Robot Unicorn

Vill du slå ihjäl lite tid och samtidigt ägna dig åt något roligt? Då kan jag rekommendera dig att spela "Robot Unicorn på internet. Klicka här: http://games.adultswim.com/robot-unicorn-attack-twitchy-online-game.html



Varning: Man blir liiite trött på låten efter att ha spelat så där 100 gånger, även om den är helt okej.

Nu ska jag försöka få lite plugg gjort här och ska försöka hålla mig borta från "Robot Unicorn".

Trevlig valborg!

Konstiga drömmar och rivmärken

I förrgår natt vaknade jag ju av att jag skrattade, igår natt drömde jag att en kille tog livet av sig genom att halshugga sig själv (fy!) och i natt har jag rivit mig själv i armvecket så att jag har typ en decimeter långa rivmärken på ena armen, snyggt.. Inte. Och svider gör det också.

Nu ska jag snart bege mig till Malmö och valborg kommer firas i Lund.

Rolig dröm

Idag vaknade jag av att jag skrattade. Jag drömde att mina föräldrar stod och väntade på att bli upphämtade och så klev mamma in i fel bil, men gick ut ganska fort och då stod han som skulle med den bilen där och undrade vad mamma höll på med. Det låter inte så roligt när jag berättar det, men i drömmen tyckte jag det var sjukt roligt och jag vek mig dubbel av skratt. Det var så kul att jag väcktes av mitt eget skratt. Det är mycket härligare att vakna av sitt skratt än att vakna på grund av en mardröm, så klart.

Farligt...

Det är lite farligt med all den modereklam som finns överallt för tillfället... Jag har shoppingabstinens efter att inte ha shoppat på år och dar, och jag har ju redan gått i fällan och beställt från Haléns för typ 500 kronor. Jag köpte båda linnena (det billiga rosa och det dyra vita). Och klänningen förstås. Aj aj säger min stackars plånbok.

Alltså jag tror min ena fot är felkonstruerad. Idag när jag var ute och sprang så fick jag skoskav IGEN, på samma ställe.. Det är på sidan av högerfoten, ett väldigt ovanligt ställe att få skoskav på, så vitt jag vet i alla fall. Och nu hade jag inte ens mina nyaste gympaskor, utan mina gamla utslitna som tidigare inte givit mig skoskav på det stället. Det är ganska frustrerande att ha energi och ork och vilja att springa, men blir stoppad av ett jäkla skoskav. Men det är ju ett i-landsproblem.

Värre är det med min bristande pluggförmåga för tillfället. Vet inte vad det är med mig, jag vill bara ha sommar och ledighet. Även om jag ska jobba så är det ju en helt annan sak, man är i alla fall ledig på helgerna och då ska jag äta glass, gå promenader, bada och jobba med mitt romanprojekt. Jag har nog aldrig velat ha sommar så mycket som nu, trots att det känns som att jag inte har så många vänner kvar hemma i Skåne, och verkligen inte i Malmö. Amanda ska ju jobba i glasbutiken, men jag hoppas hon kommer till sin lägenhet där jag ska bo, så ofta hon kan.

Musikaliska bröder och shoppingsplaner

Såg den här musikvideon på en blogg och shit vad man blir glad av videon! Och jag längtar ännu mer till sommaren.... Dessutom älskade jag Hanson när jag var yngre, de var ju hur musikaliska som helst! Tänk att de var så unga, men kunde skriva och sjunga så bra låtar. Det är konstigt att de bara försvann....




Och så här ser bröderna ut nuförtiden.


Jag har hittat lite kläder på Haléns jag ska beställa:




Hade egentligen velat ha vitt, men det fanns inte i min storlek.. :( Fast nu såg jag att det visst fanns i vitt för 129 kronor (istället för 49 kr). Men sedan hittade jag det här:



Föreställ er det rosa linnet i vitt och jämför med det vita linnet här på bilden. Vilket ska jag köpa? (Linnet på bilden kostar hela 249 kr)



Fest och Facebook-kul

Igår kväll ägde den årliga logopedsittningen av. Den här gången bröts traditionen om att ha den på Flamman och den ägde rum NH (Nationernas Hus). Det var jättekul, verkligen! Maten var helt okej, jag gillade huvudrätten i alla fall. Jag måste bli bättre på att fota... Glömmer det hela tiden och dessutom måste batteriet i min kamera laddas.

