Sammanfattning av år 2009

ÅRETS:

låt: "
Kungsholmens Hamn" med Melissa Horn och "Way back into love" ur filmen "Music and lyrics"
tv-program: "Bonde söker fru" och "Andra Avenyn
artist: Melissa Horn, Thåström och Markus Krunegård
musikgrupp: Kent
konsert: Thåström och Markus Krunegård på Malmöfestivalen i somras
film: "Hata Göteborg" har jag sett MÅNGA gånger i år
nyhet: Jag har börjat laga mat från grunden
händelse: Att jag träffade Erik
julklapp: Hörlurar till iPoden och pengar som jag kan använda till resan
bok: "Millenium-trilogin"
bästa shoppingfynd: Det får kanske bli stövlarna jag köpte på Skopunkten i höstas och som har använts flitigt. Fast jag gillar min sprillans nya klänning från Åhléns också.
skoltrubbel: när jag var typ ½-1 poäng ifrån Godkänt på barnhabiliteringstentan
skolframgång: att logopedyrket bara känns mer och mer. Alla områden är intressanta. Praktikperioderna har gått bra.
glädje: När jag blev av med tandställningen i januari förra året
värsta: att min kompis och min mormor har varit/är sjuka
roligaste fest: hm...mycket svårt... Jag har varit på många fester och många har varit roliga... Kan nog inte välja ut en.
irritationsobjekt: De korkade storbloggarna som bara skriver för att provocera och min otroligt sega dator och Hollywood-fruarna.
roligaste: "Morgonsoffan"
"festverktyg": Singstar
förändring: När jag klippte page och lugg
läskigaste: När jag fick åka ambulans pga en allergisk reaktion efter att ha ätit solrosfrön.
godis: lösgodis från Hemmakväll
knäppaste: Att David Batra bet mig i armen när jag var ute på NH i Linköping. Galet.

År 2009 har varit bra, men jag tror att år 2010 kommer bli ännu bättre.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Utgång ikväll

Ikväll blir det utgång i Helsingborg tillsammans med Karin och hennes syster. Det blir nog kul, även om jag i nuläget inte känner mig jättetaggad för fest... Men det är ju några timmar kvar, så festkänslan kanske hinner infinna sig.

Nu har jag precis varit ute på promenad i det underbara vädret, jättehärligt ♥.

Hoppas ni får en underbar kväll och Gott nytt år! (i förskott)


Gott slut!

Läste i tidningen igår eller när det var om vilka uttryck som man ska använda så här i jule- och nyårstider. De skrev mellan vilka datum det var okej att säga "God jul" och "God fortsättning" och "Gott nytt år" osv. Här kan ni läsa vilka fraser som ni ska använda om ni vill vara korrekta.

♥ 1:a advent-julafton: "God jul" eller "God jul och gott nytt år" (ifall du inte kommer träffa personen innan det nya året börjar)
♥ Juldagen - 30 december: "God fortsättning" (på julen menar man då)
♥ 30-31 december: "Gott slut" (de sista dagarna på året avses)
♥ Midnatt 31 december - 1 januari: "Gott nytt år"
♥ 2 januari - : God fortsättning (på det nya året)

Så jag använder helt korrekt uttryck när jag säger att jag önskar er alla ett riktigt GOTT SLUT!

 

 


Fyndat på mellandagsrean!

Jag, mamma och Amanda var i Helsingborg idag för att kolla in mellandagsrean. Jag lämnade tillbaka den jackan jag köpte på MQ, jag skulle bara störa mig på att den var så trång över axlarna. Jag köpte dock en annan jacka på Lindex. Här kommer lite bilder på mina fynd:



Affär: Lindex
Ordinarie pris: 899:-
Jag betalade: 499:- (egentligen kostade den 599:- på rean, men i och med att den hade ett mindre fel drog de av ytterligare 100 :- på reapriset).
Jag gillar modellen skarpt, men är lite osäker på färgen... hade helst haft en svart jacka... Hm, får tänka lite på det, det är ju sju dagars öppet köp.





