Fest och god gärning

Nu var det några dagar sedan jag skrev sist, så jag tänkte berätta lite om vad jag har haft för mig de senaste dagarna. I fredags kväll åkte jag och Lisa in till Helsingborgsfestivalen. Inne i stan mötte vi upp Lisas kompisar Frida och Erika. Efter ett tag hamnade vi på en festbåt (eller vad det heter) där vi blev bjudna på tequila. Det var jättekul. Men jag var inte särskilt pigg på jobbet igår.

På tal om jobbet igår, så hände det något läskigt. Det var en liten bebis som inte fick luft på grund av mycket slemm. Så jag fick ringa efter en ambulans. Det har jag aldrig gjort förut. Ambulansen kom och tog hand om bebisen, men sedan kom en av bebisens anhöriga och sa att det hade ordnat upp sig, vilket var en lättnad att höra. De var väldigt tacksamma och jag fick till och med en kram. Det var gårdagens goda gärning.

Sedan på kvällen var det dags för fest igen. Det var Lisas kompis Erika som hade fest inne i Helsingborg. Det var jättekul. När vi hade varit hemma hos Erika ett tag så åkte vi stadsbussen ner till centrum. Jag och Erikas kompis Veronica åkte en karusell som var ungefär som Spinrock på Liseberg :) När jag sedan skulle ta halv två bussen hem var det kaos. Shit vad folk det var som skulle på bussen. Men jag kom hem till slut, vid halv tre ungefär.

På onsdag blir det Liseberg med Carro. Det ska bli jättekul, längtar. Jag älskar att åka karuseller.


Harry Potter och halvblodsprinsen

Igår var jag och Amanda på bio och såg "Harry Potter och halvblodsprinsen". Den var bra och spännande, som väntat. Men enligt min mening var den lite för lång för att se på bio - man sitter ju bekvämare hemma. Dessutom var det varmt som en bastu i biosalongen. Böckerna är mycket bättre än filmerna, precis som det brukar vara, men filmerna håller också hög klass. Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ av fem möjliga.

Nu ska jag snart åka och hämta Amanda på jobbet och sedan uträtta några ärenden, bland annat inhandla kinamat. Det ska bli gott, magen börjar kurra lite nu.


Flyt och oflyt

Puh, har varit ute och sprungit för första gången på över en vecka och blåsan verkar hålla sig borta. Me like. Det är verkligen skönt att röra på sig lite.

Imorgon ska jag och Amanda se "Harry Potter och halvblodsprinsen" på bio, ska bli väldigt kul och spännande. En annan sak jag och Amanda måste göra som inte är lika kul och spännande, är att storstäda hela huset innan våra föräldrar kommer hem från segelsemestern på torsdag eller fredag... Blä. Ni vet ju vad jag tycker om städning.

Idag hade jag en dålig morgon, allt gick snett. Det började med att jag gick upp alldeles för sent, sedan slog jag sönder ett glas och när jag skulle sminka mig råkade jag blinka samtidigt som jag tog på mascara. På vägen till jobbet hamnade jag bakom  sopbilen som tog upp hela cykel- och gångvägen, så jag fick springa över gatan och gå på andra sidan en bit. Till råga på allt kom jag försent till jobbet. Men det sistnämnda var inte så farligt, med tanke på att jag igår jobbade under min "lunch" (som ägde rum vid klockan 17, på grund av mycket att göra). 

Men jag har också haft lite flyt. Igår beställde jag lite varor till butiken (hade bara gjort det en gång förut). Jag visste att Amanda hade sålt  en stor svart skål som hade stått i ett av våra skåp. Då tänkte jag: "Jag ska beställa en ny att ställa in i skåpet". Det vara bara det att jag trodde att skålen som hade stått där var en "Sofiero"-skål och beställde därför en sådan. När jag kom hem igår och berättade för Amanda att jag hade beställt en sådan, upplyste hon mig om att det var en "Crystal Eye"-skål hon hade sålt och jag bara: Neeeeej. Har jag beställt en svindyr skål i onödan???! Men icke. Idag såg jag att vi hade två "Crystal Eye"-skålar inne på lagret och så sålde jag dessutom en sådan "Sofiero"-skål som jag hade beställt. Så det som jag trodde var fel, blev helt rätt till slut.