Vi hörde att det skulle vara SWEAT-klubb (eller hur det stavas) på NH, så vi stack till Flamman istället. Flamman kan man alltid lita på, där är det för det mesta bra musik! Jag tjatade till mig Håkan ♥

Nu sitter jag här och läser lite om dyslexi och lyssnar på Lars Winnerbäck, han är ju sjukt bra! Att jag inte har upptäckt honom förrän nu, illa. Visst jag har gillat "Kom ihåg mi då" och "Solen i ögonen", men han har ju så många fler bra låtar!

Det är så underbart väder ute, men jag har inte orkat masa mig ut, jag är seg och gick upp sent och var tvungen att plugga. Ikväll blir det utgång igen, orkar egentligen inte, men det blir nog kul.

Jag satt och läste på en jätterolig grupp på Facebook. Gruppen gick jag med i för ett tag sedan men det är alltid lika kul att gå in och läsa vad folk skriver. Gruppen heter: "Vi som tycker Bagheera ska ge fan i att tvinga Mowgli in till människobyn" - sök på den, läs och få dig ett gott skratt! Gå med i gruppen också förresten. Gruppens beskrivning är: "En av världens mest hatade filmscener... När en korkad jättekatt skickar tillbaks Baloos nyfunna polare till det mörka betongghettot i Indien... Nästa gång kan det vara ditt barn... Stå upp mot dumma katter och kräv att Disney gör något åt saken". Hahahah. Sedan har folk skrivit saker i stil med: jävlig omoget gjort Bagheera" och "trött man blir på kattjäveln" osv. Jag ringde upp min syster nyss och läste upp roliga kommentarer och vi båda höll på att bryta ihop av skratt. Så typiskt vår humor.

För trött

Det blev ingen powerwalk, orkade inte masa mig upp ur sängen trots det fina vädret, illa.

Tidsbrist

På grund av tidsbrist har jag inte bloggat på några dagar, har haft fullt upp med valberedningsarbete, plugg, träning och lite annat smått och gott. Nu måste jag faktiskt sova, ska försöka ta mig upp och powerwalka innan skolan, får väl se hur det går med det. Imorgon kväll är det logopedsittning, ska bli riktigt kul!

Ska bli bättre på att blogga, promise.

Winnerbäck

Winnerbäck är ändå ganska bra trots allt.. Jag älskar t.ex. den här låten:




Sjuk Thåström (?)

Glömde säga att min syster ringde mig häromdagen och berättade att när hon hade följt med en kompis till vårdcentralen hade hon sett Thåström i väntsalen. Han är typ en av hennes största idoler (om jag inte är för gammal för att använda det uttrycket), så hon var lite uppe i varv. Undrar varför han var där... Det kom en sköterska och ropade upp hans namn: "Joakim Thåström". Shit, vad coolt att få självaste Thåström som patient. Kanske bara jag som är löjlig, men jag tycker det är lite coolt med kändisar... hehe.





Ikväll tänker jag sluta plugga vid nio, oavsett om jag känner mig färdig för dagen eller inte. Jag ska kolla på en film och äta godis. Tänker unna mig det så här mitt i veckan (vilket jag i och för sig gör lite för ofta), för om jag inte försöker ta det lugnt nu så kommer jag freaka ut av stress.

Sönderstressad

Usch, jag är så stressad så jag håller på att avlida nu. Så mycket i skolan och det känns som jag ligger efter med allt, till stor del på grund av allt jobbsökandet... Sedan har jag massa möten, med sektionsstyrelsen och valberedningsmöten. Plus matcirkel och så ska man hinna träna. Gaah. Jag kan aldrig sitta ner en sekund och bara ta det lugnt, måste göra saker samtidigt. Lagar mat/skriver i bloggen samtidigt som jag pratar med Erik till exempel. Gnäll gnäll. Jag längtar till sommaren, så sjukt mycket.

DÖMD-helgen

Torsdag 15/4:
Jag fyllde år och hade en liten födelsedagsfest som förfest inför torsdagens kravall... Det var fler personer som kom än jag trodde det skulle bli, vilket var kul. Vi pratade och spelade öl-spelet. Sedan blev det kravall (speciell fest i overall). Kön var JÄTTElång, men till sist kom vi in.

Fredag 16/4:
Det var inte jättekul att pallra sig upp för att gå på tidigt seminarium, men det gick. Vid femtiden började DÖMDs så kallade Middlingsrunda, som bestod av olika aktiviteter där lakritsshotar och fulvin ingick. Men det var inte speciellt hetsigt, bra. Vi hamnade därefter på någon mellanfest innan det var dags att bege sig till HG.

