Träning och laktosfri kost

Idag mår jag bättre, idag mår jag BRA (men känner mig fortfarande stressad och det lär jag väl göra fram till sommarlovets början). Jag har precis varit ute och sprungit en runda. Fem kilometer blev det och det tog ungefär 27 minuter, tror det är okej, eller vad säger du Hanna? (Om du läser det här?) Jag brukar annars springa till skogen och sen springa antingen fyra eller fem kilometer i spåret och sedan springa hem. Men då brukar jag inte orka springa hela tiden, utan springer och går växelvis. Idag testade jag att ta en rask promenad till skogen (som uppvärmning), springa fem kilometer och gå en rask promenad hem (som nedvarvning). Det var mycket bättre! Jag orkade springa de fem kilometrarna utan att stanna och när jag kom hem mådde jag bättre än jag gör när jag springer ända till dörren. Jag var inte så där äckligt svettig och helt slut som jag annars brukar vara. Så jag tror jag ska fortsätta med detta! Ska anmäla mig till Blodomloppet, ska bli skoj!

Nu går jag förresten på laktosfri diet... Läkaren sa att jag skulle testa det först ett tag, och sen börja igen och sedan äta glutenfri kost...Detta för att se om det kan vara laktos eller gluten som gör min mage arg. Men ska även ta prover imorgon för att kolla glutenintolerans, laktosintolerans, blodvärde och järnvärde. Usch hatar när de ska sticka i min arm eller finger eller var de nu ska sticka. Men jag vill veta. Jag har inte haft ont i magen idag, kanske är det en slump eller så beror det kanske på just den laktosfria kosten. Jag har inte vågat smaka den laktosfria mjölken än dock.

...

Fan, vad jag hatar att vara nedstämd utan någon direkt anledning... När man inte orkar någonting, när man bara vill lägga sig ner på golvet och gråta sig sönder och samman. Jag är så jävla trött på stressen och pressen i skolan, jag orkar inte plugga mer. Jag vill ha lov. NU.

Bra läkare

Hej hopp!
Underbart väder ute, I loooove it! Jag var hos läkaren i eftermiddags och den läkaren jag träffade var verkligen jättebra och trevlig. Han hade inte alls sådan arrogant stil som många läkare verkar ha. Han tyckte det var bra att jag hade kommit dit, att jag ville kolla upp varför jag har ont i magen, istället för att ha attityden: "du slösar bort min tid". Dessvärre så måste jag ta prover på imorgon eller på onsdag innan klockan elva (tydligen ska prov av järnvärdet tas innan den tiden på dygnet). Imorgon förmiddag har jag teckenkommunikation och det får inte missas!

Nu ska jag städa lite och sen öva på teckenkommunikation.


My weekend

Festen i fredags blev jättelyckad, jag tror folk hade kul! Tyvärr så var det inte så många som följde med ut på Flamman sedan, av olika anledningar. Under kvällen sjöng vi Singstar, pratade, lyssnade på musik och åt. Jag hade bakat fyra plåtar med pizza och när jag höll på att kladda med degen under tidspress så kände jag att jag hade tagit mig vatten över huvudet, men det blev bra till slut. Till efterrätt blev det marrängsvisch, eller hur det stavas och godis och chips så klart. Jag fick massa fina presenter (jag har ju fyllt år):

Duschkräm, Bodylotion och vanlig tvål. I rosa dessutom. Tack Karin W!


Gulligt kort från gänget. På framsidan var det två kaniner.


Fin Mine-skål från Kosta Boda, förstasortering. Tack gänget!


Söt sten! Tack gänget! Den kanske blir min nya lyckogrej. Vi får väl se.


Ser fram emot bio-daten Karin F! Tack!


Blommor och choklad från Karin S. Tack så mycket!


Vitt vin från Emma & Linus. Tack =)!


Tack alla fina vänner för de fina presenterna och för att ni kom och förgyllde kvällen! ♥



Igår gjorde jag en massa roliga saker i det underbart fina vädret:
♥ Åt glass och satt på uteservering med Carro, Hanna och Krille.

♥ Spelade minigolf med Carro och Rebecka!! Kul, men svårt och jag förlorade.
♥ Tacos med Carro. Oplanerat, men trevligt. När vi hörde ljud från fester, blev vi liiite festsugna, men bara lite. Vi orkade inte göra oss i ordning. Så det blev hemmakväll.

Jag hann alltså inte städa upp efter festen, så min lägenhet är fortfarande i kaos. Det ska jag försöka göra någonting åt nu innan jag beger mig till Rebecka för att jobba med Teckenkommunikationsuppgiften.

Ha en bra söndag och njut av solen!


Mycket att göra

Idag kommer bli en intensiv dag, måste städa, handla, baka fyra plåtar med pizza! Men det ska bli kul faktiskt och kvällen kommer bli toppenkul. Det ska jag se till!

Igår spelade jag biljard för typ första gången i mitt liv. Det var ganska svårt, men mot slutet började jag fatta hur jag skulle hålla den där pinnen man skjuter med (det kallas inte "pinnen" va och säger man skjuter?). Kul var det i alla fall, synd bara att de skulle stänga just när jag hade kommit in lite i det.

Nu måste jag skynda skynda.

Pusshej.

Ps. Tips på festmusik tas gärna emot. Jag ska göra en spellista på Spotify.

Jag gillar blått och randigt

Idag efter skolan mötte jag upp Karin på stan, vi tog en fika på det gamla vanliga stället: Linds... Det var supertrevligt!! =) Vi måste verkligen ses oftare.

Naturligtvis kunde jag inte hålla mig ifrån Gina Tricot... Jag älskar den butiken alltså. Jag fick tag på en supersöt klänning (som om jag inte har tillräckligt med klänningar) och en tröja som jag ska byta. Jag ville nämligen ha den i marinblått... Den enda tröjan i marinblått i min storlek som jag kunde hitta hade två små fläckar på sig. Min förhoppning var att de kunde dra av lite på priset, men icke. De hade fler på lagret. Men när jag kom hem upptäckte jag att den jag hade fått inte alls var marinblå utan svart... Vilket var en besvikelse, får väl byta den på fredag. Finns den inte i marinblått så får jag ta den i rött.


