Dag 5: Vad är kärlek?

Anledningen till att jag skjutit upp det här inlägget är att jag inte riktigt vet hur jag ska formulera mig. Jag tycker det är svårt att med ord beskriva kärlek. Men jag skulle säga att kärlek är när man bryr sig om någon så mycket att man är beredd att göra vadsomhelst för den personen. Bara genom att titta på personen fylls man av en varm känsla och tanke på hur mycket man tycker om honom/henne. Nej, jag ger snart upp. Jag kan inte beskriva kärlek.... Men jag kan ju säga för er som inte vet, att det finns olika typer av kärlek. Det finns kärlek till pojkvän/flickvän, kärlek till sina vänner, kärlek till sina föräldrar och syskon, kärlek till sina husdjur. Man känner liksom att man tycker om någon så mycket att man inte vet vart man ska ta vägen, så att det nästan gör ont, så att man inte vet hur man ska kunna uttrycka känslorna med ord.

Förkyld=helt slut

Hade en trevlig dag i Norrköping, men är heelt slut nu. Herregud, det känns som min kropp är 100 år, jag finner mig själv stirrandes rakt ut i luften. Anledningen till tröttheten? Jo, förkylningen som jag åkt på. Det är lite synd om mig, eller hur? Jag och Carro som skulle ha gått ut idag, men jag orkar helt enkelt inte. Jag får lite dåligt samvete, jag tycker inte om att ändra planer man har gjort upp med någon annan. Carro sa i och för sig att det inte gjorde något, men jag kan ändå inte låta bli att känna mig lite dum. Men man kan inte rå för hur man mår. Jag hade verkligen mycket hellre varit frisk och pigg...

Och jag orkar inte skriva dagens inlägg heller... Kräver för mycket tankekraft. Det får komma imorgon istället.


Dag 4: Det här åt jag idag

Hej!
Hann inte skriva igår så dag 4 får komma idag istället.

Frukost: Toast med ost och skinka och te
Lunch: Grillad oxfilé med pommes frites (restaurang), fanta.
Middag: Två mackor med ost och tomat, te.

Tentan igår var svår förresten, så det blir nog omtenta i januari, men en omtenta har inte dödat någon så vitt jag vet. Kravallen igår var toppen, hur bra musik som helst!! Den ena bra låten efter den andra = en glad Hanna. Ikväll skulle jag egentligen gått ut, men ska bara göra en appearance på förfesten, inte dricka en droppe och sedan gå hem tidigt. Jag ska till Norrköping imorgon och vill vara så pigg som möjligt då. Är ju förkyld också, attans att man går och blir förkyld första lediga helgen på evigheter....

Jaja, see you later.

Mardröm

Nej den handlade inte om tentan... Jag drömde att jag precis hade haft röstträning med en (helt påhittad) patient... Jag och min syster var någon allmän toalett när vi hörde höga röster utanför. Vi öppnar dörren och ser att min patient blir hotat med kniv av en okänd man. När mannen får syn på oss bryr han sig inte längre om min patient som springer iväg. Jag och min syster blir jätterädda och skriker och springer därifrån, mannen följer efter. Sedan plötsligt försvinner han. Och min syster är också försvunnen. Så jag ringer henne och hon säger att hon befinner sig på toaletten igen. När vi möts upp bestämmer vi oss för att skynda oss hem. Vi är jätterädda för vi har ingen aning om var den där obehagliga mannen tagit vägen... Då ser vi en stor rottweiler komma springande, och någon av oss sa: "Har han en hund också?!". Sedan vaknade jag med ett ryck. Det var oerhört skönt att veta att det bara var en mardröm, att jag låg i min trygga varma säng...

Helgplaner (och lite om den stundande tentan)

Imorgon är det tenta och jag håller tummar och tår för att jag ska få skriva den. Det är hinder nummer ett. Hinder nummer två är att jag inte kan säga att jag pluggat överdrivet mycket. Så vi får se hur det går imorgon. Jag får ta med min lilla turgrej och hoppas på att rätt saker har fastnat i mitt lilla huvud. Sedan blir det en runda på stan innan det är dags att skriva det sista på praktikuppgiften. Imorgon kväll blir det kravall, jippi! Ska bli riktigt kul, det var länge sedan jag använde min fina röda overall.

