Puh

Riktiga första arbetsdagen avklarad, puh. Är heelt slut, inledde dagen med att springa i hettan, sedan har jag rest med en supertung väska och sedan jobbat i fem timmar. Visst fem timmar är inte så mycket, men det är så mycket att lära sig när man är ny på ett jobb så att man blir helt slut. Dessutom har jag inte suttit ner någonting på de fem timmarna... Men det var kul!

Nu ska jag nog njuta av denna fina kväll med en bra bok ("En förtjusande man" av Marian Keyes) ute på balkongen.


Mammas dikt

Mamma skrev en jättefin dikt till vår kanin Celine som dog för några veckor sedan.

Älskade Celine,
Vad man kan sakna ett litet djur!
En tom bur. Utan sin lite klumpiga kanin.
Du var så svart, du var så blank, underbart fin!
Som bara satt där och gjorde mig glad.
Jag saknar dig i varje maskrosblad!
Morötter vill jag inte köpa igen.
Jag saknar familjens tystlåtna, fina vän...

Hemma

Midsommar var mycket trevlig, bra stämning och trevligt folk. Vi åt, sjöng och spelade kubb. Jag är INTE bra på kubb.

Nu är jag i alla fall hemma igen. Börjar jobba på tisdag, kul och spännande! Nu ska jag och min kära syster spela kort. Kommer snart upp bilder från veckan i Uddevalla här på bloggen.

Glad midsommar!

Ska iväg på en midsommarfest i en sommarstuga till en av Eriks kompisar. Bråttom bråttom. Men tänkte bara önska er en glad midsommar. Håller tummarna för att solen håller sig framme hela dagen och kvällen :)

Uddevalla

Oj oj vad dålig jag har varit på att skriva här i bloggen. Jag har lite bloggtorka just nu, kommer inte på något roligt att skriva. Jag är i alla fall i Uddevalla fortfarande. Igår gick vi strandpromenaden, åt glass och åt på en laxrestaurang här i Uddevalla. Idag var tanken att vi skulle åka till Fjällbacka och Kungshamn. Men det blev "bara" Kungshamn, där vi fikade med en kompis till Erik, eftersom vädret inte var så bra som meterologerna hade utlovat. Nu har vi precis varit ute och gått i skogen, mysigt.

Imorgon blir det Göteborg och Liseberg!! Jippi! Jag älskar Liseberg och har gjort det sedan jag var liten. Då var ju den dagen vi skulle dit nästan lika bra som ens födelsedag. Det är kanske inte riktigt samma känsla nu, men kul kommer det bli. Min syster kommer också dit!!

Nu blir det Sims 3.

Snart The Sims 3

Jag vet att jag är sämst på att skriva här nuförtiden. Jag befinner mig för tillfället i Uddevalla hos Erik. Vi ska snart spela The Sims 3, har aldrig spelat det, bara 1:an och 2:an. Annars har vi inte gjort så mycket idag, spelat kubb och jag var sämst på det med, haha.

Jag återkommer när jag har nåt mer att skriva.

Uppdatering

Mina nya löparskor får godkänt, inga skoskav (ta i trä!). Hoppas det inte blir som med förra paret, att jag endast kunnat ha dem ett fåtal gånger för att sedan inse att de inte kommer sluta ge mig gigantiska skoskav på insidan av höger fot. Jävla sko.

Nu är jag i Malmö eftersom jag ska på läkemedelsutbildning inför sommarjobbet imorgon. Ska bli spännande, om jag hittar dit. Nu ska jag nog sova eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Utbildningen börjar redan halv nio och jag vill vara ute i god tid, dels för att det står att bussarna kan vara sena på grund av vägarbete och dels för att ha gott om tid på mig att hitta stället.

