Välkommen slant

När jag i morse skulle leta upp Lovisas extranyckel som låg i ett vitt kuvert i nån av lådorna i nattduksbordet, hittade jag ett rött kuvert som jag av någon anledning kollade i... Gissa vad jag hittade?! 500 kronor!! Verkligen välkommen till min tomma plånbok. Behöver jag säga att jag blev glad?! YEY! Undrar förresten hur länge den har legat där i lådan och inte gjort någon nytta...

Out of my life

Jag gillar verkligen Darins bidrag till årets Melodifestival; "Out of my life", men jag har inte fattat förrän nu att den handlar om någon som dött. Jag har tydligen inte lyssnat tillräckligt noga på texten... Fy, vad sorgligt! Vad tycker ni om Darins låt?


Kryllade av poliser

Jag är så hungrig att jag avlider, typ. Det blir kokt korv och fullkornsmakaroner, något mer avancerat varken hinner eller orkar jag laga idag. Måste plugga hela kvällen eftersom jag varit i Malmö hela helgen.

Helgen i Malmö var förresten jättebra! Vi åt pizza, såg "Alice i Underlandet" i 3D, var ute, spelade Fifa (tv-spel) och ett sällskapsspel som heter "Ubongo". Och matat gäss som sagt. Om jag ska tillbringa sommaren i Malmö kommer jag säkert vara i parken och mata gässen varje dag. De kommer äta mig ur huset, haha.

Jag har ett klagomål. Jag ringde Swebus igår morse för att höra om man kunde hoppa på bussen i Helsingborg istället för Malmö när jag idag skulle åka tillbaka till Linköping. Jag trodde nästan det var självklart, bussen går förbi Helsingborg och stannar där och jag har köpt en biljett för en längre sträcka än vad jag hade tänkt åka. Men icke. Det gick inte, biljetten blir tydligen ogiltig om man inte hoppar på på rätt hållplats. Är inte det lite sjukt?! Jag har ändå betalat flera hundra kronor och tycker då att jag kan förvänta mig en viss grad av service. Jag förstår inte hur det kan ha betydelse att jag hoppar på en hållplats senare.... Jag ska nog skriva ett klagomail, om jag orkar.

En annan sak som jag har glömt skriva här är att det igår kryllade av poliser i Helsingborg, vid Knutpunkten (typ resecentrum). Flera stora polisbilar stor parkerade och det fanns till och med typ åtta ridande poliser. Varför? Jo, IFK Göteborg skulle möta HIF i Helsingborg! Det är inte klokt att de inte bara kan spela fotboll utan att polisens resurser ska behövas slösas på detta vis! Visst, huliganer och sånt har ju inte med fotbollen att göra egentligen, det är sjukt att folk inte bara kan titta på fotboll och bete sig som folk. Polisen har (borde i alla fall ha) viktigare saker för sig. Det är klart att det är positivt att polisen tar det på allvar, eftersom det kan ställa till med stora problem. Men det borde inte finnas en anledning för polisen att behöva sätta in hela styrkan för en fotbollsmatch...


Ååååh söta!

Gud vad gäss är söta, det är inte klokt! Jag och Erik gick förbi en kiosk och mannen som jobbade där var hur snäll som helst och gav oss en hel påse med korvbröd att mata fåglarna med. Så fort man började kasta bröd åt en gås, så började fler springa i full fart med sina otroligt söta fötter. De var riktigt glupska och ivriga. En del fräste åt andra och ville ha all mat själva... Inte snällt...

Bio ikväll: Alice i Underlandet (3D)

Igår gick vi ut och hamnade först på en karaokebar och sedan på något uteställe i Malmö. Det var jättekul! Nu ska vi gå en promenad och ikväll blir det bio: "Alice i Underlandet" i 3D, det ni! Den ska vara bra har jag hört...

Vad ska ni göra en söndag som denna?
Usch, jag  gillar inte söndagar, även om jag inte ska till skolan imorgon så har jag lite söndagsångest... Så onödigt egentligen, man borde ta tillvara på alla lediga dagar...

Nej, nu ska jag lämna Eriks dator. Ha det bra! Kram

Regnigt

Det regnar och jag har bara med mig jackan som får mig att lukta som en blöt hund/katt/häst då jag blir blöt... Usch usch. Nu ska jag och Erik antagligen bege oss ner till stan och jag ska försöka att inte spendera några pengar.. Fast vi ska nog ut ikväll och jag har inga festkläder med mig...så det kanske kan ses som en giltig anledning att inhandla något nytt?

Vi hörs!

Jag drar till Malmööö!