Affär: MQ
Ordinariepris: 699:-
Jag betalade: 350 :-
Egentligen för dyr för min smak, även på rea, men jag tyckte den var supersöt.



Affär: Gina Tricot
Ordinariepris: 199:-
Jag betalade: 99:-



Affär: Gina Tricot
Ordinariepris: 149:-
Jag betalade: 74,50 :-
Dålig bild jag vet. Jag har en likadan fast vit och älskar modellen... så var tvungen att ha en svart också.



Affär: Åhléns
Ordinariepris: 299:-
Jag betalade: 199:-
Åh den här tunikan kommer jag att använda mycket, precis min stil! Bilden blev dock inte så jättebra, det syns inte att den är gjord av manchestertyg.

Sååå, nu dags för plugg! Kramelikram


Helt crazy

Igår var vi på mellandagsrea - ingen bra idé. Herregud, vad mycket folk det var! Alla bara slet i kläderna som låg huller om buller i stora högar och på golvet. Man kunde vända sig om utan att stöta i andra människor. Helt crazy. Det gick inte att vara där någon längre stund. Jag fick i alla fall tag i en jacka för halva priset, dock är den nog för liten så får nog lämna tillbaka den. Synd, för den var jättefin och jag börjar bli ruskigt trött på att leta efter en jacka. Jag kommer aldrig hitta den perfekta jackan.

Idag är jag förkyld, suck. Jag som hade sett fram emot att gå promenad, har ju inte gjort det på några dagar. Men jag får nog försöka hålla mig inne. Det här fuktiga vädret är kanske inte det bästa att gå i om man börjar bli förkyld...


Julklappar

Jag fick följande julklappar i år:


♥ Pengar
♥ Presentkort på manikyr
♥ Hörlurar till iPoden
♥ Boken "Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)"
♥ Kex

Vad fick ni?

Ikväll blir det utgång med Lisa mfl :) Kul kul!

 


GOD JUL!

Nu bär det av till Småland för att fira jul. Min mormor och morfar har inte internet, så det här får bli min julhälsning till er!

GOD JUL! Jag hoppas ni får en mycket trevlig julafton imorgon!

Lite jul-ilska

Igår kväll såg vi först på Anna Anka (usch och fy) och sedan på "Svenska Hollywoodfruar" om Maria Montazami. Maria Montazami verkar inte ha full koll på det svenska språket, eller hon verkar i alla fall blanda ihop det lite med engelskan. Hon trodde hon var ovän med en kompis på grund av att hon sagt någon nedsättande kommentar om kompisens hår. Maria sa i programmet: "Jag är psykiskt störd och mår illa" för att visa att hon mådde dåligt att att ha något otalt med kompisen. "Psykiskt störd" kanske inte är rätt ord i sammanhanget. Haha, jag tyckte det var lite roligt i alla fall.

Idag skulle jag ha läst massor av vetenskapliga artiklar på engelska om tvåspråkighet. Men jag har bara läst en och en halv, varav den första var ganska irrelevant. Jag har dock gjort andra viktiga saker som att gå promenad med mamma, inhandla julgran med pappa och därefter åka med pappa ut med bilen en gång till för att köpa en ny julgransfot eftersom den gamla läckte som ett "jävla såll" som pappa uttryckte det. Dessutom har jag hjälpt mamma att klä granen.

Jag försökte boka tågbiljetter till och från Örebro innan. När vi ska till Gran Canaria nu i januari ska vi ju flyga från Örebro. Men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Jag valde resa och klickade i att jag ville betala via internetbanken. Samtidigt ringde jag Rebecka för att dubbelkolla att tiderna stämde. Jag betalade via banken och kom sedan tillbaka till sidan där man ska välja betalsätt!! Pengar drogs alltså från mitt konto utan att jag fick några biljetter! Behöver jag skriva att jag blev ARG?! Jag ringde direkt upp SJ, men kvinnan kunde inte hitta någon bokning i mitt namn. Hon sa att hon trodde att pengarna skulle komma tillbaka till mitt konto inom kort (vilket jag verkligen hoppas de gör, jag har verkligen inte råd att betala dubbelt, jag=fattig som en kyrkråtta), annars skulle jag höra av mig igen. Men lite ilska så här i juletid har väl ingen dött av? Haha. Och jag kan ju säga att jag inte blev gladare när internet dog och jag fick skriva om det här blogginlägget.

