Onsdag 30 september 2009 - ja jag har rubriktorka

Sorry för urusel uppdatering, har inte riktigt haft tid att skriva sedan i måndags. Om jag skriver fel bokstäver här, beror det på att jag tvingas skriva med långfingret istället för pekfingret, på grund av att jag råkade sprätta upp mitt pekfinger på en häftklammer igår. Och eftersom jag snart ska diska orkar jag inte sätta på nytt plåster. I måndags hade jag ju tur, jag var dock inte lika tursam igår: först skadade jag mitt finger, som sagt, och sedan när jag skulle cykla hem krockade jag med en liten flicka som kom farande från ingenstans. Men jag kunde inte vara arg på henne eftersom hon var så gullig och frågade hur det gick och bad om förlåtelse flera gånger. Jag slog mig inte så mycket som tur var. Har ett blåmärke på höften bara.

Igår kväll var jag på sconeskväll hos Carro. Det var mysigt som vanligt. Kände mig dock inte på topphumör tyvärr... Men det kan man ju inte alltid vara. Vi kollade på Idol och jag tyckte rätt gick vidare. Fast jag gillar Moa också. Ska bli spännande att se kvällens avsnitt.

Annars har det inte hänt så mycket, har pluggat som en tok (!!) För första gången den här terminen har jag haft riktig pluggfokus. Egentligen har jag inte hunnit läsa allt jag skulle hinna läsa tills imorgon, men det får jag ta i helgen. Jag har gått djupt in på det andra istället. Orkar helt enkelt inte plugga mer nu.

Jag hatar mina springskor. Hur kan man få skoskav på ena foten (alltid på samma ställe) trots att skorna är flera månader gamla??? Tala om att kasta 800 kronor i sjön....

Underbara måndag!

Åh jag älskar sådana här dagar! Dagar då allt bara flyter på, dagar då allt går som man vill, när man gör allting rätt! Jag har varit på strålande humör hela dagen och här kommer de fyra anledningarna till detta:

1. Egen röst gick jättebra. Logopeden sa att jag var väldigt nära en bra röst och att jag kunde tekniken. Det "enda" jag ska göra nu är att tillämpa den i spontantalet. Det känns väldigt skönt att höra att jag har tekniken, jag är inte ett hopplöst fall som jag trodde! Jag känner mig ännu mer pepp att göra röstövningar och få en riktig logopedröst!


2. Möte med handledare
om kandidatuppsatsen som jag ska skriva tillsammans med Carro nästa termin, gick också väldigt bra. Det känns otroligt spännande och jag längtar tills det är dags att sätta igång på riktigt. Handledaren verkar väldigt bra och engagerad. Så det känns toppen.


3. Spontantur till Tornby
med Carro istället för att plugga på HUB = me like! Sådana spontana grejer älskar jag! Jag och Carro hade väldigt kul :)

4. Hittade "Artist Wave Maker" som jag åkte till Tornby för att köpa. Karin lockade ju mitt hår i lördags med en sådan och det blev jättefina lockar. Jag visste att OBH Nordicas rekommenderade pris var 399 kr. Vi gick först till Elgiganten, men där kostade den 499 kr, vilket jag tyckte var lite mycket med tanke på att det rekommenderade priset var 100 kr mindre. Carro tyckte vi skulle göra ett försök på Maxi och gissa vad vi hittade där?! Jo exakt samma locktång fast för endast 299 kr!!!!!!!!!!! Så just den locktången som jag var ute efter var på rea! Det är inte ofta man har sådan tur.


Nu ska jag gå och diska. Inte ens det kan få mig på dåligt humör, en underbar måndag som denna.


Shopping och fest

Igår åkte Amanda (min syster) hem och det känns tomt här. Man vänjer sig så fort vid att ha någon boendes hos sig. Det har i alla fall varit en bra vecka.

I tisdags såg vi ju "Inglourious Basterds" på bio. Jag såg den för att min syster så gärna ville se den. Jag hade sett trailern och inte känt mig alls lockad av att se den. Vetskapen om att den tillhörde genren action, gjorde den inte mer lockande precis. Men jag blev positivt överraskad - filmen var faktiskt riktigt bra och lite smårolig på sina ställen. Visst, det var ganska mycket våld, men den är ändå helt klart sevärd. Här kan ni läsa om filmen och se trailern: http://www.sf.se/filmer/film/49000335/Inglourious-Basterds. Betyg: ♥ ♥ ♥ av fem möjliga (hade man kunnat göra ett halvt hjärta, hade den fått 3,5 hjärtan av 5).

I fredags begav vi oss till Tornby för lite shopping. Lite för mycket shopping för min del dock:

♥ En grön tunika från Gina Tricot 199:-
♥ En tunn långärmad tröja (sådan som jag har tre av redan, fast i olika färger) från Gina Tricot 74 :- (halva priset)
♥ Ett par mörka jeansleggins från VeroModa 250 :-
♥ En blå kofta i lite kortare modell från VeroModa 199:-
♥ Ett blått diadem från Glitter 49:-
♥ Tjocka strumbyxor från H&M (2-pack, ett par svarta och ett par gråa) 149:-
♥ Ett par lite tjockare strumpbyxor från H&M 79:-
♥ 2-pack med fingervantar från H&M 39:-
♥ En svart sjal från H&M 99:-
♥ Ett par stövlar från Skopunkten 359:- (egentligen 399, men om man blev medlem i deras klubb fick man 10 % rabatt på första köpet)
♥ Kylskåpsmagneter, fyra stycken med visdomsord 140 :-

Gaaah, när man listar upp det så här så inser jag hur galet mycket jag har gjort av med. Men strumpbyxorna, vantarna och sjalen behövde jag verkligen. Det andra kanske var onödigt, men det är kläder/stövlar jag verkligen kommer att använda. Men shit. Nu får jag inte shoppa mer innan 25 oktober när pengar ramlar in på kontot nästa gång. Eller jag måste köpa en sådan där locktång som gör håret vågigt. Lånade Karins i helgen och det blev sjukt snygga lockar.