Lördag 17/4:
Vi klädde ut oss till japanska körsbärsträd (eftersom det var Japan-tema) och deltog i dart-tävling. Vi åkte dessvärre ut i första omgången, så jag fick inte kasta, vilket i och för sig var lika bra, för jag är nog inget vidare på dart. På kvällen var det finsittning, som inte riktigt levde upp till de höga förväntningarna. Det var bara ett enda gyckel och en komiker som inte var särskilt rolig och dessutom funkade tempo dåligt på grund av att det var 318 personer i lokalen. Tempo är alltså att man skriker tempo eller något speciellt tema och då ska man sjunga en låt ur sånghäftet. Men alla sjöng i otakt och det var inte ens alla som hörde att någon skrek tempo. På eftersläppet frös man nästan ihjäl - det var svinkallt och musiken var jättedålig. Men kvällen var ändå helt okej.

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är nöjd med helgen, det har verkligen varit jättekul! Bilder kommer senare när jag har fått dem (min kameras batteri dog).



Just nu känner jag mig sjukt stressad, så mycket som ska fixas, och det ska pluggas och gå på möten. Jag har lust att bara skita i allt. Det är mycket som känns jobbigt nu, men jag tänker int gå in på det här på bloggen. Lite privatliv måste man ändå få ha.

DÖMD

Igår hade jag födelsedagsfest som avslutades på DÖMD-kravallen. Det var en riktigt rolig och lyckad kväll, tycker jag i alla fall... Alldeles strax ska jag ge mig av på nya DÖMD-äventyr.

Grattis till mig

Idag fyller jag 23 år, shit vad åren går (jag vet att jag inte är gammal, men det är obehagligt att tiden går så vansinnigt fort!). När man var liten så var ju födelsedagen typ den viktigaste dagen på hela året, flera veckor innan gick man och räknade ner till den stora dagen. Idag bryr man sig knappt, man glömmer nästan bort att man fyller år och det är mest som vilken annan dag som helst.

Ikväll blir det fest i alla fall, får väl fira lite i alla fall :) Puss på er.

Alltså...

Hur svårt kan det vara att ta sig från Linköping till Malmö??! En tågbiljett kostar MINST 365 kronor och då är jag ändå ute en månad innan planerad resa. Det är inte klokt. Och det går inga bussar som passar heller.. Jag har haft sådan otur med bussar och tåg på sista tiden... Det finns jättebilliga tågbiljetter på tider jag inte kan åka... attans. Jag blir totalt utfattig av alla dessa resor fram och tillbaka.. Börjar få lite panik faktiskt. Och den här gången MÅSTE jag verkligen åka hem eftersom det är introduktion på sommarjobbet då...

Lista

simma - löpa
ful och lycklig - snygg och olycklig
plugga - jobba
duscha - bada
jordgubbar - banan
lakrits - vanilj
Gina Tricot - H&M
sola - bada
pool - havet
skidsemester - solsemester
singel - förhållande
planering
- spontanitet
glass - godis
stökigt - organiserat
passion - trygghet
bio - teater
svensk sommar - charter
julafton - midsommarafton
skånska - göteborska
landet - storstan
känd för skönhet - känd för intelligens
make up store - maybelline
desperate housewives - sex and the city
aidan - mr big (Vad är det?)
romantiskt - dirty
kaffe - te
porrfilm - naturprogram
marabou - lindt
gorby's piroger resten av livet - pommes frites resten av livet
the body shop - dove
farlig kille - snäll kille
spara - slösa
shoppa på nätet - shoppa i butik
lyx - budget
fota - bli fotad
Ramlösa - Loka
förfest - efterfest
tidning - bok
ge -
aldrig mer få blogga - aldrig mer få sjunga
singstar - sällskapsspel
string - hotpants
förrätt - efterrätt
falafel - kycklingsallad (inget)
blind - stum (finns ju alternativa kommunikationssätt)
kramas - pussas
kanelbullar - oreos
rakhyvel - vax
mjölk - vatten (om det är mineralvatten)
hemmafest - utgång
älskad - framgångsrik
skräckfilm - komedi (beror på humör)
McDonalds - Max
frukt - grönsaker
hund - katt
Paris Hilton - Mona Sahlin
brun utan sol - solarium
Zara - Topshop (vet inte faktiskt)
kjol - shorts
mössa - keps
familj - vänner



Ge mig sommarkläder

Jag tror jag ska fira att våren har kommit (jag svettades i sommarjacka idag) med inköp av lite vår/sommarkläder från H&M.


Shortsen vill jag ha. Men är lite osäker på om jag vill ha beiga eller blå.


Vad tycker ni? Beiga eller blåa?


