Konstnärliga farfar


Denna fina tavla som numera sitter på en av mitt vardagsrums väggar har min farfar målat. Jag fastnade för tavlan direkt när jag såg den. Den passar in i vardagsrummet perfekt. Jag fick den av min farfar så nu hänger den där på väggen. Min farfar har målat otroligt många fina tavlor! Stolt barnbarn var det här ja.


Jag har förresten tonat håret, det blev ganska mörkt.



Jag är tillbaka i Linköping nu, by the way.
Ha en bra lördagkväll!

Inte rätt dag att vara ute på vägarna

Igår morse när jag körde till sjukhuset ("jobbet") så gick det fyra-fem kor på vägen. Eller de flesta gick i diket precis bredvid vägen, men en var ute mitt vägen och spatserade. Så det var lite kaos, undrar vart de kom ifrån. Lite gulligt ändå - att de har rymt och sedan hållit ihop.

När jag skulle köra hem sprang ett rådjur över gatan, inte så långt från min bil. Och lite längre fram stod en polisbil med blåljusen påslagna, stilla och just då kom en lastbil i motsatt körriktning så jag fick stanna framför polisbilen. Det är konstigt att allt ska hända på samma dag.

Idag gick det bättre att köra.

Idag fick jag en present av en patient, så gulligt! :)

Helg i Göteborg

Helgen tillbringades i Göteborg tillsammans med min syster, mina föräldrar och min farmor och farfar. Vi bodde på ett jättefint hotell precis vid Nordstan. Vi gick på stan och på Lisebergs julmarknad. Det var mysigt, men det var på tok för mycket folk, särskilt på Liseberg. En rolig karusell var öppen - Jukebox och den åkte jag och min syster två gånger. Den är så härlig.

Jag förstår inte hur det kan vara så svårt att hitta någonstans att äta. På lördagkvällen, efter julmarknaden, gick vi för att leta upp någon trevlig restaurang. Men vart vi än kom var det fullt och typ en timmes väntetid. Vi gick och gick och gick och mitt humör blev allt sämre. Jag är inte lätt att ha att göra med när jag är hungrig, haha. Till slut hamnade vi på hotellet där de flesta av oss åt hamburgare.

Förutom det desperata sökandet efter restaurang så var det en riktigt lyckad helg.

Nu ikväll såg jag och Amanda "Pulp Fiction" och den var mycket bättre än jag förväntat mig. Så fort jag ser ordet "Action" på baksidan av ett filmfodral börjar varningsklockor ringa i mitt huvud. Jag avskyr vanligtvis action, men den här var faktiskt bra och det kändes inte som att den varade hela två och en halv timme.

Imorgon är det måndag igen...

Grattis!

Grattis till pappa som fyller 50 år idag! Han och mamma firar den stora dagen i Åre :)

Igår fyllde min kusin Henrik 17 år. Jag vet att du, Carina, läser min blogg, så du får hälsa honom ett stort grattis i efterskott från både mig och Amanda :)

Inte som andra kunder

Jag och min syster Amanda låg nyss i sängen och gapskrattade åt korkade kunder. Vi har ju båda jobbat i en butik som säljer glas några somrar. Jag tänkte nu dela med mig av några roliga historier, tagna direkt ur verkligheten:

Har ni inga karaffer?
En äldre dam kommer in i butiken.
Damen: Har ni inga karaffer?
Amanda: Jo, det har vi. De finns i alla serier och står längs väggarna.
Damen: Jag är ute efter en speciellt karaff som har metallhandtag.
Amanda: Nej, det har vi inte.
Damen: Har ni inga karaffer?
Amanda: Jo, det har vi. De står längs väggarna.
Damen: Den jag letar efter har metallhandtag.
Amanda: Nej, men vi har ingen karaff med metallhandtag.
Damen: Har ni inga karaffer?

Inslagning med papper som inte finns:
En dam kommer in i butiken och ska köpa en present. Hon kommer med en vara till kassan.
Damen: Kan du slå in den här i ett fint paket?
Amanda: Nej, vi slår inte in presenter, vi har inget presentpapper.
Damen: Men jag var ju här för några månader sedan och då slog ni in i ert egna fina papper.
Amanda: Nej, det tror jag inte, eftersom vi inte har något papper och hade inte det för några månader sedan heller.
Damen lämnar kassan och kommer sedan tillbaka med en annan vara.
Damen: Kan ni slå in den här i ett fint paket då?
Amanda: Nej, vi har inget presentpapper.
Damen lämnar kassan ytterligare en gång och återvänder med en tredje vara.
Damen: Ni slår inte in den här heller va?
Amanda: Nej, för vi har inget papper.
Damen: Det var ju synd, ni hade ju så fint papper sist jag var här.