Nu ska jag återgå till artikelläsningen... Men om jag känner mig själv rätt kommer jag inom kort hamna framför "Felicity". Jag köpte ju hela serien för typ två år sedan, så dags att se om det nu ju!


Puss & kram


Nostalgi

Kom precis hem från en julkonsert i kyrkan. Julkonserten som jag själv har deltagit i under flera års tid då jag var med i kören. Det kändes lite nostalgisk att se barnkören stå där och sjunga "Julen är här" och jag mindes när jag var 11-12 år och stod där i den vita kåpan och sjöng samma låt. Det är sjukt vad snabbt tiden går. Konserten var bra i alla fall.

Nu måste jag fortsätta leta efter bra artiklar till uppsatskissen.
Puss.


Skyddsängel?

Jag åkte hem till Skåne idag. Mamma var snäll och hämtade mig på busstationen. Men det var ruskigt halt att vara ute på vägarna... Shit. Vi hade åkt på en lite mindre väg och skulle svänga ut på en större väg. Mamma försökte bromsa, men det var så halt att bromsarna inte tog. Bilen bara fortsatte glida framåt! Som tur var fanns det bara en annan bil på vägen och den hann precis förbi innan vi gled ut på vägen. Det var riktigt läskigt och det innebar ett uppvaknande. Man måste köra sjukt långsamt och försiktigt när det är halt. Vi hade kunnat dö om vi blivit påkörda av en bil i 90 km/h. Så vi kanske har en skyddsängel att tacka.



Trevlig kväll, men mindre trevlig förmiddag...

Igår hade vi ett litet julbord med prinskorv, köttbullar, potatis, ägg, potatisgratäng och sill... Närmare bestämt skärgårdssill som jag hade valt och som den enda personen som gillar sill (Carro) inte kunde äta på grund av sin laktosintolerans... Lyckat va? Men jag kan försvara mitt val genom att säga att det var den enda sillsorten jag trodde jag tyckte om och som jag dessutom hade varit sugen på hela dagen, av någon konstig anledning. Jag tycker ju inte ens om sill! Men julbordet blev väldigt mysigt och efter att maten var uppäten (fast vi fick en del rester) och glöggen uppdrucken (jag försökte dricka, men jag förstår inte hur folk kan tycka att det smakar gott, det är ju vedervärdigt), spelade vi ett spel som hette "När då då?". Vi var i lag; jag och Carro mot Erik och hans kompis Fredrik. Vi spelade tre omgångar, men jag och Carro hade otur varje gång.

Imorse försov jag mig. Skulle gå upp halv sju, men råkade somna om till halv åtta. Jag hade sovit dåligt hela natten och var SUPERTRÖTT. Jag som vanligtvis är hyfsat morgonpigg kom knappt upp ur sängen. Och jag har varit lite zombieaktig fram till jag fick i mig en Redbull på pausen. Nu sitter jag och Carro i alla fall framför datorn på en statistiklabb som är bra mycket slappare än jag trott. Ingenting att oroa sig för. Men jag fattar typ noll. Tentan är inte förrän åttonde januari...det är luuuugnt.

Nu ska jag återgå till t-värden och nollhypoteser och skit.

Jag älskar att leka i snön

Igår kväll var jag och Erik ute och gick i den underbara snön. Jag ÄLSKAR snö! Det är så underbart och jag blir glad och känner mig som ett barn igen.




























