Imorgon är en ny dag...

Hur gör man för att hitta pluggfokus? Någon som har något bra tips?? Ännu en ineffektiv dag har passerat, hej ångest. Hur lyckas man att slösa bort så många dagar när man har en tenta som närmar sig med stormsteg? Det är faktiskt inte så svårt, kan jag tala om... Man går långa promenader, går i affärer, sitter framför datorn, kollar på tv, you name it. Jag är en dålig, dålig student och människa. Jag skäms över mig själv, var har min självdiciplin tagit vägen? Börjar jag bli skoltrött? Jag tycker det är intressant, men ändå drar jag mig från att plugga... Men att tentaplugga ska väl inte vara kul, i och för sig... 

Imorgon blir det andra bullar! Jag ska försöka att ha datorn avstängd, den är en av de största bovarna i dramat... Gaah jag som skulle tokplugga i helgen...vart tar dagarna vägen??!?! Jag ska gå och lägga mig nu så jag kan komma upp tidigt imorgon och sätta igång...Vill försöka kunna vara ledig på kvällen, det är så skönt att bara ta det lugnt då.

Fast nu kanske jag inte ens får skriva tentan, eftersom jag är så disträ att jag glömt anmäla mig till den. Gud, vad det stör mig, jag är riktigt arg på mig själv... Men förhoppningsvis löser det sig. I vilket fall som helst, måste jag ändå ha kunskaperna nu, praktik snart ju... Det blir också ett äventyr...

Hur dum får man bli??!

Helvete säger jag bara. Ursäkta. Men varför ska allting vara så jävla komplicerat jämt? Gaah. Dum i huvudet som jag är så har jag glömt anmäla mig till tentan på torsdag, så himla korkat. Hur kunde jag glömma en sådan sak?? Jag börjar tro att jag har något neuropsykologiskt problem eller något.... Är det inte det ena man ska oroa sig för är det fan det andra. Jag blir så trött, så less. Känner för att bara lägga mig ner, dra täcket över huvudet och skita i allt. Tänk om jag inte får skriva tentan ?!?!? Då dör jag. Eller kanske inte. Jag har i alla fall skickat iväg mail nu, hoppas kursledningen kan förbarma sig över mig. Inte för att tentan kommer gå bra, men jag vill i alla fall försöka.

Jag kan inte fokusera på plugget heller..tog en alldeles för lång promenad, och sen var det dags för lunch osv. Jag måste komma igång nu!!! Herregud. Min mamma tycker i alla fall om mig, en positiv sak mitt i allt elände. Jag var ju som sagt ute på promenad och när jag kom hem hade hon och min syster ringt tio gånger var och dessutom hade de ringt till både Carro och Lovisa. Tala om att de oroar sig lätt. Man kan inte vara hemifrån, utan att ha telefonen med sig, i två timmar utan att de ska ringa 20 samtal plus dra in mina vänner. Men det är ju ett tecken på att de bryr sig och det uppskattar jag ju....


Män som hatar kvinnor

Kvällen började med att jag var sen som vanligt, jag är tidsoptimist ut i fingertopparna. Men när jag knappt hade börjat sminka mig när klockan var tjugo  i sju (skulle träffa Lovisa tio i), insåg jag att jag inte skulle hinna. Jag hann inte klart till sju heller och när jag äntligen hade lyckats ta mig ner till cykeln hade jag fått med mig två röda cykellysen, istället för ett rött och ett vitt... Så det var bara att springa upp till lägenheten igen... Puh, när vi äntligen kom fram vara jag och Lovisa tjugofem minuter sena, så de andra hade redan satt sig till bord och beställt mat. Jag beställde i alla fall fish & chips, det var gott....

Vi tänkte vara smarta att gå på toaletten på restaurangen istället för på bion, så vi gick en i taget och när det blev Lovisas tur så hann tre tjejer före, så det bildades en kö... Så när vi var klara med toalettbesöken hade klockan hunnit bli typ kvart-tio i nio och filmen skulle börja klockan nio. Och innan dess skulle vi köpa godis på Karamello... Det blev powershopping av godis, lite panikartat faktiskt. Jag lyckades som vanligt få med mig alltför mycket godis...

Så till filmen. Den var riktigt bra.... Jag hade ju höga förvätningar på den, samtidigt som jag var rädd för att bli besviken eftersom böckerna brukar vara så mycket bättre... Visst boken var bättre, men jag blev inte besviken. Den var spännande, trots att jag visste hur den skulle sluta. Skådespelarna var toppen och det viktigaste hade de fått med i filmen. Dock var det vissa saker som skilde sig från boken... Men jag kan rekommendera er att se den!! 

 Betyg: <3<3<3<3 av fem möjliga.



Vad ska ni göra idag? Jag ska äta lite frukost nu, sedan gå promenad i det soliga vädret.. Sen väntar böckerna, jag orkar verkligen inte plugga!! Usch och fy. Kan inte bara tentan vara över?!?! Jag hatar att ha tenta, jag hatar tiden precis innan den... Blä. Och inget kul händer ikväll heller... Melodifestivalen i och för sig, men hur bra är den?!

R.I.P.

Idag begravdes min gammalmorfar, min morfars pappa som dött vid en ålder av 95 år. Tyvärr kunde jag inte närvara vid begravningen, men jag tänker på honom och kommer att besöka hans gravplats inom kort. Det är alltid tråkigt när någon dör, även om personen var gammal. Men han fick i alla fall ett långt liv och han behövde inte lida så länge. Han dog ganska snart efter att han blivit riktigt dålig. Hans kropp var slut helt enkelt, till slut somnade han bara in.

Rest in peace.


Ikväll är det äntligen dags!!!!



Ikväll ska jag äntligen få se filmatiseringen av Stieg Larssons underbara roman "Män som hatar kvinnor" på bio. Som jag har längtat efter denna kväll, det ska bli så spännande att se vad de gjort med boken och  se hur alla karaktärerna ser ut och gestaltas. Med största sannolikhet lär man väl bli besviken, eftersom böckerna ju ofta är så mycket bättre än filmerna. Men jag tror säkert den är bra, jag har i alla fall stora förhoppningar på den. Innan filmen ska vi äta/fika, vilket är mycket trevligt i goda vänners lag. Och en annan sak jag längtar efter är att köpa godis på Caramello, jag är en godisgris och de har så gott och fräsctht godis där. Det är ju faktiskt fredag idag... :)

Jag håller just nu på att plugga, gör en mindmap över olika dysartrityper... Shit hur ska jag kunna lära mig alla dem? De är hur många som helst och alla sorterna har typ samma symptom... Och jag vill hinna med ett träningspass klockan 16... får väl se hur det blir med den saken... Ååååh, såg att de har ett intensivpass klockan 17.. det hade varit något. Men eftersom jag nyligen varit förkyld och för att jag inte har så bra kondition som jag hade på den tiden då jag gick på intensivpass, kanske det är bäst att hålla sig till medelgympan ett tag till.

Aja, dags att plugga vidare, så att jag har en chans att få träna... Magen börjar dessutom kurra lite nu, vilket försvårar pluggfokuset, men än är det lite för tidigt för lunch....

Nyss hemkommen från Villevalla (studentpub)

Idag började inte allvaret, kan jag tala om. Usch, vad jag känner mig dålig. Men jag har faktiskt förberett mig för att plugga rejält imorgon, genom att städa lägenheten (inklusive dammsugning). Om min lägenhet ser ut som ett bombnedslag kan jag inte fokusera på plugget, då tänker jag bara att jag borde städa...

Jag har i alla fall precis kommit hem från Villevalla, en pytteliten studentpub (som ligger i en villa som från utsidan ser ut att användas som bostad) där man kan dricka öl, sitta och snacka, och så finns där även möjlighet att äta. Jag åt en god toast med skinka... Det var inte så hög musik, vilket var bra eftersom man då kunde prata med sina vänner. Vi trängde för övrigt in nio personer runt ett bord avsett för fyra.

Efter ett tag blev Carro och jag lite sugna på att gå på kravallen (fest där man har på sig en overall som visar vilket program man går) som äger rum just i detta ögonblick. När det var dags att lämna Villevalla gick vi hem till Carro för att se om det var någon som ville sälja sina kravallbiljetter, men med tanke på att klockan var runt tio så visste vi att chanserna inte var speciellt stora. Trots denna vetskap la vi in en annons på universitetets hemsida om att vi ville köpa biljetter, men precis som väntat var det tyvärr ingen som hörde av sig. Och eftersom Carro inte var sugen på att gå ut någon annanstans, så tog jag cykeln och begav mig hemåt. 

Kvällen kan sammanfattas som trevlig, bra, mysig. Till Villevalla vill jag garanterat gå fler gånger!  

Idag börjar allvaret...

Jag hade tänkt börja tentaplugga redan igår, men det blev inte så. Då tänkte jag: "Imorgon börjar jag", så får väl försöka följa det. Så jag har en dötrist vecka framför mig, massa plugg, men jag hoppas att det dyker upp några roliga saker att göra också... Till exempel ska jag till Villevalla (studentpub) ikväll och imorgon är det äntligen dags för bio ("Män som hatar kvinnor"!!!)

Jag var på ett danspass på Friskis igår, det var riktigt kul!! Jättebra musik och ledare. Man kunde välja hur jobbigt man ville ha det, tog man ut rörelserna ordentligt var det riktigt jobbigt. Men jag såg att det var många som inte tog ut rörelserna särskilt mycket, det är ju bra att man inte behöver göra det. Då blir det ju ett pass som passar alla. Så jag lär dyka upp på det passet fler gånger.

Jag har så jävla (ursäkta) ont i magen, usch. Hur ska jag orka pallra mig iväg till basgruppsmötet?! Måste måste. Blä, snälla ipren verka NU!

Jag var på Netto...

... och storhandlade och kom på varför jag brukar småhandla på ICA Nära (som ligger typ två meter ifrån ingången till migg hem). Eftersom jag varit pank den senaste veckan har jag inte haft råd att fylla på varken kylskåpet eller frysen, så nu när CSN-pengarna äntligen dykt upp på kontot, var det dags att ta tag i det där som kallas att handla. Jag hade ärenden ner till stan, så därför bestämde jag mig för att vara snäll mot plånboken som inte varit så glad på sistone... och handla på Netto som är ganska billigt. Som ni förstår så skulle jag ha ganska mycket och korgen blev snart så tung att den knappt gick att bära.