Om några timmar sitter jag på en buss mot sydligare breddgrader (Malmö närmare bestämt) och jag kommer att spendera så gott som hela dagen på bussen... Men jag gillar att åka buss, så det är inga problem.. Men visst, jag kommer säkert bli lite uttråkad.

Jag har nog sträckt någon muskel högt upp i magen på vänster sida och vänstra axeln när jag cyklade igår... Jag var tvungen att stanna för en buss och då hade min långa jacka fastnat runt sadeln.. Tror det hände då.. Har jätteont i vilket fall som helst och jag har fram till nu oroat mig för en hjärtattack... Då känns det ju i vänster arm. Men jag har nu kommit fram till att det nog inte är något livshotande. Och de på sjukvårdsupplysningen sa att man inte får en hjärtattack som 22-åring om man inte är kraftigt överviktig, och det är jag ju inte. Ni kanske tycker jag är löjlig som oroar mig så mycket att jag ringer sjukvårdsupplysningen mitt i natten. Men ni får tycka vad ni vill..

Dags att äta frukost och sen bege mig ner mot Resecentrum..

Ha en bra helg allihopa! Kanske uppdaterar någon gång under helgen.

I ett grupprum på HUB...

befinner jag mig just nu och ska efter att fikapausen nu sätta igång med plugget igen. Jag och Carro jobbar med uppsatsen som vi är sjukt trött på vid det här laget.

Ikväll ska jag vara studiecirkelledare igen, kul!

Reunion

Ikväll blir det en rejäl sconeskväll - vi blir åtta personer! Kommer bli trevligt, men jobbigt att baka scones till så många, särskilt med tanke på min lillalilla ugn... Mne det löser sig. Ska bli så sjukt kul att träffa alla igen, det var så länge sedan vi sågs allihopa.

Idag skulle jag och Carro ha pluggat, men vi bakade smulpaj och kollade på film istället... Ibland behöver man en paus.

Puuh...

Efter tre timmars städning kan man äntligen ta sig fram obehindrat i min lägenhet. Skönt. Nu ska jag hålla det städat.

Nu väntar sängen och imorgon blir det plugg och sedan sconeskväll med flickorna ♥

Egoistiska jävla människor

Gaah jag blir så arg på människor som bara bryr sig om sig själva. Bara för att nån idiot, av någon underlig anledning, har låst in en väska i torkskåpen, bara för en annan har lagt beslag på ett helt torkskåp för att torka en matta, bara för någon har ockuperat ett torkskåp för EN tröja, måste jag nu hänga upp all min tvätt här i min lägenhet. Kul. Inte. Jag förstår inte hur svårt det kan vara för människor att tänka lite längre, att tänka på andra än sig själva. Jag menar allvar när jag säger att jag alltid vill de allra flesta människor det bästa och jag tänker alltid på att t.ex. hämta min tvätt i tid så att den som ska tvätta efter mig slipper vänta. Jag är jättenoga med sådant. Men det får jag ingenting tillbaka för. Det är typ alltid strul med tvättstugan, eller framförallt torkskåpen. Man får väl visa lite hänsyn och kanske tänka ut att om man bara har tvättat en tröja, kan man väl hänga upp den i sin lägenhet?!

Usch vilken jobbig dag. Och nu ska jag spendera resten av kvällen till att städa min lägenhet..det ser ut som en bomb har slagit ner här. Fy.

PS. Det ska tydligen vara Japan-tema på DömD. Om det är någon som har något förslag på någon rolig utklädnad, let me know.

Idag är det dags...

...att presentera uppsatsen som vi slitit med under flera veckors tid. Jag gillar ju inte att hålla presentationer, men jag hoppas det går okej...

Önska mig lycka till.

Filmrecensioner

Igår såg jag och Amanda följande tre filmer:

Cappriciosa:

Handlar om en familj där mamman dör i cancer och då pappan på grund av sorgen faller tillbaka i sitt alkoholmissbruk, får den äldste sonen som är 17 år, ta hand om sig själv och sina småsyskon. Betyg: ♥ ♥ av fem möjliga.

Elephant:


I denna obehagliga, men bra film fick man följa några ungdomar som går på High school, närmare bestämt Columbine High School, vilket antagligen får er att förstå vad filmen handlade om. Den var inte som andra filmer, den liknade snarare en dokumentär om huvudpersonernas dag fram tills det fruktansvärda inträffade. Det var en speciell stämning över filmen, en obehaglig stämning. Och man kan inte fatta att det faktiskt har hänt på riktigt. Den var lite väl långsam för min smak, fram tills helvetet brakade lös, det hände inte så mycket. Betyg: ♥ av fem möjliga.

