Jag blir gaaaalen....

... på min jävla skrivare. Den är helt sanslöst dålig. Jag kan inte skriva ut något med svart bläck om till exempel den rosa färgen är slut. Så häromdagen tog jag tjuren vid hornen och åkte ner till stan och fyllde på de två färger som var slut. Kommer hem och upptäcker att skrivarpappret också är slut (men det kan jag ju inte beskylla skrivaren för). Gick ner till stan idag och köpte papper. Och nu skulle jag skriva ut en sak och då säger den idiotiska skrivaren att den blåa färgen är slut! Att det ska vara så svårt att skriva ut, det fattar jag inte. Så nu måste jag ner till stan igen snart och fixa det, så att jag kan skriva ut. Men då är väl den svarta färgen slut när jag har fyllt på den blåa. Grrrrr.


H&M-klädernas ankomst

Igår när jag skulle bege mig ner till stan för att uträtta de där ärendena jag pratade om igår, så hittade jag en paketavi i min "brevlåda". Det var H&M-kläderna som hade kommit, några dagar för tidigt. Så efter jag hade lämnat av det jag köpt på stan hemma, kunde jag inte låta bli att cykla bort till Statoil-macken för att hämta paketet. Även om jag egentligen inte hade tid, så hindrade min nyfikenhet mig från att skjuta upp det tills idag. Men om jag ska vara ärlig, så blev det lite av en besvikelse. Många av kläderna var inte som jag hade tänkt mig riktigt. Men här kommer bilder i alla fall.


Den här ska jag behålla, även om materialet var lite stickigt. Jag ogillar egentligen när det sticks, men denna var väldigt söt (enligt min mening) och det var denna jag hade tänkt köpa när den var på ordinarie pris (349 kr) och nu kostar den bara 79 kronor. Så den ska stanna i min garderob.



Denna var också hyfsat söt, tycker jag. Men på bilden på H&M:s hemsida såg det inte ut som det var något grönt i den, men det var det tydligen. Men jag tror den får stanna. Den var ju billig.



Detta underbara linne var tyvärr för stort, beställde en storlek större eftersom jag inte ville riskera att det skulle krympa i tvätten eller något. Men det var tydligen ett misstag, så detta ska jag skicka tillbaka och byta mot en storlek mindre. Var ju köpt för ordinarie pris, så det ska väl inte vara några problem.



Denna är jag osäker på. Den var också stickig i materialet, vilket jag som sagt inte gillar. Men den var ju billig. Och Carro sa att hon tyckte den var fin. Jag är så lätt påverkad av sådana saker. Jag ska kolla lite på den igen, prova igen innan jag bestämmer mig.



Den här ska jag verkligen behålla, den gillade jag skarpt.



Det här är 20 kronors-tröjan. Och för att kosta 20 kronor är den ju helt okej, om inte annat till hemmamyströja. Den var längre i modellen än jag hade föreställt mig. Men den stacks inte i alla fall. Och den var ganska mysig.



Den här är jag superorsäker på. Visst den kan nog duga som vardagströja. Men den stacks och dessutom tyckte jag den såg ganska tråkig ut. Men precis som med den randiga tröjan får jag ta mig en funderare.

Så vad tycker ni om mina inköp? Något som ni tyckte var speciellt fint? Eller något som var mindre fint/vidrigt fult?

Utgång på Flamman





Igår gick jag och Carro som planerat till Flamman (utestället i området där jag bor). Carro kom till mig vid kvart över åtta, tror jag klockan var. Vi satt och pratade, lyssnade på musik och sjöng Singstar. I och med att både jag och Carro har sjungit mycket i våra liv så körde vi på "medel-nivån" på Singstar. Det var kul och resultatet blev extremt jämnt mellan oss.

Inne på själva utestället var det också kul, med stundtals bra musik. Carro önskade Håkan åt mig eftersom jag inte vågade gå in i dj-båset eller vad man kallar det, eftersom det redan stod en massa folk där inne. Jag är lite feg när det gäller sådant. Det var väldigt snällt av henne, men hon gillar också Håkan. Men tyvärr så var önskningen förgäves, Håkan kom inte. Men det gjorde inte så mycket. Det var väldigt kul ändå, men en sak som störde mig var att det var glas överallt på golvet och någon gång fick jag till och med in en glasskärva i skon, inte så behagligt kan jag tala om. Så jag fick krångla av mig skon mitt på dansgolvet, haha. Men det gick bra.

Jag är definitivt nöjd med kvällen. Idag ska jag försöka plugga lite.









Åsikter om jakt, monarki/republik & lite politik

André skrev i en kommentar här på bloggen att jag "var tvungen" att skriva vad jag ansåg i frågorna som vi diskuterade hos Emma i torsdags. Och det kan jag ju hålla med om att jag måste göra. Så här kommer mina synpunkter: 

  • Jakt: Jag är djurvän ända ut i fingerspetsarna. Att man ska döda djur är inget jag tycker känns bra. Jag tycker att djurs liv har ett värde som inte får kränkas, precis som människolivs värde inte får kränkas. En del kommer med argumentet att man måste skjuta till exempel älgar eftersom antalet älgar annars skulle bli för stort eller att de skulle börja skada varandra. Men det känns inte rätt att just en älg ska få offra sitt liv, bara för att de inte ska bli för många. Jag tror att naturen kan sköta sig ganska bra, eller till och med bättre, om människan kunde sluta lägga sig i. Människor skadar ju också varandra, ska man döda dem då? Ska vi tillämpa dödsstraff? Nej, det tycker inte jag. Men nu är det ju så att jag tyvärr inte är vegeterian, vilket kanske vissa tycker är motsägelsefullt med tanke på mina åsikter i denna fråga. Men jag är extremt kräsen när det gäller mat och tror faktiskt det skulle bli svårt för mig att överleva utan kött. Men man kanske borde ge det ett försök.
  • Monarkins vara eller icke-vara: Enligt min mening skulle det vara bättre med en president än en kung. Detta beror på att jag tycker att det känns fel att man ska födas in i en roll som representant för Sverige. Det känns fel att så mycket av våra skattepengar (flera miljoner) ska gå till människor som råkat födas i "rätt" familj. Jag tycker det skulle kännas bättre om pengarna åtminstone gick till någon som var folkvald. Visst, en president skulle inte vara lika neutral som en kung, men jag tror ändå fördelarna överväger nackdelarna. Och att en kung inte kan åtalas, är ju helt uppåt väggarna.
  • Socialdemokraterna vs Moderaterna: Jag kan ju säga att jag håller mig till vänster när det gäller politik. Jag tycker inte om det här med att minska på skatterna och minska på bidragen. Detta anser jag leder till ökade klyftor i samhället; de fattiga blir fattigare och de rika får behålla sina pengar i större utsträckning. Jag tror på ett samhälle som tar in skatt för att bygga upp ett gemensamt samhälle. Så jag kan väl säga att jag inte är något fan av moderaterna precis.

Ja, där fick ni veta lite kortfattat vad jag tycker i denna fråga. Nu vill jag gärna veta vad NI tycker.


Puuh...

Äntligen klar. Fy, vilken tid det tar att städa upp i en lägenhet som ser ut som "kom-och-hjälp-mig"! Jag har städat i flera timmar nu; jag har plockat i ordning, diskat, slängt ut gamla varor ur kylskåpet, städat toaletten, dammat och dammsugit. Men nu är det i alla fall snyggt och prydligt här och det är rent. Det är så skönt när det är klart. Men nu är jag ganska trött och jag måste bege mig ner till stan en runda.

Men innan jag åker ner till stan ska jag se till att få någonting i magen. Igår lagade jag två portioner lax, vilket innebär att en portion fortfarande finns kvar i kylskåpet. Men jag är dock inte så sugen på lax idag, jag är mer sugen på hamburgare med bröd. Jag har hamburgare i frysen, men att laga det innebär att det blir mer disk igen, vilket är jobbigt. Jag har fått nog av städning/diskning för idag. Hm, i-landsproblem jag vet.

Shit jag känner mig helt slut. Nu måste jag äta, åka ner till stan en snabbis, komma hem, vila, ladda för ikväll. Det kommer bli sjukt kul, det är det alltid på Flamman. Just det, det har jag ju inte sagt. Vi skulle ju egentligen ha gått ut på Platå ikväll, men Anna-Karin har tyvärr blivit sjuk :( Stackars henne! Så jag och Carro beslutade oss för att gå till Flamman istället, gamla , underbara, Flamman. Då kan man i alla fall vara säker på att få en lyckad kväll.

Markus Krunegård



Gud, vad underbar Markus Krunegårds musik är! Precis min musiksmak. Jag älskar pop på svenska, det är underbart. Det började med att jag tyckte "Jag är en vampyr" var bra, sedan idag laddade jag ner hans andra låtar och de är lika bra de. Det är verkligen kul att upptäcka nya artister, alltså artister som är nya för en själv.

Så jag vill verkligen rekommendera er att ladda ner låtar med Markus eller kolla på några Youtube-klipp. Ni kommer med största sannolikhet inte bli besvikna.

Ps 1. Tack André för att du skickade "Jag är en vampyr" till mig häromdagen.
Ps 2. De spelade "Jag är en vampyr" på HG igår, det var kul.

Hejhej

Hej Bloggen!
Hoppas det är bra med er! Här är det bara fint, lite småtrött bara. Hm, vad ska man skriva om idag då? Jag hade som sagt kul igår, det är roligt att gå ut på någon annan dag än fredag eller lördag.

Dagen idag ska ägnas åt städning och så måste jag ner på stan och uträtta några ärenden. Och vet ni, på marken här utanför ligger det snö. Jag har delade åsikter om detta. Det är ju mysigt med snö, men nu är jag trött på kylan, nu vill jag ha vår och sommar. Tänk att få slippa bylsa på sig värsta vinterkläderna!