När jag gick där och trängdes bland alla andra människor (har folk inget jobb?!) så blev jag grymt sugen på choklad. Och eftersom jag redan då var slut så tänkte jag att jag nog skulle unna mig lite choklad medan jag pluggade. Jag la ner en chokladkaka i den överfyllda korgen och gick till kassan. Betalade och insåg att jag fick ganska mycket för 300 kronor.

Jag släpade alla tunga kassar genom halva stan, eftersom jag hade varit dum nog att ställa cykeln ganska långt ifrån Netto. Jag fick stanna några gånger på vägen och vila armarna, kanske jag borde börja träna på gym?! Jag cyklade hem i sakta mak, kom hem, svettig och helt slut. Jag plockade upp varorna och insåg till min förtvivlan att ingen chokladkaka låg i någon av mina påsar. Min första tanke var att snorungarna (läs tonåringarna) framför mig hade tagit den... och jag hann till och med säga: "jävla ungar" för mig själv innan jag kollade på kvittot och såg att jag inte hade betalat för någon chokladkaka. Alltså måste den ha åkt ur korgen på något konstigt sätt. Såå typiskt!

Jag funderar på att springa ner till ICA Nära och köpa choklad... jag är sugen och hade sett fram emot att äta den... Men samtidigt kanske ödet ville att jag inte skulle göra det, ödet kanske vill att jag ska bli mer hälsosam.

Tjingeling!

GRATTIS LILLASYSTER!

Grattis Amanda till körkortet! Tänk att du efter allt kämpande, nu har lappen i din hand. Lappen som säger att du får köra bil alldeles själv, i väntan på att det riktiga körkortet ska komma.

Jag kommer själv ihåg när jag fick mitt körkort för tre år sen (shit vad tiden går). Jag var sjukt nervös innan och när jag precis hade stängt av motorn visste jag inte om jag hade klarat det eller inte. Det hade jag, trots att jag hade begått ett misstag när jag skulle backa ut från en parkeringsplats. Jag minns att jag var helt skakig i hela kroppen när jag steg ur bilen, jag hade en känsla av att det inte hände på riktigt.. Jag gick därifrån med ett leende på läpparna, ringde min mamma och en kompis och berättade att jag hade KLARAT DET!!!! Det är en sådan lättnad, att slippa spendera fler timmar bakom ratten tillsammans med körläraren (även om jag hade en väldigt bra sådan) eller fler timmar med näsan i körteoriboken.

Tydligen hade min syster, liksom jag, haft turen att få en snäll inspektör från Vägvärket. Det spelar nog en enorm roll för om man klarar uppkörningen eller inte. Man har ju hört om sådana som verkar vilja kugga folk... Jag menar nu inte att Amanda inte är bra på att köra bil, absolut inte. Hon har ju körkort!! Grattiiiiiiiis!!

Mumsiga semlor!

Oj, jag hann inte skriva på hela dagen igår... dåååligt av mig. Men jag hade fullt upp; två intressanta föreläsningar om krisreaktioner hos personer med hjärnskada och hur man ska bemöta dessa patienter. Efter föreläsningen läste jag lite inför vinjetten, innan jag, Lovisa och Amela tog bussen till Arlene för att äta semlor. Det var ju trots allt fettisdagen igår och det får inte gå obemärkt förbi. Vi funderar på att skapa massa andra goda dagar som t.ex. kladdkakedagen, muffinsdagen, sockerkaksdagen, som ett komplement till dagar som just fettisdagen, kanelbullens dag, som redan finns. Haha.

Semlorna stod redan på bordet när vi kom (de var naturligtvis hemmabakade), vilken lyx! Vi hade trott att vi skulle vara med och baka dem. De var oerhört goda, helt perfekta! Medan vi åt såg vi en film som typ handlade om amerikansk fotboll. Den var ganska bra, men lite svår att hänga med i ibland.

Dagens planer se rut så här:

* Ringa tandläkaren
* Läsa på vinjetten
* Åka ner till stan och uträtta några ärenden
* Tentaplugga
* Ev. träna (danspass 19.15)

Ps. Gissa vem som glömde kameran hos Arlene?! Jo, jag!!! Alltid. Vad är det för fel på mig?!


Träning!

Har precis tränat mitt första träningspass på två veckor (på grund av förkylning). Det var skönt att komma igång igen, även om jag tog det lite lugnare än vanligt. Tänkte att det vore klokt med tanke på att jag fortfarande är en aning snuvig. Men det är svårt att inte dras med och ge allt. I början var jag lite seg och trött, men så plötsligt fick jag massor av energi, undrar vart den kom ifrån.

Det var ett bra pass, eller i alla fall konditionsdelen. Styrkedelen var väl lite si och så. Jag HATAR när de har situpsen innan armhävningarna. Jag tycker inte man orkar lika många armhävningar som vanligt eftersom det spänner så i magen efter situpsen. Och andra gången vi gjorde armhävningar, ja då hade vi precis gjort en annan armövning innan, så då orkade man inte så många på grund av det. Det var lite synd. Men det viktigaste är ändå att konditionsdelen är bra, det är det som är roligast, helt klart.

Nu ska jag fixa lite kvällsmat och sen försöka plugga lite... det känns som att jag inte har någon energi kvar.

Kram.

Pluggschema

Nu har jag gjort upp ett pluggschema inför tentan nästa torsdag. Det känns mycket lättare tycker jag när man har struktur på saker och ting. Annars vet jag inte vart jag ska börja. Så här ser det preliminära schemat ut:

Vecka 9:
Måndag: Vinjett, renskriva föreläsningar och fixa med papper
Tisdag: Plugga vinjett
Onsdag: Plugga vinjett och hjärnans anatomi/fysiologi
Torsdag: Hjärnans anatomi/fysiologi och neurologiska sjukdomar
Fredag: Neurologiska sjukdomar
Lördag: Dysartri
Söndag: Apraxi, röststörningar vid neurologisk skada/sjukdom, AKK/SCA och samtalsanalys

Vecka 10:
Måndag: Afasi och demenser
Tisdag: afasi, demenser och repetition
Onsdag: repetition
Torsdag: TENTA

Vad tycks? Ni som läser samma kurs som jag, är det något jag har missat. Vore väldigt tacksam om ni i så fall kunde upplysa mig om det.


Flickan som lekte med elden - Läs den!

Blä vad dålig jag har varit på att plugga i helgen. Varje dag har jag tänkt: idag ska jag plugga mycket. Varje dag har jag misslyckats med detta. Det har kommit saker i vägen, jag har inte haft minsta lilla lust till att läsa. Men nu måste det bli ändring på det... Tentan är snart bara en vecka bort... shit. Dags för panik?!

Igår läste jag ut Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson. Den var riktigt bra, till och med bättre än "Män som hatar kvinnor". Om det är någon här som inte har läst Stieg Larssons trilogi har verkligen missat något. LÄS DEM! Jag ser fram emot att läsa den tredje och sista boken.

Flickan som lekte med elden handlar i vilket fall som helst mycket om Lisbeth Salander som blir huvudmisstänkt för tre mord som begåtts. Man får följa polisens arbete, man får följa Lisbeth som håller sig undan och man får följa Mikael Blomkvist, som är en av Lisbeths få vänner och som försöker rentvå henne.

Den är som sagt väldigt spännande och man ville inte att den skulle ta slut. Betyg: <3<3<3<3<3 av fem möjliga.




Hoppas ni får en bra start på veckan!

Roligt klipp med Björn Gustafsson



Istället för att plugga har jag ägnat större delen av dagen åt att kolla på roliga Youtube-klipp från Morgonsoffan. Den här med Björn Gustavsson var en av de jag gapskrattade åt. "Vem har suttat upp 1500 kg DÄR?!" Haha.

Kul eller hur?!

Som barn på nytt

Jag tog en promenad till bibblan och på vägen hem singlade det ner enormt stora snöflingor. Det var ganska underbart. Jag fångade några av dem i händerna. Jag stannade och tittade uppåt och såg dem virvla runt. Kände dem landa i mitt ansikte. Hade jag inte tänkt på att folk kunde se mig hade jag dansat runt, snurrat runt. Det var nästan så att jag kände mig som barn på nytt. Härligt.

Lyckad kväll (i brist på roligare rubrik)

Jag vet inte hur många gånger jag gäspade igår när jag och Carro var hemma hos mig, jag var fruktansvärt trött. Men när vi kom in på Flamman, försvann tröttheten plötsligt, tur! Det blev dock ingen helt alkoholfri kväll, vi drack en halv cider och två shots (en trea och en fyra) var. Så nu är pengarna ännu mer slut. Men snart kommer ju studiemedlet.

Musiken igår var dock igen höjdare. Större delen av kvällen hade det kunnat vara samma låt som spelades (men det var det inte). Sedan mot slutet kom dock några bra låtar, eller i alla fall sådana låtar som är roliga att dansa till när man är ute.

Så sammanfattningsvis kan sägas att det var en lyckad kväll. Kan ju inte bli nåt annat när man går till Flamman. Men nu dröjer det dock ett tag till nästa gång.

Nu ska jag bege mig till biblioteket och kopiera ur lite böcker. Det har blivit en bra tradition.... Men nu närmar sig tentan med stormsteg. Det känns mindre bra.  


Studera andras dans

Gårdagen var mycket trevlig. Vi lagade mat, satt och pratade och lyssnade på bra musik. På NH (utestället vi gick till) var det kul, ganska lagom mycket folk tycker jag... Men de stängde redan klockan två, vi trodde de skulle stänga klockan tre. Så det var en besvikelse... Jag tycker det är alldeles för tidigt att stänga redan klockan två...

Jag måste gå och sova lite nu. Ikväll blir det favorit i repris - matlagning och utgång med Carro. Ikväll ska vi gå till vårt älskade Flamman. Det blir dock en alkoholfri utgång eftersom vi båda är nästintill panka. Ska bli kul att iaktta alla fulla studenter... Tänkte faktiskt på det igår; vad konstigt egentligen, att folk samlas på ett golv och rör sig konstigt till musik.  Haha. Det är riktigt roligt att studera andras dans.

Ha en bra kväll. Ska väl försöka knåpa ihop ett mer meningsfullt blogginlägg imorgon eller något...


On my way...




Nu ska jag bege mig till Carro. Hoppas ni får en trevlig kväll, för det tänker jag ha!!