Söt eller hur?


Tycker ni ränderna ser marinblå eller svarta ut??

Jag gillar blått och jag gillar randigt, märs det?!

HANNA, NU MÅSTE DU PLUGGA!!!!!!!!!!!!!!!!!

21 april såg ut så här

Inte ett pip från mig här idag... dååååligt. Men jag har varit ganska busy (stavas det så?!). Har varit i skolan där det var temadag "ätsvårigheter" på Barn- och Ungdomshabiliteringen... Och sedan blev det lite plugg. Dagen avslutades med mysig sconeskväll hos Amela. Jag ♥ våra sconeskvällar!!

Hög tid att sova!!

Kram och godnatt.

Att säga förlåt

Jag är såååå trött och jag har ont i mina armar och ben! Imorgon är det jag som ringer vårdcentralen och jag tänker inte låta dem säga att jag ska avvakta..för något känns inte rätt. Fan att det alltid ska vara något problem. Innan jag var frisk som en nötkärna, hela tiden. Nu är det den ena åkomman efter den andra... Blä.

Vet ni, innan när jag cyklade hem från träningen så var jag nära att krocka med några tjejer på cykel. Den korsningen där det nästan hände är väldigt dum, kommer man från "mitt" håll så ser man inte människor som kommer runt hörnet och tvärtom (de som kommer från andra hållet ser inte mig heller). Men jag tyckte inte jag cyklade så snabbt, i och med att jag vet hur farlig den korsningen kan vara. Men de kom i ganska hög hastighet. Men det var väl bådas "fel" egentligen. Men jag sa inte förlåt. Det är olikt mig. Men jag är nästan glad över det. Jag ska sluta be om ursäkt för minsta lilla, jag ska inte be om ursäkt för att jag finns. Det var lika mycket de andra tjejernas fel och de sa ju inte förlåt, så varför skulle jag göra det?! Visst, det är bra att kunna be om ursäkt när man har gjort något fel, men det finns gränser för hur ofta man ska använda ordet "förlåt", inte sant?

Spotify!

Nu har jag Spotify, sjukt bra! Tack till Emma för inbjudan! =)

Var och tränade innan, det gick inte så bra, jag orkade ingenting idag... Jaja, går väl bättre nästa gång. Nu måste jag gå, försöka komma igång med plugget...

Glutenintolerant?

Nej jag är inte hypokondriker, hoppas jag inte i alla fall =) Men i helgen har min mage verkligen strejkat, varit sjukt jobbig. Dessutom har jag haft ont i armar och ben, framförallt ben (det har känts som typ växtvärk) och så har jag varit trött. Jag har trott att tröttheten har berott på pollenallergi och att värken i benen hade med överansträngning att göra. Men idag när jag fick ont i magen typ direkt jag gick upp, gick jag in på sjukvårdsupplysningens hemsida och sökte på "glutenintoleras" och fick se symptomen. Plötsligt kändes det som att alla bitar föll på plats. Tre av symptomen var just: trötthet, värk i skelettet och mag-och tarmproblem. Jag vill verkligen inte vara glutenintolerant, det skulle ställa till med STORA problem, men jag orkar inte ha en strejkande mage heller....  Jag får väl se om jag vågar kontakta vårdcentralen...de är ju inte alltför givmilda när det gäller att ge en läkartider...

Jaja, skolan väntar! Hörs!

Puss.

Usel film, men trevligt sällskap!

Gårdagskvällen tillbringades i sällskap med Carro, Rebecka och Hanna och Hannas pojkvän Krille. Vi åt först på Steve's, eller jag hade egentligen ätit innan jag gick, men tänkte att jag nog kunde klämma ner en toast. Men den var inte alls god, så den kan jag tyvärr inte rekommendera.

Efter vi hade ätit gick vi till bowlinghallen, men när vi kom dit kom Rebecka på att hon hade ont i axeln. Hon sa i och för sig att hon kunde titta på när vi bowlade, men det är ju inte kul att göra något som  inte alla kan vara med på. Så vi bestämde oss för att hyra en film istället. Vi fick skjuts hem till Hanna och Krille (och sen hem igen), så lyxigt!!

Filmen vi såg hette "My best friend's girl" och den var fruktansvärt dålig. Den lät bra på baksidan; där stod det att den handlade om en man som var så kär i en kvinna att han efter bara fem dejter ville flytta ihop. Hon tyckte det var på tok för tidigt för det, så hon gjorde slut. Då anlitade han sin kompis som var ett stort svin för att dejta den här kvinnan. Bara för att vara ett sådant stort svin så att han själv framställdes som den perfekte pojkvännen. Själva idén var helt okej, och det hade kunnat vara en rolig, lättsam komedi. MEN, manuset var vidrigt.; en massa fula ord HELA tiden, ett väldigt grovt språk användes genom hela filmen. De gick verkligen över gränsen. Jag förstår inte hur kända skådespelare som t.ex. Kate Hudson kunde vilja medverka i en sådan skitfilm. Filmen spelades in så sent som 2008, så det var ju inte så att det var hennes första film innan hon blivit känd....
Betyg: ♥ av fem möjliga. Se den inte.


Lyckad logopedsittning

Usch i natt har jag inte sovit många timmar, det känns som att jag inte sovit en enda minut, men det har jag väl antagligen. Så jag är SJUKT trött... Håller på att tvätta också, vilket inte är den roligaste sysslan i världen.