Kjolen är underbar!


Fast jag vill nog ha en blå. Av någon anledning kunde jag inte kopiera den färgen.


Denna klänning är jag också lite sugen på att bära i sommar...

Åh jag önskar att jag vann 215 miljoner så jag kunde köpa hur mycket sommarkläder som helst (inte för att jag skulle spendera hela summan på kläder, verkligen inte).

Nej nu måste jag sova.

Äntligen!

Jag har oroat mig för det här med sommarjobb, jag har sökt massa jobb och faktiskt fått komma på flera intervjuer, fler än jag någonsin vågat hoppas på. Det har varit roligt och lärorikt, hade ju inte varit på så många intervjuer förut. Jag har oroat mig för att ändå inte få något jobb, men nu har jag fått ett! Ifall jag inte klantar till det på introduktionen i maj, ska jag jobba på en gruppbostad inom LSS i Malmö i sommar! Det verkar hur kul som helst, så jag hoppas verkligen att introduktionen går bra.

De tre senaste somrarna har jag jobbat på Orrefors Kosta Boda och det har varit ett roligt jobb, men nu kände jag att det var dags att gå vidare och testa något nytt. Dessutom är det här mer relevant för min utbildning. Så jdet är en glad Hanna som måste gå och lägga sig nu innan hon somnar på datorstolen.

Godnatt!

Jag hatar Blogg.se ibland, varför ska det ta sådan tid innan inlägget läggs ut..Det här skulle i alla fall ha publicerats igår...

Första födelsedagspresenterna

Idag kom Erik till Helsingborg för att träffa mig. Han hade aldrig varit i Helsingborg förut, eller han hade varit på Knutpunkten (Resecentrum). Vi fikade på Ebbas fik, gick lite på Kullagatan och gick längs havet. Jag fick ett jättefint halsband av Erik, andra födelsedagspresenten i år. Jag har inte med mig kameran nu så kan inte fota, gör det när jag kommer tillbaka till Linköping.

Jag fick ett par söta inneskor av min farmor och farfar när jag träffade dem i början av veckan! Jag kan inte fatta att jag snart är 23 år, tiden går så fort. Jag glömmer hela tiden bort att det snart är min födelsedag, annat var det när man var liten. Då gick man ju och längtade efter sin födelsedag i flera veckor...

Whitney



Det blir nog ingen Whitney-konsert i Stockholm den 8:e juni... Det verkar inte som det går så bra för stjärnan, enligt kvällspressen så knarkar hon igen... Jag vill så gärna se/höra henne! Hoppas verkligen hon inte ställer in Sverigespelningen.

Synd att det verkar som att hon har förstört sin röst. Den rösten som nog enligt många gjorde henne till den bästa sångerskan i världen...

VÅR <3

Åh underbara vårväder ♥ Så himla härligt att solen tittar fram, att blommorna börjar sticka upp ur jorden, att höra fågelkvitter igen! DET ÄR VÅR!! Jag älskar bytet av årstid, inte minst från vinter till vår.

Jag har precis kommit hem från en långpromenad, härligt. Ikväll blir det min favoriträtt, entrecôte. Dyr favoriträtt eller hur? Därför har jag övertalat mamma att vi ska äta det ikväll, det är ju inte så att jag har råd att äta det stup i kvarten.

Nu ska jag städa Celines (vår kanins) bur. Inte så kul, men vad gör man inte för söta lilla Celine-gumman.

Min bikini

Min designade bikini på NELLY.COM

                                                Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


På Nelly.com kan man just nu designa en egen bikini och därmed är man med och tävlar om en resa till solen. Rösta gärna på min bikini. Man kan se att det är jag som har designat den, eller hur? Titta bara på likheterna mellan bikinins design och designen på den här bloggen. Så klicka på länken under bilden och RÖSTA :)


Så jäkla förbannad!

Jag är lite efter nu, men det är först nu som jag har sett "Uppdrag granskning" om fjortonåriga Linnea som blev våldtagen. Och jag blir så arg att jag inte vet vart jag ska ta vägen. De flesta i stan (Bjästa) tror att killen är oskyldig, de tror att Linnea bara hittar på, att det skulle vara någon slags hämnd för att han inte vill vara tillsammans med henne. Rykten sprids, över internet såväl som i det dagliga livet i staden. Folk skriver fruktansvärt vidriga saker om henne på internet och folk pratar bakom hennes rygg. Och nej, inte bara tonåringar som inte vet bättre, utan även VUXNA människor. Även efter att dom fallit, håller de våldtäktsmannen om ryggen. Inte ens när killen våldtar ytterligare en tjej, tvivlar de på honom. Jag fattar inte hur de kan tro att han är oskyldig när det till och med finns DNA som bevisar den andra våldtäkten. Fy fan rent ut sagt.