Oansvarigt skoköp och arroganta läkare

Jag vågade inte erkänna igår, att jag köpte ett par skor igår på stan. Trots att jag då endast hade 350 kronor kvar att leva på. Men de var skitsnygga och kostade bara 99 kronor. Det var kanske inte ett så smart drag, och jag skrev det inte här i bloggen med rädsla för att mamma skulle se inlägget och tycka att jag var oansvarig. Jag har i alla fall berättat för henne (i samband med att hon tyckte synd om mig av en annan anledning). Då hade hon väl inte mage att bli arg på mig, för hon sa bara: "Ja, men det var ju billigt...". Så nu erkänner jag för er, kära bloggläsare: jag kan vara impulsiv och oansvarig (när det gäller min egen ekonomi).


Snygga va??

Jag vet dock inte om jag ska behålla dem...Jag trampar ur dem lite, precis som jag gör med alla andra skor som inte är gympaskor, stövlar eller ballerinaskor med rem. Mina fötter verkar vara lite felkonstruerade. Hatar att ha smala fötter, inga snygga skor passar. Och jag tror inte storlek 36 fanns... Kanske borde gå dit i helgen och kolla. Blev dock lite bättre när jag la bomull i tån... Aja, får prova dem lite mer noggrannt och fatta beslutet om de ska få stanna hos mig...

Jag skulle ha pluggat SÅÅÅÅ mycket idag. Jag har inte öppnat en bok än och lär inte göra det. Ska snart börja göra mig i ordning för kvällen, ska vara hos Carro vid sex. En dålig student är jag också, självdiciplin som är i botten. Men jag har faktiskt gjort andra viktiga saker som att till exempel städa; damma och dammsuga, tvättat, gått promenad. Imorgon och på söndag får jag se till att få lite plugg gjort. Hej dåliga samvetet!

Varför är många läkare så jävla arroganta?! Varför lyssnar de inte på sina patienter? Varför har de alltid så bråttom? Många läkare verkar bara se det rent medicinska, de bryr sig inte om hur problemen (som i deras medicinska ögon inte är så farliga, utan bara slösar bort deras tid) påverkar patienten och hans/hennes liv. Att bara sitta på sin stol och säga: "Det är inget man gör något åt", det skulle vemsomhelst klara av, det behöver man inte ha gått läkarprogrammet i många år för. Jag vet att det finns kompetenta läkare där ute, men det finns helt klart också de som inte är det. Och på mina senaste läkarbesök har jag dessvärre blivit utsatt för den sistnämnda gruppen.

Ciao.


Fattig som en kyrkråtta

Jag har aldrig varit fattigare än jag är nu. 250 kronor kvar att leva på en vecka innan studiemedlet dyker upp på kontot. Illa. Då får man leva på den mat man har hemma och snåla som bara den. Men det ska nog gå, blir en utmaning. Först nu fattar jag vad folk pratar om, när de pratar om studenters knappa ekonomi. 

Nu håller jag på att städa, det är så sjukt tråkigt, jag hatar det. Men det måste göras. Imorgon kväll ska jag till Carro, vi ska laga mat och sen förmodligen gå ut. Men det ska bli en riktigt lugn utekväll i så fall! Eftersom Carro liksom jag är nästintill pank så har vi bestämt oss för att laga sådan mat vi har hemma, så det blir hamburgare och pommes frites. Och eftersom vi inte ens har råd att köpa godis/chips så ska vi baka chokladbollar för till det har vi också ingredienser. Det kommer nog bli trevligt. 

Jag blir så trött på mig själv ibland alltså, ibland tänker jag inte överhuvudtaget, verkar det som. Naturligtvis glömde jag filmerna jag skulle lämna tillbaka hemma, så nu får jag åka ner på stan en snabbis imorgon också. Så typiskt mig. Jag glömmer jämt saker. Jag måste alltid springa tillbaka in i lägenheten minst en gång när jag är på väg ut. Kan kanske bero på att jag alltid har bråttom när jag ska iväg...

Förresten så möttes jag av räkningen från H&M. Passar ju utmärkt att den kommer nu också... Men ska inte betalas förrän den 28:e, så då har ju studielånit hunnit komma. Men det kommer nog bli knapert nästa månad också, med både H&M-kläder att betala och telefonräkning. Plus att jag ska på praktik och betala pendlingskostnader. Och så MÅSTE jag ju ha ett par jeansleggins. Det måste vara en av de bästa uppfinningarna i världshistorien..eller det kanske var en lätt överdrift. Men de är skitsnygga, sitter tight utan att klämma någonstans (vilket jag avskyr när det gör). Billiga är de också. Enda minuset är att typ varenda tjej i den här stan går runt med sådana just nu... Carro köpte förresten ett par idag, jättesnygga!!! Bra köp!


Over and out.


Hyllning till Idomin!

Kan ni komma på något som Idominsalva INTE hjälper mot? Inte nog med att den har gjort mina annars vintersnustorra händer hyfsat lena, den har dessutom gjort min näsa på bättre humör. I ungefär en veckas tid har jag haft ont i näsan och det har dessutom kommit lite blod ibland, men inte som att något blodkärl spruckit eller så, utan bara lite grann. Det har känts väldigt obehagligt.  Mamma gav mig tipset att ta lite Idominsalva på en tops och ta in i näsan. Jag tänkte att det aldrig skulle hjälpa. Men ack så fel jag hade (ta i trä). Det känns mycket, mycket bättre; det gör inte ont längre. Underbart.




Tänk vilken effekt denna lilla salva kan ha.


 Dagens planer ser ut som följer:
  • Basgruppsmöte 10.15 - 12.00
  • Kanske stan
  • Städa (min favoritsysselsättning... eller inte)

     Vad ska ni göra en torsdag som denna?

  • Kallt, men det SER i alla fall mysigt ut...

    Nu har jag minglat färdigt och hunnit kolla på "Sommer" som var riktigt spännande idag. Danska serier är verkligen bra! Typiskt bara att SVT inte har rättigheter att sända serien på deras hemsida... då måste man sitta bänkad framför tv:n på onsdagar klockan 21.00. En annan fördel med serien är just att den sänds på SVT, vilket innebär att man slipper alla irriterande reklampauser.

    Minglet var för övrigt trevligt, jag är glad att jag lyckades pallra mig iväg. Vi åt baguetter, fikade och gick tipspromenad. Första pris i tipspromenaden var två biljetter till logopedsittningen. Vi får väl se vilka som är de två lyckliga vinnarna (man tävlade i par).

    Här kommer lite härliga februaribilder som togs när min syster Amanda var här i helgen (jag vill ha vår, men visst är det liiite mysigt med snö?! ser i alla fall fint ut på bilderna).


    Fina, fina Amanda <3




    Jag utanför Domkyrkan.

    Jag tror faktiskt jag ska gå och lägga mig nu. Jag är jättetrött. Men det stör mig lite att jag inte hunnit kolla på "Andra Avenyn som planerat", men den som spar han har.

    Godnatt bloggen. Puss

    Gå i ide?

    Idag har vi haft laborationer tillsammans med arbetsterapeutstudenterna. Den handlade om AKK (Alternativ och Kompletterande Kommunikation), alltså olika sätt som människor som saknar förmågan att tala kan kommunicera på. Det har varit väldigt intressant, men jag förstår inte varför jag alltid är så trött på onsdagar, då vi brukar ha sådana här temadagar. Kan det bero på att vi börjar 08.15 istället för 10.15? Haha, det låter logiskt. Jag går dessutom och lägger mig för sent... Min kära vän datorn håller mig vaken. Men det hade kunnat vara värre, finns ju de som sitter uppe halva natten, det gör inte jag.

    Nu ska jag snart iväg och logopedmingla. Egentligen hade jag velat stanna hemma, inne i värmen. Det är fruktansvärt kallt ute, jag önskar att jag hade en sådan där mössa som täcker hela ansiktet förutom ögonen. Det hade varit skönt. Jag sa till Lovisa idag att jag funderar på att gå i ide nästa vinter... men kom sedan på att det nog skulle vara ganska tråkigt. Tiden går snabbt ändå, så att sova bort flera månader känns vid närmare eftertanke inte särskilt lockande. Jag kommer i vilket fall som helst inte bli långvarig på minglet, åker väl dit och äter en macka och minglar lite. Sedan åker jag hem till värmen och så måste jag kolla på "Sommer" klockan nio och så finns det ett "Andra Avenyn"-avsnitt som fortfarande är osett...


    Filmhelg

    Nu kommer de efterlängtade (?? haha) filmrecensionerna.

    SÄG ATT DU ÄLSKAR MIG



    Den här filmen handlar om 15-åriga Fatou som utsätts för en grov våldtäkt av några killar från hennes skola. Den handlar om hur hon försöker gå vidare, försöker dölja vad som hänt, låtsas som att allting är som vanligt. Men ingenting är som vanligt och ju längre tid som går desto svårare blir det för Fatou att dölja det hemska hon blivit utsatt för. Men många av eleverna på skolan tror inte på att Fatou blivit våldtagen, eftersom hon gillar att flirta med killar och klä sig utmanande. Men bara för att man klär sig utmanade ska man inte behöva bli våldtagen, det är helt sjukt. Jag kan rekommendera den här filmen, trots att den var hemsk. Betyg: <3<3<3<3 av 5 möjliga.



    TRANSAMERICA



    "Transamerica" handlar om en transvestit som väntar på att få genomgå en operation för att bli kvinna "på riktigt". Endast några dagar före den efterlängtade operationen får Bree ett samtal från en tonårskille som påstår sig vara Stenleys son (Stanley var Brees namn som man). Hennes psykolog kräver att hon åker till den här tonårskillen och reder upp saker och ting innan hon genomgår operationen. Sagt och gjort, hon beger sig till honom och blir efter ett tag nära vänner. Men Bree har undanhållit en hel del information... Detta är en bra och underhållande film som jag nu har sett två gånger. Den är väldigt rolig på sina ställen. Betyg: <3<3<3 av 5 möjliga



    MUSIC AND LYRICS



    Denna film handlar om Alex som var med i ett band som var stort på 80-talet. Nu försöker han hålla stjärnglansen vid liv, vilket inte är det lättaste. Han får uppdraget att skriva en låt till en stor stjärna. Han ser detta som en möjlighet att ta sig tillbaka till rampljuset. Det finns ett problem dock: att skriva låttexter är inte hans starka sida. Denna kunskap besitter dock Sophie som är hemma hos Alex för att ta hand om hans blommor. "Music and lyrics" är en ganska förutsägbar film, det är inte så svårt att lista ut vad som ska hända. Filmens helhetsintryck dras dock upp av bra skådespelarinsatser från både Hugh Grant och Drew Barrymore. Och visst var den rolig på sina ställen. Vill man ha en lättsam, underhållande komedi, kan jag rekommendera den här. Inte minst för att låten de skriver tillsammans är helt underbar! Betyg: <3<3<3 av 5 möjliga.