Logopedsittingen igår var jättetrevlig, det var en massa bra festerier som kom och gycklade och maten var helt okej. Jag hade sagt innan att jag var allergisk mot valnötter (vilket jag inte ens vet om jag är längre), men de hade tydligen bara skrivit "nötter" (alltså nötter generellt) under allergier, så när alla andra blev serverade chokladkaka, så fick jag sorbetglass som jag inte är så förtjust i. Som tur var älskar Emma som satt snett mitt emot mig sorbet så vi bytte. Det var snällt av henne och jag tror och hoppas att hon gillade glassen, så att hon inte känner sig lurad!

Efter att själva sittningen var över, gick jag, Carro och Emma upp till mig för "mellanfest". Senare kom även Amela upp till mig, kul! Temat för sittningen hade ju varit medelhavet - och efter mycket om och men hade jag klätt ut mig till Italiens flagga... Jag hade vita leggins, en röd kjol, ett grönt linne och gröna smycken. Men sedan när sittningen var över så kände jag inte för att bära kombinationen grönt-rött längre, så då skulle jag byta om. Men jag kände inte för att ha några av mina kläder på mig, så jag blev lite opepp där ett tag, men det gick över ganska fort och jag tog på mig min nya rosa tunika. På Flamman var det kul - bra musik och mycket folk.

Idag hoppas jag att dagen blir så rolig som vi planerade igår. Igår sa vi att vi först skulle grilla...(typ snart) och sen bowla och sen ikväll gå ut och ta en fika/öl/cider eller något och bara sitta och snacka någonstans i stan. Jag hoppas de andra fortfarande är på. För det är jag, trots min dåliga sömn.


Mot stan!

Nu har jag städat, skönt att lägenheten är välstädad för en gångs skull... Nu ska jag bege mig ner till stan för att möta upp Carro. Vi ska ju på logopedsittning ikväll och det är medelhavstema... så vi ska leta passande kläder. Men jag tror ingen av oss kommer att gå in så mycket för det... Men vi får väl se!

Ciao.

Frö av glädje

Tro det eller ej, men igår kväll tror jag att skriv-inspirationen kom tillbaka till mig, i alla fall lite. Skrev några dikter som förmodligen är ganska fåniga. Eller STOPP! Jag ska ju börja tro mer på mig själv, bli lite mer självsäker och tycka om mig själv mer. Det är ett mål. Jag ska sluta nedvärdera mig själv och det jag gör. Jag skrev en dikt som jag själv blev ganska nöjd med...

Frö av glädje
Ni har sått ett frö av glädje i min själ.
Allt jag behöver göra är att vattna det väl.
Och när blomman tränger upp genom den frusna
marken i min själ, ska jag vårda den ömt,
dag och natt för alltid,
under varje liten minut av min livstid

Den handlar om hur de vänner jag har, har fått mig att må så mycket bättre än jag har gjort tidigare i mitt liv.

Nu har vi precis haft basgrupp, vi skulle egentligen ha haft det imorgon förmiddag, men vår handledare hade blivit dubbelbokad. Så vi tog det ikväll istället. Det var helt okej, just nu läser vi om autism och det fascinerar mig oerhört mycket. Och det passar ju utmärkt, med tanke på att jag under praktiken ska ingå i just autism-teamet.

Nu ska jag nog se veckans avsnitt av "Andra Avenyn" på internet, missade ju det i tisdags.

Firat födelsedag med glass

Jag måste plugga plugga plugga... Så detta blir ett kort kort kort inlägg. Jag tänker inte fortsätta skriva allting tre gånger, bara så att ni vet.

Jag har firat födelsedagen (ja, jag fyller 22 år idag) med att äta inte bara en glass, utan TVÅ i den underbara solen. Jag smakade den nya Magnum-glassen (Temptation, den med mörk choklad) och den var väldigt god! Den kan jag rekommendera. Sedan blev det mjukglass från Bosses Glassbar med Carro. Det var mysigt och gott och nu har man gjort årsdebut i den populära glassbaren också.

När jag var hemma läste jag i skrivboken där jag skrev alla mina dikter. Jag saknar att skriva, så fruktansvärt mycket. Varför kan jag inte längre? Jag som skrev så mycket förut och en del av dikterna och novellerna jag skrev då blev jag faktiskt nöjd med. Kommer jag någonsin återfå förmågan?!

Så, nu väntar böckerna...

Hemma

Sååå.. Nu är jag hemma i Linköping igen... Eller det beror på hur man definierar "hemma". Det känns som att jag har två hem. Det har varit en riktigt, riktigt trevlig påsk och det var nästan så att jag inte ville lämna Skåne och familjen.

Jag har börjat läsa, eller jag har läst nästan hälften av Stephen Kings "Köplust". Den är riktigt läskig, obehaglig liksom. Men ändå sjukt bra. Jag har aldrig trott att en bok kan vara läskig, men ack så fel jag hade. Den är spännande, jag kan rekommendera den. Men jag har ju som sagt inte läst hela, min syster säger att det blir värre och min mamma vågade inte ens läsa klart den. Den handlar i vilket fall som helst om en man som öppnar en ny butik i en mindre stad och genom manipulation vänder han den lilla stadens invånare mot varandra... Kommer väl en längre recension när boken är utläst, om jag nu vågar läsa ut den...

Det verkar som att jag får göra min praktik i Linköping! YES! Jag missade praktikmötet, men Lovisa sa att hon trodde det var så... Hoppas det! Det hade varit skönt att få stanna här, känns som jag inte varit här så mycket den här våren...

Annandag påsk

Ålderskris forts:
Min pappas kompis kom förbi en snabb sväng och hans dotter var också med. Sist jag såg hans dotter var hon ganska liten och nu hade hon också vuxit upp... Shit. Vad tiden går. Jag känner mig gammal.

Annars har det inte hänt så mycket idag... har gått en promenad med mina föräldrar. Och ätit för tidig födelsedagmiddag på en Kinarestaurang med glass i Mölle till efterrätt - trevligt!

Nu spelar jag och min syster Guitar Hero och senare ikväll blir det att se en film som vi har hyrt.

