfta upp glaset och springa med det genom vardagsrummet och kasta ut den. Det var en sådan lättnad när det var gjort, men nu i efterhand har jag lite dåligt samvete för att jag kastade ut den från andra våningen, jag hoppas den överlevde, vill inte vara spindelmördare. Men jag blev inte glad när jag hittade en nästan likadan i hallen. Jag hotade den med dammsugaren, men jag gjorde bara halvhjärtade försök att suga upp den, ville ju inte att den skulle dö. Till slut lyckades jag få den att springa ut genom ytterdörren så att jag kunde smälla igen dörren efter den. Puh. Sedan har jag jobbat och nu ska jag snart sova eftersom jag börjar klockan sju imorgon.


Vill ha

Jag har ju sagt att jag ska ha en söt mops sedan när jag har lite mer ordnade förhållanden (alltså typ jobb). Men nu har jag nog ändrat mig, jag ska nog skaffa mig en söt brun labrador istället. Detta för att jag älskar att gå långpromenader och därför vill ha en hund som orkar gå långt och i hyfsat snabbt tempo. Jag kan ju tänka mig att en mops med sina söta små ben inte orkar gå hur långt som helst. Men när jag blir äldre och själv inte orkar gå så långt så ska jag nog ha en mops.


Vilken sötnos va?

Underbar helg

Jag har haft en alldeles underbar helg. I fredags var det Kent-konsert på Sofiero, superbra och ljuset var coolt. I sista låten, före extranumrena ("747") startades typ ett guldregn över scenen och i sista låten på hela konserten ("Mannen med den vita hatten") sköts det upp raketer, fint.

Igår var jag och Karin ute i Helsingborg, på Cardinal. Det var jättekul och musiken var helt okej. Ingen Håkan Hellström så vitt jag hörde, men det fick gå ändå ;). Kom inte hem till Karin där jag skulle sova förrän vid halv sju och så skulle jag upp klockan elva eftersom jag började jobbet i Malmö klockan halv två. Jag kan tala om för er att jag känner mig gaaaanska trött just nu. Men jag får skylla mig själv... Fast om man hade kul så är det ju värt tröttheten dagen efter, helt klart.

Nu måste jag sova, jobbar morgon imorgon.
Puss.

Kent ikväll

Jag köpte väskan som jag visade bild på igår, kunde inte låta bli. Jag behövde en ny väska att ha till skolan och den här passade perfekt. Man får t.o.m plats med datorn i den, fast jag har i och för sig inte med datorn till skolan så ofta... Men jag kan ha det om jag vill! :)

Ikväll ska jag, mamma och Amanda och tusentals andra till Sofiero (Helsingborg) och se Kent. Blir picknick innan, men vädret ser inte ut att bli så där lysande tyvärr. Varför är vädret alltid skit när man ska göra något där vädret har stor betydelse? Men men, det blir nog kul ändå.


Måste ha


Min snälla syster har gått med på att låna mig 300 kronor så att jag kan köpa denna underbara väska på Gina Tricot. Jag har blivit helt galen i den här bruna färgen, sedan jag köpte en mindre väska i samma färg.

Gnäll gnäll gnäll

Jag måste gnälla på några saker:

♥ Att saker och ting alltid går sönder när man har som minst pengar och helt enkelt inte har råd att köpa nya. Jag är fattig som en kyrkråtta och nu har mina hörlurar till iPoden gått sönder.... Hörlurarna som jag använder dagligen. Suck.

♥ Jag har fått en påminnelse från H&M på en räkning som jag var helt säker på var betald, 50 kronor i påminnelseavgift = helt onödig kostnad.

♥ Att folk är för lata för att plocka upp sina hundars bajs. Jag har sett hundbajs mitt på gågatan här i Malmö, jag TRAMPADE i hundbajs när jag var ute och gick i morse, på cykelvägen (alltså inte inne i den snårigaste skogen där typ ingen går). Om man är så jäkla lat så man inte orkar plocka upp efter sin hund (hur lång tid kan det ta, fem sekunder?) då är man nog för lat för att ha en hund.


RSS 2.0