Oönskat glas:
En medelålders kvinna kommer in i butiken tillsammans med sin man.
Kvinnan: Jag skulle vilja byta två glas som jag fick i present.
Jag: Har du kvittot?
Kvinnan: Nej, det hade min väninna slängt.
Jag: Vi kan tyvärr inte byta några varor utan kvitto.
Kvinnan: Men vi har åkt så långt för att byta dessa glas. De passar inte alls in i mitt skåp.
Jag: Tyvärr, vi har fått tydliga besked från chefen att vi inte får byta några glas utan kvitto.
Kvinnan börrjar nu bli irriterad och min kollega som har jobbat där längre rycker in.
Min kollega: Vi kan faktiskt inte byta glas utan kvitto och det är inte vi som har bestämt det.
Diskussionen fortsätter på liknande sätt.
Min kollega: Ni kan få numret till chefen så kan ni ringa honom på måndag.
Kvinnan (halvskriker): Jag skulle kunna kasta de här glasen i golvet, så mycket betyder de för mig!!
Mannen börjar skruva på sig. 
Mannen (försiktigt): Ja, vi får ringa chefen på måndag. Nu går vi. 
Kvinnan fortsätter diskutera ett tag till medan mannen långsamt börjar dra sig mot utgången. Kvinnan säger något om att att vi som jobbar där är otrevliga innan hon slutligen lämnar butiken. 

Detta är bara några exempel på jobbiga kunder. Jag har varit med om kunder som vill få mängdrabatt vid köp av sex glas (ett ganska vanligt antal glas att köpa), kunder som har köpt glas som senare var på kampanj, till ordinarie pris och vill ha skillnaden på ett tillgodokvitto, kunder som har försökt övertala en kollega att vi säljer porslin.  

Men jag måste säga att de allra, allra flesta kunder är väldigt trevliga.

Jag klarade mig

Jag klarade tentan! Jag fattar inte hur det gick till, men glad är jag :) Ikväll blir det att fira med en tur till Väla (ett shoppingcentrum) :)


Någorlunda utvilad

I helgen har jag varit på utbildning för att bli cirkelledare. Jag ska ju vara cirkelledare för en matlagningscirkel för individer med utvecklingsstörning. Det var intressant, men jag var så sjukt trött. De två senaste nätterna har jag typ sovit 12 timmar. Idag har jag känt mig hyfsat utvilad i alla fall, skönt.

Jag känner mig lite stressad då jag har många tv-serier att ha igen (se på internet). Jag har två "Bonde söker fru"-avsnitt, ett "Andra Avenyn"-avsnitt och ett "Idol"-avsnitt att se. Hehe, knäppt att man kan känna sig stressad över att ha missat tv-serier.

Nu kollar jag och min syster på "Chuck & Larry" på trean. Sedan blir det sängen, eftersom en ny praktikvecka startar imorgon.

Hoppas ni haft en bra helg!


Självständigt arbete

Jag är fruktansvärt trött idag med kan jag tala om, hoppas jag vänjer mig vid detta tempo snart. Det är jättekul att göra praktik. Det känns mycket bättre idag, igår var allt lite kaosartat. Jag har insett att jag kommer att få jobba vääääldigt självständigt och det känns nu bra! Man känner sig lite proffsig när man går ut i väntrummet och hämtar patienten, har röstbehandling på egen hand och sedan skriver journal. Patienterna är till och med bokade hos mig. Det är jag som står som vårdgivare.


Jag älskar logopedyrket, jag är så glad att jag kom på att jag ville läsa till det. Passar mig som handen i handsken. Jag skulle till och med kunna tänka mig att jobba med röst trots allt. Det är inget dåligt betyg till praktikplatsen.
 
Imorgon blir en intensiv, men otroligt spännande dag (tror jag) med fem egna patienter! :) Nu ska jag sova så att jag är utvilad!


TRÖTT!