Imorgon ska jag till tandläkaren och sedan bär det av till Linköping igen....

Ålderskris?

Ännu en solig dag har passerat. Jag har varit ute på två promenader i solskenet; en på förmiddagen med min pappa och en på eftermiddagen med min iPod som mitt enda sällskap. Det är så härligt att vara ute och gå här när solen skiner. Vi bor ju precis vid havet och herregud vad jag har saknat havet. Det är så underbart vackert när hela havet glittrar av solens strålar.

Jag har inte bara gått promenader idag, utan har även spelat Guitar Hero, solat och pluggat (dock ytterst lite). Jag har även skickat in praktikönskemål till de som är ansvariga för utdelningen av platserna i klassen. Jag hoppas VERKLIGEN jag får vara i Linköping den här gången (eller åtminstoen Norrköping). Tycker det är min tur, jag har fått mina mitten-alternativ de två tidigare praktikperioderna. Jag var även inne på vår kurssida och läste om praktikuppgiften... Den verkar jättesvår! Jag drabbades av lite panik när jag tänkte på allt som ska vara klart till veckan efter praktiken: då har vi stationstenta, teckenkommunikations-seminarium, praktikseminarium osv. SHIT! Och så trött som man brukar vara efter en dag på praktiken, hur ska man orka plugga då?!?! De tidigare praktikuppgifterna vi haft har varit att bara skriva reflektiondagbok och dessutom har tentan legat innan praktiken. Då har det varit ganska skönt avbrott med praktik. Men nu är det slut med lyxen....

Förresten så tror jag att jag börjar hamna i en ålderskris. Varje gång jag ser ungar som leker, så längtar jag tillbaka till barndomen. Då allting var så mycket lättare, mindre komplicerat. Då man inte behövde jobba på sommaren, då sommarloven kändes evighetslånga. Jag kan inte fatta att jag fyller 22 år om några dagar. Det är väl inte så gammalt egentligen men det känns inte alls som så länge sedan man var barn. Jag kommer aldrig bli barn igen och det känns sorgligt. Jag är rädd att jag ska avundas alla unga människor sedan när jag blir en gammal tant. Men hoppas man kan se tjusningen som finns med varje ålder.

Gårdagens bussresa

Igår tog jag alltså bussen hem till Helsingborg (Swebus). Jag steg på i Linköping och frågade en man som jobbade på Swebus om bussen gick till Helsingborg och då svarade han att den gjorde det. Jag gick på bussen och åkte till Jönköping. Där blev det chaufförbyte, men inte ett ord om något bussbyte för de som skulle till bl.a. Helsingborg. Bussen körde efter en paus. Det var väldigt mycket folk på bussen, det var knappt att det fanns sittplatser till alla. Det fanns även extrainsatta bussar.

När vi kom till Värnamo stod det två extrainsatta bussar parkerade på busshållplatsen. Min buss stannade också till och en kvinna gick fram för att gå av. Då verkade busschauffören förvånad och man kunde ana ett uns av irritation i hans röst. Han sa något om att det var tur att hon hade gått fram och frågade om någon annan skulle gå av här. Sedan sa (skrek) han: "Jag kör direkt till Lund och Malmö, så Ljungby, Örkelljunga och Helsingborg kan ni bara glömma!" (den formuleringen var ju inte speciellt trevlig) Många av resenärerna utbrast: "VAAAA?!" Det blev lite tumult och bl.a jag gick fram för att fråga om han inte stannade i Helsingborg. Han snäste av mig och sa att det var bussen som stod framför mig som skulle gå till Helsingborg. Så det blev ett oplanerat, panikartat bussbyte i Värnamo. Det värsta var att busschauffören påstod att han hade sagt detta flera gånger - konstigt då att ingen i bussen hade hört det. Dock var den nya bussen svalare och bekvämare. Men det var många av resenärerna, förutom jag, som var upprörda.

Resan gick vidare och stannade på alla de mindre ställena. Det gjorde även den ordinariebussen som jag först hade suttit på. Trots att chauffören hade sagt att han inte skulle stanna där. När vi kom till det första stoppet efter Värnamo och den ordinariebussen också stannade så trodde jag att det berodde på att en tjej hade glömt sin jacka på den bussen. Men sedan stannade den ordinariebussen på alla de andra ställena, och Helsingborg var inget undantag! Så jag bytte buss i Värnamo trots att den bussen jag satt på från början stannade i Helsingborg. Då undrade jag vad chauffören på den första bussen höll på med?! Varför sa han att vi kunde "glömma de mindre ställena" om han ändå stannar där?!? Det var det nog ingen som fattade, inte ens chauffören på den nya bussen... Suck.

Man borde klaga hos Swebus. Egentligen kanske man borde acceptera att det kan ske förändringar. Men att chauffören hade en så otrevlig framtoning och att han stannade på ställen han hade sagt att han INTE skulle stanna på, det irriterar mig. Jag menar, det är inte gratis att åka buss.... Men jag tror att Swebus lär få höra detta från flera håll.

Annars tycker jag det brukar fungera bra att åka med Swebus; chaufförerna brukar vara trevliga och resorna brukar gå som planerat och bussarna brukar dessutom vara i tid. Sådant uppskattas.

Svar på kommentarer & om att känna glädje av sommarväder

Jag tänker börja det här inlägget med att svara på två kommentarer jag fått här i bloggen.

