Sommarlovet är slut

Och så var sommarlovet slut, för det här året. Nästa sommar kommer mitt allra sista sommarlov att äga rum, shit. Tiden springer iväg.

Idag blir en intensiv dag eftersom jag är med i logopedsektionen och därmed ska vara med och arrangera den årliga välkomstsittning för programmets nya studenter. Vi ska laga mat och servera. Och så börjar ju skolan idag med. Kommer inte komma hem förrän sent ikväll och sedan imorgon bitti ska jag ta bussen till Norrköping där jag ska ha basgrupp. Tidigt imorgon bitti...

Det är i alla fall väldigt kul att vara tillbaka i Linköping, jag har verkligen saknat mina vänner här och min lägenhet. Men det är klart, nu saknar jag ju familjen där hemma. Häromdagen fick jag världens gulligaste brev av min farmor och farfar. De hade också skickat med en närbild på min (vår) söta kanin Celine när hon äter maskrosblad. En sådan bra bild! Jag måste ringa dem i veckan och tacka.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Update

Jag är trött, hungrig och stressad. Gårdagens fest var superkul i alla fall, tack Emma och Hanna ♥

Jag har inte så mycket att skriva, håller på att laga mat, just nu lasagne men ska nog försöka hinna med att laga i alla fall någon rätt till, skönt att ha färdiga matlådor.

Träningen är lagd på is tills jag har mer tid, ska inte behöva stressa upp mig över det. Det är tråkigt eftersom jag älskar att träna. Men jag känner mig så stressad nu när skolan ska börja igen och den kursen vi läser först verkar vara väldigt intensiv, så jag väntar lite med träningen.

Lönt inlägg... Men det är kanske bättre än ingenting??


Jag



Här får ni en bild på mig från tidigare idag... Långt innan jag hamnade i värsta regnovädret och kom fram, blöt som en dränkt katt. Jag kunde vrida ut vatten från mina leggins och min tröja var genomblöt trots att jag hade haft jacka över.

Nu ska jag sova! Godnatt.

Fjortisbloggar

Vill börja med att svara på Bex kommentar till ångest-inlägget: JAAAA VI KOMMER KLARA DET!!!!!! UTAN TVEKAN!

Så. Nu tänte jag beklaga mig över en annan sak. I brist på annat att göra (ingenting är ju tråkigare än att städa) tittade jag runt på lite fjortisbloggar igår och herregud, säger jag bara. Bara massa blonda småtjejer (fast jag vet inte om de är så himla små egentligen) som skriver korkade saker och som spelar in fåniga videobloggar där de ständigt håller på med sitt hår. De pratar med en röst och på ett sätt som gör att man verkligen hoppas att de gör sig till, att de inte menar allvar. De får tusentals kommentarer, tusentals läsare. Men det verkar som att de flesta verkar inte tillhöra beundrarskaran. Men de finns ju de som skriver att de älskar kissie, dessie, amanda och vad fan de nu heter. Då blir man rädd.

De verkar tro att deras bloggar ska göra dem till kändisarna. Bara för att Blondinbella har lyckats genom bloggen, betyder inte att de också kommer göra det. De skryter om att folk tittar efter dem på stan, om hur framgångsrika de är och hur snygga de är. Jag såg nån som satt där och strök sitt (säkert) sönderblonderade hår och skröt om hur vackert det var. Ett helt videoblogginlägg om hur fint hennes hår var. Vem bryr sig? Kul att hon gillar sig själv och sitt hår. Och det stör mig när folk skriver att de inte kan vara vän med en ful person, så vidrigt att skriva så!

Jag vet, jag behöver inte gå in och läsa och det ska jag väl inte göra mer, för de är totalt meninglösa bloggar. Men jag kan ju alltid gå in där om jag vill få mig ett gott skratt (är det elakt att skratta? de är små tonårsbrudar som kanske inte förstår bättre?!) eller om det är städning eller plugg på gång. Då kan till och med läsning av fjortisbloggar vara intressant.

Stackars tjejer, hoppas de vaknar upp någon gång inom en inte alltför avlägsen framtid.

