Eurovision Song Contest 2010

Såg ni finalen igår?!? Det gjorde jag och Erik och vi var till och med så ambitiösa att vi satte betyg på alla tävlingens bidrag. Topp fem enligt vår åsikt:

1. Belgien
2. Danmark
3. Storbritannien
4. Cypern
5. Georgien

Och i botten hamnade Grekland, Frankrike och Serbien, fy säger jag bara.

Så här blev top 5:
1. Tyskland
2. Turkiet
3. Rumänien
4. Danmark
5. Azerbaijan

Belgien kom på sjättplats. De borde ha vunnit! Jag älskade deras låt.




Vad tyckte ni om finalen?

Ps. Det var ju lite tråkigt att Sverige inte var med, men vi får komma igen nästa år! Men störigt att vi missade finalen med fem ynka poäng...

En film som måste ses

Igår såg jag och Erik en jättebra film!!! Den heter "Den första dagen på resten av ditt liv". Det är en fransk film som handlar om de olika personerna i en familj. Den var verkligen bra och man blev berörd. Betyg: av fem möjliga.




Djur

Förlåt för dålig uppdatering, jag orkar inte riktigt med att skriva under praktiken. Jag kan meddela er att jag trivs som fisken i vattnet på praktiken.

Jag bor ju hos mormor och morfar i Emmaboda och när jag varit ute på promenad har jag sett två rådjur och en räv. Och idag på tåget mellan Emmaboda och Alvesta (skulle till Linkan), såg jag en livs levande älg mitt i skogen!! Coolt. Jag har aldrig sett en räv förut och älgar har jag bara sett på Skansen.

Nu ska jag springa en runda innan jag sätter tänderna i den där praktikuppgiften.

Sötnos

Jag saknar dig min lilla kanin.



Är inte Celine oerhört söt?!?

Grillning och utgång

Jag trodde jag bara skulle sitta hemma och glo själv igår kväll. Men så blev det inte, det blev grillning, boule-spelande och utgång på Flamman tillsammans med några klasskompisar istället. Det var jättekul! Skönt att man kunde vara ute så pass länge innan man började frysa ihjäl. Underbara sommarväder! Man kan gå i kortärmat och svettas! Lovely.

Men en sak jag hatar är när folk börjar prata med en ute och direkt börjar tala om för en hur man själv är. Folk som inte känner en eller vet någonting om en. Det är så sjukt irriterande. Folk som ska döma/kategorisera en utan någon som helst vetskap om hur man är.

Nu kommer snart Carro hit, vi ska skriva uppsats, sen blir det powerwalk och sedan kommer Anna-Karin hit ikväll och kollar på film.

Praktik :)

Oj oj nu har det gått lång tid sedan jag uppdaterade sist. Det har hänt en hel del faktiskt. Jag gjorde ju introduktionen till nya sommarjobbet (gruppboende) i helgen. Introduktionen var bra och jobbet verkar vara fantastiskt kul! Så jag ser fram emot sommaren, ska jobba sex veckor.

Nu gör jag barnpraktik i Karlskrona, kul kul. Men shit vad trött man blir! Så sjukt långa dagar. Jag bor hos min mormor och morfar i Emmaboda och måste åka härifrån klockan sju och sen kommer jag hem kvar över sex på kvällen. Då blir det mat och en springtur/promenad och sen är det dags att sova typ... Men praktiken går bra, än så länge :)

Jag klarade tentan som jag skrev i onsdags, väldigt skönt!! :) Nu är det inte långt kvar till sommarlovet... Eller just det, praktikuppgift också ja.

Intro på jobb och shopping

Igår var jag på första introduktionsdagen på sommarjobbet (gruppbostad i Malmö). Det verkar vara en jättetrevlig arbetsplats och verkar vara ett väldigt roligt jobb... Men mycket att lära sig, speciellt för mig som aldrig har jobbat inom vården förut. Men jag tror (och hoppas) att man lär sig och vänjer sig ganska fort. Jag ska dit imorgon och på söndag också.

Idag har jag och Erik varit på stan i Malmö. Jag köpte två par tygskor på H&M och presenter till min kära syster. Jag hängde undan en jättefin vit klänning på BikBok, men förnuftiga Hanna tog över och sparade pengarna istället. Synd, för den var verkligen jättefin. Kanske egentligen för fin. Jag vill hellre köpa snygga vardagskläder än festkläder just nu. Eller egentligen borde jag inte köpa några kläder alls. Men jag måste försvara mitt skoköp, jag hade faktiskt presentkort på H&M som jag utnyttjade, så jag la inte ut några pengar på dem. Dessutom ska jag lämna tillbaka ett par skor jag köpte på Skopunkten häromdagen.

Efter dagen på stan begav jag mig ut på en springtur i Slottsparken här i Malmö. Jag ÄLSKAR att springa, det är underbart! Nu steker vi pannkakor här och ska ha myskväll med godis och film. Hoppas ni har en trevlig fredagkväll.