Statistikhjälp

Istället för att skriva kandidatuppsatsskiss sitter jag och hjälper Carro med statistiken. Kan ni fatta? JAG hjälper någon med statistik (=matte). Dra på trissor. Men Carro är supersmart och fattar direkt :)

Födelsedagsgris?

I Skåne kallar vi den någon som fyller år för "födelsedagsgris", men det är tydligen ingen här som har hört det uttrycket förut. Jag var helt övertygad om att det var något som alla sa... Igår hade Lovisa sin födelsedagsfest i min lägenhet. Vi sjöng Singstar och när Rebecka inte orkade sjungar mer så ägde denna dialog rum:

Jag: Rebecka, ge mikrofonen till grisen (och syftade då på Lovisa).
Rebecka: Va? Grisen?
Jag: Ja födelsedagsgrisen.
Rebecka såg förvirrad ut.
Jag: Men istället för att säga födelsedagsgrisen så sa jag bara grisen. Förstår du?
Rebecka: Neej... Vadå födelsedagsgrisen?
Jag: Har du aldrig hört födelsedagsgrisen förut? Det måste du väl ha gjort.
Rebecka: Nej.
Jag: Men ni andra måste ha gjort det?
Alla skakar på huvudet och säger att de har hört födelsedagsbarn men inte födelsedagsgris.

Alltså drog vi slutsatsen om att det var ett skånskt uttryck. Lite kul tyckte jag och jag tycker fortfarande det är lite svårt att förstå att det faktiskt inte verkar användas utanför Skåne.

Efter Lovisas fest gick jag ut på Flamman och idag har vi julbakat (pepparkakor och lussekatter) hos Rebecka, mysigt värre.

 

 


Inte tur med skrivaren

Idag skulle jag bara snabbt skriva ut några statistikpapper efter föreläsningen. Men det var inte så lätt som jag trodde. Först krånglade skolans skrivare så vaktmästaren fick komma till undsättning. Sedan fanns det inga häftklamrar och sen skar jag mig på fingret på pappret så att det började blöda. Lyckat va?

Nu ska jag sova lite. Ikväll blir det quiz på NH och sedan utgång på HG :)

PBL-saknad?

Det är tur att jag läser PBL, eller kanske det beror på att jag har vant mig vid att göra det. Nu när vi läser statistikkursen har vi ju inga basgrupper och därav inga vinjetter att samla på sig fakta till och sedan presentera på torsdagar. Då tror jag att jag inte behöver plugga på kvällarna. Motivationen att plugga sjunker eftersom jag vet att ingen kommer att "kontrollera" mina kunskaper förrän på tentan den 8 januari. Dumt dumt dumt, jag vet. Men statistik är så tråkigt och för mycket matte och sånt som jag inte förstår. Blää. Jag ska baka kladdkaka nu.

Förresten så verkar jag ha förlorat kollen på vilket år det är. Igår när vi gjorde individuella röstinspelningar så skulle man säga dagens datum. Jag sa: "Idag är det den åttonde december 19... nej 20..10 eller nej 2009." Bra koll eller? Inte.

Pusselipuss

Slut som artist

Det är en trött Hanna som skriver nu. Shit alltså. Kan knappt hålla ögonen öppna och klockan är inte ens halv tio. Nu ska jag borsta tänderna och sedan SOOOOVA! Ska nog sova typ 12 timmar, ska bli riktigt skönt! Imorgon ska jag vakna utvilad och pigg som en lärka!

Ps. Ska det vara stört omöjligt att få tag på en vinterjacka som tål regn?? Jag har sprungit runt i alla affärer i stan typ, men utan resultat. De jackorna som har varit någorlunda snygga har bara funnits i för stor storlek. Jag har inte ens hittat en dyr jacka jag vill ha, men som min ekonomi förbjuder mig att köpa. Det är illa. Fast kanske lika bra, jobbigt att vilja ha något som man inte kan köpa. Jag får väl gå runt och lukta som en blöt hund ett tag till.