Igår hos Emma innan vi gick ut så hade vi en del intressanta diskussioner. Och det roliga var att det visade sig att jag och Emma hade ganska lika åsikter inom flera områden. Bland annat kom dessa ämnen på tapeten igår:  

  • Jakt - om det är rätt eller fel att jaga
  • Monarkins vara eller icke vara
  • Socialdemokraterna vs moderaterna

Detta blev visst ett ganska meningslöst inlägg, menmen, ska skriva mer intressant senare ;)


Toppenkväll

Nu är jag hemma från HG, det snurrar lite. Har haft kul, hyfsad musik. Mycket pop. "Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din" (Håkan H). Tycker inte om Aquatini jordgubb.. Drack en öl för ovanlighetens skull (billig, endast 20 kronor). Kvällen kan sammanfattas med ett ord: toppen.

Återkommer imorgon! Och ja, jag vet att detta inlägg blev skrivet i väldigt korta fraser... Godnatt.


HELG!

Nu är det äntligen helg, skönt! Idag har jag varit på två basgruppsmöten (och det kändes bra att få veta att det inte bara var jag som hade varit i upplösningstillstånd efter/under labben igår), lagat lax och gått promenad. Med andra ord så blev det ingen städning idag, får väl skjuta upp det tills imorgon istället...

Nu ska jag snart iväg till Emma. Vi ska till HG och se nån konsert, jag är inte så insatt. Det ska bli kul i alla fall! Och imorgon kväll blir det Platå (ett uteställe i stan) för första gången, ska bli spännande.

Nej det är väl bäst jag hoppar in i duschen så jag slipper stressa?

Ps. Vad tusan ska man ha på sig?!


Dagens outfit



Tröja: H&M
Blus: BikBok
Byxor: BikBok

(Ursäkta röran i bakgrunden) Nu ska jag sticka till skolan för basgruppsmöte.

Stora (?) planer för morgondagen

Nu är jag äntligen färdigpluggad, eller rättare sagt; nu har jag pluggat så mycket jag orkar. Har läst om neurologiskt betingade tal- och röststörningar. Tog två pauser dessutom. En för att äta och samtidigt kolla på "Andra Avenyn" på internet och sedan för att kolla på första avsnittet av någon dansk familjeserie. Den verkar väl vara okej. Men det är kul att ha något att följa, det mesta som går på tv nuförtiden är ju skit (låter jag som en gammal pensionär nu?)

Det verkar inte som att det var någon som var sugen på att diskutera samhällets slöseri med pengar, nehe. Det var ju tråkigt. Men eftersom ingen säger emot mig så antar jag att jag har rätt, haha.

Morgondagens planer ser ut på följande vis:  

  • Basgruppsmöte 10.15.12.00
  • Till Apoteket
  • Till ICA Nära och handla det jag glömde handla idag
  • Laga lax till lunch (har potatis som måste ätas innan den blir för gammal)
  • Städa och diska (varför kan jag inte hålla ordning?!) 
  • Kanske springa en runda om jag orkar?!? Och om vädret är fint förstås.
  • Basgruppsmöte 15.15.17.00 (äckliga kompletteringen, inte glad)
  • Till Emma innan vi ska till HG (ett uteställe)

Som ni ser så har jag stora planer för imorgon (eller i alla fall många). Så att gå och lägga sig relativt tidigt ikväll kan vara en födel. Speciellt med tanke på hur totalt slut jag har känt mig idag. Jag var nära att ramla omkull av trötthet. Fy. Nej, imorgon ska jag vara pigg som en.... hm..vad är det nu man säger? Jaja, pigg ska jag vara!


Slöseri med samhällets resurser

Det har varit en låååång dag! Gick från nio till fyra, vilket kanske inte låter så mycket. Men jag är helt slut och vi är faktiskt inte vana vid två heldagar på raken. Dagen började med akustisk labb och det var en mardröm. Jag verkligen hatar akustik, det är helt oförståeligt. Det är för "naturvetenskapligt" för min ganska samhällsvetenskapliga hjärna. Jag tror inte jag har varit inne i det där jävla språklabbet en enda gång utan att bryta ihop. Jag får sådan ångest/panik när jag inte kan, när jag inte förstår. Och så låser jag mig (och kan om möjligt ännu mindre). Så det gick inte speciellt bra, men jag överlevde. Och jag måste lära mig att inte förstora upp saker så mycket. Om jag misslyckas på en labb, vad gör det om 100 år?!

Det som vi diskuterade igår på Sconeskvällen och som jag sa att jag skulle ta upp här var att vi var överens om att det satsas för mycket på rymdforskning. Det kostar ju sanslöst mycket pengar, pengar som enligt vår åsikt hade kunnat användas på ett bättre sätt. Här på jorden finns det miljontals människor som svälter eller på annat sätt far illa, men istället för att satsa pengar på dem, så skickar de upp folk i rymden. Vi måste väl ta hand om livet här på jorden innan vi börjar utforska eventuellt liv på andra planeter. Visst Sverige ger U-länder bidrag varje år, men används de verkligen till rätt ändamål? Får verkligen det fattiga folket ta del av de pengarna? Det sägs jämt att skolan inte har pengar, att det saknas pengar i vården, listan kan göras lång. Men när det gäller rymdforskning, då finns det minsann pengar. Här kommer en lista på saker som jag tycker samhället skulle kunna skära ner på: 

  • rymdforskning
  • skattepengar till kungafamiljeb (varför ska de få flera miljoner kronor för att de har råkat födas i rätt familj?)
  • vapentillverkning

Hm, det kanske inte var mycket till lista... men några punkter var det i  alla fall. Kommer ni på några fler??Det jag tycker det är viktiga för samhället att satsa på är svältande människor, hemlösa, barn som far illa, fattiga familjer och andra som har det svårt.

Vad tycker ni i denna fråga?




Neeeeej, nu är pausen slut och det är dags att sätta igång med plugget, fy tusan vad jag känner mig otaggad för det! Men man kan ju alltid trösta sig med att det bara är en dag kvar (och den består bara av ett basgruppsmöte), sedan är det HELG! Igen, det är inte klokt vad tiden går fort...

Förresten...

....så vill jag ha en sköldpadda!


Fast kanske inte en sådan här stor...haha


Godnatt bloggen!

Nu är jag hemkommen från sconeskvällen hos Amela. Vi bakade förutom scones även morotskaka som blev underbart god. Jag älskar att hitta på något med vännerna även på en vardagkväll, och inte bara på helgen. Bara ses över en kopp te och scones är oerhört mysigt och det har nästan blivit lite av en tradition. Brukar ske ungefär en gång i veckan. Det sätter faktiskt guldkant på tillvaron.

Nu sitter jag här med tandborsten i munnen och skriver i bloggen samtidigt som jag är inne på Facebook och chattar på MSN. Man är ju kvinna och min Corpus Callosum (hjärnbalken) är nog inte så dålig trots allt. Förresten, idag på sconeskvällen diskuterade vi flera intressanta ämne. Jag kommer nog ta upp ett av dem här i bloggen imorgon. Men orkar inte nu, så ni får hålla er tåls tills imorgon.

Imorgon ska jag vara i skolan mellan 09.15 till 16.00. Känns segt. Vi har två labbar, jag gillar inte labbar :S Speciellt inte akustiska sådana, blä. Men det är bara att bita ihop. Efter skolan ska jag skynda mig hem och dyka ner i böckerna. Imorgon ska ingenting få distrahera mig. Jag måste koncentrera mig, jag måste få något gjort. Det dåliga samvetet gnager, jag är en dålig student. Sedan jag började läsa på universitetet har jag bara börjat plugga mindre och mindre. Blivit mindre och mindre ambitiös. Men när det verkligen gäller kan jag nog fortfarande vara hyfsat ambitiös. Det är vad jag hoppas i alla fall. Men allvarligt talat, jag måste försöka ta plugget på lite större allvar, lägga ner lite mer tid på det. Det här håller inte i längden. Men samtidigt vill jag ju spendera så mycket tid som möjligt med mina vänner. Det är ju som sagt då jag mår som bäst.

Kram och godnatt!

Träning gör susen

Att träna är verkligen toppen! Träningen lockade fram dagens första äkta leende och jag är på god väg att komma ur den där bubblan. Det känns skönt! Jag hoppas bara det håller i sig. Men det tror jag nog, ska ju snart iväg till Amela på sconeskväll.

Men jag har lite dåligt samvete, borde ha pluggat betydligt mer än jag har gjort den här veckan. Usch på mig själv. Men men, får ta nya tag nästa vecka eller något. Hade förresten bra föreläsningar idag med en föreläsare som kunde konsten att säga det hon ville säga med ord som vi förstod. Hon tog det i lagom takt också, så att man hann anteckan. Sånt tycker vi om. De handlade dessutom om ett intressant ämne: dysartri (störd artikulationsförmåga till följd av neurologisk skada eller sjukdom).

Vad ska ni göra en tisdagskväll som denna?


Bubbla

Nej, deppigheten håller i sig. Har gått runt som i en bubbla hela dagen, väldigt jobbigt faktiskt. Har varit kraftlös, nätt och jämnt orkat svara på tilltal, känt för att bara skita i allting så fort något inte går som jag vill. Min dag i ett nötskal. Men dagen är inte slut än, kanske jag lyckas vända det med hjälp av träning och mysig sconesbakning med vännerna? Vi får väl se.

Nä, nu ska jag bege mig till träningen, återkommer kanske senare ikväll... Eller så återkommer jag när jag mår bättre och inte bara skriver om negativa känslor. Den som lever får se.