Ensam ung kvinna söker..igen:



Handlade om en kvinna som efter att pojkvännen varit otrogen med hennes rumskamrat är på jakt efter en ny bostad. Hon flyttar in hos en kvinna som från början verkar vara väldigt snäll och lojal. Dock övergår hennes beteende till att vara underligt och därefter rent ut sagt farligt. Den är en uppföljare till "Ensam ung kvinna söker", som var bra mycket läskigare än denna uppföljare. Betyg: ♥ av fem möjliga.

Har ni sett någon bra film på sistone?

Tacos & film ikväll

Nu ska jag och syster laga min absoluta favoriträtt: Tacos ♥ Mums. Sedan blir det filmkväll för hela slanten: vi har hyrt fem gamla filmer (ska dock spara några tills imorgon kväll) och köpt lösgodis. Så det blir myskväll med andra ord. Vad ska ni göra ikväll?

Uppsatsplugg väntar

Det var jättekul på SportgalaNH igår! Nu blir det uppsatsplugg hos Carro, vi måste förbereda presentationen av uppsatsen som vi ska göra på måndag. Usch, jag hatar presentationer inför klassen.... Men det är väl bara att bita ihop och göra sitt bästa.

Hörs senare.

SportgalaNH ikväll!

Ikväll är det äntligen dags för den efterlängtade SportgalaNH, som äger rum på studentstället Nationernas Hus (NH). Det är vårt festeri (Oralspex) som anordnar festen tillsammans med Affärsjuristernas festeri. Tanken är att man ska komma antingen utklädd (till något sportigt) eller uppklätt (som om man skulle på t.ex. Fotbollsgalan). Jag kör på det sistnämnda. Eftersom jag är nästintill pank den här månaden har jag inte råd att köpa något nytt bara för det här arrangemanget, så jag får ta något jag har i garderoben sedan innan.

Nu har jag äntligen hämtat ut mitt körkort, skönt att slippa släpa runt på passet längre. Måste vila lite nu, känner mig helt slut efte rundan på stan.

Rätt?

Lite efter här ja.. men tycker ni Sverige skickar rätt artist/låt till Eurovision Song Contest 2010 som går av stapeln i Oslo? Jag tror nog det blir bra, låten är fin och Anna Bergendahl har en speciell röst.






Meningslöst inlägg

Förlåt förlåt, dålig uppdatering. Har inte varit så sugen på att blogga de senaste dagarna... Har inget att skriva direkt.. Återkommer när jag har det. Jag kommer att bli mer aktiv snart igen, behöver bara några dagars paus. Hoppas ni inte överger bloggen.

Billie the vision & the dancers



Lyssna! Underbar låt!

Berörd

Jag såg nyss en film, "Allt för min syster" som berörde mig. Jag gillar när filmer gör det, även om man kan känna sig lite nere efter. Den handlade om en ung tjej som var döende i cancer och om hennes syster som var född för att rädda henne, men som kämpade för att själv få makten över sin kropp och själv få bestämma om hon t.ex. ska ge en av sina njurar till sin syster. Den var jättebra, men hemskt. Jag hatar cancer och det är en sjukdom som skrämmer mig.

Nu ska vi se en ny Beck-film: "I stormens öga". Ska bli spännande. Och jag längtar som en tok till premiären för "Kommissarie Späck" (parodi på Beck)...


Skrivarkurs

Sorry för dålig uppdatering. Vet ni, jag har bestämt att jag ska ta tag i skrivandet igen, jag saknar det och önskar jag kunde finna inspiration till det igen... Så jag ska läsa någon form av skrivarkurs - något som "tvingar" mig att skriva.

Min syster är här, för imorgon ska vi se Kent som spelar på Cloetta Center, blir kul!

Grattis Carro på 21-årsdagen!

Grattis Carro! Hoppas du får en bra födelsedag trots att vi måste jobba lite med uppsatsen.


Födelsedagsgrisen och jag för typ två år sedan.

Europeiska Logopedidagen!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Europeiska Logopedidagen, hurra hurra hurra! Det borde verkligen firas idag, för Europeiska Logopedidagen är en viktig dag. Logopeder behövs och det måste politikerna förstå och ge oss fler tjänster! Logopedyrket måste verkligen prioriteras högre! Logopeder kan göra så mycket för människor som:

♥ har röstproblem

♥ har en språk- och/eller talstörning, både barn med språk-/talstörning och vuxna som efter hjärnskada/stroke fått en förvärvad språk-/talstörning

♥ behöver alternativa och kompletterande kommunikationssätt (t.ex. individer med olika former av funktionsnedsättningar)

♥ har sväljningsproblem

♥ har dyslexi

Vi behövs nu och vi kommer alltid att behövas. Hoppas bara samhället snart inser vikten av vår yrkeskompetens.