Hata Göteborg

Ikväll har jag sett "Hata Göteborg" två gånger. Den var bra, men gud vad jag störde mig på Nic Schröders karaktär, hemsk människa... Men han hade nog inte haft det så lätt. Det var kul att filmen utspelade sig i Helsingborg, man kände ju igen sig :)

Annars har det inte hänt så mycket sedan sist. Jag jobbar och står i. Skulle egentligen varit ledig imorgon, men hoppar in för en som är sjuk. Men jag ska vara ledig på tisdag och onsdag istället. Hmm...har jag något annat att berätta tro...? Nej, jag tror faktiskt inte det. Joo, nu har jag varken gått eller sprungit på en vecka på grund av den jäkla blåsan..den har försvunnit men det syns fortfarande "spår" efter den. Men imorgon ska jag ta en morgonpromenad, och det är bäst för blåsan att den inte kommer tillbaka!

Ha det bra. Puss hej.

Jobb & hästar

Dålig uppdatering, jag vet. Jag jobbar och står i. I förrgår fick vi elva pallar (!) med varor som ska packas upp och prismärkas. Dessutom ska man hitta plats till dem i butiken. Så jag fick jobba fyra timmar i onsdags, trots att det egentligen skulle vara min lediga dag. Men det är bra med pengar, jag behöver dem mer än någonsin.

Igår var jag i stallet igen. Jag tittade på när Ulrika tömkörde Seger och var med när hon skulle hjälpa en granne som skulle ha en vagn bakom sin häst för första gången. Innan jag körde hem ryktade jag Ulrikas andra häst, Harrison. Det är roligt att vara i närheten av hästar igen. Jag har funderat över om jag ska försöka skaffa mig en häst att sköta och rida lite i höst (i Linköping), men vet inte om jag har tid egentligen. Det hade varit underbart, dock.

Nu väntar sängen, eftersom det är dags att jobba igen imorgon. Nästa vecka jobbar jag bara tre dagar, det ska bli skönt med lite ledigt, även om jag inte har så mycket att göra på mina lediga dagar.

Mördarspindel

Idag är jag ledig från jobbet men har absolut INGA planer. Blä vad tråkigt. Bara vara hemma och glo. Jag kan inte ens gå ut och gå/springa på grund av mina blåsor på högerfoten. Jag har bestämt mig för att pausa från motionerandet tills de har försvunnit, annars blir jag väl aldrig av med dem.

Eftersom jag i princip inte gör något alls för tillfället, har jag inte heller så mycket att skriva här. Men vet ni, igår såg jag en sådan där äcklig hoppspindel (eller vad de nu brukar kallas) som hade tagit en fluga (flugan satt i alla all på spindeln, och spindlar äter väl flugor??). Ganska disgusting om jag får säga min mening. Blä. Fast nu såg jag att spindeln är försvunnen men att flugan ligger död på golvet. Mördarspindel.

Pepp

Jag längtar till:

♥  Liseberg
♥  Carro kommer hit.
♥  Den 15:e augusti då Markus Krunegård spelar på Malmöfestivalen. Jag ska stå längst fram och sjunga med i alla låtar. Så det så. Thåströms spelning ska jag inte heller missa.
♥  Min blåsa på foten försvinner så jag kan fortsätta med min dagliga motion, utan hinder.
♥  Att få se "Harry Potter och halvblodsprinsen" på bio med Amanda och Alexandra.
♥  Jag får lön den 25 juli. 

Se - jag har en del roliga saker att se fram emot. Och jag drömmer om att få gå på Håkan Hellströms spelning på Liseberg den 18 september. Det vore underbart.
 

Depp

Dagen har ägnats åt att städa, vilket jag verkligen avskyr. När jag blir stor (läs färdigutbildad) ska jag bli rik och skaffa städhjälp. Eller kanske det räcker med en man som gillar att städa ;) Jag känner mig på uselt humör, minsta lilla motgång får mig att börja gråta och hata allting. Jag är så fruktansvärt uttråkad. Jag jobbar ganska mycket, och när jag inte jobbar gör jag ingenting. Går promenader och springer, vilket jag gillar. Om det inte vore för en jävla blåsa som vägrar försvinna från min högerfot, det gör ont!

Jag vill nästan att det ska vara höst så jag kan få komma tillbaka till Linköping igen - där det finns saker att göra. Fast samtidigt gillar jag sommaren, jag tycker ju om solen. Och man ska väl inte önska fram tiden, det går tillräckligt snabbt ändå.