Anonym 1:
Du har kommenterat två äldre inlägg; "Veckorevyn vs Cosmopolitan" och "Åsikter om jakt, monarki/republik & lite politik".
"Veckorevyn vs Cosmopolitan":
Du skrev:

"Vart är mänskligheten på väg?
Veckorevyn eller Cosmo??
Det kan vara underhållande att läsa, men de tidningarna vet hur man sätter skeva tankar i huvudet på flickor. Ta din punkt "hur killar/män tänker". (jag är kille förresten).
Jag läste i en veckorevyn för rätt länge sen nu om "20 SÄKRA sätt du vet om din pojkvän är otrogen!"
1. Han undviker att möta din blick när han pratar med dig.
2. Han ser dig rakt i ögonen utan att titta bort.
3. Han tar inte hand om dig lika väl som förut, skämmer inte bort dig.
4. Han ger dig blommor och choklad utan anledning!
osv.
---
Nu vill jag inte ge mig på alla "tjejtidgningar", som [insertgirlname] - tjejtidningen som vänder sig till 13åringar, SÅ BLIR DITT SEXLIV BÄTTRE!..

suck Åter till ämnet, vad jag menar är att som du skriver så är det lättläst smörja som står i tidningarna, både cosmo och revyn, MEN betongen ligger inte på lättläst, utan på smörja."

Mitt svar: Det var bra skrivet. Jag håller med om att det inte går att säga hur killar generellt tänker eller hur de (ni) är, alla människor är unika individer med ett eget sätt att tänka och agera. Så det som skrivs i många tjejtidiningar ska nog tas med en nypa salt. Jag hoppas inte (och tror inte) att det är många tjejer som verkligen tar det som står i tidningarna på allvar, och tror att det verkligen är så som det står. Visst, tjejer i yngre tonåren kanske har en benägenhet att göra det. Men efterhand så inser de förhoppningsvis att det inte stämmer. Men jag står fast vid att det är underhållande att läsa sådana tidningar ibland, men det sker inte så ofta. Man får ut så mycket mer av en bra bok :)

"Åsikter om jakt, monarki/republik & lite politik":
Du skrev:
Jakt: Naturens lagar gäller. Döda eller bli dödad. Vi är köttätare, och då får djuren sätta liven till, precis som lejonen äter gasellerna. Dessutom är kött nyttigt. (vilket du insett eftersom du äter det)

Monarki: att ta upp apanaget är ett nästan löjligt argument. dels för att summan motsvarar att var svenska skulle köpa ett 50-öres tuggummi varannan månad, dels för att exakt samma summa pengar hade fått läggas på en folkvald kille, men vad ska vi med det till, vi har en statsminister.
Dessutom går pengarna till att restaurera och bevara sveriges kulturarv, vilket de fortfarande hade gjort om vi varit en republik.
Det som är positivt med monarki är väl förutom att det inte är negativt, att det finns en slags glorifiering kring monarkin utomlands, och man sticker ut. Som Skånska innan de bytte namn till Skanska.

Sosse vs moderat: Alltid svår fråga, när man jobbar är man sosse, annars moderat. Själv skulle jag nog säga att jag är mer höger än vänster. Hellre full sysselsättning än soc. Dock kommer pengarna in till staten hur som. Antingen mycket jobb och därför mycket skatt, eller mindre jobb och högre skatter. Eller så funkar inget av det. Jag tänker utnämna mig till diktator.

Vi verkar inte hålla med varandra. "

Mitt svar: Kul att du har så många åsikter som du delar med dig av. Nej, det verkar inte om att vi delar så många åsikter inom i alla fall dessa tre ämnen. Det du skriver om jakten håller jag inte alls med om. Visst djur ute i naturen dödar och äter andra djur ute i naturen. Men det betyder inte att det är rätt att vi människor dödar djur. Vår hjärna är mer utvecklad än djurens. Medan de handlar efter instinkter så besitter vi människor en förmåga att tänka, reflektera, analysera, förutse konsekvenser och värdera osv. Att fortfarande döda, att släcka ett liv, trots att man vet vad det innebär tycker jag är fel.  Man kan leva utan kött och det finns många som tycker att de mår så mycket bättre när de inte äter kött. Min syster t.ex. hon säger att det bästa hon gjort i sitt liv var att bli vegeterian. Om jag inte hade varit så fruktansvärt kräsen så hade jag också blivit vegeterian... Någon gång i framtiden ska jag försöka bli det.

Angående monarkins vara eller icke-vara så tycker jag att det är fel att kungen ska få en del av våra skattepengar. Även om det bara är en så liten del av varje individs skattepengar så tycker jag att det är fel. Hade vi haft en president, så hade vi varit tvungna att "lägga pengar"på honom, MEN då hade det varit en person som svenska folket hade valt. Han hade inte fötts till ett förmöget liv. Det är skillnad. En president jobbar sig upp till att få rollen som landets överhuvud, en kung behöver bara födas i rätt familj. Och det är inte rättvist, enligt min mening.

Jag borde ha svarat på detta tidigare, men jag har inte sett kommentarerna förrän idag. De har av någon konstig anledning inte synts i listan över nya händelser i bloggen.. Hittade dem i arkivet för kommentarer. Som sagt, tack för dina kommentarer och hoppas du fortsätter läsa och ge din syn på saker och ting. Jag borde

Anonym 2:
Du kommenterade det senaste inlägget: "Påskpresent till sig själv". Du tipsade om Johan Palms debutsingel "Emma-Lee". Jag hade inte hört den förut och tyckte den var en helt okej låt. Tack för tipset!! Om det är någon av er andra läsare som vill höra den, så gå in på den här adressen: http://www.youtube.com/watch?v=iqFqieEOj9c


Vädret ute är underbart, solen skiner och det känns så somrigt. Det gör mig så glad. Igår när jag var ute och gick så såg jag en tjej som cyklade i bara shorts. Det är ett vår/sommar-tecken, inte sant?! Jag har varit ute och gått idag med och så har jag spelat Guitar Hero (är ju hemma i Skåne). Nu ska jag sätta mig ute och läsa lite mer om barn med funktionshinder. Kanske borde sola lite först?! Jag hade egentlgen tänkt skriva ett inlägg om min Swebus-resa igår som inte gick riktigt som planerat, men jag känner att då blir det här inlägget fruktansvärt långt. Så jag nöjer mig här för tillfället, återkommer senare idag och skriver om vad som hände igår.

Hoppas ni har det lika soligt som jag och att ni njuter av påskafton.



