Sjukt bra film

Jag har sett en underbar film "Remember me", så sjukt bra. Jag rekommenderar den skarpt! Skriver kanske mer om den imorgon, jag måste sova nu.

Godnatt!


Planering för dagen

Det här ska jag göra idag:

♥ Plugga, plugga, plugga. Jag ska vara så jäkla effektiv!
♥ Skicka tillbaka jackan jag beställde från Ellos.
♥ Lämna in cykeln till cykelverkstan
♥ Titta på Idol

Min mormor, morfar och moster är i stan eftersom min mormor har opererats här på sjukhuset. Jag vill så gärna träffa dem, men vågar inte på grund av min jäkla förkylning. Jag antar att min mormor har nedsatt immunförsvar efter operationen, det sista jag vill är att smitta henne. Men träffar jag min morfar som sedan ska träffa mormor kan hon ju smittas via honom. Jag borde inte smitta eftersom jag har varit förkyld så fruktansvärt länge, men vill inte ta några risker. Men skulle kanske kunna träffa min moster en stund, hon ska ju åka hem ikväll... Aja, vi får se hur det blir.

Förresten ni vet ju att jag gillar Tjuvlyssnat.nu, men den sidan uppdateras så sällan nuförtiden :(, men jag har hittat en annan rolig sida (som ni säkert redan vet om): www.felsms.com : om folk som har råkat skicka sms till fel personen... Kan ju bli lite tokigt om chefen får sms:et som är avsett för flickvännen/pojkvännen till exempel, haha.

Tomhänt

Idag var jag nere på stan efter skolan, jag tänkte att jag skulle få unna mig något i klädväg eftersom pengar faktiskt har ramlat in på kontot och framförallt försöka hitta någon snygg och bra vinterjacka. Men jag hittade (håll i er nu!) ingenting jag ville ha! Det är inte ofta det händer... Varför ska det vara så himla svårt att hitta en bra jacka?

Jag har fått punktering på cykelns bakdäck, så typiskt. Får lämna in den på cykelverkstan imorgon.

Min kofta är förresten upphittad, den hade följt med Amanda och mamma hem... lite onödigt. Men jag kommer fortfarande inte in på msn.


Skumt

1. Min nya svarta fina kofta från Gina Tricot har försvunnit spårlöst! Jag har letat igenom hela lägenheten, men den förbli borta... Koftor kan inte bara gå upp i rök, den måste ju finnas någonstans. Amanda får allt kolla hemma en gång till så att hon inte råkade få med sig den... Annars blir det att ta en tripp till Gina och införskaffa en ny.

2. Jag kan inte logga in på msn. Det står att användarnamnet eller lösenordet är ogiltigt, fastän jag är helt säker, alltså till 100 %, att jag skriver in rätt. Jag har till och med försökt ändra lösenordet, skrivit in det nya, men det står fortfarande att det är ogiltigt. Någon mer än jag som har msn-problem?

3. Hur svårt kan det vara att plugga? Vad är det med mig? Har verkligen noll diciplin... skärpning. Kanske lika bra att jag inte kommer in på msn, behöver inte fler saker som kan distrahera mig och tävla om min uppmärksamhet.

Mysigt

Nu har jag precis haft myskväll med Lovisa. Vi bakade supergod pizza, pratade (eller jag viskade på grund av min heeeesa röst) och kollade på film: "The invension of lying" och åt choklad och jordnötter. Väldigt trevligt. Men det var knappt att jag höll mig vaken under filmen, är supertrött. Nu blir det sängen och imorgon blir det relativt tidig uppstigning för att plugga effektivt. Imorgon MÅSTE jag få mycket gjort.


Kul igår

Kvällen igår var jätterolig, bra sittning och bra musik på Flamman efteråt. Jag hamnade dock på kanten på sittningen, det gör jag jämt, men det var trevliga människor runt omkring så det var ändå trevligt. Vi hade mellanfest hos mig innan vi gick ner till Flamman och dansade hela natten.