Det blir ingen lång uppdatering, eftersom jag efter en intensiv första dag på pratiken är så trött så att jag ser i kors. Jag hade två egna patienter idag, utan handledare. Det är spännande, men man blir så TRÖTT! Jag förstår inte hur man ska orka jobba så och dessutom ha ett liv utanför jobbet, sedan när man är färdig logoped. Det är för mig en gåta. Men hoppas det är som min mamma säger: man vänjer sig.

Nej, nu kallar sängen. Får försöka skriva lite mer imorgon.

Kram på er.

Förväntansfull

Nu är jag hemma hos föräldrarna och imorgon börjar praktiken!! Jag är nervös, men samtidigt förväntansfull. Jag hoppas det blir bra, intressant, kul och att handledaren ställer lagom med krav.

Dags att sova så att man är utsövt imorgon! Godnatt.

Osäker?

Ju fler personer som säger att tentan var lätt, ju fler som säger att de tror de har klarat den, desto sämre känner jag mig. Tänk om jag är den enda som har misslyckats?! Det skulle kännas hemskt. Det är inte så att jag inte är glad för andras skull över att de gått bra för dem, men jag känner mig ännu mer besviken på mig själv. Varför pluggade jag inte på rätt grejer? Aja, inte mycket att göra åt nu.

Igår kväll var kul. Vi var hemma hos mig och kollade på Idol och sen gick jag och Karin ut på Flamman. Det var ganska dålig musik tyvärr, men mycket folk. Och så var det nån jävla kille som kläckte ur sig en dum kommentar om min lugg som gjorde mig lite ledsen. Typ något om att det verkade som att jag nyligen hade klippt lugg (vilket jag ju faktiskt har), men att jag kände mig osäker angående den och bla bla bla. Vad fan vet han om det? Han vet ingenting om mig. Jag avskyr när folk tror att de har rätt att göra massa antaganden om en person de inte ens känner. Visst, jag kanske inte är världens mest självsäkra person. Men det blir inte bättre av att folk påpekar det.

Klänningen blev i alla fall jättebra och det är nog en av mina absolut snyggaste klänningar, älskar den.




Och jag trivs och känner mig visst bekväm i min lugg. Så det så.


Melissa Horn & lägesuppdatering

"Sen en tid tillbaka"

 

  "... för allting jag har skriver det blir alltid för kort och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma    
    bort".
Den meningen gillar jag, kanske med tanke på att det är lätt att känna igen sig i den.


"Lät du henne komma närmre"



Så sjuuuukt bra musik av Melissa Horn. En ny favorit!

Tentan igår gick inget vidare, men man kan ju aldrig veta. Men skulle bli väldigt förvånad om det står G efter mitt nummer på resultatlistan som väl dyker upp om sisådär två veckor.

På måndag börjar praktiken och jag börjar bli lite rädd. Hur ska detta gå??! Det ska bli kul, men det känns lite läskigt.

Jag håller nu på att storstäda, så jag hinner inte skriva mer. Men jag har köpt världens underbaraste klänning på H&M. En svart, len klänning som dessvärre var axelbandslös. Det gillar jag inte... Eller rättare sagt, jag kan inte ha det. Så söta Lovisa ska vara snäll och komma hit och hjälpa mig sy fast axelband senare...


Helvetes jävla skit

vad jag hatar kvällen innan tentan. Jag hatar den något så fruktansvärt. Varför gör jag ALLTID samma misstag - varför börjar jag alltid plugga för sent?! Varför sitter jag alltid kvällen innan typ så här sent och har massa kvar att göra innan jag kan gå och lägga mig?! Ska det vara så jävla svårt att lära sig av sina misstag?!??!?!? Shit, vad jag INTE kommer klara den här tentan.

Nej får väl fortsätta läsa trots att ögonen svider och huvudet dunkar efter att ha pluggat konstant en hel dag. Jag kommer inte klara tentan. Och då kommer jag känna mig så jävla kass. Jag klarade ju inte förra heller.

Ps. Ursäkta alla svordomar. Men jag är så arg på mig själv.

Tentaångest

Shit, vad jag hatar att tentaplugga, det är nog något av det värsta jag vet. Den ständiga oron och ångesten över vilka frågor som kommr finnas med på tentan. Jag hatar att sitta i tentasalen och känna att jag inte kan ett skit medan jag ser alla andra skriva så att pennan glöder. Icke skoj alltså. Men tentorna (alla utom en där jag var riiiiiiiiktigt nära) har ju gått bra, så antagligen kan jag mer än jag tror. Får väl se om så är fallet även denna gång.