Nu har jag viktigare saker att göra. Delge mig gärna era åsikter om fjortisbloggarna :)


Thåström <3



Så jääävla bra! ♥


Ångest

Vi ska ju läsa en kurs som heter HEL 2 (Hälsa Etik och Lärande, kurs 2) och igår kväll var jag inne och läste studiehandledningen och den framkallade ångest och tårar. Examinationsformerna verkar jättesvåra, en av dem är ett rollspel! Jag HATAR rollspel, det är typ det värsta jag vet. Och sedan någon uppsats... Kursen är bara två veckor, så det ska ju ske SNART också! Gaah. Jag önskar jag kunde sluta stressa upp mig, jag önskar jag kunde behålla lugnet. Men jag kan inte. Jag hatar pressen som skolan sätter på en, eller kanske det är jag själv som sätter för höga krav. Jag vet inte. Jag vet i alla fall att jag får ont i magen, mår illa och känner tårarna bränna bakom ögonlocken så fort jag tänker på kursen och rollspelet. Och terminens andra kurser, som handlar om sådant som jag varken tycker är särskilt intressant eller är bra på. Det kommer bli en mardrömstermin och jag fasar för den.

Ja, här var vi positiva. Eller inte. Jag måste försöka lugna ner mig, ta en sak i taget, en dag i taget. Tänka positiva tankar om att jag kommer att klara det. Jag har klarat de andra terminerna, varför skulle jag inte klara denna? Jag kan säga så tusen gånger till mig själv, men det går ändå inte in. Inför VARJE tenta känner/tänker jag: "Jag kommer aldrig klara det här, det går ALDRIG!" Men det brukar gå vägen trots allt. Men det hindrar mig inte från att tvivla på min egen kompetens så fort jag får möjlighet till det.

Det viktigaste är inte att klara en examination på första försöket (även om det är jobbigt med omtenta), det viktigaste är att man gjort sitt bästa (klyscha jag vet, men det är ju sant). Jag ska göra mitt bästa, jag ska kämpa mig igenom den här terminen. Klarar jag det inte, så får man fler chanser och jorden går inte under (där kom den meningen igen, vet inte hur många gånger den har dykt upp i min blogg, typ inför varje tenta?). Men jag är fast besluten att göra mitt bästa och det SKA gå.

Nu ska jag iväg och springa en runda och sen är dagen igång med en hel del på schemat.

Puss.


Sommaren med Göran



Ikväll såg jag och Anna-Karin "Sommaren med Göran" av och med Peter Magnusson. Det var en av de absolut roligaste filmerna jag någonsin sett! Jag skrattade typ hela filmen igenom. Handlingen kanske inte är den bästa, men skämten är sjukt bra! Här kommer lite smakprov:

- "Nelson Mandela? Hade det inte varit bättre att ta någon som är känd?"

- "Alexander Ahl och Ann Ahl" (läs det högt för dig själv så fattar du det roliga)

- "Nelson Mandela måste ha missat planet"
- "Typiskt amerikaner!"

Haha. Ni som inte har sett den måste se den, annars missar ni något mycket underhållande. Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ av fem möjliga.

Efter bion tog jag och Anna-Karin var sin cider och satt och pratade, mysigt! Nu ska jag nog sova.

Godnatt.

Välkommen tillbaka Whitney!

Whitney Houston ska släppa en ny skiva nu i höst, som jag har längtat! Tänk att hon är på väg att göra comeback efter alla dessa år! Världen har verkligen saknat hennes underbara röst (i alla fall jag och jag vet att mamma också har gjort det). Efter år av drogmissbruk är hon nu tillbaka. Jag läste en "artikel" i "Se & hör" (eller nån liknande skvallerblaska) där det fanns en bild på hur hon såg ut när hon var nära att dö av knarkandet och hur hon ser ut idag - hon är lika vacker som hon var förut, innan hon fastnade i drogträsket.

Här kommer en underbar låt med Whitney som jag precis har börjat lyssna på, även om den är gammal:

Jag älskar den och jag älskar hennes röst. Lyssna och njut!

Förresten har Amanda läst i tidningen att Malmö arena vill ha dit Whitney!! Fatta hur underbart det skulle vara! Jag och mamma har sagt att om Whitney någon gång kommer till Europa ska vi åka dit och se henne. Om hon kommer till Malmö skulle det ju vara helt perfekt. Problemet är väl att det verkligen inte är bestämt, antagligen har de inte ens kontaktat Whitney (eller hennes agent eller hur man nu går tillväga). Jag hoppas hoppas hoppas i alla fall hon kommer.

Städning på schemat

Godmorgon!
Ja, det är godmorgon för mig... Jag har precis avslutat en välsmakande frukost och ska snart ta itu med min lägenhet som är i kaos. Jag ska städa som en galning och dessutom tvätta... Och betala räkningar borde jag också göra. Sådana roliga saker, ni vet...