Hela fredagen gick åt till att diskutera huruvida vi skulle gå ut på kvällen eller ha filmkväll hemma. Det blev till slut det sistnämnda. Vi kände att vi skulle spara krafterna till min fest som ägde rum på lördagen. Festen på lördagen var rolig, även om det var många inbjudna som inte kunde komma. Vi pratade, drack lite vin, sjöng Singstar och kvällen avslutades på Flamman. Det var väldigt kul! Tror alla var nöjda med kvällen.

Igår åkte Amanda hem och jag gjorde inget speciellt. Jag gillar inte söndagar. Jag var ute och gick en promenad och sen gick jag inom Rebecka för att se hennes nya lägenhet. Den var jättemysig och hade ett toppenläge. Jag hoppas hon kommer att trivas och att hon känner sig nöjd med sitt nya hem!

Idag gick jag upp tidigt för att hinna ta en powerwalk innan skolan. Men när jag satt i linserna och var redo att gå, så började det naturligtvis renga. Sådant gillar jag INTE. Jag gillar inte när mina planer förstörs. Jag som hade planerat dagen så bra.

 


Uppdatering kommer imorgon

Uppdateringen är under all kritik, men jag är för trött för att ta tag i det nu. Ska berätta om helgen när jag är piggare, lär väl bli imorgon.

Godnatt.


Tunga som bly

I onsdags när jag var ute och sprang, sprang mina ben som av sig själva. Det kändes som jag flög fram, jag kände mig fri och jag fick värsta lyckoruset. Men idag gick det inte lika bra, benen ville inte alls vara med. Jag hade nog lite träningsvärk sedan i onsdags, som jag märkte av först när jag började springa, och jag fick idag tvinga fram varenda litet steg. Jag orkade inte ens springa 5 kilometer, medan jag i onsdags sprang 7,5 utan problem. Tänk att det kan vara så olika från dag till dag. Så idag var det inte alls kul att springa.


Prinsessa

Tidigare ikväll var jag, Rebecka och Elin på bio (ja det var tredje gången för mig på typ en vecka) och såg filmen "Prinsessa". Den handlar om Maja som drömmer om en skådespelartalang, men som inte har det så lätt. På ett bröllop möter hon Erika som är en dokumäntärfilmare. Erika påbörjar ett projekt som går ut på att göra en dokumentär om Majas liv och Maja tror att det kommer bli hennes chans att slå igenom. Men filmen får en lite annan vinkling, och då vänskapen mellan Maja och Erika växer, börjar Erika ifrågasätta om hon verkligen bör slutföra filmen.

Den var bra, innehöll både skratt och sorgsenhet. Jag kunde känna igen mig lite i Maja, jag vet hur det känns att vara utanför, hur det känns att inte verka passa in. Betyg: ♥ ♥ ♥ av fem möjliga.



Jag är så fruktansvärt trött nu, så det är dags för sängen. Imorgon blir det nog en tur i löpspåret, sen stan/tornby med syster, sedan får vi se vad morgondagen har att erbjuda.

Höstrusk

Usch det är riktigt hörtrusk utomhus - det blåser och regnar. Jag som hade tänkt vara duktig och powerwalka på lunchen, men det satte regnet stopp för. Nu ska jag snart iväg på labb och ikväll blir det bio ("Prinsessa"). Har inte så mycket att skriva just nu. Så ni får hålla till godo med denna korta uppdateringen.

Min hjärna och akustik går inte ihop.

Förmiddagen spenderades i ångestrummet (språklabbet) med en akustiklabb. Mardrömsstart på dagen, med andra ord. JAG HATAR AKUSTIK - jag kan bara inte förstå det. Jag känner mig som världens mest korkade människa och jag frågar mina vänner om saker som säkert är helt självklara för dem. Jag är ett hopplöst fall när det gäller akustik, jag tvivlar på att jag någonsin kommer kunna förstå det, gaaaaah. Jag spyr på ordet spektrogram och kurva och F0 och ljudvåg och formanter och intensitet och alla andra ord som har med akustik att göra.

Nu blir det plugg och sen ikväll blir det att äta hamburgare på Flamman.

Tisdagen den 22 september 2009

Idag steg jag upp klockan sju och har sedan dess hunnit med följande:

♥ Powerwalkat i en timme
♥ Pluggat till vinjetten
♥ Rösttränat

Och här kommer planerna för resten av denna tisdag:

♥ Göra mig i ordning
♥ Föreläsning
♥ Plugg eller gå på stan med syster och mamma
♥ Bio: "Inglorious basterds" med Amanda (verkar inte vara min typ av film, men vi får väl se)

Såg förresten "Nina Frisk" igår, den var  bra. Jag gillar svenska filmer.

Nu är det höst!

Idag börjar hösten, i alla fall i min värld. Trädens löv börjar skifta i orange och gult och några av dem pryder redan marken i Rydskogen. Det börjar bli kyligare och snart kommer vantarna plockas fram och att gå ut utan jacka (såvida man inte ska springa/powerwalka) är inte längre ett alternativ. För att fira att hösten är här, för det är faktiskt mysigt, är jag idag riktigt höstklädd:




Tröja från BikBok (ja den hade jag när jag var på bio i fredags också)
Svart linne från Cubus
Svart kjol som jag inte kommer ihåg vart den är köpt
Strumpbyxor som jag fått av mamma

Nej nu ska jag gå och vara social med min syster som nu har anlänt!