    DOLT UNDER YTAN


    Den här filmen har jag sett X antal gånger, så jag visste ju vad som skulle hända. Trots det så gallskrek jag och min syster vid ett flertal tillfällen. Som ni kanske förstår så är detta en rysare som faktiskt är ganska läskig. Jag kan tänka mig att den är ännu läskigare när man ser den för första gången. Den handlar i vilket fall som helst om Claire som bor tillsammans med sin man Norman. Plötsligt börjar det hända mystiska saker i huset och i samband med detta verkar grannfrun vara försvunnen. Finns det något samband? Har man inte läst på baksidan av fodralet så är denna film ganska oförutsägbar och spännande. Den är värd att se om man känner för att se en rysare. Betyg: <3<3<3 av fem möjliga.



    DAGBOKEN - JAG SÖKTE DIG OCH FANN MITT HJÄRTA



    "Dagboken" handlar om Noah och Allie som blev förälskade i varandra i slutet av tonåren. I och med att Allie flyttar till en annan stad för att börja studera på College, splittras kärleksparet. När flera år har passerat och Allie är på väg att gifta sig med en annan man, korsas deras vägar igen. Frågan är om det fortfarande finns någon kärlek kvar mellan dem. Kanske inte låter så bra när jag beskriver den så här, men den var underbar. En sådan fin kärlekshistoria som gör en berörd. Betyg: <3<3<3<3<3 av fem möjliga



    NO COUNTRY FOR OLD MEN



    Jag läste bakom filmen, såg att den klassades som en actionthriller och tänkte: "åh nej". Men ack så fel jag hade. Den var riktigt spännande och faktiskt riktigt läskig. Den handlade om en man som av en slump hamnar på en brottsplats där det förutom ihjälskjutna människor finns massor av knark och kontanter i en väska. Mannen tar med sig kontanterna, vilket leder till att han blir jagad av en ett psyko med ett jätteläskigt och extremt farligt vapen (som tydligen används för att slakta kor med). Låt er inte avskräckas för att det står att det är en actionthriller. Även de som inte gillar action (som jag) kan gilla den här filmen. Betyg: <3<3<3<3 av 5 möjliga.



    Ja, det här var alltså filmerna jag och min syster såg i helgen. De var alla bra och jag kan varmt rekommendera dem alla! Det är kul med film, inte sant?!

    Har ni sett någon/några av filmerna? I så fall - vad tyckte ni?

    Vad som betyder något

    Idag har jag varit på en bra och intressant föreläsning om människor med en utvecklingsstörning. Efter det åkte jag hem, lagade lunch och pluggade lite. Vid fyra gick jag, Carro och Lovisa en ganska lång promenad, skönt att komma ut. Men gud vad kallt det är, en bitande kyla. Det gäller verkligen att klä sig varmt om man inte känner för att frysa ihjäl. Vi betade av flera olika samtalsämnen under promenaden. Vi pratade bland annat om hur fel det är att vara otrogen, om skolan, om fester, om gymnasiet vs högskolan. Carro och Lovisa tyckte det inte krävdes så mycket för att få bra betyg i gymnasiet. Jag håller inte riktigt med dem. Jag tror jag pluggade mer under gymnasiet än vad jag gör nu. Jag kämpade som en tok för mina betyg. Antingen är jag korkad och behöver plugga mer än andra för att uppnå samma betyg/kvalitet på arbeten som lämnades in eller så hade min gymnasieskola högre krav än deras. Eller så överarbetade jag. Det är möjligt. Jag kände en otrolig press att få bra betyg så att många dörrar skulle stå öppna för mig efter gymnasiet.

    Det är skönt nu, eftersom vi bara kan få Godkänt eller Underkänt. Dessutom har jag insett att det finns saker som är bra mycket viktigare än att plugga, saker som är viktigare än att det går bra i skolan. Att man har tid att umgås med vänner är ett exempel på något som är viktigare än att plugga. Men jag önskar att jag hade behållit en del av mina ambitiösa sida... Kanske jag har lite kvar, jag hoppas det, men på den fronten har det bara gått utför sedan jag började universitetet. Men det har ju gått bra än så länge, har klarat allt utan några större problem. Än så länge. Vi får väl se hur tentan om två veckor går. Men hey, det finns saker som är viktigare. Inför varje tenta så glömmer jag det och grips av panik och är övertygad om att jag inte kommer klara den, att jag kommer att misslyckas. Och att jorden kommer gå under, om så blir fallet. Men så är det INTE!

    Jag är glad att jag kämpade på under gymnasiet, verkligen. Jag är nöjd med mina betyg och jag är nöjd över att jag arbetade hårt för dem. Men jag mår SÅ mycket bättre nu än jag gjorde under gymnasieåren. Och det är väl det som betyder något...

    Den som väntar på något gott...

    Jag är en dålig bloggerska (haha, det ordet låter fruktansvärt löjligt). Jag lovar saker som jag sedan inte håller. Jag skulle ju ha recenserat filmerna vi såg i helgen. Det ska jag göra, fast inte ikväll. Jag är fruktansvärt trött och ska faktiskt gå och lägga mig nu. Imorgon kommer jag att skriva om de braiga filmerna. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

    Kram och godnatt.

    I'm back!

    Jag har som ni märkt varit lite frånvarande här i helgen, min syster har ju varit här. Då vill man ju inte sitta klistrad framför datorn. Helgen har i vilket fall som helst varit jättebra. Vi var ju ute på Flamman i fredags och de andra dagarna har vi bara tagit det lugnt, kollat på film och ätit massor.

    Nu har jag precis druckit en kopp te och ska sätta mig med böckerna ett tag nu. Men jag återkommer här senare, jag tänkte recensera filmerna vi har sett i helgen, har sett en hel del som varit jättebra.

    "Way back into love"



    Såg "Music & Lyrics" med Hugh Grant och Drew Barrymore nu på morgonen. Filmen är okej, men jag ÄLSKAR den här låten... den är underbar.

    Vad tycker ni?

    Glad Alla Hjärtans dag

    Glad alla hjärtans dag på er, förresten. Glömde skriva det innan....

    <3<3<3<3<3<3<3<3<3

    Nu har vi varit nere och fixat snacks och filmer till myskvällen. Vi behöver bara städa lite och sen invänta gästerna.


    Bra musik!

    Gårdagen var mycket trevlig, vi hade förfest hos mig (jag, Carro och Amanda), vi pratade, drack cider och lite vin. Jag och Carro sjöng dessutom lite Singstar. Lovisa var snäll och gjorde att vi kunde gå in pärleporten. Pärleporten är en speciell ingång till Flamman (utestället), där vi som bor i Flammanområdet kan komma in i 22.20. Detta innebär att vi slipper köa utomhus, så det är ju väldigt skönt. Kruxet är att man bara får ta med sig en gäst (som inte bor på Flamman) genom Pärleporten och det var ju två av oss som inte bor på Flamman. Men som sagt så var Lovisa snäll och släppte in Carro den vägen.

    Inne på Flamman var det underbart bra musik; de spelade bl.a.:  

    • Girls just wanna have fun - Cyndi Lauper
    • Kom igen Lena - Håkan Hellström (!)
    • I wanna dance with somebody - Whitney Houston
    • Jag vill gå hem med dig - Lars Winnerbäck

    Det var dock väldigt mycket folk, vilket gjorde att det var väldigt trångt på dansgolvet... Men inte värre än att det gick att dansa.

    Medan vi åt frukost i morse så såg vi "Säg att du älskar mig", som jag har lånat av Rebecka. Den var faktiskt väldigt bra, men hemsk. Kanske skriver mer om den senare, den som lever får se...


    Nu ska vi snart gå ner på stan, min syster och jag. Och ikväll blir det myskväll med film och snacks!

    Hoppas er lördag blir bra!


    Se upp för bilisterna

    Nu har jag hämtat min syster på stationen och vi har även hunnit med att äta på Kina-restaurang - supergott! Nu ska vi göra oss i ordning för ikväll blir det fest! Carro kommer över om någon timme...

    Vet ni vad som stör mig? Här i Linköping kan bilisterna inte trafikreglerna. De är i alla fall inte medvetna om vilka regler som gäller när gående har grön gubbe samtidigt som de som ska svänga vänster. Då ska bilarna stanna och släppa över fotgängarna. Gör de det? Icke! Idag var det till och med två busschaufförer (som att köra i trafiken som yrke) som bara fortsatte köra trots att vi hade grönt. Det kan ju vara livsfarligt, man får verkligen se upp som fotgängare. Jag har inte märkt av att folk skulle ha problem med denna regel på något annat ställe... bara här. Hur kommer det sig? Jag blir så arg på sådant, har lust att skälla ut bilförarna, men lite svårt när de sitter skyddade bakom väggar av metall...

    Nu ska jag inte reta upp mig igen, eftersom det snart är dags för förfest, då ska man vara på gott humör. Och efter omständigheterna så känner jag mig på ganska gott humör.


    ...

    FAAAAAN!

    Två punkter till

    Kladdkakan hos Rebecka igår var underbart god, jag älskar vit choklad! Undrar om man kan göra en kladdkaka helt av vit blockchoklad (istället för kakao)...tror ni det funkar?!

    Jag kan lägga till två punkter på listan över saker jag ALLTID gör fel:

           * Tar jag med mig mitt älskade Earl Grey-te till någon annan, så följer det aldrig med mig hem.
           * Glömmer alltid fota saker jag i förväg har planerat att fota (t.ex. kladdkakan igår)

    Åh, vad jag stör mig på att punkterna är på bloggen inte alltid funkar... varför ska de krångla så ofta, jag gillar ju punktlistor... Men det är ju ett i-landsproblem utan dess like.

    Nej, nu måste jag gå..skriver mer sedan.