Men ikväll ska jag och Anna-Karin se "Sommaren med Göran", det ska bli kul. Jag har sett trailern och den verkar rolig.

Igår var det förresten München Hoben, det var kul, men man är inte alltför pigg idag... Nej, nu ska jag städa!

Åh nej nu har jag gjort det igen...

Nu har jag varit nere i stan med Carro och Hanna, det var väldigt kul att träffa dem igen! Jag skulle inte shoppa... Men vid det här laget vet ni ju hur jag är... Detta fick följa med mig hem:

Denna fina grön- och vitrandiga tröja från Gina Tricot (149 kr)


Denna lila tunika från H&M (149 kr)


Denna lagom stora blåa väska från Åhléns (100 kr på rea!)

Ikväll blir det film hos Anna-Karin, yeees!


SOMMARENS....

♥ bästa: fått chansen att vila upp mig.
sämsta: har känt mig ganska uttråkad, till och från. Och att jag var i princip pank hela juni och nästan hela juli (fram till den 25:e).
konsert: Markus Krunegård på Malmöfestivalen, men Thåström var också sjuuukt bra när han spelade på festivalen.
maträtt: kinamat kanske.
träning: löpning och powerwalks. Föredrar det sistnämnda men gillar att springa också.
besvikelse: att vädret inte varit så jättebra när jag varit ledig och att jag och Carro inte kunde åka karuseller på Liseberg på grund av allt folk.
fest: har inte blivit så mycket fest i sommar, men de gånger det blivit det har jag hamnat på Tivoli i Helsingborg, trots att jag nog egentligen är lite för gammal.
upplevelse: får nog bli Liseberg när jag var där med Amanda och min farmor och farfar...
besök: När Carro besökte mig i skåne - bra dagar!
film: "Hata Göteborg" - helt klart. Sett den säkert 10 gånger!
tidsfördriv: Facebook - vad annars?

inkomstkälla: sommarjobb på Orrefors Kosta Boda (alltså butik som säljer glas)
shoppingfynd: en vit blus från Cubus för 70 kronor (även om mamma och Amanda inte gillar den, så är den min favorittopp just nu). Och så gillar jag min blåa jacka som jag köpte på rea i Göteborg (199 kronor).
bok: Harry Potter (sjätte och sjunde boken)
förändring: jag klippte mig och skaffade nya glasögon
lättnad: när jag visste att jag äntligen var godkänd på sista kursen vi läste i våras
goda gärning: när jag ringde efter en ambulans eftersom en bebis inte kunde få luft på jobbet, och när jag och Amanda köpte Aluma av en hemlös man.
fesvial: Malmöfestivalen! Helsingborgsfestivalen var också kul, men den slår inte Malmö (på grund av att Malmö hade sjukt bra artister).
artist: får nog bli Thåström eftersom jag sett honom inte bara en gång, utan två gånger i  sommar, och eftersom vi haft hans nyaste skiva på i bilen hela sommaren.


Hm...nu kommer jag inte på fler frågor, men kanske kompletterar listan senare om jag skulle komma på fler punkter. Sammanfattningsvis kan jag säga att jag haft en bra sommar, även om jag varit lite uttråkad.


Segare än sirap

Säger man så förresten? Eller är det bara något jag fått för mig? I alla fall så är jag så otroligt seg! Jag hade tänkt packa upp alla väskor och påsar idag och fått min lägenhet helt i ordning? Lyckades jag? Nej. För jag är så seg. Jag har spenderat flera timmar framför datorn nu, utan at egentligen göra någonting. Kollat min mail typ hundra gånger och min facebook minst lika många gånger. Men jag har i alla fall packat upp en stor väska. Får ta lite i taget, eller hur? Kan ju inte slita ut sig så här i början av terminen. Fast jag har faktiskt en sommarlovsvecka kvar, ska njuta av den så mycket jag kan.

Nu ska jag snart krypa upp i min mjuka, rosa fåtölj och läsa lite i "Harry Potter och dödsrelikerna" (den sjunde och sista boken). Imorgon ska jag träffa Carro, Hanna och Anna-Karin. Jag längtar!