I love her





De här två låtarna är underbara. Melissa Horn är underbar ♥

 

Förresten, tack för att ni fortsätter läsa trots att det inte händer så mycket kul här på bloggen längre. Ska försöka vända den nedåtgående trenden.


Dagens outfit



Jag älskar min nya rosa stickade tröja från Gina Tricot ♥




Ps. Idag var jag hos en ÖNH-läkare och undersökte näsan och öronen, på grund av att jag varit täppt under en längre tid, framförallt i en av näsborrarna och dessutom har jag haft lock för ena örat till och från. Men läkaren kunde inte hitta något fel. Så jag ska sluta oroa mig. Men när läkaren frågade hur det kändes när jag fick lock för örat, om min egen röst blev starkare eller svagare och då blev jag helt ställd, för det hade jag inte tänkt på. Så jag sa att den blev svagare, men nu i efterhand så märker jag att den nog blir starkare. Jag stör mig på sådant här, borde jag höra av mig och fråga om det ändrar något i hans bedömning? Jag är i alla fall glad för att det inte var något fel.

Uppdatering

Jag ska skärpa mig, jag lovar. Det blir inte så mycket skrivet här i bloggen, nuförtiden. Vet inte vad det är med mig, prioriterar väl andra saker.

I fredags var det fest hos Lisa och Arvid och sedan gick vi ut på NH. Det var jättekul, och på NH spelades TVÅ Håkan-låtar: "Dom kommer kliva på dig igen" och hm... jag har tydligen glömt bort vilken den andra var..kan ha varit "Kom igen Lena" eller "Ramlar". Jag blev glad i alla fall. Igår gjorde jag inte många knop, försökte skriva på akustikrapporten, men skrev typ en mening. Så jag vet vad jag ska syssla med innan jag äter frukost. Igår kväll gick jag en promenad med Erik och sedan kollade jag på en dålig film, åt choklad och drack julmust. It's a must, haha (som de säger i reklamen för Kullamust).

Hoppas ni får en mysig söndag! Jag ska försöka, jag ska försöka undvika den vanliga söndagsångesten. Varför slösa bort en en hel helgdag på att gå och beklaga sig över att det är måndag imorgon. Man ska ju ta vara på VARJE dag, inte sant?

Önskelista 2009

Först råkade jag skriva "Önskelista 2010", jag är lite före i tiden. Men det dröjer i occh för sig inte så länge tills det verkligen är 2010. Tiden går snabbare än snabbast. Jag tänkte nu skriva en liten lista på vad jag skulle vilja ha av tomten i år, haha. Jag tycker jag har varit snäll i år, så jag hoppas mina önskningar uppfylls:

♥ Eltandborste (min gamla krånglar)
♥ Nya hörlurar till min fina rosa iPOD
♥ Ny dator som inte hänger sig hela tiden (önska kostar ingenting)
♥ Presentkort på Gina Tricot
♥ Pengar (till bl.a. Gran Canaria-resan)
Handsfree till mobilen  - har hittat den
♥ Parfym
♥ Sängkläder (stora lakan - till 120-säng)

Det är de punkter jag kommer på nu. Men listan kommer uppdateras när (om) jag kommer på nya saker.


Bio

Har lite bloggtorka som ni märker... Ikväll var jag och Carro på bio och såg "Luftslottet som sprängdes", den tredje filmen i Stig Larsson-trilogin. Den var bra, bättre än "Flickan som lekte med elden", fast det kan bero på att jag råkade somna halvvägs in i den och därmed missade en del av den. Jag känner att jag vill se "Flickan som lekte med elden" igen.

Jag borde städa upp i lägenheten snart, har inte orkat. Blä. Det är såååå tråkigt så det är inte sant. Jag känner mig inte alls på speciellt gott humör. Jag har stressat för mycket idag, vilket gör mig på dåligt humör. Men det är mitt eget fel eftersom jag är segare än sirap. Ska sova nu. Godnatt.

Tips och förslag på vad jag kan skriva om här på bloggen tas gärna emot!

RSS 2.0