Ikväll ska jag vara ensam hemma. Ska väl se någon film senare. Först ska jag dock skjutsa Amanda till en kompis och sedan ska jag väl gå en promenad.

Hoppas ni har haft en bättre lördag än vad jag har haft.

Händelserik konsertkväll

Mat & bio med Sofia
Jag har inte haft tid att skriva trots att jag faktiskt har en del att skriva om. Kanske ska börja från början. I tisdags eftermiddag träffade jag Sofia i Helsingborg. Först gick vi till Ebbas Fik och åt. Jag åt en varm macka och Sofia åt hamburgare. Hon fick hamburgaren i en pappersbil, jättecoolt! Det är ju ett café som är väldigt 50-talsinspirerat. Det är mysigt. Efter vi hade ätit gick vi på bio och såg "The Proposal", vilket var en bra film. Den påminde lite om "Gifta på låtsas", men den var lite roligare. Jag kan rekommendera den om  du känner för att se en lättsam komedi. Jag skriver inte vad den handlar om, eftersom detta blogginlägg då skulle bli väldigt långt. Ni får helt enkelt googla ;)

Tillbaka i sadeln
I onsdags morse var jag i stallet hos min pappas kollega. Jag fick skritta av Seger (och även trava några steg). Det var härligt att vara tillbaka i sadeln efter ett uppehåll på över två år. Imorgon efter jobbet ska jag få rida ut på honom tillsammans med två andra som har häst i stallet. Det ska bli underbart, hoppas det r fint väder bara. Och att Seger är snäll att rida ut på...

Konsert på Sofiero: Freddie, Anna Ternheim & THÅSTRÖM:
Kvällen eller rättare sagt eftermiddagen inleddes med att jag och Amanda missade bussen vi skulle ta in till stan. Men det gjorde inte så mycket. När vi väl kom in på området (Sofiero) så hade vi lite picknick och åt mackor och kladdkaka.


Amanda och Caroline utanför Sofieros murar (i kön alltså)


Jag och Caroline i kön (ursäkta mitt hår som ligger lite hursomhelst)


Det är så fint inne på Sofiero och det är otroligt mysigt att sitta där och picknicka.


Amanda och Caroline


Jag och syster

Först på scenen var en man vid namn Freddie (någonting i efternamn). Han uppträdde i joggingbyxor och sittandes på en stol med en pärm med låttexterna i knäet. Han hade en cool röst och sjöng en del bra låtar.


Freddie

Det kom en skur när han spelade och då var vi glada att vi hade införskaffat oss regnponchos på Claes Ohlsson innan konserten (eftersom både jag och Amanda hade varit dumma nog att ta tygjackorna istället för regnjackorna trots de hotfulla molnen på himlen).


Fina vi var va? Haha

Efter Freddie (och efter att de typ byggt om scenen var det dags för Anna Ternheim. Jag hade knappt hört henne förut. Hon sjöng väldigt bra och vissa låtar var okej. Men de flesta var ganska tråkiga och jag tyckte alla låtar lät ungefär likadant. Men jag kanske börjar lyssna på henne och lär mig älska hennes musik - det vore i så fall inte första gången. Jag har varit på konsert med både Timbuktu och Kent då jag verkligen tyckte de var kassa. Men idag lyssnar jag mycket på dem.


Anna Ternheim

Och sedan var det äntligen dags för Thåström ♥ Han var underbart bra, även om jag inte kunde de flesta låtarna. Han spelade till och med många låtar som jag inte ens kände igen. Men han spelade "Fan fan fan", "The Haters" och "Die mauer" som jag kunde och massa andra bra låtar! Han var helt galen på scenen, sprang fram och tillbaka och hade något konstigt för sig med händerna. Vi stod på andra raden framifrån så vi såg bra, vilket var kul. Men nackdelen var att det var lite trångt och stökigt. Först bråkade två tjejer och den ena knuffades rakt in i mig. Men det var inte så farligt. De slutade efter att de blev tillsagda av en vakt. Mitt under konserten skulle en jättefull kvinna (typ i femtioårsåldern) tränga sig in i publikhavet. Hon typ klättrade på mig, tog tag i min tröja och så. Det var faktiskt riktigt obehagligt, Det var fler som störde sig på henne (hon var allmänt patetisk och knuffade folk hursomhelst) och kallade på vakten. Då sa hon: "Jag har inte gjort något, jag har inte gjort något". Nehe. Jävla kärring. Rent ut sagt. Och det hörde jag andra säga efter konsertens slut.