Undrar om det är söndagsfika i korridoren idag, jag orkar i alla fall inte gå. Jag är helt slut, så får vara lite asocial en gång till. Men jag ska bli duktigare på att dyka upp där än jag var på våren. Det är faktiskt trevligt att träffa sina grannar! Jag ska först bara ta reda på om det är samma tid som det har varit innan. Jag är lite feg, tänk om jag går ut där i köket och det inte är söndagsfika?! Vilken katastrof... eller inte. Men ja, jag hör ju egentligen inte hemma i det köket eftersom jag bor i lägenhet. Shit vad jag svamlar. Så sammanfattningsvis kan jag säga att jag ska börja gå på korridorsfikat igen, men inte idag.

Hej hopp.

Puh...det var nära ögat!

Jag var ute och powerwalkade i skogen, med bra musik i öronen. Det var härligt och jag hade tänkt gå åtminstone 7,5 km i skogen innan jag gick hem, men innan jag ens hade hunnit första varvet (5 km) så kände jag att jag verkligen behövde kissa och insåg att jag inte skulle kunna gå så mycket längre. Jag ville inte sätta mig i skogen, jag ville hinna hem. Så efter 5 km, halvsprang jag hemåt och det enda jag kunde tänka på var hur kissig jag var och hur långt det var hem. Jag gick förbi en annan mindre skog och när jag precis kommit ut ur den, insåg jag att jag inte skulle hinna hem. Det var verkligen kris och jag började få lite panik. Vad skulle jag ta mig till?! Jag rusade tillbaka, in i den mindre skogen och uträttade mina behov. Puuuh, vad skönt det var.

Nu ska jag röja upp här. Massor av väskor som tyvärr inte packas upp av sig själva.

Tillbaka i Linköping

Nu är jag tillbaka i min älskade lägenhet i Linköping!!! Kan inte fatta att sommaren är slut och att jag snart förväntas plugga igen... Jag längtar tills jag får träffa mina söta linköpingsvänner, det dröjer inte länge nu!!!

Mina föräldrar har kört mig upp till Linköping (tack!) och min syster följde med. Så nu ska vi kolla på film, "Den där Mary" blir det nog.

Ha det bra och inom kort kommer jag att sammanfatta sommaren 2009. Missa det inte. Haha.

Puss.

Ps. Jag har sett världens sötaste och största hund och har dessutom klappat den!


Malmöfestivalen i bilder

Här kommer lite bilder från Malmöfestivalen 2009.


Jag i köket innan avresa mot Malmö


Karoline på tåget


Vi passerade Stora Scenen där det var Rix FM-festival och såg när Mika uppträdde (figuren i vita kläder haha).


Amanda och Karoline på stället som kom att bli vår middagsplats under festivalen.


Amanda och Karoline i väntan på att Markus Krunegård skulle inta scenen.


Vid samma tillfälle...


Äntligen kom underbara Markus upp på scenen!




Det var svårt att ta bra bilder i mörkret..tyvärr.


Karoline och Amanda innan Bob Hunds spelning.


Bob Hund spelade! Thomas Öberg (sångaren) var helt galen på scen, kul.






Suddig bild jag vet... Men ni får se den ändå ;)


Karoline och Amanda hade roligt innan Thåström skulle uppträda.


Jag med!


Thåström kom upp på scenen och var sjukt bra. Publiken älskade honom (vilket ledde till att han kom in TVÅ gånger efter ordinarie låtlistan).


Efter sista låten slängde han ut sin gitarr till någon i publiken - han/hon som fångade den måste ha blivit utom sig av lycka.


Vid ett tillfälle kom han in helt fel i en låt (Kort biografi med litet testamente) så en bit in i låten, efter att ha försökt rädda situationen, utbrast han: "Nej fan förlåt" och fick börja om.


Avslutningsvis kan sägas att årets Malmöfestival har varit toppen! Nu ska jag packa inför återresan till Linköping.

Jävla kryp!

Usch vad jag hatar spindlar!! Igår när jag skulle gå och lägga mig så upptäckte jag en liten spindel i taket precis ovanför sängen. Jag kan inte sova när jag VET att det finns en spindel i rummet. Min snälla syster försökte ta ut den, men eftersom den satt i hörnet fick hon inte tag på den. Istället ramlade den ner bakom sängen. Okej, tänkte jag. Nu ser jag i alla fall inte den och den var ju inte stor, så jag kan nog sova ändå. Jag släckte lampan men sedan tände jag den igen för jag hörde att jag fick ett sms. Då såg jag ytterligare en liten spindel krypa runt i taket ovanför sängen. Amanda kom till undsättning ännu en gång och lyckades denna gång få ut den ovälkomne inkräktaren. Jag släckte och försökte sova. Men av någon anledning tände jag lampan en gång till och fick då till min fasa syn på en spindel i sängen!! Dock liten, men ändå en spindel. Jag försökte få ut den med hjälp av ett glas och ett kort men det gick inte på grund av att sängen är så mjuk. Så det var bara att ta täcket och kuddarna och bege mig till soffan. No way att jag sover med en spindel i sängen - det gör jag bara inte!