Men att gå ut när man är förkyld är ingen hit, är sjukt hes idag... :( Får vila rösten. Men jag är så klart glad att jag gick ut, det var ju så kul! :)

Ikväll blir det myskväll med några av tjejerna.


Köat förgäves, men nu är det fest!

Idag gick jag och Sandra upp tidigt för att köa till kravallbiljetter, men det slutade med att vi blev utan ändå.... bajs. Menmen det kommer fler kravaller, nästa gång ska jag börja köa ännu tidigare.

Ikväll blir det sittning på Flamman med utgång så klart. Kommer bli riktigt kul. Jag borde dock inte gå ut idag, jag är tokförkyld... grönt snor och slemklumpar i halsen. Bara så ni vet... Ni kan ju anteckna det om ni vill ;)

Men nu ska jag sminka mig och hoppa i klänningen! Pusspuss

Bokat!

Förresten glömde en viktig sak:

VI HAR BOKAT BILJETTER TILL HÅKAN HELLSTRÖMS KONSERT I LUND DEN 20 NOVEMBER! ♥ ♥

Kommer bli helt jäkla underbart! Tänk en hel kväll med bara fantastiska Håkan! :D

Gammal choklad - där går min gräns

Förlåt för dåålig uppdatering. Jag har som sagt haft besök av min mamma och syster, kul kul. Vi var och köpte ny mikro till mig i måndags, blev en likadan som jag hade innan (hade inte råd med någon annan), sedan åt vi på restaurang nere i stan. Efter det skulle jag och Amanda ha filmkväll, vi hade hyrt tre filmer och köpt choklad på Hemmakväll. Vi satte på filmen och jag öppnade chokladen (Marabou Digestive) och tog ett bett och tänkte: "Vad konstigt det smakar, det smakar inte som vanligt". Tittade på datumstämplen och upptäckte att den var ett halvår för gammal, den gick ut den 1 april!! Dååligt, vi blev ännu mer chokladsugna när det inte fanns någon choklad att tillgå. Men där går min gräns. Jag äter INTE gammal choklad. Jag kan erkänna att jag ätit Marabou non stop och inte gillat den, slängt halva i papperskorgen och sedan tagit upp chokladen dagen efter för att stilla mitt chokladsug, haha. Det låter inte så fräscht, men till mitt försvar kan jag säga att det bara låg papper i papperskorgen, inga matrester och dessutom låg chokladen kvar i förpackningen. Men gammal choklad, nej. Så igår gick vi tillbaka till butiken och så fick vi en ny. Slutet gott, allting gott.

Nu har de åkt hem och jag ska ta tag i städningen och sedan slappa framför tv:n. Borde plugga, men jag orkar helt enkelt inte.. Jag har ju blivit förkyld för TREDJE gången på rad! Ont i halsen igen, snuvig igen. USCH! Varit förkyld en månad nu, jag orkar snart inte mer.

Jag beställde en jacka från Ellos förra veckan. En jacka som såg hur snygg ut som helst på bilden och som jag spanat in under en längre period. Nu var den på rea och jag slog till. Men jag blev besviken. Färgen var en helt annan, inte blå som på bilden, utan grå. Den var för stor, men för kort i ärmarna, den verkade inte speciellt varm. Annars var det inget större fel på den, hahah. Så det blir retur på den, suck.

Förresten så måste jag ju säga något om valresultatet. Jag är INTE nöjd, fel block som vann. Men det som jag är allra minst nöjd med är att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Vill inte diskutera för mycket politik här i bloggen... 

Mot Tornby!

Nu är min kära mamma och syster här på besök och vi ska snart åka iväg till Tornby (typ köpcentrum) och införskaffa en ny mikrovågsugn till mig. Jag borde såklart plugga men... det får bli en annan gång! Pusspuss


Underbar helg!!