Berg- och dalbana

Jag måste erkänna att det är lite ironiskt att inlägget om hur meningslöst livet är kommer efter inlägget om att vara lycklig. Men i vissa stunder älskar jag livet, medan jag i andra stunder hatar det. Klyschan som att livet är en berg- och dalbana stämmer faktiskt... Men jag skulle inte klassa mig som en lycklig människa, eftersom de deppiga stunderna är ganska många, men jag är inte direkt olycklig heller. Det fattas bara vissa saker för att jag ska bli lycklig, men en dag SKA jag bli det.

Och bloggen finns ju till för att jag ska kunna skriva av mig, ibland när jag mår dåligt har jag behov av det. Men vissa saker som får mig att må dåligt kommer jag inte att ta upp här i bloggen, eftersom vissa saker är för privata. Aja, jag tror jag mår bättre idag, anyway.

Igår fixade jag ju mina bläckpatroner (fyllde på mina gamla i en jättebra och billig butik, Refillbutiken). Jag kom hem och skulle skriva ut åhörarkopior till dagens föreläsning. Gissa vad jag upptäckte?! Jo, att skrivarpappret var slut! Tala om irriterande! Nu när jag äntligen har fixat bläckpatronerna, då är det något annat som saknas. Jag borde ha kommit ihåg det när jag var på stan, jag visste ju att det var slut egentligen. Men icke. Jag har ju minne som en guldfisk. Så nu får jag bege mig iväg tidigare än planerat till skolan för att skriva ut. Känns olönt.

Sedan i eftermiddag blir det träning, även om jag egentligen inte har tid...

Meningslöst?

Fan, jag förstår inte hur mitt humör kan svänga som det gör. Ena stunden är jag glad, nästa är jag deppig. Jag hatar att känna mig tom, jag hatar den isande klumpen av ångest i magen. När jag mår så här så känns livet helt jävla meningslöst.

Det viktigaste är att man är lycklig

Planerna för dagen såg ut på följande sätt:  

  • Ha basgruppsmöte 10.15-12.00
  • Sticka ner en snabbis till stan för att uträtta några få ärenden (köpa puder och fylla på bläckpatronerna)
  • Komma hem vid tvåtiden och sedan plugga resten av eftermiddage 

Så här blev det:

  • Basgruppsmöte 10.15-11.15
  • Hem för en snabb lunch
  • Åkte ner till stan tillsammans med Lovisa och Amela. Möte även upp Carro nere på stan
  • Shoppa mer än jag borde (nattlinne (60 kr), snygg skjorta från H&M, puder) Fyllde även på bläckpatronerna. OCh handlade billig mat på Netto.
  • Mysig fika på café
  • Kom hem 17.45 (!!)
  • Och nu ska jag diska och sedan plugga

Vi hade tänkt ta en kort sväng ner på stan eftersom både jag och Lovisa hade ärenden. Jag skulle bland annat köpa nytt puder, eftersom mitt gamla plötsligt hade tagit slut när jag hade sminkat ena halvan av ansiktet i fredags. Ska dock inte klaga, det gamla pudret köpte jag våren 2006, vilket innebär att det har räckt i två och ett halvt år.  Men vi blev bra mycket mer långvariga på stan än vi från början hade planerat. Alla kände att vi borde ha varit hemma och plugga. Men jag tycker och det sa jag också, att plugget är mindre viktigt, det viktigaste är att man är lycklig. Och som jag skrivit tidigare så känner jag mig glad tillsammans med mina underbara vänner. Och imorgon ska vi ha sconeskväll hos Amela. Ska bli mysigt det med. Hon har lovat att bjuda på morotskaka.

Varför sjunker antalet läsare? Jag tycker jag försöker uppdatera ofta. Men jag kanske inte skriver om tillräckligt intressanta saker. Men varför bryr jag mig egentligen, jag skriver ju inte för att bli någon ny Blondinbella (eller Brunetthanna?) Haha, nej verkligen inte. Jag skriver för att det är kul. Sedan får de som känner för det läsa. Det är inte mer med det. Nej, nu måste jag se till att få något vettigt gjort!

Lite av en morgonmänniska

GODMORGON!
Hoppas ni har sovit gott, för det har jag gjort. Är ni morgon- eller kvällsmänniskor? Jag är en morgonmänniska, eller jag var i alla fall det när jag var liten. Då var tidig uppstigning för mig och pigg som bara den var jag på morgonen. Dock svimmade jag i säng tidigt på kvällen. Nu har jag väl blivit lite mer av en kvällsmänniska och mindre av en morgonmänniska. Men fortfarande är jag hyfsat pigg på morgonen och ibland kan jag även märka av min kvällströtthet även idag. Men som sagt så har jag inga problem med att stiga upp på morgonen, även om jag har upptäckt snooze-funktionen, sedan jag började använda mobilen som väckarklocka. Så det är inte så att jag studsar upp ur sängen så fort klockan ringer och tänker "ååh vilken underbar morgon!". Nej, riktigt så morgonpigg är jag inte.

Hoppas ni får en bra måndag!


Change of plans

Jag har beslutat mig för att hoppa korridorsfikat ikväll. Jag känner mig helt slut! Jag är helt seg i kropp och huvud, så kommer ändå inte vara speciellt trevlig. Dessutom måste jag hinna äta något och så behöver jag diska och eventuellt plugga lite (men det kommer jag inte att orka). Men eftersom jag bor i lägenhet i en korridor, är söndagar i princip det enda tillfället jag får träffa mina grannar. Men orkar man inte så orkar man inte. De säger ju att man ska lyssna på sin kropp... Jag får ställa in mig på att gå nästa vecka istället. För jag orkar verkligen inte ikväll....


Skönt med träning

Åh vad det är skönt att träna, det är en sådan skön känsla efteråt. Och under själva passet kan jag känna sådan glädje, speciellt om det kommer en bra låt. Lovisa var också med och tränade, kul att få sällskap! Nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags för korridorsfika :)

Att vara nöjd med sig själv: Fem av mina goda sidor

För att stärka självförtroendet sägs det ju att det är bra att varje dag skriva upp några saker som man är bra på eller sidor som man gillar hos sig själv. Så tänkte försöka mig på det nu. 

  • Jag är en god lyssnare
  • Jag bryr mig om andra människor
  • Jag är snäll
  • Jag är ambitiös
  • Jag är pålitlig

Shit, det var faktiskt inte det lättaste. Dessutom känner man sig som värsta skryt-pellen när man framhäver sidor som faktiskt är bra hos sig själv. Varför ska det vara så? Varför ska man inte kunna vara nöjd med något hos sig själv utan att känna att folk kanske tycker man är självgod/självupptagen? Jag är verkligen ingen person som går runt och talar högt om mina färdigheter.

Det är så lätt att tänka på allt som man gör fel eller som man inte tycker om hos sig själv. Det är också lättare att ta till sig negativa än positiva kommentarer från andra. Varför är det så? Är det för att man är osäker? 

 Nej, jag tycker vi alla borde bli bättre på att våga belysa även våra positiva sidor. Varje människa består av både goda och dåliga sidor. Varför alltid fokusera på de dåliga? Så, jag tycker alla som läser detta ska fundera på vad de är nöjda med hos sig själva.


Godmorgon?

Jag har precis vaknat och klivit upp. Jag tycker egentligen inte om att vakna så här sent, dagen blir så väldigt kort då. Men jag hade bestämt mig för att låta mig sova tills jag vaknade av mig själv, eftersom jag var så trött igår att jag befann mig i ett zombie-liknande tillstånd hela dagen.

Igår kväll var Carro här och bakade pizza. Till efterrätt gjorde vi smulpaj med jordgubbar och blåbär. Till det hade vi vaniljglass. Det var jättegott! Vi såg på Körslaget och det var helt klart rätt att Erik gick vidare. Sedan var jag osäker på vem jag tyckte skulle åka ut. Jag tyckte Magnus kör var bra, men Carro sa att de inte hade varit alls bra tidigare gånger. Detta var första gången jag såg ett helt program, så då är det kanske lite svårt att uttala sig.

Sedan såg vi på en spännande Wallanderfilm. Eller Carro såg väl halva innan tröttheten segrade och hon begav sig hemåt. Det märktes att vi båda två var trötta, men det gjorde ingenting. Det är alltid trevligt att bara umgås, ta det lugnt.

Dagens planer är att plugga, eftersom det inte har blivit så mycket av den varan den här veckan. Det känns inte så lockande, men det är i alla fall ett intressant ämne. Jag planerar också att gå på ett medelpass på Friskis klockan fyra. Hade varit skönt att röra lite på sig, komma utanför dörren ett tag. Men får se om jag orkar, jag är ganska trött idag också, om jag ska vara ärlig.

Sen ikväll är det ju korridorsfika också och det ska jag väl också försöka gå på. Men överlag ska det bli en hyfsad lugn söndag för min del.

Hur ser era planer för dagen ut?


Myskväll väntar

Idag har jag varit sjukt trött, oerhört seg. Man mår som man förtjänar om man säger så. Men det var så kul igår, så det var helt klart värt det. Idag har jag spenderat många timmar framför datorn, utan att egentligen göra något. Jag har varit inne på Facebook, läst bloggar och skrivit i min egen blogg. Men lite nytta har jag faktiskt gjort, jag har tvättat tre fulla maskiner tvätt och städat upp lite efter gårdagens fest.

Snart kommer Carro. Vi ska baka pizza och till efterrätt ska vi göra smulpaj med jordgubbar. Det ska bli gott och sedan så är det ju alltid kul att hitta på något. Det vara bara vi som kunde ses idag. Alla andra var upptagna på annat håll. Men jag och Carro kommer naturligtvis ha trevligt ändå.

Rosa

Nu har jag till och med hittat ett toapapper som passar in i mitt rosa hem.