Thåström. Jag gillar den här bilden, även om man inte ser hans ansikte


Thåström. Snygg för att vara över 50 år...


När han sjöng dolde han ofta ansiktet med händerna på mikrofonen som på denna bild.

När konserten var över gick vi ut för att ta bussen hem, via Helsingborg. Vi var inte de enda som skulle med bussen, kan jag tala om. Det var kaotiskt, minst sagt. Busschauffören var så stressad att han inte kunde sköta sitt jobb ordentligt - han verkade inte förstå att man brukar kunna köpa en biljett till ett ställe som bussen inte går till, alltså att man kan köpa en biljett som tar en till resmålet, även om det innehåller byten. Så gång på gång så sa han att jag var på fel buss och att där jag bor ligger åt andra hållet. Som om jag inte visste det. Men han lyssnade nog inte ordentligt. Med tanke på den höga arbetsbördan var det ju ganska förståeligt... Några utanför bussen sjöng "En busschafför, en busschaufför, det är en man med glatt humör..." osv och en annan rolig låt som handlade om att busschauffören sa gå längst bak i bussen hela dagen lång. Och naturligtvis blev det slagsmål, eller slagsmål och slagsmål. Det beror på hur slagsmål definieras. Tydligen så utdelades det en del knuffar och uttryck som "Stick och brinn" (hårda ord här, haha). Kaoset ledde till att bussen från Sofiero till Helsingborg, vilket resulterade i att vi missade vår buss från Helsingborgs centrum. Vi fick ta taxi, vilket min ekonomi verkligen inte tillåter egentligen. Men vad skulle vi göra?! Nästa buss gick inte förrän tjugo i fem på morgonen.

När vi skulle gå och leta upp en taxibil för att fråga vad det skulle kosta, så vågade ingen av oss fråga taxichauffören. Vi stod där och försökte övertala varandra att fråga tills taxichauffören sa: "Vad är det ni vill fråga?". Det var pinsamt.

Kvällen var mycket lyckad. Gud, vad kul det är att gå på konsert.

Ps. Mina solnedgångsbilder är tack vare Amanda återfunna. Problemet bestod i att minneskortet hade åkt ut lite när kameran for i golvet. Bilderna kommer upp här en annan dag.

Ps 2. Kanske det kommer fler konsertbilder senare, när jag gått igenom Amandas kamera också.

Sov gott.


Bio ikväll - "The Proposal"!

Puh vad varmt det var när jag var ute och sprang idag... Vädret påverkar verkligen hur mycket man orkar och hur pigg man känner sig - idag kändes det tyngre än vanligt,. Jag tog mig runt den vanliga rundan i alla fall :)

Nu ska jag göra mig i ordning och sen städa lite. Idag ska jag till Helsingborg och träffa Sofia... Vi ska gå på bio och se "The Proposal". Det ska bli trevligt, jag gillar att gå på bio. Och jag längtar tills vi ska se "Harry Potter och halvblodsprinsen".

Igår såg jag och Amanda "Sjätte sinnet", den var bra, men inte lika läskig som jag hade föreställt mig. Det har öppnat en ny videobutik här och där kan man hyra fem filmer i en vecka för 100 kronor, det är ett helt okej pris tycker jag!

Imorgon blir det förhoppningsvis konsert på Sofiero: Thåström!! (och Anna Ternheim). KUL! Hoppas det inte ska ösregna bara.

Ha en bra tisdag!

Underbara hästar

Åååh, jag hade tagit jättefina bilder på havet när solen höll på att gå ner. Men sedan råkade jag tappa kameran i golvet och vips så var alla foton utom sex gamla bilder försvunna från kameran. Det stör mig. Jag får väl försöka ta nya foton ikväll, men det är inte lika soligt idag som den dagen jag tog de andra bilderna.

En annan sak som stör mig är att jag har fått en blåsa på foten som hindrar mig från att gå ut och gå/springa. Det känns som det alltid är något som sätter käppar i hjulen för min motion. Så istället hade jag tänkt slappa och försöka fixa en ny, somrig design här på bloggen. Men jag hade vela ha de där solnedgångsbilderna... suck.