Tentan gjord

Nu är tentan gjord, skönt. Men jag vet inte om jag är så nöjd, får väl se vad kursledaren säger. Skönt att den är inne i alla fall! Nu ska jag bege mig mot sydligare breddgrader (Malmö) och i helgen får det bli plugg inför praktiken och jobb så klart (iiiiih nervös).


Hur ska det gå?

Förlåt för dålig uppdatering, jag har varit upptagen med att INTE plugga. Usch jag är inte nöjd med mitt plugg under den här kursen. Men det har varit så mycket vid sidan av studierna och dessutom så är jag så sjukt trött på att plugga för tillfället... För första gången i mitt liv så känner jag mig lite skoltrött.. Kanske dags nu... Jag har ju ändå gått 15 år i skola. De senaste dagarna som borde ha bestått av tentaplugg så har jag bara skjutit upp det, jag har tränat och fixat med annat istället. Idag till exempel skulle jag ha pluggat HELA dagen. Men jag var ju tvungen att gå ner till stan för att skicka tillbaka ett par shorts som jag hade beställt från H&M och sen skulle jag ju laga mat... Sean pluggade jag i och för sig ett par timmar, innan jag fick ett sådant sug att ge mig ut och springa istället... Sedan skulle jag diska upp i köket och packa eftersom jag åker till Malmö direkt efter tentan imorgon. Bläää. Dumma mig. Jag kännner mig fruktansvärt dålig och besviken på mig själv. Får hoppas tentan går okej trots min bristande diciplin. Det är en hemtenta som ska göras under dagen imorgon. Jag har i alla fall mycket litteratur, det kan ingen ta ifrån mig. Men jag är så trött på att plugga, jag vill inte läsa i en bok till, jag spyr på att plugga. Men snart sommarlov, 31 dagar kvar, jag längtar så jag kan dö. Eller det hoppas jag inte att jag gör, men jag TOKLÄNGTAR!!! Och det här underbara vårvädret får mig att längta ännu mer.

Jag gick tillbaka i mitt bloggarkiv för att se vad jag skrev den 11:e maj 2009. Tydligen så var det första dagen på praktiken på Barn- och ungdomshabiliteringen. Jag gillade verkligen den praktiken, och var nöjd med första dagen. Jag hoppas praktiken som börjar på måndag (hjälp!) blir lika bra, kul, intressant och givande! Men det tror jag nog. Jag måste bara repetera lite från termin 3 när vi senast läste om barn med språkstörning utan andra funktionshinder.

Jag vet att bloggen är lite tråkig, inga bilder eller något sådant. Men kameran är ju sönder... Jag lade i och för sig inte upp så många bilder innan den gick sönder heller, men när jag skaffar en ny kamera ska det bli bättring på den fronten.

Det är inte bara tentan jag har att vara nervös för. På torsdag börjar nämligen min introduktion till sommarjobbet, jag är sjukt nervös!! Hur ska det gå? Eller det måste gå bra. Jag ska göra mitt absolut bästa! Men det ska bli väldigt roligt och spännande också!

Nu måste jag sova så jag är fit for fight imorgon (eller nåt).

Orkar inte

Alltid något strul. Min kamera har gått sönder, mitt payex-konto (som gör att man kan skriva ut/kopiera på skolan) funkar inte och nu funkar mitt internet jävligt dåligt. Ena stunden funkar det, sedan slutar det fungera... USCH. Jag HATAR tekniska prylar, de ska alltid sätta käppar i hjulen för mig. Tänk om internet inte fungerar på onsdag när jag ska skriva tenta? Då måste jag sitta i nån jävla datasal och ha tagit med mig allt material och inte kunna koncentrerar mig. Det vill jag INTE.

Jag känner mig bara på så sjukt dåligt humör nu, inte bara för allt strul. Jag orkar inte plugga, och det är fortfarande så mycket kvar att göra den här terminen. Jag har lust att bara skita i allt, ser ingen mening med nåt.

Jag får väl gå ut och gå och hoppas det hjälper. Jag känner mig bara så ledsen just nu. Och jag har inte tid att vara ledsen, jag måste plugga, plugga, plugga. Men kag orkar inte. Jag känner mig så slut.

Fast...

... nu regnar det ju :( Inte kul att springa då, får vänta lite eller så får jag ta det en annan dag.

Godkänd

Jag har precis gjort fonologitestet som kursledningen har gjort och jag blev godkänd, puh, fick något på 80 % rätt, vore väl pinsamt om jag blivit underkänd med tanke på att vår uppsats handlade om fonologisk utveckling/kompetens.

Erik ligger fortfarande och sover och jag ska ge mig ut på en springtur. Hörs kanske senare.