Kan ni fatta en sak? Efter fredagens praktikseminarium är jag heeeelt ledig heeeela helgen!! Det känns helt ofattbart. Det är inte så att jag har pluggat varenda helg hittills under terminen, men man har ju ständigt dåligt samvete för att man inte pluggar och tänker att man borde göra det. Men i helgen har jag inget sådant tvång. Hur dåligt det än går på tentan så ska jag njuta av en ledig helg. I helgen blir det nog en del fest, jag och Carro har lite planer. På lördag på dagen ska jag till Norrköping och på söndag ska jag gå på advetsmarknad i Gamla Linköping. Ska se om man kanske kan samla flickorna på sconeskväll på söndag kväll... Det var typ hundra år sedan jag träffade dem allihopa samlade, så det är på tiden... Får väl se hur det blir. Men helgen kommer bli underbar!

Dag 3: Mina föräldrar

Så idag ska jag alltså skriva om mina föräldrar. Min mamma heter Helén och är världens snällaste. Jag vet att hon alltid ställer upp för mig om jag skulle råka i trubbel. Vi har roligt när vi träffas och vi hörs dagligen per telefon, ibland flera gånger.

Min pappa heter Pelle och han jobbar som pilot. Vi pratar tyvärr inte i telefon, men jag vet att han också skulle ställa upp i alla lägen. Han har alltid varit en rolig och annorlunda pappa som jag varit stolt över.

Jag vill inte säga mer än så om mina föräldrar. Jo en sak till, jag älskar dem.

Dag 2: Mitt blivande yrke

Jag pluggar som sagt till logoped och blir färdig nu till sommaren. Det känns konstigt att dessa studieår har gått så himla fort. Det känns som det var relativt nyligen vi stod där i våra röda hättor och inte kände någon och inte kände till staden. När allting var så nytt och jag knappt hittade hem från stan. Men åren har rullat på och nu är vi inne på sista året. Man kan säga att det är sista terminen nu med klassen för nästa termin är det bara uppsats. Jag har lite delade känslor inför det här med att sluta... Jag är fruktansvärt trött på själv pluggandet, men har inte riktigt fått nog av studentlivet. Och självklart längtar jag efter att få komma ut och jobba som logoped, det kommer bli fantastiskt roligt!

Vad är då en logoped? Nej, vi håller inte på med fötter... Och vi är inte talpedagoger, även om det sistnämnda ligger lite närmare verkligheten än det förstnämnda. Vi jobbar med att hjälpa personer med olika former av kommunikationssvårigheter till följd av t.ex. röstproblem, barn med avvikande språkutveckling, vuxna som har fått afasi/dysartri (språkstörning/talstörning till följd av hjärnskada), personer som stammar... Vi jobbar även med språk och tal hos personer med olika typer av medfödda funktionshinder, t.ex. utvecklingsstörning, autism och CP-skada. Här är så kallad Alternativ och Kompletterande kommunikation (AKK) en viktig del. Logopeder jobbar även med dyslexiutredning och dysfagi (sväljningsstörning).

Jag tycker alla områden inom logopedin är intressanta. Och för varje praktik blir jag mer och mer säker på att det är det här jag vill jobba med. Jag kan inte tänka mig ett roligare eller mer intressant jobb än logoped. Tänk att få möta så många människor i jobbet och försöka hjälpa dem med något så viktigt som språk, tal, röst, sväljning och kommunikation generellt. Jag brinner verkligen för det här och det känns så oerhört skönt. Jag vet att jag har valt ett väldigt bra yrke som jag kommer att vara nöjd med. Man spenderar ju ändå ganska många timmar på jobbet i sitt liv och då är det viktigt att man trivs, inte sant?