    Saker jag ALLTID gör fel

    • Bränner såsen eftersom jag varje gång tänker: man behöver väl inte röra HELA tiden medan den kokar upp, det är väl okej att skära grönsaker så länge?!
    • Loggar in på studentmailen istället för studentportalen (där man kan komma till vår kurssida It's learning)
    • Cyklar på vissa ställen där jag vet det är halt. Får varje gång hoppa av och leda cykeln. Men slutar jag försöka? Icke.
    • Jag är väldigt sällan i tid på morgonen, det kan Lovisa intyga. Jag kan ha hur gott om tid som helst på mig, men det blir alltid stressigt i slutändan.
    • Jag hamnar framför datorn varje gång jag kommer hem, istället för att exempelvis städa eller plugga...


    Ovanstående punkter är några exempel på saker som jag brukar göra fel. Ovanstående punkter är exempel på att man inte alltid lär sig av sina misstag.



    Det skulle vara väldigt intressant att veta vilka ni som läser är. Jag har försökt att få er att kommentera tidigare, men det har varit lönlöst. Varför? Jag är inte farlig. Jag vet ju att det finns folk som läser, eftersom besöksantalet vanligtvis ligger på samma nivå varje dag. Då undrar man ju om det bara är slumpen, att det råkat bli ungefär samma besöksantal eller om det finns några som faktiskt läser min blogg regelbundet. Så, skriv gärna en kommentar om du är en av dem eller om du är någon som bara tittar förbi då ochdå, eller kanske rent av för första gången. Det tar en sekund av er dyrbara tid för att stilla min nyfikenhet.

    Dagens outfit + dagsplanering


    Topp: H&M
    Byxor/jeans: H&M



    Kan ni fatta att det redan är torsdag idag??! Det är ju helt sanslöst vad snabbt tiden går. Dagarna går snabbare och snabbare, blir till veckor, månader, år. Det var ju nyss helg när vi var ute på Platå och var på spelkväll hos Hanna... vart tar tiden vägen?!?

    Men det är klart, det ska bli skönt med helg. Och kul att Amanda kommer imorgon. Men vi får plugga lite i helgen också, i alla fall jag. Har inte hunnit läsa allt jag borde i veckan.

    Så här ser planerna ut för dagen:
  • Basgruppsmöte 10.15-12.00
  • Föreläsning om afasi-behandling 13.15-15.00
  • Kursråd till 17.00
  • TIll Bex och äta hennes kladdkaka som ska vara väldigt god. 


     Som ni ser så blir det en ganska lång dag, men det sistnämnda kommer att bli kul!

  • Ha en bra torsdag!


    <3



    Gud, vad han är underbar. Han tar bort dåliga känslor och fyller mig med bra. Lyssna och njut. JAG VILL GÅ PÅ KONSERTEN!!!!!!!

    Nya jeans

    Idag blev jag förvånad när jag öppnade mitt postfack (heter det så?? min "brevlåda" i alla fall), för där låg ett H&M-paket. Jag förstod direkt att det var jeansen som hade kommit för tidigt. Jag har haft stora förväntningar på de här jeansen, eftersom de var supersnygga på bilden. Jag måste erkänna att jag blev en aning besviken. De var inte fula, men inte heller så där kanonsnygg som jag hade föreställt mig... Så nu måste jag fatta ett beslut; behålla eller skicka tillbaka.

    Vad tycker ni?!



    (Jag vet att jag borde städa)

    Besök i helgen



    Min syster Amanda kommer i helgen, lite impulsivt så där. Jättekul, har saknat henne. Vi ska väl plugga lite, gå ut på Flamman, ta det lugnt :) Jag försöker övertala henne att stanna tills på måndag morgon, vi får väl se om jag lyckas. Hon kommer ju inte förrän på fredag eftermiddag, så en extra dag gör väldigt mycket.

    Idag har vi haft Afasi-temahalvdag. Det var intressant, vi fick kolla på olika test man kan använda för att undersöka afasipatienters språkliga förmåga. Vi fick även lyssna på band och se film på patienter med afasi. Jag kan inte fatta att det bara är en knapp månad tills praktiken...kommer gå fort.

    Nu ska jag fortsätta med matlagningen.. återkommer sedan om jag hinner (ska plugga järnet och kanske städa lite)

    Oriflame-visning

    Dålig uppdatering idag, jag vet. Men jag åkte hemifrån vid tio i nio imorse (råkade dessutom försova mig 40 minuter så hann inte skriva i bloggen på morgonen) och kom precis innanför dörren. Det kallar jag heldag. Dagen inleddes med intressant föreläsning om afasi. Sedan lunchade jag med Arlene innan jag satte mig i biblioteket för att läsa lite om utredning och intervention (behandling) av afasi. Därefter var det dags för tredje och sista kompletteringsbasgruppen. Det känns skönt att det äntligen är över. Få inte körtelfeber när du går på logopedprogrammet. Men nej, det var inte så farligt ändå, men det har ju tagit tid och lite energi.

    Efter basgruppen begav jag mig ner mot Åhléns där jag skulle möta upp Lovisa. Vi skulle på Oriflame-visning. Anna-Karin är säljare på Oriflame. För er som inte vet vad Oriflame är, så är det ett företag som säljer hudkrämer av olika slag, smink, parfymer osv till väldigt bra priser.  Det var en kvinna där som berättade om företaget och om deras produkter. Produkterna ska vara väldigt bra, och att de lyckats hålla nere priserna genom att inte använda sig av annonser, inga lagerkostnader osv. Dessutom är ingen av deras produkter testade på djur och askarna är miljövänliga. Kan det bli bättre? Så vi fick vara i lokalen och testa de olika produkterna, lukta på parfymerna. Visste ni förresten att det finns ett sätt att veta om en parfym passar en? Jo, genom att spruta parfym på handen, vänta cirka fem minuter (tar tid för parfymen att komma ner i huden) och slicka sedan lite på handen. Smakar det beskt passar parfymen INTE dig. Men smakar det gott eller ingenting så passar den dig. Det var en nyhet för mig.

    Det var mycket roligare än jag hade tänkt mig, jag har aldrig varit intresserad av hudvårdsprodukter och sådant. Men nu har jag i alla fall beställt en hel del (för mycket):


  • ansiktskräm
  • handkräm (som Carro för övrigt rekommenderade skarpt)
  • foundation
  • puder (det jag precis har köpt känns lite för mörkt)
  • ögonskugga (onödigt, men den var skitsnygg)

  • Jag tror inte jag missade att skriva något.. men det var billiga grejer i alla fall, det gäller att tänka positivt. Jag har så sjukt lätt för att falla för försäljares knep. Jag tror på allt de säger. Säger de att man MÅSTE använda dag- och nattkräm t.ex. då MÅSTE jag köpa det. Man borde nog ha i bakhuvudet att personal i butiker och liknande är där för att sälja. De vill ju att man ska köpa produkterna, därför lägger de fram väldigt bra argument för att man ska göra det. Nu menar jag verkligen inget mot kvinnan som visade produkterna idag, hon var verkligen supertrevlig och väldigt kunnig! Det var absolut inte så att hon försökte lura på en produkterna, verkligen inte. Jag är nöjd med min beställning, även om plånboken i vanlig ordning inte är det.

    Så tack. Anna-Karin för att jag blev inbjuden, det var väldigt trevligt och mysigt. Och tack också för den goda fikan!


    STRESS!

    Shit vad jag känner mig stressad. Varför ska kursledningen lasta på en så mycket på en gång?!? Den här veckan ska vi läsa om språkstörningar vid neurologiska sjukdomar/skador OCH kognitiva störningar vid neurologiska sjukdomar/skador! Och som om inte detta vore nog så har vi ganska mycket schemalagt den här veckan. Det känns tungt just nu, hur ska man hinna?? Och jag har ett jävligt onödigt basgruppsmöte imorgon, som inte ger mig någonting förutom ökad stress på grund av att det är en tidstjuv. Orka. Och tenta närmar sig med stormsteg och jag kan som vanligt ingenting. Hur ska det gå? Hur ska jag klara av att göra praktik? GAAAAH, panik. Jag hatar att känna mig så här stressad... När man får så här mycket att göra, så vet man inte var man ska börja.

    Får man aldrig vara ledig, utan att få dåligt samvete. Det är den stora nackdelen med att plugga. Man hinner ju inte med nåt annat, jag borde städa också. Nu kanske ni tänker: "hon gör ju ofta saker med sina vänner" eller något liknande. Och visst gör jag det. Men jag önskar ändå att jag hade mer ledig tid. Jag vill ha tid att slappa framför tv:n utan ett gnagande samvete. Vill hinna göra saker jag känner för att göra.

    Jag bävar verkligen inför tentan, redan. Blä säger jag bara. Till allt.

    "Vem vet mest" - galning

    Samtalet imore gick inte som planerat... ska höra av mig i slutet på veckan om det inte blivit bättre. Men vad hade jag väntat dem? De är ju allt annat än generösa med tider på det där stället...

    Tidigare idag var det premiär för att äta ett äpple (alltså att bita i ett äpple, utan att dela det i småbitar) på över två år! Jag har inte vågat göra det med tandställning, eftersom man riskerar att den går sönder. Dessutom har jag inte vågat efter operationen, eftersom käken inte är lika stark som vanligt precis efter. Men nu kan jag äta äpple och det var gott!

    Jag har blivit helt galen i att se "Vem vet mest" - avsnitt på SVT:s hemsida. Inte för att jag kan svara på frågorna, men det är ändå underhållande på något sätt. Kanske det beror på att det är roligare än att plugga och att det bara går skit på tv. Jag har i alla fall fått mig ett nytt intresse ;)

    Väntar på samtal

    Nu sitter jag och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp... Jag har haft kontakt med dem alltför många gånger den senaste tiden, men vad ska man göra. Jag hoppas jag får prata med någon som inte avvisar mig, jag ska försöka stå på mig. Vi får väl se vad de säger.

    Idag blir det två föreläsningar och så plugg. Går i skolan mellan 13.15 och 17.00. Gillar inte alls att gå så länge som till 17. Sedan ska man ta sig hem och så blir det jättesent. Men på sista tiden har jag faktiskt kunnat plugga ganska sent på kvällen, hoppas jag kan det ikväll också. För som sagt så har jag mycket att plugga den här veckan. Och nästan allt jag ska läsa är på engelska, så det tar längre tid. Men jag antar att man kan träna upp sig, när det gäller att läsa på engelska.

    Vad ska ni hitta på idag?

    Godnatt bloggen!