Jag har nu köpt Skånetrafikens sommarkort för nära 500 kronor, så nu får jag åka hur mycket som helst i Skåne ända fram till 15 augusti, alltså t.o.m min sista jobbvecka, flyt eller vad? Men jag har inte bara gjort av med pengar idag, utan även cashat in. Jag lämnade tillbaka de rosa tygskorna jag köpte i Linköping förra veckan. De var supersnygga och söta och alldeles underbara, MEN en aning för dyra. Men den största nackdelen var ändå att de inte satt perfekt på foten, jag trämpade nääästan ur dem. Expediten jag köpte dem av sa dessutom att de skulle töja sig en halv storlek och då skulle jag nog inte kunna ha dem. Och då är de inte värda 400 kronor, hur söta de än är. Jag hade inte kunnat byta tiill en storlek mindre, de jag hade var redan storlek 36 och om det ens fanns en storlek mindre så skulle de vara för små i tårna. Jag har smala fötter och trampar ur de flesta :( Det gillar jag inte.

Kram

Valet av ord har betydelse!

Jag blir så förbannad när jag läser tidningen och nästan varje dag läser rubriker som innehåller orden "handikappad" eller ännu värre, "förståndshandikappad". Ordet handikappad finns inte längre, eftersom det har ansetts som stigmatiserande. Det heter funktionsnedsättning. Dessutom är man inte sin diagnos, man är en människa i första hand, alltså en individ med funktionsnedsättning eller möjligen individ med utvecklingsstörning.

Ska det vara så svårt att använda rätt ord? Vissa kanske tycker att detta är att märka ord, att det inte har någon större betydelse. Men det tycker jag att det har. Man kanske inte har någon avsikt med det, men när man säger förståndshandikappad tycker jag det låter som att invididen har en helt annan människosyn än om man säger individ med utvecklingsstörning. Dessa människor är människor som alla andra, bara det att de råkat födas med en funktionsnedsättning. Att alla människor ska veta om att ordet handikappad inte finns längre är kanske för mycket att begära, men jag tycker att det är journalisternas skyldighet att ha koll på vilka ord som är korrekta att använda. De om några kan ju bidra till att allmänheten får en ökad kunskap om vad det faktiskt heter.


Rosa rosor

I eftermiddags knackade det på dörren och mamma gick för att öppna. Där ute stod en äldre man och sa att han bara skulle överlämna blommor. Mamma tog så klart emot dem och tackade och tog för givet att de var till henne. Men icke sa nicke, de var till mig. Erik hade skickat dem eftersom vi igår hade varit tillsammans i sex månader. Så gulligt av honom, eller hur?? :)

En vän för livet

"Hachiko"-filmen som vi såg igår var bra, men fruktansvärt sorglig. Den handlade om en söt hund som varje dag sprang till tågstationen för att möta sin husse när han kom hem från jobbet. Han älskade sin husse så mycket att han gick till stationen varje dag i tio års tid efter att hussen hade dött. Han väntade och väntade ända till sin egen död. Tala om att den mannen hade en trogen vän, en vän för livet, precis som titeln antydde.

Idag har jag varit ute och gått, jag har bytt mina löparskor till en storlek större och så har jag fixat lite med kandidatuppsatsen som fortfarande inte är helt klar. Imorgon bär det av till Malmö eftersom jag har läkemedelsutbildning på onsdag morgon.

Nu ska jag och min syster se "Gudfadern", som jag ännu inte har sett. Har hört att jag verkligen missat något. Får se om den är så bra som alla säger.

Första dagen på jobbet

Shit vad jag är proppmätt, har precis ätit god middag och glass till efterrätt. Jag, Amanda och vår mamma tittar på film. Vi har sett "Julie & Julia" som var okej, men lite seg och nu tittar vi på "Hachiko en vän för livet".

Igår jobbade jag för första gången, om man bortser från helgen då jag gick bredvid ordinarie personal. Det var väldigt kul och jag kände ändå att jag klarade det rätt bra, även om jag fortfarande har mycket att lära. Men jag tror att jag kommer att trivas som fisken i vattnet.

Idag har jag sprungit, köpt löparskor (mina gamla har söndrig sula) och en längre turkos t-skirt och sen har vi som sagt kollat på film. Imorgon eftermiddag/kväll ska jag bege mig mot Malmö igen eftersom jag ska på utbildning inför jobbet på tisdag morgon.