Till Carina (som kommenterade förra inlägget): Vad kul att du gillar och följer min blogg! Ja vi kan säkert hitta på något med "tjejgänget" när jag är i Skåne under praktiken! :)

 


Ångestsöndag

Jag gillar inte söndagar, speciellt inte sådana här söndagar. När man bara går runt och känner att allt är hopplöst, när man bara vill lägga sig ner och gråta. Ibland känner jag att jag inte passar in någonstans, att jag är så olik alla andra människor. Att jag har olika tankar, olika värderingar och olika åsikter. Ibland känner jag mig så jävla fel.

Jag är inne i en depperiod och allt känns jobbigt. Men imorgon kommer min mamma och min syster på besök. Mamma stannar tills på onsdag (hon är här med jobbet) och min syster stannar förhoppningsvis tills nästa måndag, alltså en hel vecka! Vi har bl.a. planerat in att gå på bio och se inte bara en, utan två filmer ("Prinsessa" och "Inglorious Bastards") och så hoppas jag få med henne till Flamman på onsdag. Så det kan nog pigga upp mig lite i alla fall. Ska bli kul och just nu behöver jag saker att se fram emot.

Nej nu har jag lite plugg att ta tag i.


Saknad

Jag vet att jag har skrivit det förut, men jag saknar hästarna och ridningen så sjukt mycket. Varje gång jag ser en häst på bild önskar jag att jag fick hålla på med det igen. Jag saknar närheten till hästarna, jag saknar hästlukten (doften), jag saknar att rykta, mocka, pyssla i stallet. Det är så underbart att vara ensam i stallet med hästarna, att ha radion på i bakgrunden. Jag saknar att hämta en häst i hagen, att sadla och tränsa. Och så saknar jag själva ridningen.

Min dröm är att en dag få bo på en liten gård där jag ska ha en eller två hästar och kanske några inackorderade (eller hur det stavas). Att man efter en stressig dag bara kan gå ut i stallet och fyllas av lugn. Det hade varit underbart.

Jag önskar så att jag hade haft råd att börja rida på ridskola en gång i veckan igen. Egentligen gillar jag ju att ha sköthäst bättre, men jag vill verkligen utvecklas. Jag vill bli bättre och jag skulle nog inte ha tid att rida mer än en gång i veckan just nu. Men det är ju verkligen inte gratis...


Städryck!

Ja, det ordet läser ni nu i Hannas blogg, dra på trissor! Jag hade bara tänkt plocka undan lite kläder och grejer som stod framme. Sedan tänkte jag att det var lika bra att ta fram dammsugaren också. Och sen åkte moppen fram och nu är min lägenhet skinande ren! Och jag gillar det, så det blir nog storstädning lite oftare i fortsättningen. Jag städade som en tok, blev alldeles svettig och det var faktiskt kul! Det tråkigaste är ju att plocka undan, men att städa på riktigt kan faktiskt vara kul. Det trodde ni aldrig att jag skulle säga va? Inte jag heller.

Nu ska jag snart ge mig ut på en joggingrunda, var längesedan.

Ha en bra lördag!

Biobesök

Igår var vi alltså och såg "Flickan som lekte med elden" på bio. Det var jag, Rebecka, Carro, Carros syster Hanna och Hannas kompis Cristin. Men innan bion var jag och Rebecka och åt på "Butterfly". Eftersom jag ändrar om i hela menyn, så blir jag nog snart kallad "Mardrömskunden" där. I menyn stod det (typ): Filodegsinabakad fläskfilé med ädelost, stekta champinjoner, broccoli och rödvinssås. Jag ville ha med vanlig ost istället för ädelost, ingen broccoli och bearnesesås istället för rödvinssås. Det var väldigt gott! :) Efter maten satt vi kvar ett tag och pratade innan vi begav oss till Karamello för att inhandla det obligatoriska biogodiset. Sedan mötte vi upp Carro, Hanna och Catrin.

Varför gör jag alltid misstaget att gå och lägga mig för sent dagen innan ett biobesök? Jag är typ alltid trött när jag är på bio och får kämpa för att hålla ögonen öppna. Igår lyckades jag inte helt, om jag ska vara ärlig. Jag somnade till då och då. Filmen handlade om ett par som blir mördat (mannen jobbade på Millenium, tidningen där Mikael Blomqvist är ansvarig utgivare) och Lisbeth Salander blir misstänkt för morden. Den va bra, men första filmen var bättre, enligt min mening. Denna var lite seg emellanåt, men verkligen en helt okej film. Betyg: ♥ ♥ ♥ av fem möjliga.

Gårdagens bio-outfit:



Längre kofta från BikBok (köpte den häromdagen och jag älskar den)
Linne från Cubus
Jeansleggins från Gina Tricot

Ja det var det. Nu ska jag nog kolla Idolavsnittet som jag missade igår. Ciao.


Powerwalk - check ! Nu väntar middag och bio.

Nu har jag precis varit ute och powerwalkat i en och en halv timme, skööönt! Jag ska snart börja göra mig i ordning för kvällen som kommer att bestå av middag på restaurang och biobesök. Vi ska gå på premiären av "Flickan som lekte med elden", filmatiseringen av Stieg Larsson andra roman i Millenium-serien. Hoppas andra filmen är lika bra som första, men det lär den väl vara. Den andra boken var ju bättre än den första boken, hoppas samma sak gäller för filmerna.