    Nu är det dags för mig att krypa till sängs. Jag har varit trött och seg hela dagen... vet inte varför. Har ju inte varit ute (alltså på något uteställe) förrän i fredags. Igårkväll var det ju lugn och mysig spelkväll som gällde. Men man får kanske vara trött ändå.

    Idag har jag inte gjort många knop. Jag är aldrig effektiv på söndagar. Men jag har i alla fall gjort följande:  

    • Läst lite om dysfagi-intervention (ytterst lite)
    • Varit på stadsbiblioteket och på HUB (Hälsouniversitetets bibliotek) och kopierat så jag har något att läsa i veckan...
    • Stekt och ätit pannkakor
    • Städat lite (dock orkade jag in dammsuga, så det får jag göra imorgon eller nåt)
    • Varit på korridorsfikat.. Var extremt trött, som vanligt på söndagkvällar. Så jag blev inte långvarig där.
    • Läst om mål och motivation till kompletteringsbasgruppen samtidigt som jag kollade lite halvt på "Beck - flickan i jordkällaren". Jag har sett den X antal gånger förut, så hade inga problem att hänga med trots att böckerna stal den mesta av min uppmärksamhet.



    Usch, jag måste säga att jag känner mig stressad. Veckan som kommer, kommer bli jobbig. Jag har fruktansvärt mycket att göra. Jag måste ringa flera samtal; till tandläkaren och boka om tandläkartid (om jag nu ska med till Åre), ringa vårdcentralen angående utslagen, ringa SJ och fråga en sak om resan mellan Emmaboda och sjukhuset i Karlskrona och helst också få kontakt med praktikhandledaren för att fråga exakt vilka arbetstider det är som gäller. Jag måste dessutom boka tågbiljett till Karlskrona... Bara en månad kvar nu ju. Jag har kompletteringsbasgrupp, föreläsningar och fruktansvärt mycket plugg som väntar på mig. Den här veckan ska vi läsa både om neurologiskt betingade språkstörningar OCH om kognitiva störningar. Det är två stora områden som de har slagit ihop på en och samma vecka. Det känns lite tungt, även om det är intressant. Men jag tänker inte lägga ner mer tid på att läsa till kompletteringsbasgruppen nu, imorgon dyker jag ner i böckerna om afasi och sådant där.

    Jag måste försöka att inte stressa upp mig alltför mycket. Då blir det bara att jag får panik och inte får något gjort. Det är bättre att försöka ta en sak i taget, andas, tänka att jorden inte går under om jag inte har läst allt tills på torsdag..

    Godnatt! Hörs imorgon! Puss & kram / H

    Dramatisera mindre

    Nu har jag beslutat mig, jag ska försöka bli mer balanserad som person. Inte vara så mycket "drama-queen". Jag har en tendens att överdramatisera saker och ting och det känns som att jorden håller på att gå under. Visst, jag har haft en ganska jobbig höst/vinter med den ena förkylningen efter varandra, körtelfeber, tappad röst (akut laryngit), heshet som jag har oroat mig för, klumpkänsla i halsen, utslagen i ansiktet som inte vill ge med sig, envis vaxpropp i örat. Det har känts som att det ena orosmomentet har avlöst det andra. Men det jag måste inse är att alla dessa "motgångar" är små om man jämför med vad man skulle kunna råka ut för. Man skulle kunna bli sjuk i cancer eller någon annan livshotande sjukdom, man skulle kunna bli allvarligt skadad i en trafikolycka, man skulle kunna bli misshandlad, våldtagen, rånad, mördad. Man skulle kunna förlora någon man älskar. Man ska vara glad att inget av det har hänt en (än), och försöka att tänka på hur illa det hade kunnat vara, när saker går emot en. 

    Visst är det jobbigt när man tycker att allt går emot en, när det känns som att det alltid är något som är negativt. Det ÄR jobbigt, även om det är småsaker. Men det är ändå viktigt att försöka få perspektiv på saker och ting och inse att det faktiskt finns värre saker som skulle kunna hända. Så i fortsättningen ska jag försöka låta bli att stressa upp mig och tänka det värsta.  Och inte tänka så mycket: "tänk om...". Nu innan jag kom på att det antagligen är en vaxpropp jag har i örat, och efter duschen hade lock för örat som att vatten fortfarande fanns kvar, då tänkte jag: "Tänk om det är något fel på mitt öra, så att jag får sämre hörsel och måste hoppa av logopedprogrammet!!!!!". Tänker man finns det ju en möjlighet att man går runt och oroar sig för något helt i onödan. Och det är väl onödigt. Det kanske inte ens händer. Man ska vänta med att få panik förrän man vet att det finns anledning till panik.

    Bilder från i fredags

    Jag innan jag stack iväg till Carro på förfest innan Platå-debut6 januari 2009  Anna-Karin & Carro6 februari 2009  Jag och Anna-Karin6 ebruari 2009  Amela och Nero6 feb 2009  Jag6 feb 2009  Anna-Karin6 feb - 09  Carro6 feb -09  Jag, A-K & Carro6 feb - 09    Amela & jag

    Ja, här fick ni de utlovade fotona från i fredags. Vi hade sjukt kul! Fast igår var vi trötta, riktigt trötta.


    Igår var vi på spelkväll hos Hanna. Det var jättemysigt! Vi spelade tre spel. Det första kommer jag inte ihåg vad det hette, men det handlade om att man skulle gissa saker om sina motspelare. Det andra spelet vi spelade var "Värsta språket", det var kul, men inte alltid så lätt att härma dialekter eller hur folk inom ett visst yrke pratar (genom att endast variera röstläge, röststyrka och taltempo, det fanns en text man skulle läsa upp) och slutligen spelade jag, Rebecka och Amela Rappakalja (extrem). Det är ett roligt spel tycker jag, vi har det vanliga Rappakalja hemma. Det hade nog varit ännu roligare om vi hade varit några fler som deltog. Men det var skoj ändå! Hanna och hennes pojkvän Krille bjöd på goda kakor och läsk, det var väldigt trevligt tycker jag, Jag kom hem typ vid tolv och stupade i säng. Idag känner jag mig lite piggare. Dock har jag fått ont i halsen, att mitt immunförsvar aldrig kan stå emot minsta lilla, nuförtiden.

    Bortkastade timmar

    Nu har jag kastat bort några timmar på att renskriva fakta om dysfagi. När jag hade kommit en bit och trodde jag bara hade lite kvar, upptäckte jag att det var extremt många sidor kvar. Jag insåg hur lång tid det skulle ta, och lade ner projektet. Jag hade kunnat använda de timmar jag hann lägga ner på det, innan jag insåg orimligheten, bättre. Jag hade till exempel kunnat läsa om hur man behandlar dysfagipatienter eller gå in på hur man når sina personliga mål (till kompletteringsbasgruppen). Men gjort är gjort...

    Jag har i alla fall hunnit tvätta och nu håller jag på att laga lasagne. Ska bli gott, I'm starving. Och på tal om tvätt så stör jag mig på när de som har tvättid efter en, är på väg att börja plocka ur ens tvätt trots att klockan inte är till exempel tre, när personens tvättid börjar och min slutar. De kan ju lugna sig tills det faktiskt är dags.

    Annars händer inte så mycket, så har inte så mycket intressant att skriva egentligen. Egentligen vill jag lägga mig och sova för jag är duktigt trött. Men det finns det inte tid till. Ikväll ska jag till Hanna på spelkväll, vilket jag har sett fram emot. Det kommer bli jättemysigt. Jag hoppas jag hinner bli lite mer pigg innan det är dags att ge sig iväg.

    Ett annat tips är...

    ... att vid vatten som envist sitter kvar i öronen efter en dusch, inte skaka huvudet så häftigt att man sträcker sig i nacken. Det hände mig igår och idag kan jag knappt röra på huvudet. Det är så frustrerande när det sitter kvar vatten i öronen... man blir galen. Men jag har lärt mig en läxa; inte skaka huvudet alltför vilt.

    Tolv steg till en lyckad utekväll

    1. Samla ihop ett glatt gäng som känner för att gå ut. Bestäm vart förfesten ska äga rum.
    2. Ät en stadig middag.
    3. Sätt på partyskivan medan du gör dig i ordning. Festhumöret höjs ytterligare. Bestäm dig för en outfit och håll fast vid den. Annars blir det lätt att man ändrar sig hela tiden och provar hela sin garderob, vilket kan leda till att man blir sen till förfesten.
    4. Ta dig iväg till förfesten. Se till så att det finns snacks i form av till exempel lösgodis, chips och/eller popcorn.
    5. Lyssna på bra musik (eller musik som är så dålig att den nästan blir bra), dansa galet, skratta, prata. Eftersom den optimala förfesten är hos en nära vän, så behöver man inte vara orolig för att skämma bort sig. Det är bara att dansa och sjunga på.
    6. Drick lagom mycket (om du nu vill dricka överhuvudtaget). Drick inte för snabbt eller på fastande mage.
    7. Bege dig till utestället när det börjar bli dags. Ta god tid på dig, eftersom transporten dit brukar ta lite längre tid än man tror. I förväg kan det vara bra att kolla upp när utestället öppnar och om det brukar vara lång kö. Inte kul att komma dit med skyhöga förväntningar och sedan inte komma in. Glöm inte att ta med leg och pengar.
    8. Häng in jackan och håll reda på brickan! Lägg den på ett säkert ställe, så att du har kvar den när det är dags att gå hem. Annars kan det bli problem.
    9. Dansa tills du svimmar. Eller kanske inte riktigt. Men dansa, dansa, dansa. Börjar du känna dig lite snurrig, drick vatten. Försök att inte bry dig om musiken inte faller dig i smaken, försök att ha kul trots att musiken suger. Dansa galet - dvs. bry dig inte om vad andra tycker. Hoppa runt, sjung med, gör vad du vill. Men försök visa hänsyn till andra, folk kan bli irriterade av att du dansar in i dem hela tiden, eller sticker en armbåge i sidan på dem, osv.
    10. Håll koll på din kompis, även om du träffat en kille/tjej på dansgolvet. Försök att se till så att kompisen inte står och har tråkigt i ett hörn eller går hem själv. Om både en själv och ens kompis(ar) haft kul, så brukar det vara lättare att minnas kvällen som riktigt, riktigt lyckad. Och man är ju där tillsammans, man ska hålla ihop.
    11. När utestället stänger, häma ut jackan.
    12. Gå på efterfest (men absolut inte själv, då måste du får med dig dina kompisar). Eller så kan du gå och äta något på stan eller gå hem och äta något (t.ex. en macka). Om man äter innan man somnar mår man bättre dagen efter, dessutom sover man bättre.

