Pinsamt!

Jag måste berätta något pinsamt som hände mig i morse. Jag var på biblioteket i skolan och skulle sätta mig vid en dator för att skriva ut några papper. Även om det var ganska tidigt, så var det ändå en hel del folk på biblioteket. Jag sätter mig lite för snabbt, så att stolen som har hjul skjuts bakåt. Och gissa vad som händer? Jo, jag sätter mig pladask på rumpan (med en duns)!!! Alla bara tittade och någon sa: "Ojsan!". Jag ville sjunka genom jorden! Det var riktigt pinsamt och jag kände hur kinderna hettade. Menmen...sånt som händer. Det gjorde faktiskt ont också, har fortfarande ont i rumpan :P


Håkans nya skiva

Jag sitter här och lyssnar på Håkan Hellströms nya skiva som precis har dykt upp på Spotify. Jo, jag ska såklart köpa den, men jag känner att jag måste hålla i mina pengar lite nu. Jag tog ju en runda på stan igår och "råkade" göra av med en rejäl slant, usch och fy på mig. Men jag fick hem fina kläder. Jag borde göra en garderobsrensning snart, min byrå och mina garderober är fullproppade. Men jag har ju lite problem med att göra mig av med saker och ting, jag tänker jämt att man ju inte vet om man kommer få användning av dem någon dag...


På hemmaplan

Nu är jag på hemmaplan igen, har varit det i några dagar. Helgen har varit bra; i fredags kväll var jag på NH, igår var jag och shoppade i Tornby och idag har jag tvättat, pluggat, lagat mat och städat lite. Vi har ju fått ut hemtentan i implementeringskursen nu, så har jobbat lite med den idag. Den ska in nästa söndag, men jag ska ju åka till Helsingborg nästa helg så jag vill helst vara klar med den innan jag åker, vill inte behöva plugga hela helgen när jag är hemma. Det borde jag i och för sig göra ändå, med tanke på hur mycket jag ligger efter. Men jag känner mig lite mer studiemotiverad nu än jag gjort tidigare under den här terminen, får se om det håller i sig ;)

Vi hörs!

Intressant och lärorikt

Jag har nu gjort tre av fyra praktikdagar inom vuxenhabiliteringen i Kalmar. Det har varit intressant och lärorikt även om man hade önskat några dagar eller veckor till inom området. Jag och Carro har bott jättebra, vi hade turen att få hyra en tvåa till priset av en etta. Dock har vi lite störiga grannar som håller oss vakna om nätterna (i alla fall en natt).

Imorgon bär det av till Linköping efter en heldag om kognitionshjälpmedel i Oskarshamn. Ska bli skönt att komma tillbaka, även om det varit kul här i Kalmar. Borta bra, men hemma bäst, som man brukar säga. I helgen blir det mest plugg, men kanske blir det utgång på fredag och på lördag ska jag ta en tur ut till Tornby.

Mot Kalmar

Igår var jag på bio för tredje gången den här veckan, det ni! Vi såg "Himlen är oskyldigt blå", en riktigt bra film. Jag rekommenderar den, men orkar inte skriva något recension här på bloggen.

Nu har jag precis ätit frukost och ska packa det sista inför Kalmarresan. Jag och Carro ska ju göra vår vuxenhabiliteringspraktik där nu i fyra dagar. Ska bli spännande, men självklart lite nervöst. Så vid halv tre-tiden idag tuffar mitt tåg iväg mot Kalmar.

Idol

Igår var jag hos Rebecka och tittade på Idol och åt god blåbärspaj med vaniljvisp. Det var mysigt, känns som det var längesedan jag hittade på något med Bex. Annie var förresten också där, men hon stod inte ut med Idol så länge... Alla var faktiskt bra, men det var rätt att Minnah åkte ut tyckte jag. Hon har den minst speciella rösten, även om hon såklart sjunger bra. Men konkurrensen är ju ganska hård. Jag tänkte nu lista idolerna efter deras prestation just igår (inte generellt):

1. Jay - hans röst var som gjord för Nivanas "Heart shaped Box"
2. Linda - har inte gillat henne så mycket innan, men igår var hon bra.
3. Geir - han har ju en sjukt bra röst, men det är störigt att han redan är relativt etablerad i Norge eller var det nu är. Tycker tävlingen ska vara för amatörer.
4. Linnea - hennes röst passade till "Heartbeats". Men jag undrar fortfarande vad som skulle hända om hon tog i lite mer, hon har en ganska svag röst.
5. Daniel - jag gillar verkligen hans röst, men precis som juryn sa så gjorde han ju vissa misstag igår och det var synd att bakgrundsmusiken var så hög i refrängen att man knappt hörde hans fina falsett.
6. Andreas - han sjunger ju sjukt bra, men tyckte framträdandet var lite tråkigt.
7. Olle - han är bäst, men lite fel låtval igår, även om Linnros låt är bra.
8. Elin - hon är bra, men lite tråkigt igår. 
9. Alice - jag tycker hennes röst är överskattad.
10. Minnah - som sagt den minst speciella rösten, ganska slätstruket.

Vad tyckte ni? Vem var bäst/sämst?

Hämnden

Idag är jag lite bättre i axeln/nacken men knaprar ipren och smörjer med ormsalva (haha). Jag kan stå upp utan att skrika rakt ut.