Eftersom jag hade sett en spindel springa runt på mattan i vardagsrummet på nedervåningen (där jag och min syster också har våra rum), tog jag min tillflykt till soffan på övervåningen. Det var inte så lätt att somna där eftersom ett fönster saknar persienner och det står en lyktstolpe precis utanför. Men när jag äntligen började sluma till, kom min mamma och undrade varför jag sov där.

Det slutade med att jag tog fram extrasängen, satte upp den i mitt rum och sov där. Det kröp i hela kroppen precis innan jag skulle sova, som om det vore tusentals spindlar där. Blä. Ni kanske tycker jag är löjlig, och då får ni väl tycka det... Jag hatar spindlar, jag är rädd för dem. Usch och fy.

Storstads-Hanna

I lördags var jag, Amanda och Amandas kompis Karoline i Malmö för att se Markus Krunegård som skulle spela på Malmöfestivalen. När vi gick förbi Stora Scenen höll Rix FM-festivalen på för fullt och vi såg när Sarah Dawn Finer sjöng sin "Moving on". Vi är inga stora fan av henne, men efter henne kom Mika. Det var kul! Han är bra och det var gulligt när han försökte prata svenska, han var faktiskt duktig. Han hade lärt in några meningar, men stötte på vissa svårigeter när han skulle säga ordet "radiostation".

Karoline skulle gå hem till sin faster som bor i Malmö (hon skulle sova där) och lämna väskan. På vägen mötte vi en man som frågade om vi ville köpa "Aluma" (de hemlösas tidning). Först sa jag nej, jag har inte plats i väskan (jag hade bara en liiiiten väska). Men sedan frågade Amanda om vi inte skulle köpa en ändå..Och jag sa att det borde vi nog, det är ju bra att de säljer något istället för att tigga. Så vi gick efter honom och jag sa att vi hade ångrat oss och då sa han: "det var snällt". Han fick till och med 50 kronor istället för 30 som tidningen kostar. Gud, vad man känner sig tillfreds när man gjort något sådant. Man såg att han blev glad. Jag var faktiskt och intervjuade en som jobbade på "Aluma" när jag gjorde min research till romanprojektet i trean på gymnasiet. Så det hade verkligen varit fy skam om jag inte köpt ett nummer av mannen vi mötte.

Efter vi hade lämnat av Karolines packning, begav vi oss ut på festivalområdet igen för att hitta något att äta. Jag åt Fish'n'chips, Amanda åt friterad banan och glass och Karoline åt kinamat. Därefter begav vi oss till scenen där Markus Krunegård skulle spela. Det var en ganska liten scen, men det var väldigt mysigt där. Vi fick stå längst fram och Markus var UNDERBAR! Så sjukt bra! När konserten var över sprang han förbi publiken och jag fick röra hans hand!! Jag tänkte: "Jag ska aldrig tvätta den här handen igen". Haha, men vid närmare eftertanke så verkade idén inte vara så bra trots allt.

Efter jobbet på söndagen var det åter dags att bege sig till Malmö för att se Bob Hund uppträda på Stora scenen. Först åt vi lite, det blev Kinamat. Bob Hund var bra, men sångaren var helt galen!! Herregud. Men det var kul att se. Dessvärre var vi tvungna att gå tidigare för att hinna med sista tåget hem.

Igår besökte vi en annan storstad, nämligen Göteborg. Jag och Amanda åkte dit tillsammans med vår farmor och farfar. När vi kom fram möttes vi av en chock: Liseberg öppnade inte förrän klockan tre och vi var där vid tolv i tron om att de öppnade då... Men icke. Vi gick till Nordstan och åt på Pizza Hut. Gott!! Vi var utanför Liseberg när de öppnade och så åkte vi karuseller hela kvällen. Det var kul och lagom mycket folk. Vi försökte vinna stora chokladkakor, stora chipspåsar och stora Aladdinaskar. Men vi fick nöja oss med en liten Paradis-ask och en chipspåse i vanlig storlek. Så den Paradis-asken och chipspåsen kostade alltså typ 200 kronor, haha. Men det är ju alltid kul att vinna...