Älskade vänner <3

Jag vet att jag har skrivit det förut - men vill säga det igen. Jag vill berätta hur mycket mina vänner betyder för mig. Jag mår aldrig så bra som jag när jag är i deras sällskap. Jag har aldrig känt mig så sedd och så hörd som jag gör av dem. De lockar fram mina goda sidor (även om mina dåliga ibland lyser igenom), jag känner att jag blir mer den människan jag vill vara. Ni förstår inte hur mycket det betyder för mig när folk lyssnar på det JAG har att säga, när folk skrattar åt MINA skämt. Jag har alltid haft svårt för att ta plats i större sällskap, svårt att komma in i samtalet när det är många som pratar samtidigt. Men mina vänner har gjort detta lättare för mig. Jag känner mig bekväm i deras sällskap, vilket gör att jag vågar berätta saker, vågar skämta fast det är många som lyssnar. Och när de skrattar eller på annat sätt uppmuntrar mig, blir det bara lättare och lättare. Det får mig att känna att jag kanske kan tillföra någonting trots allt.

Jag vill tacka mina vänner för allt de gör för mig. Bara att ni finns där, betyder oerhört mycket. Jag kan inte fatta att jag hittat en samling så underbara människor som dessutom vill spendera tid med mig. Tack tack tack. Och jag vill att ni ska veta att jag finns här för er, vad som än händer. Att vara en lojal vän det är det som står överst på min prioriteringslista över hur jag vill vara som människa.

Jag vill att alla min vänner går in på följande sida: http://se.youtube.com/watch?v=q7hDnKtc9oM Det är en fin låt som jag vill tillägna er, trots att det inte är min låt. Ni vet vilka ni är.  

Lyckad Singstar-fest!



Ja, här ser ni några av bilderna från kvällen igår. Som kanske framgår av bilderna, så hade jag alltså Singstar-fest i min lägenhet igår. Det var ganska trångt i lägenheten, kan jag säga. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum. Det var en mycket lyckad kväll med mycket sång och skratt.

När gästerna kom så var det lite kaosartat, jag var tvungen att springa ner till ICA Nära för att köpa mer Sprite till välkomstbålen, just när de första gästerna anlände. Så Carro fick överta mina nycklar tillfälligt så att de kunde komma in. Det är så dumt med dörrarna här, man måste ha en speciell bricka för att komma in, det är inget kodsystem. Så varje gång man ska ha gäster får man springa ner för att öppna.

Välkomstbålen blev faktiskt riktigt god och det verkade de andra också tycka. Här kommer receptet:
                        1. Häll en liter torrt/halvtorrt vitt vin i en bunke
                        2. Häll i knappt 4 dl lättdryck Fläder (sådan som ska späs ut) 
                        3. Häll i knappt 3 liter Sprite
                        4. Häll i 450 g (eller hur mycket man vill) frysta hallon
Som ni märker så blir detta ganska mycket bål, man kan ju naturligtvis ta lite mindre av varje ingrediens för att få mindre bål.

Efter vi hade suttit och pratat en stund satte vi igång med att sjunga Singstar. Singstar-kvällen inleddes med Svenska Schlagerhits, följt av Rock Ballads och ABBA. Det var verkligen kul och nästan alla vågade delta i sången. Det var en härlig stämning och alla verkade ha roligt.

Strax före tio gick jag och Carro för att kolla hur kön till Flamman (själva utestället) såg ut och upptäckte att det redan var kö trots att de inte skulle börja släppa in folk förrän halv elva. Vi skyndade oss ut och de som inte ville följa med ut åkte hem. Vi ställde oss i kön och väntade. Vi visste att det antagligen skulle vara mycket folk i och med att det dels var premiär för vårterminen och dels var nolle-p. Men vi trodde inte det skulle ta SÅ lång tid att komma in. Vi stod där i över en timme i kylan. Det var svinkallt, speciellt om fötterna. Hanna var smart och satte på sina vantar på fötterna, det såg lite roligt ut. Jag hade fruktansvärd energi i kön, jag hoppade, sjöng, försökte att vara optimisitisk genom att sjunga att allt var så varmt och kul osv. Haha, det blir ju så kul som man gör det. Till slut kom vi in och fick den efterlängtade stämpeln. Då återvände vi till min lägenhet för att dricka lite mer vin och värma fötterna.

Runt klockan ett gick vi ner till Flamman för att dansa till klockan tre. Då avvek Karin och Lovisa, så då var det bara jag, Carro och Hanna kvar. Men vi hade sjukt kul, även om musiken stundvis inte var den bästa. Men de spelade Håkan Hellströms "Kom igen Lena", så jag är nöjd.

Kvällen var mycket lyckad om jag får säga det själv, jag hade jättekul och jag tror och hoppas att de andra också hade det. Det som var tråkigt var att både Elin och Rebecka fick åka hem på grund av att de inte mådde bra. Jag hoppas att de båda två mår bättre idag!


Paus



Har precis varit nere på stan och fixat lite saker inför kvällen. Jag har köpt vin, öl, cider, läsk, godis, flädersaft, frysta bär, värmeljus och lite annat smått och gott. Tack till Carro för all hjälp!

Jag är lite stolt över mig själv, var nära att köpa en klänning på rea, men hängde tillbaka den! Det är ett stort steg i rätt riktning. Man kan inte köpa allt, tyvärr.

Ja, som ni förstår av rubriken, så har jag nu en liten kort paus med banan, mineralvatten och choklad. Sedan ska jag dammsuga, städa toaletten, försöka sova en stund. Sedan är det dags att göra sig i ordning innan gästerna kommer.

Ha det bra!









Jag vill jag vill



Han spelar i Malmö den 28 februari, vill gå!!!


Praktikplats?

Okej, det är bara att erkänna att jag ligger efter i tidsplanen igen. Ikväll ska jag ha fest och innan dess ska jag ha:

  • Städat lägenheten (och det är för tillfälligt inte lite stökigt)
  • Varit på systemet
  • Tagit en tupplur
  • Ätit
  • Gjort mig i ordning

Festen börjar klockan halv sju, men en tjej kommer eventuellt lite tidigare. Det ska bli kul med fest, även om jag vid andra tillfällen känt mig mer taggad än så här. Jag känner mig ful på grund av utslagen som fortfarande inte gett med sig helt.

En annan sak som ska hinnas med idag är att bestämma vart jag helst vill göra min neuro-praktik. Vi ska rangordna våra önskemål från ett till fem. Jag funderar på att välja Linköping som alternativ nummer ett. Men det hade även varit kul att vara någonannanstans som till exempel i Kalmar eller Karlskrona. Till de två sistnämnda ställena får jag åka tåg en halvtimme om jag ska bo hos min mormor och morfar de två praktikveckorna. Hm...svårt. Linköping ska ju vara stora inom neuro och dessutom kanske jag har chans att få mitt förstahandsval den här gången. Så detta kanske är min enda chans att få vara i Linköping. Fy,  vad jag hatar besult (i-landsproblem, jag vet).


När kommunikationsförmågan sviker...

Jahaja, verkligen inte många som var intresserade av att kommentera nedanstående inlägg, det var ju tråkigt. Då fortsätter jag skriva min blogg som vanligt då (men det är aldrig för sent för er att ventilera era åsikter.

Min plan var ju att storstäda lägenheten idag. Det har inte blivit gjort... än. Däremot har jag varit på ett kvällsgympapass som började klockan åtta. Det är skönt att röra på sig. Dessutom var det bra musik, vilket är en stor fördel. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sedan försöka bringa lite ordning i lägenhetskaoset.

Den här veckan började vi läsa en ny kurs i skolan. Den heter "Medfödda och förvärvade tal-, språk- och sväljstörningar hos vuxna". Den verkar vara mycket intressant. Den här veckan har vi repeterat lite om hjärnans anatomi och fysiologi, gått in lite på vilka funktioner som styrs från vilka områden i hjärnan. Vi har även "nosat" lite på begrepp som afasi.

Afasi kan definieras som en förvärvad språkstörning orskad av rubbad hjärnfunktion. Den rubbade hjärnfunktionen i sin tur beror vanligtvis på en stroke. Det finns olika typer av afasi. De två vanligast förekommande formerna kallas Broca-afasi och Wernicke-afasi. Vid Broca-afasi är bland andra Brocas område (ett område i nedre delen av pannloben) och ger symptom som icke-flytande tal med stora grammatiska svårigheter, nedsatt förmåga att benämna och repetra och prosodin (talets melodi) är rubbad. Dock är språkförståelsen hyfsat bra, även om den också kan vara negativt påverkad. Vid Wernicke-afasi är skadelokalisationen Wernickes område (ett område i hjärnans vänstra tinninglob). Individer med Wernicke-afasi har ett flytande tal som dock består av ord som inte existerar på svenska. De pratar mycket och med god artikulation, med normal melodi i talet, men orden är oförståeliga. Ofta är dessa människor omedvetna om att de ord de säger inte är riktiga svenska ord. De byter alltså ut ljud eller ord. Språkförståelsen och repetitionsförmågan är nedsatt vid Wernicke-afasi.

Tänk att leva ett normalt liv, drabbas av exempelvis en stroke, och få hela livet raserat. Ingenting kommer någonsin att bli som förut. Många har problem med förlamning av olika kroppsdelar i kombination med språkliga problem. Det måste vara oerhört frustrerande att, som vid Broca-afasi, inte kunna få fram de ord man vill få fram. Ofta försöker dessa människor flera gånger innan de hittar rätt. Och tänk att bara babbla på, utan att den man pratar med förstår ett ord (som vid Wernicke-afasi). Det är nog svårt för oss friska människor att förstå hur det känns. Att kunna kommunicera är otroligt viktigt, jag tror inte människor tänker så mycket på det. De ser det som en självklarhet. Men för vissa individer är det inte längre en självklarhet. Jag är stolt över att vara en blivande logoped som kan hjälpa många av dessa människor.

Snälla

Läs föregående inlägg och ge en kommentar. Era åsikter betyder mycket för mig ska ni veta. Var gärna ärliga, jag kan som sagt ta konstruktiv kritik.