Påskpresent till mig själv

Nu är påsken här och då är det inte helt ovanligt att få påskhälsningar och kanske till och med ett påskägg med godis från familj och vänner. Det kanske inte är lika vanligt att man köper en påskpresent till sig själv. Men varför skulle man inte kunna göra det? Folk pratar ju om att man ska vara snäll mot sig själv osv. Jag intalar mig i alla fall att det är bra att köpa påskpresenter till sig själv, för att döva samvetet över att ha shoppat följande:

♦ En kajal-penna - min förra var kass, gick inte att vässa
♦ Ett vitt linne - har jag letat efter och behövt länge
♦ 5-pack stumpor - hade inga rena strumpor och hinner inte tvätta innan jag åker hem till Skåne imorgon.
♦ En tunika från Gina Tricot som jag bara ÄLSKAR: 
            


♦ En längre tröja som jag gillade jättemycket när jag var inne i Gina Tricots provrum, men när jag kom hem blev jag osäker. Så är inte helt säker på att jag ska behålla den. Storleken är jag också osäker på, tog en storlek mindre än jag brukar ha och det känns som att den kanske är lite kort i ärmarna. 
          
             Vad tycker ni om denna? Behålla eller lämna tillbaka??

Jag försöker trösta min plånbok genom att säga att jag snart fyller år och att den då antagligen får nytt bränsle. Men ingen av kläderna var dyra...



En annan sak jag måste köpa är en extern hårddisk. Min dator är så fruktansvärt seg och hänger upp sig stup i ett; den är verkligen tålamodsprövande. Så jag behöver antagligen formatera om den och då måste ju allt som finns på datorn sparas någonstans...Annars försvinner ju det vid omformateringen... Någon som har något bra tips på en extern hårddisk till ett bra pris?



Angående dagens planering så har jag följt den relativt bra. Jag har ringt det där samtalet, jag har kopierat ur böcker på bibblan, jag har varit i stan och lämnat tillbaka filmen och jag har städat här hemma i lägenheten. Jag har också hunnit med att äta vårens första glass (en Daimstrut). Gott! Nu funderar jag på om jag ska ta en promenad i solen som nu visar sig, eller om jag ska sätta igång med plugget direkt. Jag har i och för sig gått till både biblioteket och till stan idag, men det har inte blivit någon längre sammanhängande promenad... Jag skulle ju kunna gå en kortare runda nu, är ju skönt i vädret. Och sen kan jag plugga någon timme och sedan fira skärtorsdag i min ensamhet. Sounds like a plan, doesn't it?

Glad påsk på er!

Dagsplanering

Igår skrev jag ju planer för hösten och idag tänkte jag skriva om vad som står på schemat för dagen:

♥ Ringa ett samtal
♥ Till HUB och kopiera ur böcker
♥ Till stan och kolla lite i affärer samt lämna tillbaka en film åt Amela
♥ Städa
♥ Plugga - både på veckans vinjett och förra veckans

Så jag har att göra. Och imorgon åker jag hem till Skåne för att fira påsk. Men skolböckerna får allt följa med mig hem, tyvärr.

Kram.


Planer för hösten

Jag och Lisa åt på Sveves istället eftersom det var påskstängt på Flamman, redan innan påsken börjat... typiskt. Men det var trevligt på Steves, men det var väldigt mycket folk där när vi kom. Jag åt Fish & Chips och Lisa åt kycklingspett med klyftpotatis. Det var gott...

Hann precis hem till "Sommer". Det är så jobbigt att missa ett avsnitt av den serien,  eftersom SVT inte har rättigheter att visa den i SVT Play... så man måste se reprisen typ vid tolv på en tisdag kväll... Piiiiiiiiiiiiiip, dagens i-landsproblem!!

Jag har storslagna planer för hösten, eftersom jag (tyvärr) inte kom med i Oralspex... Jag funderar på följande:
 
♥ Försöka bli kontaktperson för en person med funktionshinder. Detta innebära att göra saker tillsammans med individen, t.ex. att gå på bio, gå promenader, gå på konserter. Detta för att motverka att personen blir isolerad. 
♥ Försöka leda en afasi-cirkel, vilket innebär att vara ledare för en grupp av människor som har drabbats av afasi. Detta för att de ska få språklig stimulering. 
♥ Eventuellt gå med i en Amnesty-grupp som finns inom Linköpings universitet. Jag är en samhällsmänniska i botten och samhällsfrågor har alltid intresserat mig. 
♥ Kanske engagera mig i en Webbtidning som också är en förening vid universitetet. Jag har alltid tyckt mycket om att skriva...

Vi får väl se vilken/vilka av dessa punkter som blir verklighet... Men de två översta punkterna, framförallt, känns oerhört lockande. Det skulle vara oerhört kul att få göra något för andra människor, samtidigt som man skaffar sig erfarenhet som kan vara värdefull i mitt framtida yrke.


Regnigt

Det regnar ute, inte kuuul. Jag som hade väntat mig ännu en soligt härlig dag... Idag har jag i alla fall varit i skolan, har haft basgrupp och varit på en föreläsning som handlade om BUP (Barn- och Ungdomspsykiatrin). Nu kom jag precis hem och pausar innan jag ska ta itu med städningen.

Ikväll blir det hamburgare på Flamman med Lisa, var ett tag sedan vi sågs. Men ikväll är det dags :)

Facebook-Quiz: "Hur röster jag 2010?"