Igår kväll var jag och Lisa och såg "Hämnden" på bio. Den var sjukt bra. Det var en dansk film med Mikael Persbrandt i en av huvudrollerna. Det kändes väldigt ovant att se honom som någon annan än Gunvald Larsson och i en sådan roll också. I den här filmen var han en mjuk pappa som arbetade för läkare utan gränser och som talade om att han älskade sin fd fru och sina barn och att våld inte löser några problem. Tvärtemot hur Gunvald är, kändes lite lustigt. I alla fall så handlade filmen´om Antons (Mikael Persbrandt) arbete i Afrika, om hans son Elias som blir mobbad i skolan men som finner vänskap i nyinflyttade Christian som precis har förlorat sin mamma. Vänskapen är Elias räddning, men samtidigt ställer den till med en del problem.... Den var hemskt och inte så upplyftande film, men väldigt bra och berörde en. Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ av fem möjliga. Så jag rekommenderar den starkt.

Här kan ni se trailern:


Det gör ont

Jag var trött och sträckte på mig, vred väl till på något konstigt sätt och nu kan jag knappt röra huvudet utan att det hugger till ordentligt (så att jag måste skrika) i vänster axel och i nacken. Det gör till och med ont i nacken när jag dricker, usch. Jag får väl försöka ta mig ner till stan och Apoteket och se om det finns något man kan smörja med. Hoppas iprenen jag nyss tog hjälper snart. Jag förstår inte hur jag lyckades sträcka min axel/nacke så här. Och jag som antagligen ska på bio ikväll, får väl se hur det blir med det.

Zombie

Det blir en kort uppdatering, jag är så jäkla sjukt trött att jag måste gå och lägga mig fortare än fortast. Men helgen var toppenbra, så kul att min syster var här. I fredags var vi ute på Flamman och på lördagen var det kravall. En toppenhelg!

Idag har jag varit som en zombie hela dagen... Hoppas jag är piggare imorgon. Har inget speciellt att skriva..funderar på om jag verkligen ska fortsätta blogga. Jag har ju aldrig något att skriva...

Godnatt!


Det här kommer bli en bra helg

Ser fram emot helgen, kommer bli sjuuukt kul! Amanda kommer imorgon och sedan blir det utgång på Flamman och på lördag är det kravall :) Jag ska gå och lägga mig nu, är supertrött. Imorgon ska jag fasen plugga järnet, jag har städat lägenheten nu ikväll, skönt att slippa göra det imorgon. Men att städa tar minsann på krafterna.

Köat och shoppat

Dålig uppdatering jag vet. Jag har varken haft tid eller lust att blogga... Idag har jag och Carro köat för att köpa biljetter till kravallen "Lagens änglar - White Sensation" som vi (och syster Amanda) ska gå på på lördag. Vi kom till skolan redan klockan åtta och då kan jag tala om för er att vi var först i kön (biljetterna släpptes klockan tolv). Men det var ganska mysigt, sitta där och halvplugga lite och prata. Så den här gången fick vi biljetter, yes! Kommer bli en riktigt kul helg; Flamman på fredag och kravall på lördag!

När vi hade köpt biljetterna begav vi oss ner på stan, jag la undan ett par jättesnygga vinterstövlar, köpte en för dyr tröja och åt lyxig oxfilé på Steves. Ja, jag är student. Nej, jag har inte pengar i överflöd. Och ja, jag ska hålla lite mer i pengarna framöver. Shoppingförbud it is (efter inköpet av stövlarna, hade inte tillräckligt med pengar på kontot idag).

Idag har jag faktiskt fått en del pluggat, tro det eller ej. Jag har nästan gjort klart en implementerings-uppgift.

Ikväll blir det bowling, kul! Jag ska vinna!

Tre filmer du inte får missa

Idag har det inte fungerat att gå in på min blogg, det har stått att sidan inte kunde hittas. Jag blev faktiskt riktigt orolig där ett tag, hade varit tråkigt om jag var tvungen att starta en ny blogg. Men det visade sig vara något tillfälligt fel (som för övrig höll på i några timmar), för nu fungerar det igen.

Jag tänkte tipsa er om tre bra filmer som jag har hyrt och sett denna vecka:

Så olika:
En film regisserad av Helena Bergström som handlar om en familj där mamman är Sveriges stadsminister. Ena dottern är tonåring (och uppför sig som många tonårignar gör) och den andra dottern är yngre och filmar allt som sker omkring henne. Det är väldigt svårt att beskriva vad den handlar om, men den var jättebra och mysig. Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ av fem möjliga




Remember me:
I denna dramafilm spelar snyggingen Robert Pattinson och Emelie De Ravin huvudrollerna. Den handlar om två unga människor som möts och blir förälskade, även om båda bär på sorg efter att ha förlorat människor de älskat. Väldigt sevärd och innehöll ett oväntat slut, vilket var poisitvt. Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ av fem möjliga





The last song:
En film som handlar om en tonårstjej (Ronnie) som tillsammans med sin bror ska tillbringa sommaren hos sin pappa. I början är Ronnie väldigt arg på sin pappa, så arg att hon vägrar spela piano trots att hon är mycket talangfull. Hon finner kärleken i en kille hon träffar på stranden, men allt vänds upp och ner när hon får ett fruktansvärt besked. Mot slutet av denna film rann tårarna nerför mina kinder. Jag blev riktigt berörd, sorglig men underbart bra film. Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ av fem möjliga




SE DEM!


RSS 2.0