Svar till anonym

Fick följande kommentar av någon som ville vara anonym: "Vad hände med den otroligt spännande förhoppningar och regnbågar? :O".

Jag tycker jag har försökt skriva på samma sätt och om samma saker, fast i en ny blogg på blogg.se. Detta berodde till stor del på att jag inte riktigt trivdes på Bloggspace, på grund av att det inte har alla funktioner som blogg.se har. Men jag är av den uppfattningen att det faktiskt inte är så stor skillnad mellan den förra bloggen och den här.

Så jag har två frågor:
1. Anonyma läsare/kommenterare: vad fanns i "Förhoppningar och Regnbågar" som inte finns i "Underbar & Älskad av alla"? Vad är det du saknar? Hur skiljer sig mina två bloggar åt enligt din åsikt?
2. Alla andra läsare: Håller ni med om den anonyma kommentaren? Var "Förhoppnings och Regnbågar bättre"? På vilket sätt i så fall? Några tankar om hur bloggen kan bli bättre?

Jag skulle vara väldigt tacksam om framförallt du anonyma läsare kunde svara på frågorna, så att jag kan förbättra bloggen. Jag vill veta vad du baserar dina åsikter på. Om du nu inte tyckte bloggen var så fruktansvärd att du inte kommer tillbaka, då blir det ju lite svårt för dig att svara... Och du behöver inte tala om vem du är, du kan fortsätta vara anonym om det är det du vill.

Men naturligtvis är jag mycket angelägen om att få reda på alla läsares åsikter. Så var nu inte blyga, vad tycker ni?? Jag kan ta konstruktiv kritik. Och konstruktiv kritik innebär INTE att bara säga att bloggen suger och så inget mer. Motivering i så fall tack.


Dagens shoppingfynd

Shit jag bloggar som en galning för tillfället, hoppas inte ni blir trötta på mig. Men nu måste jag bara skriva ner allt jag har beställt från H&M: 

- En randig tröja
- En gråmelerad cardigan
- En t-skirt med snyggt tryck
- Ett set bestående av en cardigan och ett linne
- Ett randigt extremt fint linne
- En naturvit kofta
- En svart, mönstrad topp
- En gråmelerad tröja (till)
- En pyjamas
- Ett par jeans i ljus denim

Allt detta får jag för 1000 kronor. Det genomsnittliga priset för varje vara är alltså 100 kronor, Det ÄR billigt, eller hur? Jag är i alla fall glad nu, hoppas bara att allt är lika fint som det ser ut på bilden. H&M måste tro att jag är helt schizofren, jag vet inte hur många gånger jag har varit inne och lagt till varor under dagen. Fast de är nog antagligen glada, de tjänar ju pengar på det.

En sak som är lite störig är att imorgon är det clubdag då alla clubmedlemmar får 10 % rabatt på allt. Men att vänta med beställningen tills imorgon skulle vara att riskera att reavarorna inte längre finns kvar. Och det vore ju synd. Men hade inte den där clubdagen kunnat vara idag istället?

Imorgon ska jag INTE gå in på H&M:s hemsida. Nu får det vara stopp. Jag har egentligen shoppat för mycket redan nu. Visst 1000 kronor är inte mycket för allt det jag har beställt. Men 1000 kronor i sig är mycket pengar. Men ja, får väl ta och göra shoppingförbudet gällande igen....


WOW!

Det här kan man verkligen kalla fynd: en grå tröja för 19.90. Och den fanns bara i min storlek, dra på trissor! Den hamnade i min shoppingbag direkt! Kan knappt bärga mig till vecka 6 när H&M-leveransen ska komma. Vilka fynd jag har gjort alltså!


Irritation och planer inför morgondagen

Förresten, på torsdageftermiddagar kommer jag inte att plugga... då har vi haft basgrupp och förtjänar lite paus.

Imorgon skulle jag egentligen gått på basgruppskomplettering från förra terminen. På grund av att jag missade två för många basgruppsmöten förra terminen eftersom jag hade tandläkartider och dessutom drabbades av körtelfeber, måste jag gå på tre basgruppskompletteringar. Jag kommer att få göra dubbelt arbete bara för att jag råkade bli sjuk. Det är ju helt sanslöst. Jag har ju redan kompletterat för det jag missat på it's learning (vår kurssida). Jag förstår att det måste bli någon komplettering eftersom basgruppsmötena är ett obligatoriskt moment, men har man läkarintyg tycker jag situationen blir annorlunda. Åker man på semester och därför missar basgruppsmöten, då tycker jag inte det är mer än rätt att få komplettera. Men man kan faktiskt inte hjälpa att man blir sjuk. Men det som är det värsta av allt är att informationen kring allt det här med kompletteringarna har varit under all kritik. Att få veta exakt vad som gäller är väl det minsta man kan begära... Jaja, jag ska sluta gnälla. Det ska nog gå...  Men oj, nu glömde jag ju skriva det jag hade tänkt skriva först. Jag skulle ha haft ett sådant här kompletteringsbasgruppsmöte imorgon, MEN det blev inställt på grund av (tack vare?) att någon blev sjuk. Så det har flyttats till någon gång i februari.,,

Morgondagen kommer enligt planerna att se ut så här:

  • Basgruppsmöte kl. 10.15 - 12.00 (?)
  • Föreläsning kl. 13.15 - 15.00
  • Plugga på biblioteket (bara för att jag inte orkar cykla hem innan träningen)
  • Medel-gympapass på Friskis & Svettis kl. 18.00-19.00
  • Storstädning av lägenheten (inför festen på fredag)

Pluggplaner

 Nu har jag en liten paus i pluggandet, har suttit och läst i några timmar nu (okej med några pauser). Jag kommer inte hinna läsa allt jag säkert borde ha läst tills imorgon, men det finns inte så mycket att göra åt det nu. Jag har bestämt att från och med nästa vecka ska jag gå i skolan/plugga bestämda tider. Börjar jag skolan klockan åtta ska jag plugga till klockan fem. Börjar jag klockan tio ska jag plugga till minst klockan sex. Sedan rör ju träningen till det lite. Men är jag och tränar en timme får jag väl ta igen den timmen (om det finns behov av det). Jag ska försöka hålla detta eftersom denna vecka har varit usel ur pluggperspektiv. Jag läste någon timme igår och resten läser jag idag. Vilket innebär att jag knappt får vara ledig något alls idag. Vi får väl se hur det går.

Termin två var jag faktiskt bättre med detta, i alla fall mot slutet av terminen. Då stannade jag kvar och pluggade på universitetets bibliotek till klockan var ungefär sex, sju. Sedan åkte jag hem och var ledig. Jag borde kanske försöka mig på något liknande igen? Här hemma finns det så mycket som distraherar; datorn och man kan alltid ringa eller sms:a någon. Dessutom kan det vara skönt att förknippa hemmet med fritid och vila och inte med plugg.

Vi har självstudiedag på fredagar, men det brukar inte bli så mycket pluggande för min del. Istället går jag runt och tänker att jag borde plugga hela helgen. Så nästa vecka ska jag börja med att plugga några timmar på fredagen och sedan unna mig att vara helt ledig lördag och söndag. Det kan vara skönt. Att vara ledig utan att ha dåligt samvete.

Så mer konkret ska jag alltså lägga upp plugget så här:

  • Plugga på biblioteket fram till klockan är fem-sex-sju någonting, beroende på hur mycket jag har att göra. Vara ledig när jag är hemma.
  • Plugga några timmar på fredagar, så jag kan känna mig ledig lördag-söndag.

Tycker ni det låter som en bra idé?


Fyndat

Imorse tänkte jag: "Jag har ju inga fina tröjor som jag känner för att ha på mig". Sedan gick jag in på H&M:s hemsida och kollade på deras reavaror där. Jag hittade tre tröjor för 79 kronor styck. En av dem har jag dessutom velat ha innan, då den kostade 349 kronor. Dessutom beställde jag en topp för 49 kronor och en pyjamas för 65 kronor. Dessutom de kläderna jag hade tänkt beställt (som jag tidigare har lagt upp bilder på). Jag skippade dock den blommiga kjolen. Man kan inte köpa allt. Då tyckte jag det var bättre att få flera billiga tröjor istället.

Nu ska jag väl laga lite mat och sedan sätta igång med pluggandet. Skriver kanske senare ikväll. Om jag har något att säga.


Sconeskväll

Nu har jag precis kommit hem från Lovisa. Vi har bakat/ätit scones, druckit te och pratat (Amela var också med). Det var som vanligt jättetrevligt, jag älskar verkligen att umgås med mina vänner. Innan vi hade sconeskväll (som vi har väldigt ofta), så hade jag och Lovisa varit och tränat. Aerobicspasset var inte lika roligt som vissa pass kan vara, men det var helt klart skönt att röra på sig.

Den här veckan har jag pluggat uselt, har knappt börjat plugga inför vinjetten som ska redovisas på torsdag än.... Dåligt. Men får väl ta mig i kragen imorgon och se till att få något gjort. Imorgon har jag i alla fall inget planerat, förutom att plugga då. Och gå på en eller två föreläsningar.

Men nu ska jag borsta tänderna och sedan läsa i "Flickan som lekte med elden" som är oerhört spännande. Sov gott.

Jag kunde inte låta bli...

Jag syndade och köpte skorna jag hittade på rea igår. De är jättefina, men som vanligt undrar jag om jag borde ha tagit en annan storlek. Med vanliga strumpor i passade 37:an perfekt, men det skulle bli så kallt att man skulle vilja ha dubbla strumpor. Men 38:an var för stor och klumpig med bara vanliga strumpor... Jag tog 37:an... Jag ska prova dem igen senare, det är ju 10 dagars öppet köp. Kanske jag lägger upp bild på dem sedan.