Dag 1: Om mig

♥ 23 år
♥ Pluggar tilll logoped
♥ Älskar godis och annat sött
♥ Shoppar för mycket kläder
♥ Gillar att träna, läsa, umgås med mina underbara vänner
♥ Älskar musik, speciellt svensk musik, t.ex. Håkan Hellström, Thåström, Kent, Parken, Lasse Lindh
♥ Är känslomänniska - vissa stunder mår jag dåligt, andra stunder mår jag fruktansvärt bra. Men jag kan ta dalarna när jag får topparna.
♥ Kan vara lite dramatisk till min natur
♥ Kan ibland ta ut negativa saker i förskott, men är för det mesta ganska positiv
♥ Jag är ganska blyg, men det börjar bli bättre
♥ Jag får ibland höra att jag är omtänksam, vilket gör mig väldigt glad eftersom det är en egenskap jag värderar högt.
♥ Jag har en bra relation till min familj. Jag pratar med min mamma och min syster dagligen.
♥ Jag gillar rutiner. Jag gillar att äta ungefär samma frukost, att promenera samma runda. Jag gillar när saker är som saker alltid brukar vara.
♥ Jag gillar att planera, men uppskattar även spontana grejer.
♥ Jag ger nog ett ganska lugn intryck och det är jag för det mesta. Men jag har temperament och kan bli arg. Jag säger ifrån om jag tycker att jag har blivit felaktigt behandlad, i alla fall om det är folk jag känner väl.
♥ Jag gillar djur väldigt mycket, jag vill ha en hund och en häst
♥ Jag är kräsen när det gäller mat.
♥ Jag tycker om att kolla på film. Jag kan se samma film om och om igen. Jag och min syster har sett vissa filmer, t.ex. "Den osynlige" och "Hata Göteborg" varje dag i en vecka. Film är bra på bio också.
♥ Jag hatar att bli masserad, jag är ganska kittlig. Fast jag har aldrig blivit masserad av någon professionell massör, kan kanske bero på det.
♥ Jag föredrar att duscha framför att bada.
♥ Jag är vansinnigt rädd för spindlar, brännmaneter och getingar.
♥ Jag är morgonpigg, men ganska kvällstrött.
♥ Jag är pålitlig och lojal.
♥ Jag gillar inte att städa, tvätta eller laga mat.
♥ Jag gillar svenska tv-serier.
♥ Jag tycker att SJ-tågen är dumma, de är alltid försenade!
♥ Jag gick samhälle-samhälle på gymnasiet.
♥ Jag har sjungit i kör i 10 år och spelat saxofon i några år. Nu gör jag inget av det.

Jaja, nu orkar jag inte mer. Det får duga. Där fick ni några punkter om mig, utan någon speciell ordning, huller om buller. Nu ska jag gå och svimma i sängen. Puss på er.


Ett inlägg per dag

Jag ska nu börja skriva om ett ämne per dag i enlighet med en lista som cirkulerar i olika bloggar. Så här ser listan ut:

Dag 1.
Om mig
Dag 2. Mitt blivande yrke
Dag 3. Mina föräldrar
Dag 4. Det här åt jag idag
Dag 5. Vad är kärlek?
Dag 6. Min dag
Dag 7. Min bästa vän
Dag 8. Ett ögonblick
Dag 9. Min tro
Dag 10. Det här hade jag på mig idag
Dag 11. Mina syskon
Dag 12. I min handväska
Dag 13. Den här veckan
Dag 14. Mina livsmål
Dag 15. Mina drömmar
Dag 16. Min första kyss
Dag 17. Mitt favoritämne
Dag 18. Min favoritfödelsedag
Dag 19. Detta ångrar jag
Dag 20. Den här månaden
Dag 21. Ett annat ögonblick
Dag 22. Det här upprör mig
Dag 23. Det här får mig att må bättre
Dag 24. Det här får mig att gråta
Dag 25. En första
Dag 26. Mina rädslor
Dag 27. Min favoritplats
Dag 28. Det här saknar jag
Dag 29. Mina ambitioner
Dag 30. Ett sista ögonblick

Första inlägget kommer kanske ikväll, om jag hinner... Det är ju trots allt tentatider.