Nej nu får jag sätta fart och försöka undvika att bli sen som vanligt.


När döden kommer plötsligt

Jag läste det här: http://www.kvp.se/nyheter/1.1709713/plotsligt-var-amanda-dod och tårarna började rinna. FY vad fruktansvärt! 16-årig tjej som plötsligt dog i hjärnhinneinflammation, så jävla orättvist. Hon hade haft ont i halsen och lite ont i huvudet och plötsligt föll hon ihop och hennes liv gick inte att rädda. Hon hade hela livet framför sig, men hon fick inte chansen. Varför händer sådant här? Allt blir om möjligt ännu mer tragiskt om man går in och läser hennes blogg: http://aaeo.devote.se/ För några dagar sedan skrev hon i bloggen som vanligt, om vardagliga ting. Nu finns hon inte, nu har hennes liv släckts. Det kan hända vem som helst.

Händelsen för mina tankar till en tjej som gick ett eller två år över mig på gymnasiet som också dog i hjärnhinneinflammation. Hon hade väl också haft lite diffusa symptom, bl.a. svimmat i skolans bibliotek. På kvällen blev hon sämre och fick föras i ilfart till Lund (tror jag det var), men hon överlevde inte. Jag hade sett henne gå i skolans korridorer ofta och tänkt på att hon verkade väldigt duktig och trevlig. Sedan plötsligt hörde jag att hon avlidit, försvunnit från jordens yta. Det var inte kul att komma till skolan dagen efter, det hölls tal och det var många som grät. Jag grät också fast jag inte kände henne. Jag såg en av hennes vänner sitta på golvet vid hennes skåp och grät. Det är helt ofattbart. Även nu flera år senare så får jag gråten i halsen när jag tänker på det. Man kan läsa om hemska saker i tidningen men ändå inte ta till sig det, men när det händer i ens närhet, när det händer en person man vet vem det är, då är det annorlunda. Även om Amandas död berör mig väldigt djupt också.

Så unga människor borde bara inte få dö. Dö ska man göra när man är gammal och har levt sitt liv. Tyvärr så fungerar det inte riktigt så, man kan inte styra sitt eget liv så mycket att man kan bestämma när man ska dö. Det kan hända vemsomhelst närsomhelst varsomhelst. Det är läskigt.

Praktik i Ängelholm - yes! :)

Jaaa! Jag ska göra min praktik i Ängelholm, trots allt! Det trodde jag inte att jag skulle få. Jag ska ha en manlig handledare, ska bli spännande då jag nästan bara sett kvinnliga logopeder i arbete. YES! Enda skåneplatsen som har funnits hittills och den ligger väldigt nära min hemstad, tur eller hur? Mitt humör steg några grader där.

Nu ska jag försöka plugga lite....suck... Det är inte så intressant med akustik så jag känner ingen större motivation. Och snart börjar ju Idol.

Förresten, så har jag och Carro (okej, kanske mest Carro) kommit på världens bästa idé på kandidatuppsats-ämne! Hoppas bara vi hittar en handledare och att hon också tycker idén är bra!

Om bloggande

Jag överlevde akustiklabben och jag gjorde det utan att gråta, det ni! Det var nästan kul, men det var nog bara för att jag hade varit skräckslagen inför den och aatt den visade sig vara helt okej... Men snart är det labb igen och det är långt ifrån säkert att jag kommer undan lika lindrigt nästa gång.

Jag, Arlene och Lovisa hade under lunchen en intressant diskussion om bloggar och hur mycket man bör dela med sig av i en blogg. Varje gång jag skriver ett inlägg tänker jag efter: Kan jag stå ut med att folk får reda på det här om mig? Kan det vara missgynnande för mig? Hur kommer läsarna uppfatta mig om jag skriver på det här sättet? Jag tror det är viktigt att göra det, eftersom faktiskt vem som helst kan hitta ens blogg och läsa. Jag skulle känna mig väldigt utlämnad om vemsomhelst hade kunnat läsa om mina innersta tankar och känslor. Mitt förra inlägg ("Kvällstankar") var lite på gränsen till för personligt...

Men det finns ju de som delar med sig av hela sitt liv; de lägger upp foton/filmer på sina barn (det känns fel att lägga upp sådant på individer som inte har något att säga till om, hur fulla de var på den festen (hur kul är det om ens blivande arbetsgivare läser att man dricker sig full varje helg?), om hur dumma i huvudet folk på jobbet är (ja, det finns till och med de som nämner namn). Vad tänker man med då? Många av dem är vuxna människor - inser de inte vilken spridning sådant de skriver på bloggen kan få? Då är de nog inte tillräckligt mogna för att blogga. Visst, det kanske skulle bli tråkigare att läsa bloggar om alla hade hämningar, men för deras egen skull så borde de tänka efter lite mer.

Ikväll kommer Lisa hit och äter scones och kollar på Idol. Ska bli riktigt trevligt! Bäst jag städar undan lite snabbt nu innan hon kommer. Och ja, jag har dåligt samvete för att jag knappt pluggat varken idag eller igår. Illa illa. Men imorgon kommer jag plugga, plugga, plugga och får väl ta igen lite plugg i helgen också.

Tack Arlene, förresten, för kommentaren på förra inlägget! :)


Kvällstankar

Jag får panik av att tänka på hur snabbt dagarna susar förbi, hur de blir till veckor, till månader och år. Hur snabbt jag blir äldre och kommer bara allt längre bort från barndomen och jag börjar snart lämna även ungdomen bakom mig (det kanske jag redan har gjort? när är det man kliver in i vuxenvärlden på riktigt?). Jag förstår inte hur jag kan vara 22 år..22.... Jag känner mig inte en dag äldre än 17-18. När man var liten tyckte man att 17-18-åringar var JÄTTEstora. Men herregud, vad små de är, de är ju bara barn eller i alla fall nästan.