Nu ska jag försöka ta tag i plugget, känns inte alltför lockande faktiskt. Men det är bara att ta tjuren vid hornen. Senare i eftermiddag blir det träning. Jag och Lovisa ska besöka Friskis & Svettis för ett aerobicspass. 

Underbar dag

Den här dagen har verkligen varit bra. Dagen började med att jag fick läkartid för utslagen som inte har blivit bättre. Jag kom dit, fick penicillin precis som jag önskat. Nu hoppas jag bara på att det hjälper.. och det fort!

Efter läkarbesöket tänkte jag göra en blixtvisit hos Carro eftersom vårdcentralen ligger precis där hon bor. Vi satt och pratade ett tag. Sedan sa Carro att hon kände för att sticka ner till stan och ta en fika. Så vi ringde Amela och Lovisa, och Amela var pigg på det. Så vi tre begav oss ner till Linköpings city och tog en fika på det mysiga caféet "Linds". Vi satt kvar där och pratade i säkert tre timmar innan vi kom fram till att det var bäst vi började bege oss hemåt för att laga mat. På vägen ner till Netto gick vi in i en skoaffär som hade stora skyltar där det stod "50 %". Gissa vem som hittade ett par fina skor? Jo, jag. Amela skulle hitta skor, men naturligtivs hittar jag några jag vill ha. De har kostat 1400 kr, men nu kostar de 700 kr. Kanske inte så mycket med tanke på att de är riktigt varma och gjorda av fårskinn. Men 700 kr är mycket pengar. Och jag är luspank. Jag har i alla fall lagt undan dem tills imorgon klockan två. Får se vad som händer. Jag borde inte köpa dem. Jag borde inte...

När vi handlat på Netto åkte vi hem till Flamman och satte igång med maten. Lovisa hade också kommit upp till Amela vid det här laget. Vi (eller de) lagade pasta med skinka och champinjoner i ostsås. Riktigt gott. Vi satt i Amelas korridorskök och pratade och skrattade ganska mycket. Efter maten kollade vi på någon komiker som skämtade om skillander mellan invandrare och svenskar. Det var underhållande.

Dagen kan sammanfattas som underbar. En dag med mycket snack och många skratt. Tack flickor!

Ps. Ska gå och lägga mig snart och hoppas få sova bättre än förra natten.

Sömnlös

Jag har knappt sovit en blund på hela natten. Jag som brukar sova som en stock. Jag tycker verkligen synd om människor som ofta har problem med sömnen, det är riktigt jobbigt och irriterande att ligga och inte inte kunna sova. Jag gissar på att jag kommer att vara trött idag och på något vidare bra humör känner jag mig inte heller.

Hoppas er dag blir bra!

Tala om ineffektiv städning!

 Städningen har varit högst ineffektiv. Jag har mest suttit framför datorn och tänkt att jag borde sätta igång att städa. Lyssnat mig trött på låtar jag hade tänkt ha till städningen. Jag har i alla fall gjort en liten spellista med låtar som gör mig på gott humör:

  • Jag har varit vilsen Lisa - Parken
  • Jag vill gå hem med dig - Lars Winnerbäck
  • Oh boy - Miss Li
  • Dancing Queen - ABBA
  • Respect - Aretha Franklin
  • Girls just wanna have fun - Cyndi Lauper
  • Adios Amigos - Marit Bergman
  • Does your mother know - ABBA
  • Long Before Rock'n'Roll - Mando Diao

Det finns naturligtvis fler låtar som gör mig glad, men detta var några exempel. Naturligtvis borde någon Håkan-låt varit med. Hans musik gör mig alltid glad. Jag vill på konseeeeeert!!

Nu  har jag precis varit ute i korridoren och pratat lite. Det var trevligt, jag träffar ju inte dem så ofta eftersom jag bor i lägenhet och har eget kök.

Hm..städa ikväll eller skjuta upp det? Jag känner verkligen inte för det, men det gör jag i och för sig aldrig. Men eftersom jag ska ha fest på fredag, så kanske det är bättre att skjuta upp städningen lite, annars lär jag behöva städa två gånger den här veckan. Jag är ju expert på att sprida kläder omkring mig.


Tillbaka i Linkan

Nu är jag tillbaka i Linköping. Bussresan spenderade med Stieg Larsson. Eller snarare hans bok "Flickan som lekte med elden". Den är minst lika bra som "Män som hatar kvinnor". Jag förstår inte hur jag kunnat låta bli att läsa skönlitterära böcker under min tid som student. Jag har verkligen missat något.

I sätet framför mig på bussen satt en engelsk/amerikansk (?) tjej och pratade i telefon i säkert en timme. Hon pratade dessutom ganska högt. Det var faktiskt riktigt irriterande och andra människor runt omkring visade också tydliga tecken på irritation. Jag tog mitt pick och pack och flyttade bakåt i bussen. Senare såg jag att det var en man som sa till henne. Någon måtta får det vara. Men visst, jag har säkert också pratat i telefon en stund under en bussresa. Men från och med nu ska jag låta bli det, med hänsyn till de andra resenärerna. Min iPod funkade av någon anledning inte heller. Så jag kunde inte stänga ute hennes pladder. 

Kvällen ska ägnas åt städning, suck. Jag är helt slut och orkar egentligen inte. Men det ser ut som en bomb har slagit ner i mitt sovrum. Under städningen ska jag lyssna på "Jag har varit vilsen Lisa" med Parken. En bra och uppiggande låt. Jag tycker ni ska lyssna på den ni också:  http://se.youtube.com/watch?v=yVgS2KWY7Wk


Vill ha mer ledigt

Läsarantalet sjunker för varje dag. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag inte skriver så jätteofta och när jag väl skriver handlar inläggen mest om ointressanta saker. Menmen...

Imorgon åker jag tillbaka (hem?) till Linköping igen. Jag trivs i skolan och med utbildningen, men det tar ändå emot. Jag vill och känner att jag hade behövt ha minst en vecka ledigt till. Men självklart ska det bli kul att träffa vännerna igen, absolut! Dem har jag ju saknat. Men jag har inte saknat själva pluggandet, att sitta böjd över böckerna och nöta in kunskap. Det hade jag mycket väl kunnat vara utan ett tag till.


Jag har läst ut boken "Män som hatar kvinnor" (av Stieg Larsson) nu. Den var väldigt välskriven och spännande! Jag kan knappt bärga mig tills den kommer som film på bio i slutet av februari. Den måste jag se, även om jag antagligen kommer att bli besviken. Filmerna brukar sällan vara lika bra som böckerna.

Rik efter semester

Idag var det ganska kul på jobbet, det hade kommit varor som jag packade upp. Dessutom var det mycket fler kunder än det var när jag jobbade i måndags. Det är ett kul jobb när det finns något att göra. Och bra med lite pengar! Men jag var helt slut efter jobbet, det tar på krafterna.

Förresten har vinnaren av 110 miljoner kronor, klivit fram. Det var en skånsk familj som hade vunnit. De hade varit iväg på semester över jul och nyår, kom hem och läste gamla tidningar och kom att tänka på att det kanske var de som hade vunnit. Och det var det. Tänk vilken chock! Att ha åkt iväg på semester och varit rik när man kommer tillbaka. Det är minsann inte dåligt. Annars brukar man ju snarare vara fattig efter en semester.

Nu ska vi spela Guitar Hero igen, som sagt, vi är lite besatta.

Guitar Hero och tröstshoppingplaner

Guitar Hero är ett underbart roligt spel. Min syster har precis köpt det och vi har varit smått besatt av spelet sedan dess. Vi har just nu kommit upp till nivå "medium" och är faktiskt lite stolt. Det är ju trots allt första gången i mitt liv som jag spelar det. Men jag tycker medium-nivån är ganska svår, hur svår är inte då "expert"?! Synd att detg är så fruktansvärt dyrt, annars hade jag också velat ha det till mitt Playstation 2. Men får väl spela det när jag är hemma i Skåne. 

Nu ska jag och min syster äta kladdkaka som hon har bakat och kolla på film. Imorgon ska jag jobba mellan 11 och 17, hade hellre varit hemma, men jag behöver verkligen pengarna. På tal om pengar så har jag slagit de där underbara glasögonen ur hågen, jag har inte tillräckligt med pengar helt enkelt. Man kan tyvärr inte köpa allt man vill ha. Men det tar emot att låta bli. Det gör det. Jag ska i alla fall tröstshoppa ur H&M-katalogen inom kort. Jag kan inte hejda mig själv och dessutom så är det synd om mig som har röda utslag i halva fejjan. Då har man rätt att shoppa, eller hur?!  

Tycker synd om mig själv

Jag vaknade upp med ytterligare ett  jävla utslag på samma kind. Gissa om jag blev glad?! Nej. Det blev jag verkligen inte. Jag som trodde de var på väg att försvinna, så dyker ännu ett upp. Vart kommer de ifrån????? Jag blir så trött. Alltid något man ska gå runt och oroa sig för, det tar aldrig slut. Det ena efter det andra. Det är inte alls kul att gå runt med röda prickar i ansiktet, man känner sig vansinnigt ful. Jag som har så fina tänder nu, ska hyn i ansiktet börja krångla nu? Jag som aldrig haft sådana problem tidigare.

Ska i alla fall iväg till vårdcentralen nu, så ska en sjuksköterska titta på det. Snälla, håll tummarna för att de inte säger att de inte har en aning om vad det kan vara för något eller vad man kan göra åt det.

Det kallas vänskap

Idag var jag i Lund och hälsade på min kära bästis Alexandra. Hon är den vän som jag har känt allra längst. Vi har varit kompisar från första klass och även om vi på sista tiden inte umgåtts lika mycket som under grundskoleåren, är vi fortfarande väldigt bra vänner. Vi kan prata varje dag och fortfarande ha något att säga varandra. Vi kan höras en gång på ett halvår och allting är ändå som vanligt när vi ses. Det kallas vänskap.