De senaste dagarna har med andra ord varit toppen. Bilder kommer nog senare. Jag vet att jag ofta säger så, utlovar bilder.. och så ser ni aldrig skymten av några... Men jag ska försöka att komma ihåg att lägga upp några bilder, om de blev bra.


Ny design

Som ni ser har nu bloggen fått en ny design.. Får se om jag behåller denna, eller om jag gör någon ny eller ändrar tillbaka till den förra... Vissa saker vet jag inte hur man får bort, t.ex. hjärtat längst upp... Och längre ner på sidan står det att det är Emelie som har designat bloggen, men det är det ju inte nu längre, men det kan jag inte heller få bort. Jag kan fortfarande rekommendera Emelie för er som vill ha hjälp med bloggdesign, men denna design är helt min egen.. :)

Så, vad tycks?

Maakus



Hahaha, ni måste se detta YouTube-klipp från Morgonsoffan... Sjukt kul, enligt min mening!

Usch det regnar, jag som hade tänkt springa en runda, men det är ju inte så kul när det regnar, blä. Hoppas i alla fall att det är uppehåll ikväll när Markus Krunegård ska spela!

Se hit alla chokladälskare!

Idag läste jag en artikel i HD (Helsingborgs Dagblad) som handlade om en studie som konstaterar att choklad är bra för att förebygga hjärtsjukdomar. De som åt 50 gram choklad två eller fler gånger i veckan, löpte mindre risk att drabbas av hjärtsjukdomar än de som inte åt choklad. I artikeln stod följande mening: "Ju mer choklad desto bättre skydd" Den meningen har jag tagit fasta på... Jag älskar ju choklad. Jag tänker banne mig klippa ut artikeln och rama in den och sätta upp den på väggen... eller kanske inte. Men klippa ut den ska jag ju helt klart göra!

Så nu kan alla chokladälskare äta choklad med gott samvete - ni löper i alla fall mindre risk att drabbas av hjärtsjukdom! Ni som vill läsa artikeln, klicka här: http://hd.se/inrikes/2009/08/13/choklad-bra-foer-hjaertsjuka/



Min syster är på Malmöfestivalen, jag hade tyvärr inte råd att följa med. Istället har jag varit och hyrt film och köpt choklad (!), vilket i och för sig kostade 82 kronor, men jag sparade i alla fall en hundralapp på att inte följa med till Malmö. Men imorgon ska jag till Malmö och se Markus Krunegård ♥

Jag och min syster har kollat mycket film i sommar, eller rättare sagt, vi har alltid kollat mycket på film. Det är ett stort intresse hos mig. Och jag tycker om Amandas filmsällskap (och andras) men ibland är det skönt att hyra film och köpa godis själv. Man kan välja själv vilken film man ska hyra och man kan välja när man vill se den/dem. Jag tror jag skrev ett inlägg om det för ett tag sedan, då jag sa att jag skulle ha kvalitetstid med mig själv. Det kan man väl säga att jag ska ha ikväll också. Det låter lite bättre att säga: "Jag ska ha kvalitetstid" än "Jag ska sitta hemma, ensam och glo på film". Inte sant?

Mina stora supercoola kortlek

Igår utlovade jag ju lite bilder och eftersom jag är lite seg av mig så kommer de inte förrän nu.


Min nya stora supercoola kortlek!!


Här ser man hur stor kortet är i jämförelse med ett vanligt spelkort...

Bild på glasögonen kommer senare... Orkar inte fixa det nu.


Fyndat i Lund

Nu har jag precis kommit hem från Lund där jag träffade Lisa. Vi gick i affärer, åt glass och köttbullar. Vi var inne i butiken "Tiger" som har sjukt billiga saker. Jag köpte detta:

* En pajform som går in i min lilla ugn... Dessutom är den svart med vita prickar - jag gillar prickigt och mycket i mitt kök är prickigt.

* Ett manikyrset - nu ska jag sluta bit på naglarna!