Förut trodde jag att när jag var 22 år, så skulle jag vara nöjd med livet. Då skulle allt det som var jobbigt ha vänt. Det har väl blivit bättre, men vissa känslor och tankar finns fortfarande kvar. Känslor och tankar som jag hoppades skulle ha raderats vid det här laget. Jag har inte lyckats vända det helt och jag får ångest av att tänka på hur många år jag bara låtit passera, utan att på allvar ta tag i mitt liv. Ska jag låta ännu fler dagar rinna som sand mellan mina fingrar? Nej, det vill jag inte. Jag vill inte bli gammal, se tillbaka på min "ungdom" och önska att jag hade njutit mer av livet som ung.

Redan nu kan jag känna att jag önskar jag hade levt mitt liv lite annorlunda. Att jag inte hade varit så jävla feg, att jag hade vågat prova lite mer, vågat ta lite mer plats, vågat bjuda lite mer på mig själv, vågat bli lite mer av den jag vill vara. Att jag inte hade behövt längta så jävla mycket efter kärlek och riktig vänskap. Då hade jag inte behövt vara så rädd för att bli ensam (igen).

Jag måste bli mer säker på mig själv, tycka om mig själv lite mer. Annars kommer jag fortsätta vara den där blyga, försiktiga tjejen (som jag vet att jag ger intryck av att vara), som jag inte vill vara. Hon som tror att alla andra kan så mycket mer, som aldrig kan vara nöjd med sin egen prestation och som ibland känner sig fullkomligt osynlig. Men hur går man tillväga för att förbättra självkänslan? Hur kan man börja tro på sig själv efter att i så många år trott att man var totalt misslyckad?

Jag vet inte om det här blev för personligt för att skriva i bloggen. Men å andra sidan, hur kul kan det vara att läsa "Idag har jag varit i skolan, sedan gick jag promenad, sedan städade jag osv"?! Det kanske kan vara kul att dela med sig av lite personliga tankar då och då, eller vad säger ni??

Nu är det hög tid för mig att krypa till kojs. Godnatt.


Jobbigt

Jag har överlevt dagen, den har faktiskt varit helt okej! Vi hade kursintroduktion, basgrupp och egen röst (vi ska nu träna upp våra egna röster för att kunna vara en bra förebild för patienterna). Efter skolan gick jag en promenad i det underbara vädret. Det enda molnet på himlen var att jag dels fick skoskav av mina gympaskor (jag fattar inte, har haft dem i flera månader men de ger mig fortfarande skoskav på sidan av högerfoten) och dels att jag kände mig kissnödig igen. Det har blivit en psykisk grej av det tror jag...så fort jag lämnar lägenheten för att gå promenad/springa så får jag för mig att jag behöver gå på toaletten... Men annars går jag inte på toaletten alls särskilt ofta, det är just när jag ska iväg någonstans jag vet att det inte finns någon toalett. När jag sedan kommer hem behöver jag inte kissa längre. Det är faktiskt jobbigt och jag vet inte hur jag ska komma ur det... Kanske helt enkelt får stå ut och INTE gå i skogen.. Jag hinner hem. Haha, kul  för er att läsa om mina toalettbesök :P

Aja, nu ska jag väl ta tag i akustikskiten.. Men först ska jag ta reda på om det går något bra på tv ikväll som jag kan äta min middag framför... Så jag har något att se fram emot..

Puss

Nu börjar röstkursen... Får se om jag överlever dagen ;) Fast det är väl morgondagens akustiklabb som blir kursens första prövning.

Nej, nu måste jag sticka. Ha en bra dag!

Onlinepizza och telefontrubbel

Glömde ju skriva att jag, Karin och Carro beställde pizza via Onlinepizza igår. Man går in på sidan www.onlinepizza.se, där man kan välja pizzeria och sen vilka pizzor man skulle beställa. Vi valdle Baguetten och där fick vi gratis dricka och gratis hemkörning (vid fler än två pizzor), så det var toppen. Nackdelen var att vi fick vänta på pizzorna i en timme.

När det hade gått cirka 40 minuter ringer Emma till Carros mobil, eftersom hon stod utanför mitt lägenhetshus och inte kom in. Det kom fram att min telefon inte gick att ringa till. Och vi bara: "Shit, tänk om pizzagubben har ringt utan att vi kunnat se det!". Karin försökte ringa min mobil, men det gick inte (det har hänt förut, så kanske dags att lämna in den??). Jag startade om telefonen och bad Karin ringa igen. Då ringde faktiskt min telefon, men jag tryckte på upptagetknappen och sa till Karin: "Har du bytt nummer?!" Och Karin sa: "Nej...". I det ögonblicket gick det upp ett ljus för mig - det var ju pizzagubben som hade ringt och jag bara tryckte bort det. PANIK. I samma stund kom Carro och Emma upp och sa att pizzagubben stod där nere så jag och Karin rusade runt som galna hönor för att hitta pengar... Sedan rusade vi ner och hämtade pizzorna. De var goda!

Hur ska det gå??

Igår blev det förfest hos mig och sedan gick vi ut på Flamman... Det var jättekul, men idag är man inte så pigg. Jag hade tänkt vara duktig och läsa lite om akustik för att försöka vara liiite förberedd för kursen som börjar imorgon. Men jag tror nog jag sover lite istället, så att jag är redo för filmkvällen med Lovisa och Amela ikväll...