Bättre självförtroende

I lördags när jag och Erika satt på tåget på väg till Lund så sa Erika att hon inte tyckte att jag var lika blyg nu som jag var när jag gick på gymnasiet. Det var roligt att hon sa det, för det är en utveckling i positiv riktning och det är något jag försökt jobba med hos mig själv. Visst har jag själv tänkt på det, och det stämmer faktiskt! Jag mådde ganska dåligt under gymnasietiden och det dåliga självförtroendet satte sina spår. Men nu när jag mår så mycket bättre, har bättre självförtroende och är mer säker på mig själv så är det mycket lättare att vara mer utåtriktad. Det är klart jag fortfarande är blyg när jag träffar nya människor, framförallt om det är många nya på en och samma gång. Men det är inte alls som förut. Jag vet att jag kan, att jag duger, att jag är precis lika bra som alla andra! Och det är så jävla skönt att känna så!

Underbara, underbara Håkan <3

Igår var det äntligen dags för konserten med Håkan Hellstörm som jag sett fram emot så mycket. Jag kom till Helsingborg vid tjugo över två, i rätt tid, trots att första tåget som vanligt var 40 minuter sent (jag blir så jäkla trött på SJ). Jag träffade min mamma och syster på Knutpunkten och vi åt på McDonalds. Sedan blev jag skjutsad till Erika där jag gjorde mig i ordning. Strax därefter var det dags för oss att bege oss mot Lund där konserten skulle äga rum. Konserten var helt fantastisk, underbar, ja det finns inte ord för att beskriva hur bra den är. Han var som vanligt full av energi och hade valt ut de bästa låtarna, bland annat spelade han:
♥ Mitt Gullbergs Kaj paradis
♥ Känn ingen sorg för mig Göteborg
♥ Ramlar
♥ En midsommarnattsdröm
♥ Jag har varit i alla städer
♥ Gårdakvarnar och skit
♥ Hurricane Gilbert
♥ Tro och tvivel
♥ För en lång lång tid
Kvällen var magisk. Jag kommer kunna leva på den glädjen jag kände länge. Och trevligt sällskap hade jag också! :) :) Vi hade lite funderingar på om vi skulle gå ut när vi kom tillbaka till Helsingborg, men våra fötter värkte efter allt dansande och hoppande och våra halsar/röster hade också tagit lite stryk efter allt sjungande och skrikande, haha. Men måste säga att vi höjde upp medelåldern där lite. Visst fanns det folk som var äldre än oss, men publiken bestod främst av småflickor...


Klantskalle

Ååååh jag hatar att jag klantade mig och glömde anmäla mig till tentan, förstår inte hur det gick till! Eller jo, jag har haft för mycket att göra... Det föll helt ur mitt minne. Men jag orkar inte bli arg och ledsen, det löser ingenting. Jag får plugga och sen hoppas på att få skriva tentan...


Ekonomiska bekymmer

Jag vet inte riktigt hur jag ska få ekonomin att gå ihop nästa månad... Min nya jacka har gått sönder, jag har haft den i ca en månad och redan har dragkedjan gått sönder, inte okej!! Jag ska naturligtvis gå till butiken och klaga, men räknar med att det inte ger något eftersom jag inte har kvittot kvar... Så den måste lämnas in någonstans och lagas, för jag älskar verkligen jackan, jag vill ha den och ingen annan! Dessutom är ju min mikrovågsugn sönder igen, den har jag också bara haft i någon månad, men klantade mig och lyckades klämma sladden i smörgåsgrillen... Så den måsste lagas eller eventuellt måste en ny införskaffas. Som grädde på moset fick jag telefonräkningen just den här månaden (betalar kvartalsvis) och den var inte nådig, jag skrek rätt ut när jag såg den, usch och fy. Och sedan är det ju snart dags att köpa julklappar. Jag hatar verkligen att känna sådan här stress över ekonomin... Men det är väl så det är att vara student... och när allt händer samtidigt...

Förresten, kom på en sak; nu är sista praktikperioden slut och nästa gång jag har en patient är jag inte längre logopedstudent, utan leg logoped. Det ni!

Johnossi ikväll

Nu sitter jag här hos Carro och dricker Redbull för att försöka bli pigg. Jag sov många timmar i natt, men är ändå svintrött. Ikväll ska vi se Johnossi, det ska bli skoj! Jag har förresten köpt en ny jättesöt klänning, men min plånbok blev inte glad...