* En ihopfällbar borste med spegel

* En spegel som förstorar upp som man kan sätta på sin vanliga badrumsspegel

* Två olika sorters hårspännen

* En ask knappnålar

* En JÄTTESTOR kortlek (bild kommer kanske sen)

* En svart äggklocka, så att jag slipper torrkoka pasta igen

Allt detta fick jag för 160 kronor!!! Sjukt billigt som sagt.... Dessutom köpte jag en liten prickig börs jag kan ha kort och pengar i när jag går ut. Jag är mycket nöjd med mina shoppingfynd. Dessutom var det mycket trevligt att träffa Lisa, som alltid! Nu ska jag köra in till Väla och hämta ut mina nya glasögon. Om ni kikar in här lite senare eller imorgon kanske ni får se mig de nya brillorna. Men jag antar att jag även i fortsättningen kommer att använda mina linser ganska mycket...

Dumma huvudvärk...

Jag ville ju springa ju... Men huvudvärken sätter stopp. Det känns som det alltid kommer någonting i vägen. Men får väl ta mig en runda imorgon istället...

Pinsamt, nyckelpigeinvasion & teater

Jag har tänkt skriva tre olika blogginläg, men eftersom det aldrig blev av, så slår jag nu ihop de planerade inläggen till ett.

Pinsamt
I fredags kväll bestämde jag mig för att ge mig ut och springa en runda. Jag sprang längs vattnet och plötsligt trampade jag ner i en håla och föll pladask. Inte nog med att jag slog knäet lite (inte alls farligt), ungefär en meter bort satt en familj och bevittnade mitt fall... Det var pinsamt och jag ville sjunka genom jorden eller nåt. Istället sprang jag snabbt därifrån.

Nyckelpigeinvasion
De senaste dagarna har varit hemska - ur nyckelpigesynpunkt, haha. Jag har aldrig i hela mitt liv sett så många nyckelpigor. De låg i drivor längs med cykelvägen och man kunde inte gå utanför dörren utan att bli attackerad av tiotals nyckelpigor. De är överallt - på kläderna, på väggarna, på vägarna, i luften, ja till och med i toalettstolen har jag hittat två stycken. Jag tycker nyckelpigor är ganska söta, men när de är så här fruktansvärt många så är det lite äckligt. Men idag var det inte lika många som för några dagar sedan.

Teater
Igår var jag, min syster, min mamma och min moster på Fredriksdalteatern. Det var roligt och vädret var fint. Vi sänkte medelåldern bland besökarna, eftersom de flesta andra var pensionärer. Framför oss satt dock en jättesöt liten pojke i 5-årsåldern och var supergullig. Han skrattade hela tiden och sa "Det var roligt" till sin mamma. Han härmade även det skådespelarna sa, framförallt svordomarna.

Nu ska jag kanske ge mig ut och springa en runda... Känner mig dock tung i huvudet så jag får se om jag orkar.

Puss.


Nya glasögon beställda

Här har det inte hänt så mycket sedan sist... Har jobbar och det märks att den stora semestern är över, kunderna är färre... Tyvärr. Igår beställde jag nya glasögon från Smarteyes, där alla glasögon kostar 995 kr - extremt billigt. Och bågarna jag valde var jättesnygga. Min syn hade dessutom inte försämrats, vilket var en positiv nyhet. Annars brukar det kännas som att synen blir sämre för varje synundersökning man gör. Men mina nya glasögon kommer att ha samma styrka som mina gamla. Nice.

Nu är jag hos min farmor och farfar och har precis ätit. Ska spela Rappakalja med dem nu! Ha det bra alla.


Långhelg med Carro

Det är inte klokt hur snabbt tiden rinner iväg. Vi är nu inne i augusti och snart är sommarlovet över. Det ska i och för sig bli riktigt skoj att komma tillbaka till Linköping och träffa alla igen. Men jag längtar mindre efter att plugga, efter att aldrig känna att man är helt ledig. Anledningen till att jag börjar detta inlägg med några ord om hur snabbt  tiden går, är att Carro har varit här i några dagar nu - och de dagarna gick (liksom alla andra dagar) vansinnigt fort. Jag ska berätta lite om de senaste dagarna, i tur och ordning.

Onsdag:
Jag och Carro möttes upp på Centralstationen i Göteborg för att besöka Liseberg. Eftersom det var strålande solsken, var vi inte ensamma om att ha kommit på denna idé. Det tog närmare en timme för oss att ens komma innanför nöjesfältets grindar och fyrtio minuter i kön till Burger King. Efter att ha intagit maten på en gräsplätt, gick vi för att köpa åkband, men det var lång kö för att göra även det. Vi såg att kön till Flumride ringlade sig uppför trappan som ligger bakom själva åkattraktionen (ni som är välbekanta med Liseberg kanske fattar vad jag menar). Det var lång kö till chokladhjulet och för att få köpa en glass. Med andra ord gick det inte att vara där, så innan vi köpte åkband bestämde vi oss för att ge upp och gå på stan istället.