På skolavslutningen var Linnea bortrest eftersom hon misstänkte att det skulle bli jobbigt för henne. Dock dök våldtäktsmannen upp trots att han hade förflyttats till en annan skola, var dömd för våldtäkt och dessutom hade besöksförbud mot Linnea. Prästen välkomnade honom med argumentet att kyrkan är öppen för alla. Men tänk om Linnea hade varit där då? Han hade ju besöksförbud. Under ceremonin i kyrkan delade killen ut blommor till alla, han blev kramad av flickorna och fick applåder och hyllningar. Folk hyllade och applåderade åt en kille som var dömd för en våldtäkt på en minderårig flicka tre månader tidigare! Det är så man mår illa. Prästen sa att han såg det som en fin demonstration, som att killen var så "stark" som vågade sig dit. Samma kväll våldtog killen den andra tjejen som i dokumentären kallades för Jennifer. När prästen fick reda på det utbrast han: "Stackars kille... och tjej också såklart". Alltså jag kan inte med ord beskriva hur ilskan bubblade inom mig när han sa "Stackas kille". Han har för fan våldtagit två unga tjejer! Det är inte det minsta synd om honom, han är ett kräk och förtjänar verkligen inte några sympatier.

Sen att skolans rektor säger att skolan måste hålla sig neutral, även efter domarna för de två våldtäkterna. Det är ju helt sjukt! Skolan måste väl sätta sig emot våldtäkt. Det är väl inget som under några som helst omständigheter kan accepteras. Vilka signaler sänder det ut till resten av skolans elever? Det späder ju på uppfattningen om att de två tjejerna ljuger, ytterligare.

Vad är det för värld vi lever i? Där killar kan våldta tjejer och fortfarande ha stöd från ett helt samhälle? Fy fan säger jag igen. Stackars tjejer; inte nog med att de utsätts för något så hemskt som en våldtäkt, de får dessutom utstå kränkande kommentarer, dödshot, mobbing och att ingen tror på deras historia. Jag förstår att dokumentären väckte reaktioner i hela landet, så här får det bara inte gå till. Det är så man mår illa. Jag är så förbannad!!

Gratis heroin

I Köpenhamn ska det nu genomföras ett försök där knarkare får tillgång till gratis heroin. Detta för att se om brottsligheten kan minskas genom att missbrukare inte behöver begå brott för att få tag på knarket. Då slipper ju till exempel vissa kvinnor prostituera sig för att kunna ha råd till heroinet.

Jag tycker det är helt sjukt. Är det inte bättre att staten går in med mer resurser för att hjälpa individerna att ta sig ur sitt missbruk istället för att förse dem med gratis knark så att de kanske sjunker ännu längre ner i knarkmissbruket? Dessutom var det bara runt 100 som skulle få tillgång till gratis heorin i början, och därefter några fler hundra personer. Hur stor skillnad på brottsligheten kan det medföra när det är så få personer som omfattas av försöket? Fast det är i och för sig bra att det inte är alla som kan få gratis knark och ju färre det är som får det, desto bättre.

Vad tycker ni om saken?

Läs artikeln här om ni har lust: http://hd.se/utrikes/2010/02/15/gratis-heroin-i-kopenhamn/

Gaaah

Hur fan kan ett par jeansleggins bara försvinna??! Jag har letat igenom hela byrån, men det finns inte där!! Det är mina absoluta favoritbyxor, så jag vill verkligen hitta dem. Så frustrerande.

I-landsproblem jag vet. Men den här dagen har inte varit något vidare.

Punktering

Min fina cykel har fått punkterat bakdäck! Jag har inte råd med sådana här oförutsedda utgifter.. Blä. Det konstiga var att det blev punktering när jag ledde cykeln, inte när jag cyklade... Är inte det lite lustigt? Jag får ta itu med det när jag kommer tillbaka efter påsken.

I maj ska vi ha tre veckors praktik och jag hamnade i Karlskrona, vilket jag är glad för. Trivdes verkligen förra gången jag gjorde praktik där. Dock är detta på logopedmottagningen, och förra våren var jag på en strokeavdelning. Men jag var och hälsade på på logopedmottagningen en dag och det verkade vara en väldigt trevlig stämning där. Det blir nog nice.

Imorgon bär det av mot Skåne igen för att fira påsk.

Glad påsk på er!

RSS 2.0