Idag bakade vi pizza, drack te och pratade en massa. Det var väldigt trevligt att träffa henne igen, vi hade ju inte setts sedan i somras. Jag fick jättefina prickiga muggar av henne i julklapp. Klantig som jag var glömde jag hennes julklapp hemma. Jag tog med den från Linköping, men glömde den här. Typiskt.

Det har varit en mycket trevlig dag och jag hoppas att jag och Alex kommer att bli bättre på att höras av och att hon kommer upp och hälsar på mig i Linköping snart :)


Godnatt

Den här dagen har inte varit så bra i blogg-väg. Har haft svårt att komma på något vettigt/intressant att skriva om. Nu har jag i alla fall spelat poker med min farmor och farfar och min syster, men jag vann inte. Det gjorde min syster Amanda. Men man kan inte vinna jämt, haha. Jag är så sjukt mätt just nu, usch.

Ska nog lägga mig och läsa lite nu. Imorgon åker jag till Lund för att hälsa på Alexandra. Ska bli kul att träffa henne igen, var ju ett tag sedan...

Just det, jag har fått en plastskena eller plasttandställning eller vad det nu kallas. Men en positiv nyhet var att jag bara ska ha den på natten! Jag trodde jag skulle ha den dygnet runt i början. Men icke.

Ja, det här var inte speciellt intressant. Jag lovar att komma på något intressant att skriva till nästa gång.

Godnatt!

Jag tänker inte gå runt med röda utslag i ansiktet...

Idag tog jag mig en rejäl sovmorgon, väldigt skönt. Egentligen tycker jag inte om att sova så här länge, det känns som man sover bort en för stor del av dagen. Men det gäller väl att passa på nu när man är helt ledig. Då man inte borde gå upp för att plugga. Nu ska jag äta frukost och sedan ge mig ut på en promenad. Det är tanken i alla fall.

Och när det gäller utslagen, vet jag inte vad jag ska göra. På Apoteket fick jag veta att man inte ska använda hydrakortisonsalva (eller vad det heter, salva mot eksem) i ansiktet, vilket jag gjorde första dagen med utslagen. Igår köpte jag någon bakteriedödande salva som de på Apoteket rekommenderade. Men än syns inget resultat. Jag har även haft på något medel som ska vara uttorkande. Hon på Apoteket tyckte inte det såg ut som eksem, men vad är det då?! Har det inte blivit ett dugg bättre imorgon ska jag ringa vårdcentralen och kräva en tid på torsdag. Jag tänker inte gå runt med röda utslag i ansiktet. Så är det bara.

Vad ska ni göra idag? Jag ska till tandis idag igen, för att få en plastskena till överkäken. Mindre kul, jag har fått nog av att ha något på tänderna. Men att strunta i att använda den skulle vara ganska idiotiskt. Det skulle vara att äventyra det resultat som man äntligen har uppnått efter att ha stått ut med mycket.

Äntligen!





Ser ni?!?!? Ingen tandställning! Underbart! Det känns dock lite tomt, som att något saknas. Idag när jag satt i tandläkarstolen kom tandläkaren in och följande konversation ägde rum:

Tandäkaren:
Vill du ta av tandställningen idag?
Jag: Hehe, ja tack.
Tandläkaren: Är du säker?
Jag: Ja, verkligen.

Jag har aldrig varit så säker på något i hela mitt liv.

Nä, nu ska min syster ha datorn och plugga.

Skriver mer imorgon!

Kram till er alla!

Dags att häva shoppingförbudet (i alla fall tillfälligt)?

Jag gjorde misstaget att börja titta i den nya H&M-katalogen... Man hittar ju alltid något man vill ha och det är inte bra med tanke på att mitt shoppingförbud fortfarande borde gälla. Men vad ska man göra när man hittar en billig och fin tröja, ett sött linne, en snygg blus och ett par underbara jeans? Idag tänker jag att jag på grund av mina fula utslag har rätt att tröstshoppa. Eller hur?!



Jag har inte råd att köpa både kjolen och jeansen, så måste välja... Hm..Kanske mer använding av ett par jeans, men kjolen är väldigt söt... Och blusen har jag inte heller bestämt mig för, helt hundra. Får tänka lite på det. Jag älskar att shoppa kläder. Jag älskar det lite för mycket.  

Försvinn dumma utslag!

Jag vaknade, åt frukost och skulle sedan gå ner för att borsta tänderna. Kollade mig i spegeln och fick mig en chock. Under natten som gått har jag fått utslag i ansiktet, fast bara på en av kinderna. Jag gallskrek och sprang upp till mamma. Hon visste inte heller vad det kunde vara. Vart fan kom de ifrån??! Min hy i ansiktet har alltid varit bra, men så kommer de här jäkla röda utslagen. Och nej, det är inte finnar. Jag ställer mig om igen frågan om det kan vara något jag är allergisk mot mot, har ju även ett eksem på handen som inte försvinner helt... Jag fårge de här utslagen i ansiktet några dagar och försvinner de i då, ska jag uppsöka läkare och KRÄVA att bi tagen på allvar.

Förresten, imorgon åker tandställningen av, det känns skönt. Men just nu är utslagen ett moln på himlen. Ni kanske tycker jag är ytlig, men det är faktiskt inte så kul att ha röda uslag i ansiktet. Men ska väl inte klaga egentligen, har ju aldrig haft problem med acne i alla fall...

Jag skulle inte tacka nej till 110 miljoner kronor...

För några veckor sedan var det någon som vann 110 miljoner (!) på Lotto. Personen har fortfarande inte gett sig till känna. Det kan finnas två anledningar till detta:

  • Personen vet inte om att han/hon har vunnit. Det känns inte så troligt att någon som befinner sig inom Sveriges gränser skulle ha missat det faktum att det finns någon som kammat hem 110 miljoner kronor. Det har sagts på tv, på radio, stått i tidningar. Om man själv har tippat (eller vad man säger, är inte insatt i exakt vad det var för spel personen vunnit i), på det stället där någon vunnit (i detta fallet ICA MAXI i Helsingborg) och att ingen vinnare träder fram, borde det inte ringa en klocka då? Då borde man väl kolla upp om det inte är så att man själv är den lyckliga vinnaren? Personen kan i och för sig vara på en längre utlandssemester och då kan ju detta ha gått personen förbi. Eller så är det någon som är väldigt isolerad, som har vunnit. I vilket fall som helst så lär han/hon få sitt livs chock när han/hon lämnar in sin lott. Det är ju inte varje dag man vinner 110 miljoner!
  • Personen har tappat bort lotten. Detta behöver ju inte betyda att personen är medveten om att han/hon hade kunnat få 110 miljoner kronor om han/hon hållit bättre ordning på sina saker. Men om han/hon vet, gud vad frustrerande det måste kännas för personen ifråga. Han/hon måste ha letat sig fördärvade, letat på varenda litet ställe den möjligtvis skulle kunna finnas på. Men än så länge utan resultat. Att vinna 110 miljoner kommer personen ju aldrig göra igen. Det är fruktansvärt mycket pengar, och det måste kännas extremt surt att gå miste om dem.

Vi får helt enkelt hoppas att rätt person dyker upp och hämtar ut sina pengar. Om jag vann 110 miljoner skulle jag skänka en del till välgörande ändamål, något där jag verkligen visste att pengarna användes till rätt ändamål. Jag skulle shoppa kläder och skor tills jag storknade. Jag skulle köpa de underbara glasögonen och kanske några par glasögon till. Jag skulle plugga utan studielån. Jag skulle köpa ett hus. Jag skulle skaffa mig en liten söt mops. Med mera. 110 miljoner är sjukt mycket pengar, jag har till och med svårt att fatta hur mycket det är. Jag tycker 1000 kronor är mycket, tänk då att en miljon är tusen tusenlappar. Och 110 miljoner är 110 tusen tusenlappar. 

Vad skulle ni göra om ni plötsligt blev miljonärer?
 


Nyår

                                                                                                          

Karoline :)






Här ovan ser ni några av bilderna från vårt nyårsfirande. Jag, min syster Amanda och hennes kompis Karoline firade nyår i Linköping. Vi var på en fest där det även serverades en 3-rätters middag. Det var en mycket lyckad kväll som jag tror vi alla tre är nöjda med.







 

                                            

Vad ska ni göra idag?

Godmorgon!
Igår såg jag för första gången i mitt liv, ett helt avsnitt av "Let's dance". Det är väl ett ganska  underhållande program, men jag tycker inte deltagarna är så kända som de har varit tidigare år. Jag kan ingenting om dans, så jag har faktiskt lite svårt för att avgöra vilka som dansar bra och vilka som inte gör det. En sak jag reagerar på (med risk för att låta som en pensionär) är att kvinnorna ska bära korta kjolar/klänningar som dessutom ofta även visar hela ryggen på dem. Medan männen ska bära långärmad skjorta och långbyxor. Är inte detta lite lustigt?

Och så har jag blviit lite besatt av de där glasögonen, jag vill ha dem så sjukt mycket. Man kan delbetala dem räntefritt, så det är kanske ett alternativ. Jag ska försöka få med min mamma till Väla idag eller imorgon för att höra hennes åsikt. Men hon var sjuk igår, hade maginfluensa eller matförgiftning, så hon kanske inte är jättepigg på det. Vi får väl se vad hon säger.

Vad ska ni göra idag?