Vi fikade och gick i affärer i Nordstan. Jag köpte en tröja, en klänning, en jacka (för 199 kr) och en topp (för 100 kr). Jag är mycket nöjd. Innan vi tog tåget hem, åt vi god kinabuffé.


Carro tappade halva blåbärsglass-kulan i latten.. Haha.


Latten gick tydligen att dricka ändå, men den smakade inte så gott när glassen började smälta...


Carro och jag på tåget hem.

Torsdag:
Efter att ha tagit en rejäl sovmorgon, tar jag med mig Carro till butiken där jag jobbar. Hon fick se alla glas och träffa några av mina trevliga arbetskamrater. Därefter körde vi till Väla. Jag köpte två linnen, ett par jeans och smink och Carro köpte ett par snygga byxor för bara 70 kronor! Billigt eller vad?! På kvällen hade vi myskväll. Vi såg "Hata Göteborg", "I taket lyser stjärnorna" och ett "c/o Segemyhr"-avsnitt. Jag skulle försöka övertyga Carro om att "c/o Segemyhr" inte är helt kasst, och jag tror att jag lyckades... I alla fall lite. Om inte annat så behövdes ett "c/o Segemyhr"-avsnitt för att få mina tårar att sluta rinna efter "I taket lyser stjärnorna".

Fredag:
Även fredagen inleddes med sovmorgon. Det är faktiskt skönt att sova ut. Jag brukar ogilla att sova för länge, eftersom det känns som att hela dagen försvinner. Men det är faktiskt skönt och det är väl minst lika vettigt att sova som att slösa bort timmar framför datorn. Efter frukosten såg vi på några "c/o Segemyhr"-avsnitt och sedan gick vi ner till havet för att ta ett dopp. Men det var inte alls inbjudande. Solen syntes inte till, det blåste och havet var alldeles brunt av allt sjögräs som blåst in. Så det blev bara fötterna som blev doppade. Sedan gick vi hem och bakade pizza. På kvällen gick jag, Carro och Amanda (min syster) till The Tivoli i Helsingborg. Det var sjukt bra musik och vi hade sjukt kul.

Lördag:
Behöver jag skriva att vi tog sovmorgon? Haha. Efter frukosten la vi oss ute på min altan och solade, skönt. Vi skulle iväg på en fest som började ganska tidigt, så vi hann inte ligga så länge i solen. Festen var i Helsingborg. På stadsbussen från Knutpunkten hem till de som skulle ha festen, började en kvinna bråka med busschauffören. Busschauffören hade varit tvungen att stanna på grund av några människor som gick mot röd gubbe. Då skrek kvinnan att det fanns barn på bussen och menade på att man inte kunde stanna så hastigt. Men skulle han köra på paret som hade gått rakt ut i gatan då?? Så det slutade med att busschauffören sa att hon fick anmäla honom var hon ville, men att han inte körde vidare förrän hon hade gått av. Så det var lite dramatik så där i vardagen.

Det var trevligt på själva festen. En av tjejerna som var där kände igen mig från butiken där jag jobbar. Hon hade tydligen handlat handdukar av mig. Väldigt imponerande att hon kommer ihåg ansikten så bra. Jag är själv väldigt dålig på det.

Inne i centrum mötte vi upp Karin och sedan slutade kvällen  på The Tivoli igen. Det var kul, men inte riktigt lika kul som fredagen: vi var lite trötta och musiken var inte lika bra. På bussen hem blev vi vittnen till fulla ungdomar som spydde och sjöng om vartannat. Haha.

Söndag:
Vi gick upp vid elva och åt frukost ute på altanen. Sedan körde mamma Carro till Helsingborg där hon skulle ta bussen hem till Småland. När vi lämnat av Carro åkte vi till Väla och jag hittade bland annat ett par sjukt snygga glasögon!! Det är en jättebillig butik, 995 kronor för kompletta glasögon, me like. Så ska på synundersökning på onsdag...

Nu orkar jag inte skriva mer. Men jag är vääääldigt nöjd med helgen, har varit superkul!

RSS 2.0