Usch jag får ångest av att tänka på den kommande röstkursen... blääää. INTE mitt ämne. Jag har så svårt för att förstå akustiken och redan på tisdag ska jag åter sätta min fot i språklabbet.... ångest på hög nivå. Sist jag var där slutade det i tårar. Jag kan bara inte förstå det, min hjärna vill inte ta emot kunskapen. Men det är väl bara att inse att man inte kan ha lätt för alla ämnen... Akustik och röst är ett ämne som jag har väldigt svårt för. Jag hoppas det ska klarna under kursens gång. Det finns en praktikplats i Ängelholm, jag hoppas jag får den! Då kan jag bo hemma hos mina föräldrar, vilket skulle vara kul...

Nej, nu ska jag nog sova lite.

Studentspektakel

Nu på förmiddagen var jag och kollade på "Dra't i Spa't", ett studentevanemang där olika lag tävlar mot varandra i dragkamp och det förlorande laget ramlar i tinnerbäcken. De hade väldigt konstiga kläder på sig, om de ens hade kläder på sig vill säga... Men det är alltid kul att beskåda studentspektakel.

Ikväll blir det utgång med Karin, Carro och Emma, ska bli niiice. Jag hoppas mitt magont försvinner bara, hatar min jäkla mage. Jag måste sätta igång med städningen nu... eftersom mitt ärende på stan efter dragkampen tog liite längre tid än planerat.

Ha det en bra lördag.


Firade med shopping

Jag fick godkänt på rapporten och det var en otrolig lättnad att höra orden "... så jag sätter G på den". YES! Jag och Rebecka begav oss ut på Norrköpings gator för att shoppa loss för att fira att HEL II var slut och att vi hade klarat det (om vi hade misslyckats hade vi begett oss ut på Norrköpings gator för att tröstshoppa). Jag var lite för glad och shoppade lite för mycket (inte helt olikt mig, eller hur?) Jag tänker här visa vad jag köpte idag.


Häromveckan köpte jag ju en sådan här fast grön med vita ränder. Jag ÄLSKAR den tröjan, det är min absoluta favorittröja just nu. Så jag kunde inte låta bli att inhandla en till...


... och en till.


En mysig, skön, söt tröja från Cubus... Den var på rea och kostade bara 70 kronor!! Vilket kap, va?


Eftersom min parfym tog slut imorse hade jag som mål att hitta en ny..och jag tror att jag lyckades! Väskan fick man på köpet!


Strumpor och genomskinliga BH-band.


Två rosa äggkoppar i form av ett hjärta!


Rosa skärbräda i form av ett hjärta.


Duschdraperi med rosa hjärtan...behöver jag säga att jag gillar rosa hjärtan??

Det har varit en rolig shoppingdag, tack Bex! Och det var kul att få se mer av Norrköping, dit vill jag definitivt åka igen !

Sov gott.


Parken <3

 






jävla bra ♥ ♥


Planer för dagen

1. Göra mig i ordning
2. Diska
3. Till biblioteket och lämna tillbaks de tusen böckerna jag för tillfället har hemma.
4. Till stan och ta ett sådant litet kort ni vet, som jag ska ha till Flammankortet
5. Läsa basgruppens rapporter
6. Städa
7. Fixa Flammankort
8. Sconeskväll

Har som ni ser ganska mycket på schemat, så det är lika bra att sätta igång!

Puuh

Nu är eländet inskickat... Jag är inte nöjd, men det är jag i och för sig aldrig med något jag gör. Men vi får se om det blir godkänt, annars får jag komplettera. Jag orkar faktiskt inte bry mig. Jag är SÅ trött just nu.

Sov gott! För det ska jag göra! Och imorgon ska jag NJUTA av att uträtta ärenden och städa och diska, det ni! Och läsa rapporter så klart..men det känns som en baggis i jämförelse med de senaste dagarnas plugg.


Stress => panik

Jag ska inte gå in på Facebook mer förrän rapporten är färdig... Blir så stressad av att folk börjar skriva att de är klara, jag är allt annat än klar... Har så mycket kvar att jag börjar få smått panik. Men inte ens då får jag något vettigt gjort... Tänk att jag börjar känna mig skoltrött redan, när terminen knappt har hunnit komma igång.

Aja, nu ska rapporten bli klar.

Ps. Den här jävla kursen och den här jävla rapporten och all jävla tid jag lägger på den inverkar mycket negativt på min hälsa och livskvalitet. Så det så.


Rapport om rapport

Fy vad jag är trött nu, mina ögon går i kors eller hur är det man brukar säga? Jag har som vanligt inte fått så mycket gjort, i alla fall inte lika mycket som jag hade planerat. Jag har i alla fall kommit igång att skriva och jag börjar till och med oroa mig för att skriva för MYCKET, får ju inte överskrida tio sidor. Men om det jag skriver är bra eller inte har jag ingen aning om. Jag borde egentligen sitta uppe lite till, men mitt huvud orkar inte och eftersom jag ska upp tiiiidigt imorgon och åka till Norrköping för att ha rollspelsövning (oh ja jag längtar...eller inte), så orkar jag inte sitta upp längre. Bättre att ta nya tag imorgon när jag är piggare och helt enkelt skriva tills jag blir färdig om jag så ska sitta uppe halva natten.