Igår såg vi på Idol och åt tacos och godis. Rätt person åkte ut ur Idol... Bäst igår var helt klart Jay. Vad tyckte ni?

Ung och bortskämd

Jag hade hört talas om det där programmet "Ung och bortskämd" och tänkte att jag bara var tvungen att se det. Så jag såg det på Svt-play och herregud säger jag bara. Det är helt otroligt att det finns föräldrar som skämmer bort sina barn på detta sätt så att de utvecklas till monster. Förstår de inte att de gör dem en björntjänst? Hur ska de kunna ta hand om sig själva? De kan ju inte ens diska en tallrik själva. En av dem har en mamma som åker sex mil varje morgon för att leverera frukost och snus. En pappa åker till sin dotter i hennes lägenhet, lagar mat, diskar och tvättar åt henne och är alltid beredd att hämta henne varsomhelst och närsomhelst. Så nu ska dessa bortskämda vuxna människor bo i ett hus och sköta ett hushåll och dessutom arbeta för att få ihop pengar. I varje program ska föräldrarna enas om vem i huset som har skött sig sämst och förtjänar att åka ut. Det låter inte riktigt som ett Svt-program måste jag säga.

Roligt med praktik

Det går bra på praktiken, patienterna är gulliga och jobbet roligt. Men man blir heeeelt slut, så kan inte säga att jag orkar plugga jättemycket på kvällarna. Vilket är extremt synd, eftersom tentan närmar sig med stormsteg. Idiotiskt att lägga en tenta efter praktiken, finns verkligen ingen tid att tentaplugga..Dessutom ska en praktikuppgift skrivas, ångest på hög nivå.

I helgen ska jag vara hos Carro, ska bli kul! På lördag ska vi se Johnossi :) Hoppas bara vi kan få lite pluggat, eller det måste vi helt enkelt få. Längtar till tentan är gjord och praktikuppgiften inlämnad.

Mot Värnamo

Idag åker jag till Värnamo för att göra praktik. Det tar emot lite faktiskt... Jag har ju rest så mycket på sista tiden, börjar bli trött på det nu. Men det ska nog gå, det är ju alltid kul att göra praktik och det är ju kul att jag ska göra praktik med Carro igen.

Just nu sitter jag och kollar på fredagens Idol på tv4play... Jag missade ju avsnittet i fredags, eftersom jag var på NH och såg Parken spela. De var jättebra, men musiken efter att de hade slutat spela var under all kritik. Nu ska jag snart packa klart det sista.


Tjuvlyssnat

Final destination

Gröna linjen mot Hässelby

Kostymklädd man ~35 talar i mobiltelefon. Det låter som ett viktigt jobbsamtal.
Mannen: Då säger vi så, jag omkommer nästa vecka. Nej! Återkommer! Jag återkommer!
Panikslaget lägger mannen på och stirrar ut genom fönstret.

Hahaha, denna var rolig tyckte jag. Det är synd att tjuvlyssnat.se inte uppdateras så ofta nuförtiden....


Om helgen + lite pluggstress

Förlåt förlåt, mitt bloggskrivande är verkligen under all kritik. Men jag kommer verkligen inte på något att skriva. Jag kan ju berätta lite om förra helgen. Jag var ju hemma i Skåne då och hälsade på min familj och min farmor och farfar. Jag fick en mobil som min pappa inte ville ha, väldigt bra eftersom min förra mobil började bli ganska gammal. Den nya är jättefin och har rosa skal, perfekt. På lördagen gick jag, Sammy och Erika på stan innan det var dags att gå på inflyttningsfest hos Signe. Det var kul, men musiken ute sedan var under all kritik. Och dålig musik kan göra mig sjukt opepp, så vi gick hem ganska tidigt.

Idag ska jag plugga dysartri (talstörning till följd av neurologisk skada) som en galning. Jag ligger efter i plugget och jag börjar bli stressad. Tentan närmar sig med stormsteg och dessutom har vi en praktikuppgift som ska skrivas. Min neuropraktik i Värnamo börjar nästa vecka. Ska bli kul och intressant men samtidigt lite läskigt.

RSS 2.0