Trasig

Min digitalkamera har gått sönder... buhu... :( Den bara slutade fungera helt plötsligt, dumma tekniska pryl. Så jag måste införskaffa en ny inom en inte alltför avlägsen framtid. Vad sägs om någon av dessa två (båda från SIBA):

10 megapixels, 799 kronor


10 megapixels, 990 kronor



Förresten, mitt rekord på Robot Unicorn är nu 128 000, coolt va?


"Ledig"

Puuh, nu har jag städat och skrivit inlärningsmål inför praktiken (de ska presenteras för basgruppen imorgon). Jag tänker faktiskt vara fräck och ge mig själv ledigt ikväll, även om jag egentligen borde begrava mig i böckerna igen. Men jag har pluggat till tio-halv elva varje kväll den här veckan och jag orkar inte en sådan kväll till! Jag tänker koka mig en kopp te och sedan får vi se om jag spenderar resten av kvällen här framför datorn eller om jag hamnar framför tv:n. Lyxfällan klockan nio till exempel...kanske kan vara kul att se.

Gud vad jag är glad över att jag inte ska på Utekravallen som äger rum imorgon. Jag är inte festsugen för fem öre, det är väldigt ovanligt jag inte är det... Men jag känner mig helt slut, i både kropp och själ, så allt jag vill är att slöa i soffan framför en bra film. Hoppas Erik (som kommer imorgon) inte har något emot en lugn filmkväll...men det tror jag inte....

Ha en trevlig kväll!

Inte fotogenisk

Jaha, då har man sett sista avsnittet av "Andra Avenyn". Det var den enda serien jag följde på tv... vad ska man nu göra på onsdagkvällar? Plugga kanske... Shit vad den här veckan har varit jobbig, BARA skola, plugg och träning. Inget annat. Det är blä. Jag tyckte i alla fall inte att "Andra Avenyn"-slutet var så jättebra. Vet inte, ni kanske inte har sett det? Dumt att avslöja för mycket kanske?

Idag var jag i tidningen eftersom de var och gjorde reportage sist jag hade matcirkeln. Det var en bra artikel, men jag ser inte klok ut!! Usch, min nästa ser gigantisk ut på en av bilderna, större än i verkligheten (hoppas jag). Men jag hoppas att publiciteten gör att fler boenden får upp ögonen för projektet som faktiskt är riktigt bra! Jag sa till Rebecka: "Tur att det inte är så många i klassen som har tidning" (eftersom jag såg vidrig ut). Sekunden efter säger vår föreläsare att jag hade varit i tidningen, inför hela klassen... hehe.

De senaste dagarna har jag varit törstig konstant... jobbigt jobbigt. Gnäll gnäll. Nu väntar sängen, jag är dödstrött och det blir tidig uppgång imorgon också.




Varför blogg.se???

Varför dröjer det flera timmar innan blogg uppdaterar bloggen när man skrivit ett nytt inlägg ibland?? Dumma dumma.

Bästa träningslåten

Inte mycket fritid nu alltså. Det blir plugg och träning för hela slanten. Idag var jag ute och sprang och just när jag kände att jag inte orkade mer så kom Gina G:s "Just a little bit" och jag bara kände att jag skulle orka sista biten trots allt.



Den är inte särkilt bra, men den är en bra träningslåt.


Ni vet den sommarkursen jag hade sökt, Kreativt skrivande, en distanskurs från Högskolan i Kristianstad. Jag kom inte in efter första urvalet! Jag som typ hade varit säker på att göra det, jag har ju faktiskt ganska bra betyg. Konstigt att man kan gå och vara så säker på något och sedan blir det inte så. Men jag är inte jättebesviken. Plugg har jag fått nog av för ett tag.

Oh gäss!


Vi antog att gässen och änderna var rejält hungriga :)


En söt andmamma med sina söta andungar

















Stackars lilla and

Hoppas ni hade en trevlig valborgsmässoafton igår, det hade jag. Jag var på en fest i Lund, vi hade tänkt gå ut efteråt, men kom inte in någonstans. Det var ju smockat med folk överallt och vi var inte ute i jättegod tid. Men det gjorde ingenting, jag hade jättekul ändå och det kändes skönt att spara lite pengar, speciellt med tanke på att jag inte var så sugen på att gå ut ändå.

Idag när vi var i en park här i Malmö och matade gässen (som vanligt) så såg vi en liten andhona som bara hade en fot. Hon hade alltså två ben, men på ena benet fattades en fot. Hon haltade runt och ibland ramlade hon till lite. Jag tyckte så fruktansvärt synd om henne, usch vad ont det måste ha gjort! Undrar när och hur det hände. Dock verkade hon inte lida nämnvärt av det, hennes aptit var det inget fel på. Jag ville bara ta med henne hem och ta hand om henne, men insåg att hon ändå hade det bättre i parken med de andra söta fåglarna.

RSS 2.0