Gjorde precis ett Quiz på Facebook: "Hur röstar jag 2010" och fick följande resultat:


Hanna took the Hur röstar jag 2010? quiz and the result is Socialisten/Vänsterpartisten Det lutar åt vänster för din del, alla tecken pekar starkt << ditåt. Du knegar möjligtvis inom vården som personlig assistent,undersköterska, eller som lagerarbetare, byggarbetare, rörmokare etc. Du är nog inte särskilt religiös eller inte alls religiös, men är du det så är det ovanligt. Du är heller inte främmande för att arbeta fackligt eller politiskt. Du känner inom dig för att sprida den solidaritet du själv känner inombords, du finner glädjen i att glädja andra. Sannolikt kommer du möta din flickvän/pojkvän under din fritid i lugn och ro. Kanske på någon fest eller liknande, du söker dig till varma personer som har liknande värderingar som dig själv. Inom musiken så finner du mycket inspiration från artister som t.ex Cornelis, Ebba Grön & Imperiet, Dia Psalma, Nationalteatern, Timbuktu mfl. Jämlikhet mellan könen är nåt du tycker är viktigt, samma jobb samma lön oavsett vilket kön, det är nåt du står för Du är vanligtvis avslappnad och satsar på tid med kärleken framför karriären. Du är tycker det är helt rätt om ditt parti inför fastighetsskatten och värderar förmögenhetsskatten, eftersom om man har mellan 10-250 miljoner på banken så har man själv en större makt samt ansvar att hjälpa till i det sytem som gjort Sverige känt under många år.Du vill avskaffa kungahuset, och tycker att regeringen är dubbelmoraliska då dom ger Kungen ca 100 miljoner årligen i socialbidrag, kungen har f.ö flera hundra miljoner i privat förmögenhet. Dessutom har kungen mage att kräva extra miljoner till bröllopet ifrån staten. Idag är det mycket som behöver förändras i Sverige utifrån dina röda ögon. Leve Socialismen.

Detta stämmer på flera punkter, eller i princip ALLTING stämmer om man bortser från musiksmaken, jag gillar Ebba Grön och Timbuktu men inte de andra artisterna. Det där som står om kungafamiljen är ord som jag själv har yttrat, så det kunde inte bli mer rätt. Men om jag är vänsterpartist eller socialdemokrat har jag inte riktigt bestämt än, jag ska läsa in mig mer på de olika partierna inför nästa val. Men en sak är säker: jag är absolut mer vänster än höger - där råder det inga som helst tvivel.



Nej, nu är det dags att sova. Godnatt.

Jag tycker inte om att vara stressad...

Mitt huvud dunkar och det känns som jag skulle kunna somna sittandes. Eftersom jag inte hann plugga någonting igår (inte mycket i alla fall) har jag varit tvungen att tokplugga idag, vilket har resulterat i tidigare nämnda "symptom". Det jag läser om nu är väldigt intressant (diagnoser inom barnhabiliteringen), men att sitta och läsa flera timmar i sträck är ganska ansträngande. Speciellt med tanke på att jag är stressad och tänker: jag måste hinna läsa klart, jag måste hinna läsa klart. Det finns så sjukt mycket att läsa i den boken jag har lånat, det är bara att inse att jag inte kommer att hinna läsa allting tills basgruppsmötet imorgon, det är en omöjlighet. Vi brukar ha basgruppsmöte på torsdagar, men eftersom det är skärtorsdagen så flyttade vi mötet tills imorgon, vilket som ni förstår medför att vi får en mindre pluggdag än vanligt. Men det är bara att ta igen det man inte hinner läsa under påskhelgen (jippi).

Och inte nog med att jag håller på att bli begravd av plugg, så är min lägenhet i vanlig ordning i behov av städning, kläder ligger och väntar på att få bli tvättade... Jag känner mig stressad, när ska jag hinna med allt. Nu när det är påsk och allt. Ska åka hem till Skåne på fredag...så jag får i alla fall en heldag här att fixa lite och plugga och så. Men får ta med böckerna hem också.

Både idag och igår har jag haft en konstig huvudvärk (som inte beror på plugget). Jag brukar inte ha ont i huvudet om jag inte har feber. Carro påpekade igår när vi grillade, att jag kunde vara allergisk mot pollen. Hon är det och hon säger att hon bland annat får ont i huvudet... Dessutom har det känts lite konstigt i ögonen, de rann lite igår när vi var utomhus och grillade. Jaja, går det inte över får jag väl prova sådan där pollenallergimedicin, men får väl ge det några dagar till.

Nu har jag som ni märker en pluggpaus, borde inte ha det. Men jag orkar verkligen inte läsa just nu. Inget av det jag läser fastnar ändå. Så paus till typ kvart i åtta, sedan plugga till klockan nio då det är dags för veckans avsnitt av "Andra Avenyn", det får jag bara inte missa!

Yes

Haha, André påpekade att jag hade skrivit fel i förra inlägget, jag skrev "Zatzy" istället för "Yatzy", haha. Jag vill alltid stava det fel, vet inte varför. Men nu är det ändrat i alla fall :)

Jag har ingen tumör i halsregionen, YES! Skönt, nu kan jag pusta ut och leva med slemklumpen i halsen. Ska fira med en promenad i det underbara vädret.

See you.

Första grillningen

Idag grillade jag med mina underbara vänner för första gången år 2009. Vädret har idag varit superhärligt, som jag skrev i ett tidigare inlägg. Eller jag grillade inte, jag hade gjort pastasallad som jag hade tagit med mig. Det var mysigt i alla fall. Vi pratade och spelade Yatzy. Och jag åt för mycket choklad som vanligt, jag är en chocoholic..eller vad det nu kallas.

Jag måste verkligen plugga nu...blä. Ha det fint.

Underbart!!!

Åh underbara väder.

Solen skiner och det känns riktigt vårigt ute. Jag behöver inte använda uggsen och nu när jag cyklar iväg till föreläsningen så tror jag att jag tar vårjackan! Härligt va? Man blir så glad när solen skiner, alla problem känns mer avlägsna och lättare att bära.