    Kanske en ganska självklar guide, men tyckte det ändå var lite kul att skriva den. Vi var på Platå igår och jag hade sjukt kul. Både på förfesten och på själva utestället. Jag hoppas att de andra också var nöjda med kvällen. På förfesten drack vi drinkar, pratade, skrattade, åt godis, dansade, skrattade, lyssnade på musik från "Grease" och låtar av Björn Rosenström. Det var väldigt kul, enligt min mening.

    Utestället var bra, hyfsad musik och lagom mycket folk. Vi behövde inte köa för att komma in och entrén var billigare än jag hade förväntat mig. Likaså garderobsinhängningspriset. Ett annat plus var att det i ena änden av bardisken fanns kannor med vatten, så att man själv kunde hämta vatten när man ville ha. Kanon.

    När Platå stängde klockan 03.00, tog vi våra jackor och gick och käkade lite på Burger King. Jag brukar inte vara sugen på mat när jag har varit ute, men igår var jag det. Jag och Carro delade på en pommes frites.

    Bilder från förfesten kommer väl upp här senare, kameran befinner sig för tillfället hos Carro. Men vi fotade hej vilt igår, både jag och Anna-Karin.

    Tack för ännu en underbar kväll, flickor <3 <3

    Igår: skola, träning, pizzakväll & kravall

    Igår hann jag inte skriva så mycket för det var en hektisk dag.

    Basgruppsmöte
    Dagen började med basgruppsmöte kl. 10.15. Det var helt okej, tiden gick fortare än den brukar och vi fick igång instressanta diskussioner. Klockan 15.15 hade jag ett basgruppsmöte till, kompletteringsbasgrupp. Det kändes mindre givande...Vi diskuterade vad som krävs för att en grupp ska fungera...

    Träning
    Efter det sista basgruppsmötet stack jag och tränade. Det var ett jätteroligt pass och jag hade ovanligt mycket energi. Dock skippade jag stretchingen och avslappningen, eftersom jag hade bråttom därifrån.

    Pizzakväll hos Amela
    När jag kom till Amela efter att ha gjort mig i ordning efter duschen, var pizzadegen redan utkavlad på plåtar. Så det enda jag behövde göra var att lägga på det jag ville ha på pizzan. Pizzan blev oerhört god och eftersom jag var utsvulten så slukade jag hela min pizza i ett nafs. Det var alltså ingen sån där jättestor pizza. Efter pizzan fick vi smulpaj med jordgubb och blåbär. Jättegod! Tyvärr var det någon som hade dragit ur kontakten till frysen, så glassen hade smällt och fått en konsistens som man med lätthet hade kunnat dricka. Vi satt och pratade, diskuterade allt möjligt: mord, strafftid, poliser, etc. Väldans trevlig.

    Kravall
    Kravall är, för de som inte vet, en fest som man går på i sin overall. Varje program här på Linköpings universitet har en overall i en viss färg. Vi har röda overaller (i form av hängslebyxor). Så den åkte på och så drog vi ganska spontant iväg på kravall. Det var i sista sekund vi fixade biljett till Carro... På kravallen fanns det två dansgolv: ett stort som spelade dålig musik (enligt mig) och ett litet dansgolv som spelade extremt bra musik. På det lilla dansgolvet kom inte mindre än TRE Håkan-låtar. Behöver jag säga att jag blev glad? Tyvärr så var det fler än jag och Carro som gillade sådan musik, så det var helt sjukt trångt på det lilla dansgolvet. Man kunde knappt röra sig och det dröjde inte länge innan svetten rann. Men det var det värt tycker jag. På det stora dansgolvet däremot, hade man gott om plats och det var svalt och skönt. Men jag gillade som sagt inte musiken. Musiken är viktig när man går ut, tycker jag. Men det var kul att ha gott om plats också, så att man kunde dansa utan att stöta i någon.

    Så gårdagen igår var lite hektisk. Idag blir det föreläsning, sedan stan för att uträtta några ärenden och sen ikväll blir det utgång på Platå.

    Ha en bra fredag!


    Snö ?!

    Och så snöar det ute... igen. Jag som hade beställt vår och sommar.


    Datortrubbel

    Igår när jag kom hem från Flamman så hade mitt virusprogram upptäckt en trojan i min dator och den behövdes tas bort manuelt. Jag som är helt inkompetent när det gäller datorer hade ju ingen aning om hur man skulle kunna ta bort en trojan manuellt, eller ens vad en trojan var för något. Jag ringde till Amela som är bra på datorer och hon hade vänligheten att låta mig komma över med min dator. Hon bor ju också här på Flamman. Hon och hennes pojkvän Nero (som var på besök), hjälpte mig att ladda ner ett program som söker efter och tar bort trojaner och andra spionprogram. Det var väldigt snällt av dem. Och som jag förstod det, så hittade programmet ingen trojan, utan bara hot som nu har tagits bort.

    Jag förstod det som att en trojan skapades av andra människor för att de ska kunna hacka sig in i ens dator, se ens lösenord etc. Jag förstår inte varför människor ska hålla på att förstöra för varandra hela tiden. Det stör mig, något enormt!

    Idag ska göra göra följande:  
    -- Basgruppsmöte kl. 10.15 - 12.00
    -- Sitta kvar och skriva utökad loggbok
    -- Kompletteringsbasgrupp kl. 15.15 - 17.00
    -- Träning (medelpass) kl. 18.00 - 19.00
    -- Ev. hälsa på Amela, Nero och Lovisa som skulle laga mat 

    Vad har ni för planer för dagen? 


    Att skratta

    Åh herregud, vad jag har skrattat ikväll. Jag har ont i magen, vet inte om det beror på allt skrattande eller på att jag är fruktansvärt mätt efter den goda hamburgaren. Det allra största skrattanfallet kom precis innan vi skulle gå. Vi skrattade så att vi knappt kunde stå upprätta. Han som stod där man hämtade ut sina jackor, måste trott att vi var helgalna.

    Det är så härligt att skratta. Att skratta så att tårarna rinner, så att det gör ont i magen. Att skratta så mycket att man inte vet vart man ska ta vägen. När det inte går att hejda, när det bara bubblar upp inom en. Och finns det något bättre än att (gap)skratta tillsammans med sina vänner?

    Det var längesedan jag fick ett sådant här skrattanfall som bara inte går att hejda, det är så underbart. Tack flickor för en väldigt, väldigt trevlig och rolig kväll!


    Oh my

    Nu har jag pluggat i cirkus fem och en halv timme. Allt snurrar i mitt huvud. Hjärnskada, dysfagi, sväljningsreflex, höjt larynx, stroke, utredning, FUS, patient, sväljningsfaser. Jag har varit riktigt effektiv, även om det mesta jag har läst idag har varit på engelska. Brukar tappa sugen då, eftersom det inte är mitt starkaste ämne. Men det gick bra! Visst jag hann inte med allt jag borde ha läst den här veckan... men det får jag ta igen i helgen. Inte lönt att sitta och läsa och läsa och läsa om man ändå är för trött och för snurrig i bollen för att något ska gå in. Har jag inte rätt, så säg?

    Vi läser ju om neurologiskt betingade språk-, tal- och sväljstörningar nu. Det är väldigt intressant, men det finns mycket att läsa och mycket att lära. När man inte är insatt i hur hjärnan fungerar, tänker man inte så mycket på att allt faktiskt styrs därifrån. Allt. När man tänker hjärnskada så tänker nog de flesta på människor som har förlorat förmågan att gå eller röra kroppen. Men det finns så många andra viktiga förmågor som kan gå förlorade. Man kan få en sämre kognitiv "status"; man kan till exempel få minnessvårigheter, koncentrationssvårigheter, oförmåga att planera osv. Det är vanligt att i samband med t.ex. stroke drabbas av en språkstörning (afasi) som kan yttra sig på flera olika sätt som exempelvis svårighet att förstå språk och att producera språk. Man kan få en talstörning som t.ex. dysartri (störning av artikulationsförmågan) eller verbal apraxi som innebär att man har svårt att utföra talrörelser trots att muskulaturen inte är försvagad. Man kan få dysfagi, som vi läser om nu, alltså sväljningssvårigheter. Det är en sådan sak som de allra flesta av oss tar för givet, förmågan att kunna svälja det man äter. Det finns folk som har drabbats av neglekt, som innebär att personen är helt ignorerar sin ena kroppshalva, tro att ens ben är någon annans. Det kan till och med vara så att personen äter från ena halvan av tallriken, för att han/hon inte kan ta in perceptuellt att det finns mat på andra sidan av tallriken också. Det mesta kan skadas om hjärnan kommer till skada, eftersom allt styrs från hjärnan. En enda nerv som skadas kan orsaka stora problem för den drabbade individen.

    Man kan till och med förlora hela sin personlighet, alla sina värderingar, känslouttryck. Detta kan man få om skadan är lokaliserad till limbiska systemet i storhjärnan. Det måste vara alldeles fruktansvärt.

    Man borde tänka på allt det här som faktiskt kan hända vem som helst av oss. Och det kan hända på bråkdelen av en sekund. Det är ju svårt att göra något aktivt för att undvika en stroke (nu har jag i och för sig inte läst så mycket om orsaker till Stroke än), men det finns faktiskt andra saker som vi borde göra. Vi borde skydda oss med cykelhjälm när vi cyklar, vi borde ha hjälm när vi åker skidor, vi borde inte dricka alkohol eftersom det kan leda till skador mot huvudet (man kan trilla osv). Man kan och ska inte gå runt och vara orolig för sådana här saker, men det skadar inte att tänka till lite. Jag cyklar inte med cykelhjälm, men kanske man borde börja... När man tänker på vad som skulle kunna hända, så känner man att det vore en god idé. Tänk om man råkar ut för en trafikolycka, får en hjärnskada, ligger på sjukhuset. Tänk vad man skulle ångra att man inte hade haft hjälm den där dagen, tänk vad man hade ångrat att man varit så fåfäng. Detta ifall man var i stånd att tänka klart eller minnas tiden före olyckan.



    Nog om elände. Nu ska jag snart möta upp i alla fall Hanna och Elin här utanför Flamman. Vi ska äta de underbara Flamman-burgarna. Vi var många fler som skulle med från början, men det är många som har bangat på grund av plugg. Eller de har sagt att de kanske kommer, så vi får väl se. Jag bangar aldrig en kväll med kompisar. Jag vet inte om det är positivt eller negativt... Inte så positivt för plugget kanske, men positivt för själen.