Disney (och shopping-) galen

Jag har fått lite Disney-feber. Har kollat på "Lejonkungen 2", "Den lilla sjöjungfrun" och "Törnrosa" och nu har jag börjat titta på "Snövit och de sju dvärgarna". Detta bara den senaste veckan. Och idag har jag lyssnat på Disney-låtar på Spotify hela dagen medan jag packar och städar. Kläder och skor är färdigpackade nu, lite småsaker också som ska med.

Har lite beslutsångest angående ett par rosa tygskor med skosnören som är rosa med vita prickar (SÅ min stil). Jag är inte säker på att de passar helt. Men de har dna i Malmö också, så får fundera över helgen.

Jag och Lovisa var i Tornby igår och jag shoppade som vanligt, aj aj aj. Men jag köpte inga dyra grejer men det spenderades en del pengar ändå. Jag köpte en fin bikini, en mascara, en tunika på rea och ett vitt linne på H&M och så köpte jag två söta kuddar som passar perfekt in i mitt hem, och en matlåda på IKEA.

Nej, nu får jag fortsätta med städningen. Kramkramkram


Den här låten ur "Den lilla sjöjungfrun" är jättefin.

Snart sommarlov

Nu har jag nästan sommarlov, bara lite jobb kvar med kandidatuppsatsen, fast det känns som att jag inte har någon kraft kvar till den. Men det ska nog gå, det måste det! Jag fick i alla fall godkänt på praktikuppgiften, skönt.

Igår grillade vi hos Anna-Karin, mycket trevligt. Sedan skulle Rebecka och Annie på bio och se "Robin Hood", och det slutade med att jag följde med, även om jag redan innan visste att det inte var min film. Men det är ju alltid kul att gå på bio, speciellt med trevligt sällskap. Men det var som jag förutspådde, jag gillade inte filmen. Alldeles för mycket krigande.

Nu ska jag ut och springa innan jag tar tag i den här dagen på riktigt.

Saknad




Kan inte förstå att du har lämnat oss
med en tom bur och hjärtan fyllda av saknad.
Önskar jag hade varit vid din sida ända in i slutet,
att jag kunnat säga adjö och viska hur mycket jag älskar dig,
i ditt långa kaninöra.
Du försvann så plötsligt, jag hade ingen aning.
Hade jag vetat hade jag åkt hem på stört,
för att stryka dig över din mjuka päls.
Du var så underbar på alla sätt och vis,
så pigg och snäll och matglad.
Jag hoppas du haft det bra hos oss,
och att du har det minst lika bra där du befinner dig nu.
Du kommer alltid finnas i mitt minne och i mitt hjärta.
Du måste vara den finaste ängeln i kaninhimlen,
för du var då den finaste kaninen på jorden.

Jag älskar dig, nu och för alltid ♥

Lilla älskade vän

Min älskade lilla kanin har dött. Helt oväntat. Hon är borta för alltid och jag var inte ens där när hon dog. Jag kan inte fatta att hon inte är i sin bur och tigger knäckebröd som vanligt. Hon var världens snällaste kanin, genomsnäll var hon. Folk tror kanske att man inte fäster sig vid en kanin, men man kan visst fästa sig lika mycket vid en kanin som en hund, det beror ju på vilken relation man har till djuret. Och jag älskade Celine och jag kommer sakna henne så himla mycket.

Inställt

Det blir ingen konsert på tisdag, tyvärr. Hon har ju fått så dålig kritik så vi kände att det inte var lönt att gå. Bättre att bevara bilden av Whitney som hon som en gång var den bästa sångerskan i världen. Men visst det känns tråkigt, speciellt nu när det mesta känns trist. Jag vet inte varför, jag känner mig ensam och uttråkad. Vädret är i alla fall fint, men det blir det väl ändring på redan imorgon....