Svenska artister/grupper i mitt hjärta

♥ Håkan Hellström
♥ The Ark
♥ The Cardigans
♥ Raymond & Maria
♥ Marit Bergman
♥ Kent
♥ Markus Krunegård
♥ Mando Diao
♥ Lars Winnerbäck
♥ Thåström
♥ Parken
♥ ABBA
♥ Caroline af Ugglas
♥ Jumper
♥ Bob Hund
♥ The Hives
♥ Timbuktu
♥ Lasse Lindh
♥ Florence Valentin
♥ Billie the vision & the dancers
♥ [ingenting]



Gillar ni svenska grupper/artister? Vilka i så fall?

Filmtips: Secret Window





För några dagar sedan såg jag en bra och spännande film vid namn "Secret Window" med Johnny Depp i huvudrollen. Mort Rainy (Johnny Depp) är en författare som bor i en liten stuga ute i skogen eftersom han för tillfället håller på att skilja sig från sin fru. En dag knackar det på dörren och en okänd man i hatt hävdar att Mort har "stulit" en av hans berättelser. Mort nekar och påpekar att han kan bevisa sin oskuld genom att visa tidningen där hans berättelse publicerades för första gången (några år innan mannen hävdar att han skrev sin). Snart upptäcker Mort att mannen i hatt, som för övrigt kallar sig John Shooter, inte är som andra människor, då Shooter börjar hota honom på alla möjliga vis...

Detta är en thriller som är baserad på en historia av Stephen King. Och eftersom författaren är just Stephen King, så är filmen till och från ganska läskig, eller spännande kanske är ett mer passande ord. Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ av 5 möjliga.

Svar på kommentarer

Här kommer svar på två kommentarer jag fått här på bloggen relativt nyligen.

Sofia skrev:
"jag måste få kommentera detta inlägg..associerar jämt musik med saker :)
speciellt associerar jag clientele (ett brittiskt band), deras musik med när jag var tillsammans med nils. erik satie-gymnopedie, klassisk musik som jag associerar med min mormor. finns egentligen massor.."

Svar: Det är klart du får kommentera, det är bara kul när du gör det! Det är sant som du säger, man associerar verkligen musik till olika saker och händelser. Ibland får man associationer som gör en glad, ibland får man associationer som gör en ledsen. Du skapade ju en blogg för längesedan, varför slutade du skriva?

André skrev:
"Nyheterna is the shit. ;) Fast själv får jag reda på det mesta genom bloggar. Det är bättre. :P
"Jag hoppas verkligen inte staten står för hennes bröllop." Det är redan klart att staten kommer att göra det. Och staten kommer att tjäna på det, så det är inget fel med det om man bara ser till det ekonomiska. Det som är fel är att vi överhuvudtaget har ett kungahus."

Svar: Haha, ja att läsa nyheter på bloggar funkar väl också... Men du kan väl inte vara 100 % säker på att det du läser på bloggarna är sant? Känns som trovärdigare att läsa nyheterna i tidningen eller höra dem på nyheterna... :) Och angående det du skrev om kungafamiljen så antar jag att du har rätt. Det bästa vore såklart om det inte fanns något kungahus.

Om du var här


Om du var här - Kent

Lyssna och njut.

Dagens...

Dagens låt: Losing a friend - The Cardigans. Det är en riktigt bra låt enligt min mening. Håller ni med?
Dagens maträtt: Hamburgare med pommes
Dagens mående: Upp och ner. För det mesta relativt gott. Har dock varit förkyld och haft ont i magen och varit ledsen. Men jag har varit glad också.
Dagens samtal: Med Carro på telefon, trevligt trevligt.
Dagens sms: Lovisa skickade innan, kul att höra av henne.
Dagens irritation: Kronprinsessans bröllop. Pratade med mamma om det innan. Jag hoppas verkligen inte staten står för hennes bröllop. Varför ska skattebetalarna ge mer pengar till någon som redan får flera miljoner av våra skattepengar varje år?! Hon har ju själv pengar så det räcker och blir över. Det är bättre att lägga pengarna på saker som är betydelsefulla.
Dagens målformulering: Jag har bestämt att jag ska börja kolla på nyheterna minst en gång varje dag. Jag kan inte leva i en bubbla som jag har gjort hittills under min studietid. Man missar mycket och det händer faktiskt viktiga saker utanför Flammans gränser. 
Dagens önskan: Att det går bra hos läkaren på tisdag + att jag får leda afasigrupp till hösten.
Dagens outfit: Blå jeans från H&M, blå topp med vita prickar från Kappahl och en blå munktröja från H&M. Ja, jag vet att jag är blå idag. 
Dagens sämsta: Människor som ålderkrisar. Inse att varje ålder har sin charm (försöker även intala mig själv detta). 
Dagens färg: Haha, får väl bli blå. 

Jaja, det får räcka. Nu väntar sängen. 

Godnatt.

 


April April

Nu är vi redan inne i april, kan ni tänka er? Det är inte klokt... Om 15 dagar fyller jag 22 år! Min mamma lurade mig innan; hon sa att min kanin Celine hade rymt, men att de hade fångat in henne. Dock hade hon blivit väldigt kallt och fått köldskador. Aprilskämtet blev tydligt när mamma sa att Celine låg inne på djursjukhuset. Tack och lov var det bara ett "skämt".

Har ni blivit lurade idag?

Jag tänker tillbaka på den där första april, för många år sedan, då jag och min syster skrev ett brev till våra föräldrar. Vi skrev och låtsades att vi var några gamla vänner till våra föräldrar, vi skrev om våra barn och yrken. Vi skrev även att vi ville att våra föräldrar skulle möta oss vid stranden senare på kvällen. Jag minns när mamma kom in i huset med kuvertet i handen och att min pappa för tillfället stod i duschen. Jag minns att min mamma läste upp brevet för pappa genom toalettdörren. De fattade inte att det var från oss. Men sedan blev min syster ledsen, hon fick nog lite dåligt samvete, så vi var tvungna att avslöja oss. Jag tyckte det var ett ganska bra och roligt skämt... Men jag tror knappast att våra föräldrar hade gått ner till stranden, men de hade nog varit ganska nyfikna på vem dessa gamla vänner kunde vara...


RSS 2.0