Gick promenad med Carro innan, trevligt trevligt. Men oj vad tiden sprang iväg, kom inte hem förrän kvart i sju, allså ungefär fyrtiofem minuter senare än jag i min tidsoptimistiska hjärna räknat ut. Aj aj. Sedan började ju Idol klockan åtta och det KUNDE jag ju inte missa! Årets bästa och mest underhållande program om ni frågar mig. Fast det är ju helt klart roligast nu i början med auditions. Jag kan inte fatta hur vissa personer verkligen tror att de kan sjunga och ställer upp i tävlingen och jag tycker inte synd om deltagarna som juryn sågar vid fotknölarna. Jag anser att har man gett sig in i leken får man leken tåla (eller hur säger man??? jag är tydligen dålig på uttryck), man vet ju att juryn inte behandlar en med silkesvantar. Det är skrämmande hur lite självinsikt vissa har... Längtar redan tills imorgon.

En annan sak jag längtar till är att det ska bli torsdag. Då är det värsta över... Om det blir komplettering så blir det... Men då är den förbannade rapporten i alla fall inlämnad. Sedan är det helg som jag hoppas kommer att bestå av roliga saker.

Nej, nu väntar sängen. Puss och godnatt.


Hårbekymmer

Jag är inte riktigt nöjd med mitt hår som det är just nu, det bara lägger sig platt efter typ fem sekunder. Jag har ingen bild direkt som illustrerar detta, eftersom alla bilder är tagna precis efter mitt hår är fixat och uppfluffat (i alal fall så gott det går). Men ni vet ju ungefär hur mitt hår ser ut just nu (när det är fixat), om ni glömt får ni en bild här:


Jag gillar mitt hår på den här bilden, men ni kanske kan föreställa er hur det blir när det lägger sig HELT platt? Mitt hår är ju alltid platt, tyvärr, men mer eller mindre.

Nu velar jag mellan att ha kvar den här frisyren (det är ju lite uppklippt nu, och jag gillar egentligen själva frisyren) eller permanenta håret eller klippa page igen. Olika personer i min omgivning tycker olika. En del tycker jag ska ha kvar håret som det är, andra tycker jag ska klippa page. Permanent har jag knappt nämnt som ett förslag innan. Tänkte nu gå in på fördelar och nackdelar med de olika frisyrerna.

Permanentat hår:
Fördelar:
Jag har alltid älskat lockigt hår - det är sååå snyggt!
♥ Lättare att sätta upp i en snygg frisyr (i alla fall om man i vanliga fall har så tunt hår som jag)
♥ Blir inte fett alls lika lätt - behöver inte tvätta det lika ofta
♥ Ger volym och håret blir allt annat än platt ;)

Nackdelar:
♥ Inte lika fint när håret växer så att permanenten bara finns i nedre delen av håret.
♥ Ser slitet ut efter ett tag
♥ Kräver ändå en del fix för att lockarna ska bli snygga
♥ Dyrt att göra

Så här såg jag ut när jag hade permanentat hår sist (har gjort det två gånger i mitt liv):

Tänk på att detta var på min tandställningstid och dessutom före käkoperationen!

Page:
Fördelar:
♥ Ser inte lika tunt ut när det är kortare
Lätt att fixa
♥ Har fått höra att om man har litet ansikte som jag, så passar man i kortare hår
♥ Snyggt

Nackdelar:
Folk verkar generellt definiera fint hår som långt hår. Men det behöver i och för sig inte stämma
♥ Risk för att jag ångrar mig när håret precis vuxit till axellängd.
♥ Går inte att sätta upp - svårare att variera

Så här såg jag ut när jag hade page (klippte page första gången förra sommaren):


Jag hade väl lite kortare hår när jag precis hade klippt mig... Men hittade ingen bra bild på det!


Såå, vad tycker ni?? Ska jag behålla håret som det är eller permanenta det eller klippa page eller har ni något helt annat förslag? Jag vet att ni inte brukar kommentera... Men hjälp mig nu med detta (i-lands)problem! :)

Ps. JA, nu ska jag återgå till den förbannade rapporten!

 


Rapportskrivning pågår

Sorry för kass uppdatering, men min tid räcker inte riktigt till för att hinna skriva i bloggen just nu. Jag håller på med den jäkla rapporten till HEL II. Jag längtar tills kursen är över!! Dessutom har jag inte så mycket spännande att skriva på ändå...

Rapporten ska vara inlämnad på torsdag morgon och jag har knappt börjat... Behöver jag nämna att jag är stressad??? Jag återkommer när tid finns, senast på torsdag i alla fall.

Tills vi hörs igen, ha det fint och ta hand om er.


Blä

Allt känns skit.


Igår fest, idag plugg

Festen igår var inte bara rolig, utan tydligen ett bra botemedel för min begynnande förkylning. Eller om det var det var Friggs Echinacea som jag har proppat i mig, som haft effekt... Jag är i alla fall bättre idag, vilket känns skönt. Jag är lite snorig och har lite ont i halsen, men jag känner mig inte så där trött och tung i huvudet... vilket kanske är lite konstigt med tanke på att jag inte gick och la mig förrän vid fyratiden i natt.

Dagen idag har hittills bara bestått av plugg och det kommer resterande del av dagen också att göra. Jag längtar som en tok tills den här oerhört stressiga vecka är över... Nästa helg ska jag inte öppna en bok (kanske skönlitterär, men ingen facklitteratur tack).

Förlåt för tråkiga blogginlägg... har inget roligt att skriva om...

Fest

Kanske är det dumt, men jag trotsar förkylningen och går iväg på festen! Festen äger ju rum i samma hus som jag bor, så mår jag dåligt är det ju nära hem! Tänkte bara meddela det, ifall någon skulle vara intresserad.

Puss.

Sjuk?