Nu är jag så hungrig så att jag inte kan koncentrera mig, men jag vill vänta och äta så att jag kan ta paus för att kolla på "Andra Avenyn". Dumt ja, men jag får försöka läsa lite till efter programmet då jag även har lite scones i magen ;)


Filippa Bark






Hahahaha.

Kan man inte lita på sjukvården?

Har ni hört om treåringen som dog i svininfluensan? Jag hörde om det när jag åt frukost framför nyheterna i morse. Föräldrarna hade tydligen tagit honom till sjukhuset på onsdagen, då han var jättedålig och varken hade ätit eller druckit på fem dygn. Men läkaren skickade hem honom och sa att han skulle tillfriskna hemma. På fredagen kom dock familjen tillbaka till sjukhuset, då den lilla pojken hade fått andningssvårigheter. Trots detta fick pojken vänta 25 minuter innan han fick vård - och då var det för sent. Han tillhörde en riskgrupp då han från födseln var drabbad av en muskelsjukdom. Hur kan man bara skicka hem ett litet barn som mådde så dåligt och som dessutom tillhörde en riskgrupp??! Den där läkaren verkar ju inte heeelt kompetent. Hon hade tydligen inte sagt någonting om svininfluensa när hon träffade pojken på onsdagen - trots att många av symptomen stämde in. Hur kan man inte misstänka det i dessa tider?! Det förstår inte jag. 

Man undrar ju om man kan lita på sjukvården, på att läkarna/sjuksköterskorna är kompetenta nog att ta hand om en om man skulle råka bli sjuk? Jag trodde man kunde det. Men tydligen inte. Den här pojkens död hade kanske kunnat förhindras om läkaren hade insett allvaret från början eller om han åtminstone hade fått hjälp DIREKT när han kom in till sjukhuset med andningssvårigheter.... Det är helt ofattbart och jag blir så arg. Visst alla människor kan göra misstag, men vissa misstag är allvarligare än andra, t.ex. att släcka en liten treårings liv är ganska allvarligt. Usch, det är så hemskt. Stackars föräldrar.

Vill ni läsa mer kan ni göra det på Aftonbladets hemsida: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6051605.ab


Kaos

Jag får panik av att vistas i den här extreeeemt stökiga lägenheten... och jag är inte den som är den. Jag överdriver INTE när jag säger att det är kaos här, ser ut som en orkan har dragit igenom lägenheten. Överallt. Om det ändå vore så väl att det stökiga var begränsat till ett av rummen hade jag kunnat stå ut. Varför ska det alltid bli så här när det är tenta-p? Jo, för att städningen inte prioriteras så högt. Jag vill bara klara tentan, att min lägenhet är välstädad är inte lika viktigt just nu. Men det finns gränser och det här är på gränsen till vad jag tål. När ska jag finna tid att städa när jag ligger efter så mycket i tentaplugget?!


Ska diska undan lite nu innan jag går och lägger mig i alla fall. På torsdag eller fredag ska jag STORstäda och sedan ska jag hålla det fint. Det ska aldrig någonsin bli så här stökigt igen. Punkt.

Godnatt.


Halloweenfest

Halloweenfesten var helt okej, väldigt dålig musik bara. Och ni vet ju hur jag är när det gäller musik som spelas ute. Det har SÅ stor betydelse för hur kul jag har. Men det var roligt att se utklädda människor - en del hade verkligen gått in för det, t.ex. var det två tjejer som hade klätt ut sig till bananer i pyjamas.

Eftersom musiken var kass, bestämde vi oss (typ strax innan två) för att bege oss till Flamman som ju alltid är ett säkert kort. Det var kul, även om musiken inte var den bästa där heller. Men jag kände mig lite fel klädd i min rosa prinsessklänning på Flamman, där det inte var många som var utklädda.


Carro var jättesöt som katt.


Jag som prinsessa


Amela var häxa :)


Jag och Carro.

Nu väntar böckerna på mig här. Ha en bra söndag.

Ps. Kan ni fatta att det är november?? Det kan inte jag. Vart tog september och oktober vägen? Det var ju nyss sommar... Eller?


RSS 2.0