VeckoRevyn vs Cosmopolitan

          

Idag har jag rest från Linköping till Helsingborg. Och när jag ska resa brukar jag inhandla en tidning för att fördriva tiden med (såvida jag inte tänker ägna tiden åt plugg, men så blir det i och för sig aldrig ändå). Vid ett flertal tillfällen har jag stått och velat: VeckoRevyn eller Cosmopolitan, VeckoRevyn eller Cosmopolitan. Det har alla gånger slutat med att jag köpt båda. Man vill ju inte missa något liksom... Detta hände även idag. Men efter att ha läst båda precis efter varandra, så tror jag att jag nu har fattat ett beslut; Cosmopolitan är bäst. Den innehåller precis sådant man har lust att läsa om då och då; om hur killar/män tänker, om mode, om smink, tips om hur man gör sig av med tristessen på jobbet, osv. Sådant som är avkopplande att läsa. Ämnena de berör är inte livsviktiga (Iångt ifrån alla i alla fall), men ibland är man i behov av något lättsamt. Inte sant?

Vilken tidning brukar ni läsa?


Jag är kääääär!

Jag är kär. I ett par glasögon. I ett par underbara glasögon. Jag åkte till Väla (ett köpcentrum utanför Helsingborg) för att köpa sminkborttagningsmedel eftersom jag glömt det hemma i Linköping.  För skojs skull gick jag in i en glasögonbutik och hittade dem. De är ljusbruna och ganska stora, ni vet sådana som är trendiga just nu. De var ascoola (rent ut sagt), men det finns EN nackdel med dem. Med glas och allting skulle de kosta ca 4700 kr (om inte hon sa 3700, önsketänkande)! Det är mycket pengar, mer än vad jag har. Jag ska försöka få min pappa att betala hälften som en mycket för tidig fördelsedagspresent. Och även om han skulle gå med på det, skulle jag vara luspank efteråt. Är det värt det? Men jag vill ha dem! Och jag vill ha dem NU!

Give it to me!


Mildare straff för poliser?

Jag råkade slå på tv4-nyheterna igårkväll och hörde att polismän som är åtalade för brott frias i strörre utsträckning än andra människor. Detta tycker jag är väldigt fel, de ska väl behandlas som vilken människa som helst. Har man begått ett brott, så får man ju stå för det och ta sitt straff. Det ska väl inte ha någon betydelse vilket yrke man har, utan det är ju brottets grad som ska bestämma vilket straff som ska tilldömas den skyldige. En polischef sa att han tyckte att det var klart att poliser skulle bedömas som alla andra människor, men att påföljden för poliser ska vara mildare. Detta på grund av att poliser riskerar att förlora sitt jobb. Men vilken vanlig människa som döms för ett brott riskerar inte att förlora sitt jobb?! Det är väl ganska vanligt att man blir av med jobbet i samband med till exempel en fängelsedom?

Att poliser skulle få mildare straff bara för att de råkar vara poliser, det är lika fel som att kungen inte kan bli åtalad. Om man har begått ett brott, tycker jag att staten/rättsväsendet borde bortse från den åtalades titel eller status i samhället. Ett brott är ett brott. Och ett visst brott av en viss grad ska ge en viss påföljd. Oavsett vem det är som har begått brottet. Man ska inte behandlas annorlunda av rätten bara för att man är polis eller har råkat födas till kung.

Jag tycker nästan det skulle vara ett hårdare straff för poliser som begår brott. Det ska ju vara insatta i lagar och förordningar och ska dessutom föregå med gott exempel. De borde vara en förebild för resten av samhällets medborgare. Om de då själva bryter mot de lagar, och gör samma sak som andra människor som de griper gör, borde ses som minst lika grovt som om en "vanlig" individ bryter mot lagen. Vad tycker ni?

Glömde säga...

att Håkan Hellström fick en grammis för årets bästa manliga artist 2008! Underbart! Jag tycker däremot inte det är lika underbart att E.M.D fick grammis för bästa låt... hatar sådan äcklig radiopop. Men det är ju tur att smaken är som baken. För hur kul hade det varit ifall alla hade tyckt likadant om allting?

I vilket fall som helst, Håkan förtjänar verkligen sin grammis!

Det här är jag - i ett nötskal

                                     


Eftersom jag har bytt blogg tänkte jag att det kunde vara bra att jag presenterar mig själv. Detta tänker jag göra, trots att en del av er läsare kanske även var läsare av min förra blogg, eller ni kanske rent av känner mig personligen. Men vare sig ni vill det eller inte så får ni här 15 sanningar om mig:


  1. Jag älskar choklad. Jag älskar ljus choklad, mörk choklad, choklad med nötter, choklad utan nötter, nougat. Det är inte många sorters choklad som inte går hem hos mig. Och huruvida det är så bra, kan ju diskuteras.
  2. Jag är lite av en drama-qeen. Jag kan vara väldigt dramatisk och göra en stor grej av något som egentligen är ganska litet. Jorden går till exempel inte under av att jag inte hittar något jag letar efter.
  3. Jag ÄLSKAR Håkan Hellström. Han är den underbaraste artisten i världen och han skriver låtar som är så fantastiska så det inte går att beskriva i ord. Förhoppningsvis ska vi på konsert med honom den 28 februari. Hoppas hoppas och håller tummarna.
  4. Jag pluggar till logoped (hur många här vet inte vad det är?). Men en logoped hjälper människor med kommunikationssvårigheter. Det kan vara människor som besväras av stamning, röstproblem, afasi (om man haft en stroke som slagit ut språkcentrum i hjärnan), sväljningsproblem, dyslexi, barn som är sena i sin språkutveckling osv. Som ni förstår är det ganska brett, även om det är en relativt liten yrkesgrupp. Det är oerhört kul och intressant att plugga till logoped och jag känner att yrket känns helt rätt för mig.
  5. Jag har gjort en käkoperation i juni 2008, som delvis bestod i att underkäken flyttades fram. Om fyra dagar åker tandställningen av efter nästan 2 år (den här omgången). Jag är väldigt nöjd med resultatet.
  6. Min favoriträtt är tacos eller filodegsinbakad fläskfilé
  7. Jag har bott i Lund i två veckor, innan jag tog mitt pick och pack och flyttade hem igen. Läste på sjuksköterskeprogrammet, men upptäckte snart att det inte var något för mig.
  8. När jag var liten ville jag bli lärare, och ville det ända fram till i mitten av gymnasiet kanske. Då böjade jag plötsligt vela. Jag funderade på lärare (fortfarande), socionom, jurist, sjuksköterska mfl. Och så hamnade jag till slut på logopedprogrammet.
  9. Jag är inflyttad till Linköping, från Skåne. Men jag pratar inte skånska. I alla fall inte så att det märks så tydligt. En del säger att det inte hörs alls, andra säger att det visst hörs.  När jag bodde i Skåne var det många som kommenterade att jag inte var därifrån (vilket jag var) och när jag kom hit har folk faktiskt frågat om jag är från Skåne. Jag skyller min icke-skånska dialekt på att ingen av mina föräldrar är från Skåne från början. När jag bodde i Skåne var jag glad att jag inte hade så bred skånska (eller knappt skånska överhuvudtaget). Men sedan jag flyttade till Linkan, tycker jag det hade varit kul att ha en definierbar dialekt.
  10. Jag tycker om att kolla på film, ser flera filmer i veckan.
  11. Jag är kräsen när det gäller mat. Jag tycker nästan bara om sådant som jag även tyckte om som barn... Vet inte hur det kommer sig.
  12. Min favoritfärg är och har alltid varit rosa. Ni som har varit i min lägenhet kan intyga att jag även haft min favoritfärg i bakhuvudet när jag inredde den. Kanske jag ångrar den rosa soffan lite nu, eftersom fläckar syns så mycket. Men fin är den!
  13. Jag är kanske allergisk mot valnötter och solrosfrön. Har fått allergiska reaktioner när jag var yngre (ganska många år sedan nu), men aldrig fått det utrett av läkare ordentligt. Detta har lett till att jag i onödan undvikit nötter i många år nu, men nu har jag börjat äta nötter igen och det är riktigt gott!
  14. Jag är så icke-pedantisk man kan vara. Folk (eller i alla fall lärare) har i alla fall fått bilden av mig som mycket ordningsam. Så är inte fallet, kan jag tala om. Jag har stora svårigheter att hålla min lägenhet välstädad. Det är inte så att jag inte städar, jag dammsuger och dammar och sådant. Men jag lägger saker överallt. Jag förstår inte hur det kan vara så svårt.
  15. Jag är inte underbar och älskad av alla. Bloggens titel är lite ironisk, som i filmen ni vet. Men kanske bloggen kan bli det? ;) Haha. Jag ska göra mitt bästa för att ni ska älska den. Och göra så att den blir underbar.

Från början hade jag tänkt skriva 20 sanningar, men ni får hålla tillgodo med 15 för tillfället. Ska ju ha något kvar att skriva i bloggen framöver. Måste ju finnas lite spänning kvar. Ni som vill får jättegärna göra en lista på 15 sanningar om er och publicera i er blogg (om ni har någon, annars får ni gärna maila eller delge mig på annat sätt). Jag kanske skulle ha lagt till en pun


Hej och välkommen hit!

Hej!
Vad roligt att du hittat hit. Lägger nu min förra blogg (http://forhoppningarochregnbagar.bloggspace.se) bakom mig och går vidare med en ny och fräsch blogg.

Jag har varit väldigt velig när det gällde vilken sida jag ville ha min blogg på. Men nu har jag verkligen bestämt mig för att satsa på blogg.se. Jag är ledsen om jag har gjort er läsare förvirrad. Men är du intresserad av att följa min blogg så är det hit du ska vända dig (jag försöker ta bort den som finns på blogspot.com, men vet inte hur man gör?!)

Jag kommer skriva mer imorgon, nu är jag trött och dessutom väntar ett flera timmar långt seminarium som handlar om avvikande röst imorgon.

Hoppas ni kommer att finna denna blogg läsvärd. Jag ska göra mitt bästa.

Ps. Jag hoppas ni förstår ironin i bloggtiteln.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0