    Vad tycks?!

    Sååå, nu har den omtalade nya designen på bloggen kommit och jag kan tala om för er att jag är SUPERNÖJD! Jag tycker personligen den är sjukt snygg. Vad tycker ni???

    Jag vill rikta ett stort tack till Emelie (http://www.stylebyemelie.se) Hon har gjort ett väldigt bra jobb, och jag kan varmt rekommendera henne om ni känner för att ändra era bloggdesigner till ett bra pris. Tack Emelie!

    Så, nu måste jag sova, upp tidigt imorgon.

    Puss & Kram

    PS. Glöm inte dela med er av era åsikter om den nya designen!

    Karlskrona, here I come!

    Idag delades alltså praktikplatserna till neuropraktiken ut. Jag fick mitt fjärdehandsval som var Karlskrona. Jag gillar Karlskrona, det är en mysig stad, Jag har i och för sig bara varit där på somrarna, men det är säkert fint i mars också. Jag ska bo hos min mormor och morfar i Emmaboda och pendla till Karlskrona, det är ungefär sex mil dit. Först var jag lite orolig för att inte hinna ta mig till sjukhuset i Karlskrona innan klockan 08.00, men så fick jag veta att det finns en tågstation precis utanför sjukhuset, och vips var det problemet ur världen. Det är så skönt när saker man oroat sig för bara löser sig. Jag hade i och för sig inte hunnit oroa mig så länge för det, men det är ändå en lättnad. På de allra flesta praktikplatser är man två studenter på en handledare, men jag kommer att vara ensam logopedstudent i Karlskrona. Det blir nog lärorikt, bra att få hela handledarens uppmärksamhet. Dock kan det vara en nackdel att inte kunna diskutera de olika fallen med en klasskamrat. Men jag tror nog det ska gå ändå. När jag först fick veta att jag hamnade i Karlskrona, var jag lite besviken. Men nu är jag glad och ser fram emot det.

    Efter skolan stack jag och tränade. Det är ett bra pass på tisdagar klockan fem, bra ledare som sjunger med i sina låtar. Kul! Nu ska jag duscha, sedan ska jag väl plugga lite, imorgon kväll hinner jag inte plugga för då ska jag äta hamburgare på Flamman. Det är jazzkväll där på onsdagar.

    Aja, kanske skriver något mer och något intressantare senare.

    Skola & träning på schemat

    Godmorgon Godmorgon!
    Hoppas ni har sovit gott. Det har jag gjort, men jag är ändå ganska trött nu. Planerna för dagen ser ut så här:

    10.15-15.00 Föreläsningar om dysfagi (lunch vid 12.00)
    15.00- Prata om praktikplatserna
    17.00 Träna (medelgympa på Friskis)

    Sedan ikväll ska jag ´försöka plugga lite, det är ganska mysigt att plugga på kvällarna ändå. Men jag tror ändå jag ska försöka att få mina pluggplaner (de jag skrev om här i bloggen för några veckor sedan) att gälla från och med nästa vecka.

    Usch jag tycker inte om beslut. V. 14 ska min familj åka till Åre och åka skidor. Jag älskar ju att åka skidor, det är så himla härligt. Jag vill ju såklart väldigt gärna följa med, men kruxet är skolan. Jag måste snart bestämma mig hur jag ska göra..

    Ha en bra tisdag käare läsare!


    Isande kyla

    Förresten så är det iskallt ute. Man håller på att frysa händerna av sig varje gång man tvingas ta av sig vantarna för att låsa/låsa upp cykeln. Men det är inte lika isande kallt som när man håller i en frusen falukorv. Som det för övrigt ska bli korvstroganoff av.

    Årets semla-debut



    Årets första semla intogs idag. Och den intogs i sällskap med:



    ...fina Lisa (bilden har jag snott från hennes Facebook, eftersom jag i vanlig ordning glömde kameran). Vi hade i vilket fall som helst inte pratat på jag vet inte hur länge. Tråkigt men sant. Men nu har vi i alla fall fikat och pratat massor och det var väldigt trevligt! Vi hade mycket att prata om och det kändes verkligen inte som att vi inte hade haft någon kontakt på länge. Det kändes bra och vi ska naturligtvis fortsätta hålla kontakten! Semlan var förresten god. Har ni ätit någon semla i år?

    Jag har funderat lite löst på att sticka och träna nu, men egentligen orkar jag nog inte. Så det får bli  imorgon istället, blir så stressigt nu också. I så fall skulle jag behöva kasta på mig träningskläderna, slänga mig på cykeln och cykla som en galning. Det är ju fullt på i princip varje pass vid den här tiden på året (antar att nyårslöftena spelar in här, antalet passdeltagare brukar trappas ner med tiden), och det brukar dessutom vara mycket folk på måndagar. Så bättre att ta det imorgon efter skolan, finns ett pass klockan 17. Perfekt. Och det är dessutom en bra ledare, som sjunger med i sina låtar, lite kul tycker jag.

    Nu ska jag väl ta ut linserna, ta bort sminket, hoppa i myskläderna och sen kanske ta ett pluggryck innan jag slappar framför tv:n eller framför datorn.

    Jag vet att jag har påstått att det kommer att vara ny design flera gånger nu. Men det är på gång. Snart kära läsare så kommer bloggen att se annorlunda ut. Ni kanske tror att bloggen är mitt liv, men det är den inte. Dock gillar jag att skriva här.


    När två roliga saker krockar

    Nu är det måndag igen, en helg går verkligen fort. Fast tiden går snabbt i veckorna också, så innan man vet ordet av är det helg igen. Och på tal om nästa helg... Det är så typiskt, det är korridorsfest här på lördag. Men på lördag är jag bjuden till Hanna på spelkväll, vilket jag tycker låter väldigt trevligt. Men samtidigt hade jag velat gå på korridorsfesten, i och med att jag inte träffar mina grannar så mycket. En fest är ju ett bra sätt att lära känna människor på. Så jag tycker det är väldigt typiskt att festen skulle infalla just nästa helg... Men sånt är livet. Det kommer ju fler fester, får jag hoppas. Det är jobbigt när roliga saker krockar. Men eftersom inbjudan till Hanna kom först, så ska jag gå dit. Det har jag ju dessutom sett fram emot :) Så det blir nog bra med det. (Jag vill väldigt gärna gå på Hannas spelkväll, det är inte det jag menar).

    Nu ska jag snart iväg till skolan på basgruppsmöte och sedan  i eftermiddag ska jag fika med Lisa som bodde i min förra korridor. Det ska bli väldigt trevligt, var eeeeeeeevigheter sedan vi pratade. Det tycker jag är tråkigt, jag har saknat henne. Men idag ska vi ses! Sedan ska jag väl försöka plugga lite också, får väl se hur det går med den saken. Har ju dessutom TVÅ basgrupper att plugga till. Jag vet inte riktigt vilka ni läsare är... Är ni exempelvis blivande logopeder som läser i Linköping vet ni ju. Men om det är någon här som inte vet vad jag menar med plugga till basgrupper, så får ni gärna fråga, så förklarar jag det här med PBL. Om någon nu skulle vara intresserad.


    Duktiga jag

    Sååå, nu är jag hemma igen. Har varit riktig duktig idag om jag får säga det själv. Detta har jag gjort:

    • Pluggat (hann dock inte med så mycket som planerat)
    • Varit på HUB (Hälsouniversitets bibliotek) och kopierat massor om Dysfagi (sväljningssvårigheter). Vi ska läsa om det i veckan, och jag är stolt över att jag tog mig iväg till bibblan och fixade det redan idag, istället för att vänta tills imorgon. På måndagar är det alltid sjukt mycket folk på biblioteket, jobbigt med lång kö till kopieringsapparaterna och dessutom brukar de bästa böckerna vara upptagna då. Men idag var det väldigt lite folk och man kunde kopiera i lugn och ro. Me like!
    • Har tränat. Var på ett medelpass, det var kul. Men jag blev konstigt andfådd efter vi hade sprungit. Jag springer i och för sig ganska snabbt, men brukar klara det utan att bli SÅ andfådd...konstigt. Hade i alla fall ganska mycket energi resten av passet.

    Nu ska jag väl hoppa in i duschen och nästa gång jag skriver kanske designen är ny, vi får se.


    Snart ny design!

    Godmorgon bloggen!
    Igår hade jag tänkt plugga, men efter ett tag insåg jag att det inte skulle bli av. Jag var trött och sedan går det mot mina principer att plugga en lördagkväll. Fast jag hade ju kunnat plugga på dagen... Men det gjorde jag inte, vilket innebär att jag måste göra det idag istället.

    Kvällen igår spenderades växelvis här framför datorn, i fåtöljen med "Flickan som lekte med elden" (Stieg Larsson), i soffan framför "Så som i himlen" och någon spännande Wallander-film ("Afrikanen" tror jag den som gick igår hette?). Samtidigt gick "Miss Secret Agent" 1 och 2, på tv 3. Inte för att den filmen är så jättebra, men den går ju absolut att titta på. Varför kommer alla hyfsade filmer på samma kväll? Sedan är det bara skit på tv alla andra kvällar. Det är väl lustigt?!

    Idag kanske designen här på bloggen blir annorlunda och snyggare. I och med att jag använder bloggen så mycket, jag är ju ganska aktiv här, tycker jag, så vill jag ha en bloggdesign som är lite mer unik. Den här designen kan ju vemsomhelst som har en blogg på blogg.se ha. Men eftersom jag är totalt inkompetent när det gäller att hålla på med datorer så har jag tagit en tjej som heter Emelie till hjälp. Hon har ett företag som går ut på att designa andras bloggar. Så hon kan det här. Däremot har jag  en väldigt tydlig bild på hur jag vill att bloggdesignen ska se ut. Så Emelies jobb är att utföra det rent praktiska, eftersom jag inte kan det. Jag tror säkert det kommer att bli hur snyggt som helst. Så om ni kikar in här lite senare idag, är det möjligt att ni får se hur bloggen ska se ut ett tag framöver.

    Sedan i  eftermiddag ska jag iväg till biblioteket och därefter träna, var ju några dagar sedan sist. Och ikväll SKA jag gå på korridorsfikat.

    RSS 2.0