Energi

Jäklar vilken energi jag hade när jag var ute och sprang!! Benen sprang av sig själva, underbart. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen se på film och äta choklad. Tänk vad träning kan förbättra ens humör, jag var på dåligt humör när jag gav mig iväg, men nu känner jag mig ganska glad.

Hörs! Kram

Ps. Detta skulle ha publicerats igår kväll, dumma blogg.se

Som en råmande kossa?

"Hennes sång är är lika njutbar som ljudet av en råmande kossa"
"Jag har aldrig, aldrig någonsin upplevt någon värre konsert"
"Svullen och svettas kopiöst - ser ut som ett vrak"
"Sjabblar bort klassiker efter klassiker"
"Tusentals lämnade konserten. Unga tjejer grät av sorg och besvikelse".
"Skrek: "Ni gör mig förbannad!" till publiken
"Började skratta hysteriskt på scen"

Fina ord va? Inte. Och jag talar naturligtvis om Whitney Houstons konsert i Köpenhamn, hon fick en överkryssad geting av Kvällsposten. Hon antas vara drogpåverkad på scen. Vi ska ju se henne i Globen på tisdag och efter att ha läst det här så kanske man inte ser fram lika mycket mot det. Hon har varit min absoluta idol i flera år och jag har alltid hävdat att hon hade den bästa rösten i hela världen. Hur fan kunde hon knarka sönder den? Och varför skulle hon ge sig ut på en sådan här jättekonsert så fort hon mådde bättre? Hon hade väl kunnat vänta lite och bara göra några konserter på hemmaplan istället för att ge sig ut i hela världen.

Om hon nu är så dålig som recensionerna säger, då hade det var mycket bättre om hon inte hade gjort comeback. Då hade folk fortfarande haft bilden av henne som hon med den underbara rösten. Det är så väldigt tragiskt att hon inte tycks kunna sjunga längre... Jag såg ett klipp där hon började skratta hysteriskt på scen... och även när hon pratar låter hon väldigt hes.

Men vi har i alla fall aldrig varit i Globen, så bara det blir en upplevelse...



Skrämd

Datorn skrämde nyss livet ur mig! När jag startade den första gången nu i eftermiddag så såg startsidan annorlunda ut och inga dokument eller foton fanns kvar! Jag bara neeeej! Jag som ska skicka in praktikuppgiften idag. Men jag hade faktiskt mailat uppgiften till mig själv igår kväll för säkerhetsskull, så jag hade inte behövt skriva om allt. Sen stängde jag av datorn och startade den igen och då var allt som vanligt, tur!! Men skumt att den gjorde så, någon som vet vad det kan ha berott på?

Nu är praktiken avslutad, kändes vemodigt att gå därifrån idag. Har haft en underbart bra praktik, en av de bästa. Handledaren gav mig ett jättefint omdöme, känns bra.

Nu ska jag försöka få klart praktikuppgiften, sedan springa och packa. Imorgon bär det av mot Linkan igen.

SOMMAR!!!

Det är juni och vädret är UNDERBART!!!! Jag hade bara tänkt vara inne och skriva på praktikuppgiften idag, men jag kunde bara inte motstå en promenad i detta fantastiska solsken. Varmt är det också, det var nästan så jag önskade att jag hade haft shorts. Jag har nog aldrig längtat så mycket till en sommar som jag har längtat till den här. Jag hoppas verkligen den har kommit för att stanna!

Positiv

Jag är inte klar med praktikuppgiften som ska vara inlämnad på torsdag än.. :( Men har ju några dagar kvar i alla fall. Jag kan inte fatta, på tisdag kl. 12 har jag sommarlov!!! Tror jag, var ett tag sedan jag kollade schemat. Och direkt efter praktikseminariet på tisdagen så åker jag och mamma till Stockholm för att se Whitney!!!! En av mina allra största idoler som äntligen gjort comeback. Ska bli underbart.

En annan god nyhet; Håkan ska göra fyra spelningar i november! Gissa vem som ska gå??!! :D

RSS 2.0