Usch jag tror jag håller på att bli sjuk, INTE kul. Speciellt inte med tanke på hur jäkla jobbig kommande vecka kommer att bli! Jag har verkligen, verkligen inte tid att vara sjuk, inte nu i alla fall. Och jag som ska på fest ikväll och allting, FAN! Men jag har proppat i mig både ipren och nåt naturläkemedel (Friggs nåt) mot förkylning. Jag ska diska upp disken i köket, sedan ska jag sova en stund och hoppas på att vakna upp som en ny människa. Jag borde verkligen plugga, men det får bli morgondagens problem. Jag orkar helt enkelt inte nu.

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör ♥

Go away!

Mina händer luktar fortfarande vitlök sedan i måndags då jag inför välkomstsittningen rev över 20 vitlöksklyftor. Någon om har något bra tips på hur man får bort denna vidriga lukt som får mig att vilja kräkas varje gång min hand närmar sig näsan??? Jag ska aldrig mer ha med vitlök att göra...Men nu är det FEST!


Äntligen fredag

Kort update nu då. Idag har jag haft basgrupp i Norrköping igen, gick bättre idag eftersom jag var så mycket piggare idag än förra gången jag var där (då hade jag ju bara sovit drygt fyra timmar). Efter återkomsten till Linköping, besökte jag biblioteket, stan där jag köpte kött till kvällens grillning och dricka till kvällens fest (alltså fest med grillning) och på hemvägen svängde jag om stadsbiblioteket. När jag kom hem var jag inte lika pigg längre. Men nu har jag sovit och ska nu göra mig i ordning för Anna-Karins fest.

Ha en underbar fredagkväll, det kommer jag att ha!

Tejpad mun

Läs den här artikeln: http://hd.se/skane/2009/09/02/krav-paa-skadestaand-till-tejpad/ . Den handlar om en lärare som tejpade för munnen på en 6-årig pojke med hjälp av ett plåster. Pojken hade varit högljudd och fick tas till ett annat rum, där ett annat barn blev omplåstrat.. Då tog läraren tillfället i akt och tejpade igen pojkens mun. Efteråt hävdade läraren att det var ett skämt, men nu ska Höganäs kommun betala 50 000 kronor i skadestånd till pojken. 

Jag tycker inte läraren gjorde rätt, även om pojken antagligen inte är något änglabarn och jag förstår att föräldrarna reagerade. Men jag tycker nog 50 000 är lite väl mycket som kompensation för fyra ynka minuter. Han hade ju antagligen betett sig på ett sätt som inte är acceptabelt, men det hamnar ju i skymundan nu... Vad tycker ni?? 

Som min mamma sa, det finns ju massa barn som lever i fattiga hem, det är väl bättre att samhället hjälper dem än att kommunen ska betala så mycket pengar till ett barn bara för att han fick ha ett plåster på munnen några minuter...


Plugg

Idag blir en pluggdag, tråkigt men jag har två roliga fester att gå på i helgen och se fram emot! Även om jag egentligen borde vara hemma och plugga. Men nej. Jag får plugga på dagarna och festa på kvällarna, haha.

Vi hörs nog ikväll. Puss.

Moneybrother

Idag var jag på KALAS-mottagningen i Cloetta Center. KALAS-mottagningen består av en mässa, följt av uppträdande, en artist/grupp som spelar och avslutas med dansgolv. Jag hoppade över dansgolvet, mina kompisar ville hem. Jag är ju med i logopedsektionen så jag satt vid ett bord och försökte övertyga våra nya studenter att gå med i sektionen. Sedan tog jag några varv runt mässan och införskaffade sjutusen cykellysen (eller kanske inte riktigt). Det är sådana små cykellysen, ni vet, som är sjukt praktiska och lätta att ta med sig!

När vi hade tröttnat på mässan, vilket skedde ganska fort, begav vi oss in till stan för att hitta något att äta. Det blev pizza... När vi kom tillbaka fick vi vänta lite innan Moneybrother (som var artisten som skulle uppträda detta år) kom upp på scenen. Men han var jättebra! Jag har inte hört alls på honom innan och jag brukar ha svårt för att gilla musik jag hör för första gången, men Moneybrother var tydligen ett undantag.



Nej, nu ska jag gå och lägga mig och kansk läsa lite i Harry Potter. Imorgon blir det plugg heeeela dagen. Fy vad jag INTE tycker det ska bli skoj.

Norrköping, plugg, promenad, mys

Jag har varit fruktansvärt trött hela dagen idag, sov ju bara drygt fyra timmar i natt. Anordnade ju välkomstsittningen igår, så hela dagen igår gick verkligen i ett! 

Dagen började med basgruppsmöte i Norrköping. Nu under HEL-kursen läser vi ju tillsammans med andra program på Hälsouniversitetet. I min grupp finns det två logopedstudenter, två läkarstudenter, tre sjuksköterskestudenter, en arbetsterapeutstudent och en sjukgymnaststudent, vilket är roligt! Vi fick ta bussen klockan sju och jag var som vanligt sen, så jag fick cykla till busshållplatsen som en galning. Jag fattar inte hur jag ALLTID kan vara sen, helt otroligt. Tidsoptimist? Javisst. Men jag ska verkligen försöka skärpa mig.

Efter besöket i Norrköping satte jag mig på biblioteket och pluggade lite, det var dock svårt att hitta bra och relevant litteratur. Så strax efter fyra begav jag mig hemåt. Slappade innan jag tog med mig Carro ut på en mysig skogspromenad!

Nu ikväll har jag försökt tränga bort det dåliga samvetet över att jag inte har pluggat så mycket, genom att baka och äta scones, kolla på "Om ödet får bestämma" och äta choklad som mamma hade skickat med paketet med saker jag hade glömt hemma. En myskväll helt enkelt!

Nej, nu ska jag plocka undan lite här och sen sova.

RSS 2.0