Lunch

Ååh jag fick två frågor här i rutan på bloggen... Klicka på "Läs besvarade frågor" för att läsa dem och mina svar. Vore kul med fler frågor, ni är helt anonyma när ni frågar, så att ni vet...

Men sluttjatat om det. Nu sitter jag här och äter lite lunch och snart ska Carro komma över för att plugga lite. Sedan i eftermiddag kommer Erik :) Ikväll ska vi nog äta tacos och kolla film, mysigt.


Puuh

Nu är jag TRÖTT. Jag och Carro jobbade med uppsatsen i tolv timmar. Det är ganska kul, men också tröttsamt och man vill gäna ha ett liv utanför skolan...

Nu är vårt lag anmält till DömD (tävling i dart typ). Vi heter Annas Ankor, hehe. Vi kan inte vinna eftersom ett vinnande lag måste bestå av två tjejer och två killar och vi är bara tjejer. Men vi ska gå så långt vi kan, haha. Jag kan inte kasta dart, men vi sa idag att nybörjartur brukar inte slå fel.

Nu väntar sängen.

Godnatt.

Ps. Jag är lite besviken för att jag inte har fått en enda fråga i frågerutan här bredvid. Skärpning.

Fattig

Den här månaden blir inte kul ekonomiskt... Jag är fattig som en kyrkråtta... blä.

Konstiga allergier

Visste ni att man kunde vara allergisk mot vatten, kött och träning? Eller dofter? Usch, hade inte varit så kul att vara allergisk mot något av det... Jag läste detta på Aftonbladets hemsida: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6713654.ab

Jag är glad att jag bara är allergisk mot solrosfrön och kanske valnötter...

Nu är det dags att sova, det blir tidigt uppgång imorgon eftersom jag och Carro ska jobba med uppsatsen.

Fråga på!

Ser ni frågerutan till höger??? Fråga mig vadsomhelst, om allt mellan himmel och jord.

Jag förväntar mig inte att få så många frågor, men det vore hemskt kul. Så fråga på!

Inte som förväntat

Jag känner mig gaanska stressad just nu, milt uttryckt. Det är så mycket med uppsatsen plus möten hit och dit. Och så ska man hinna med att träna. Och laga mat. Och städa. Och tvätta. Mitt liv är inte så kul just nu. Men det vänder nog och jag är glad att jag i alla fall gör uppsatsen tillsammans med en nära vän.

Idag var jag och tränade. Såg att det skulle gå ett Medel/puls-pass... alltså ett gympapass med fokus på konditionsträning, vilket passar mig som handen i handsken eftersom jag är starkare konditionsmässigt än vad mina muskler är (fast i så fall borde jag ju träna upp mina muskler, men det är ju så tråkigt). I vilket fall som helst så var det ett vanligt medelpass istället, på grund av att den vanliga ledaren var borta. Passet var helt okej, men jag hade velat gå på Medel/puls. Om de byter pass, ska det vara så svårt för dem att skriva det på hemsidan? Om jag vetat att det var ett Medelpass kanske jag hellre hade gått någon annan tid. Dessutom var det ovanligt lite folk där, vilket jag kopplar ihop med att folk trodde det var Medel/puls. Allså missade andra som ville träna medelgympa ett bra pass. Sånt gör mig så irriterad. Som en annan gång när jag tänkte gå på ett Medelpass så visade det sig att det skulle bli Medel/styrka. Det var ännu värre och då gick jag till och med ut och sa till de som jobbade i receptionen. Nu lät jag dem hållas. Bara för att ett Medelpass också är kul och helt okej att gå på.

Nu håller jag på att laga lunch tills imorgon då det ska pluggas järnet.

Effektiv dag

Idag har jag och Carro pluggat typ hela dagen, jätteeffektiva och duktiga har vi varit! Härligt! Vi samarbetar bra måste jag säga. Vi har till exempel kommit överens om att vi inte behöver plugga ikväll, känns skönt. Jag ska göra scones och titta på "Felicity". Herregud, jag är helt fast.

Jag skriver så kort inlägg nuförtiden, hinner inte riktigt med. Jag kanske borde börja twittra eller vad det heter istället :P

Ny favorit

Vi fick inte biljetter till "Suntrip" tyvärr, känns tråkigt... Biljetterna tog slut precis framför oss typ.

Jag tänkte tipsa om min nya Ramlösa-favorit: Ramlösa Blodgrape & Apelsin, så sjukt god. Det kan jag verkligen rekommendera ifall det är någon annan här som är mineralvatten-freak.



Nu ska jag göra något vettigt (plugga)

See ya.


RSS 2.0