Jag har i alla fall varit i det där stallet jag pratade om igår. Det var mysigt att få klappa hästar igen. Jag har verkligen saknat det. Hon sa att jag får komma dit och rykta och gå ut och gå med shetlandsponnyn så mycket jag vill. På onsdag ska jag få skritta av hennes tävlingshäst efter att hon har tränat, det ska bli riktigt kul!! Jag vill också bo på en gård med hästar sedan när jag har ett jobb och kanske har råd. Det vore underbart.

I taket lyser stjärnorna

Förlåt att jag inte har skrivit på flera dagar och tack för att ni trots min frånvaro fortfarande besöker min blogg (även om antalet läsare har sjunkit nu över sommaren). Sedan mitt senaste blogginlägg har det inte hänt så mycket, jag har jobbat hela veckan, 10-18. På kvällarna har jag gått promenader och läst i "Harry Potter och halvlodsprinsen", som är nästintill omöjlig att lägga ifrån sig. Jag har dessutom kommit igång att springa igen, skönt.

Amanda har ju varit på Arvikafestivalen nu (kommer hem ikväll) och mina föräldrar har gett sig iväg på segelsemester, så igår kväll var jag ensam hemma. Jag unnade mig godis och hyrde en film, som jag vet att Amanda inte har varit så sugen på att se: "I taket lyser stjärnorna". Jag gillar att hyra och se film själv, då och då. Man kan ju då välja precis vilken film man själv känner för att se. I alla fall var filmen riktigt bra och riktigt sorglig. Jag grät mycket mot slutet av filmen och även efter att den hade slutat. Den berörde mig verkligen.

"I taket lyser stjärnorna" handlar om Jenna som är 14 år och som har en mamma som är allvarligt sjuk i cancer. På grund av den älskade mammans sjukdom tvingas de bo hos Jennas mormor, som Jenna tycker är väldigt jobbig. Filmen handlar även om vänskap och kärlek och andra saker som tonårslivet ofta innehåller. Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ av fem möjliga (alltså full pott). Se den. 

För flera dagar sedan skrev jag att jag skulle skriva om en jätteläskig film jag hade sett, men jag glömde göra det. Den heter i alla fall "Ensam kvinna söker" och handlar om en kvinna som efter att ha gjort slut med pojkvännen, söker efter en rumskamrat. Snart hittar hon en kvinna som förutom att bli hennes rumskamrat även blir hennes vän. Men kvinnan är inte riktigt så trevlig som hon utger sig att vara. Den var riktigt, riktigt obehaglig. Vissa scener fick det att riktigt krypa i en. Om du känner för att se en rysare, kan jag rekommendera denna film. 

Idag har jag varit ledig och ska vara det ytterligare tre dagar i sträck. Skönt. Nästa vecka jobbar jag bara tre dagar! Imorgon ska jag till ett stall där pappas kollega har tre hästar. Jag har inte träffat henne (kollegan), så det blir första gången imorgon. Imorgon ska jag nog bara dit och titta och hälsa på hästarna, men förhoppningsvis får jag rida lite där i sommar. ÅÅÅH, vad jag saknar hästarna, inte bara ridningen. Jag saknar att rykta, pyssla i stallet, ja jag saknar till och med att mocka. Så jag är inte sådan att jag bara vill åka dit och rida gratis. Nej, jag hjälper väldigt gärna till med mockning och ryktning också.  

Snart promenad

Mitt internet är lite kasst och dessutom är mina dagar inte så händelsefulla, så därför det dröjer mellan uppdateringarna. Jag har kommit igång med jobbet ordentligt nu - det är kul, men lite tråkigt (och jobbigt) att  jobba när det är så varmt ute. Jag vill bara ligga ute i solen och få ännu mer färg. Men jag behöver verkligen pengarna.

Jag börjar äntligen få bukt på det jobbiga skoskavet... Det där plåstret, Compeed (eller  vad det heter) var inte alls bra - det blev varigt. Så de senaste dagarna har jag tvättat det med alsolsprit och sedan satt på en kompress och redan dagen efter märktes stor skillnad. Nu gör det inte ont när jag går längre och jag och mamma ska snart gå en promenad. Jag håller tummarna på att det går bra och att jag får ner foten i gymapaskon, trots kompressen. Jag vill komma igång med träningen nu.

Jag håller på att läsa "Harry Potter och halvblodsprinsen" och jag är helt fast! Den är jättebra och spännande. Snart kommer ju filmen på bio, den ska jag absolut inte missa.

Ha det bra.

RSS 2.0