Jag har haft en underbart rolig helg tillsammans med Erika och Sammy. Som vi har skrattat, pratat och festat. Tänkte berätta lite mer i detalj om helgens bravader.

Fredag:
Erika och Sammy kommer med ett tåg som anländer till Linköping vid tjugo i åtta. Vi tar taxi hem eftersom nästa buss inte går förrän en halvtimme senare och vi hade ju lite bråttom eftersom vi skulle hinna äta och fixa i ordning oss innan kvällens festligheter. I taxin berättade Sammy om en unge som hade pudelfrisyr fast med plattad lugg eller nåt sånt. Det var bara det att hon utelämnade detaljen om att det var en människa med pudelfrisyr, utan sa bara: "pudel med plattad lugg". Jag säger efter ett tag: "vem plattar pälsen på en hund?" och då brister Sammy och Erika ut i ett gapskratt, jag hade ju missuppfattat hela grejen, hahahah.

När mina gäster hade lämnat sina väskor i min väska tog vi cyklarna (Sammy och Erika hade fått låna Lovisas och Amelas cyklar) ner till stan och åt på restaurang. Det var gott. Men vi fick sedan skynda oss hem för att göra oss i ordning. När vi hade sminkat oss sjöng vi Singstar och drack vin/cider.

När vi kom fram till Kårallen där kravallen skulle äga rum var kön riktigt lång, men det gick ändå ganska fort att komma in. Vi dansade, lekte med bollar som hade varit en del av ett bollhav tidigare på kvällen och hade jättekul! När Kårallen stängde blev det efterfest hos mig med Singstar och chips. Vi gick och la oss klockan sju.

Lördag:
Vi gick upp vid niotiden eftersom vi hade lite ärenden på stan innan vi skulle se när olika studentlag tävlade i dragkamp. Vi fick alltså bara sova i två timmar! Det var kul att kolla på dragkampen, även om det var lite kallt. De som tävlade i dragkampen var utklädda, många var väääldigt lättklädda. Dessutom badade de i ån, så de lär vara förkylda vid det här laget.

Vi tog en runda till på stan och av någon anledning tyckte tjejerna att de skulle köpa en present till mig. Jag fick välja ett spel till Singstar! Så gulligt av dem, blev jätteglad. Men poängterade att de verkligen inte behövde köpa någonting till mig. Det är jättemånga bra låtar på nya skivan.

Efter att ha ätit tacos och sovit lite var det dags att göra sig redo för fest igen. Vi gick till Kårallen igen. Det första vi gjorde var att beställa in sex shotar och vaskade hälften, hahaha (ni vet att rika personer numera beställer in dubbelt så mycket som de ska ha och sedan ber bartendern hälla ut hälften i vasken istället för att spruta champagne). Det händer nog inte alltför ofta i studentvärlden haha. Egentligen är det ju sjuukt onödigt, men det var så himla kul! Och visst får man göra onödiga saker ibland?

Vi dansade tills de stängde och sedan blev det efterfest hos mig igen. Och ja, med Singstar ;) Gick och la oss vid sju även denna kväll.

Söndag:
Idag har vi kollat på film, "Flickan från ovan", som verkligen kan rekommenderas, bra film! Vi har även ätit med två av Sammys kompisar som bor i Linköping. Trevligt värre även om vi var sega och trötta. Nu har flickorna åkt hem och jag sitter ensam i lägenheten. Men FAN VAD KUL VI HAFT! ♥


Trevlig helg!

Nu är det bara några timmar kvar tills mina gäster kommer. Det ska bli sååå kul! Jag hoppas bara vi kommer in... Egentligen får man egentligen bara ta in en gäst som inte är student, men jag får ju två kompisar på besök. Men det borde inte vara några problem att hitta någon i kön som kan ta in en av dem... :) Det kommer nog inte bli så mycket uppdatering i helgen, jag får berätta om helgen på söndag! :)

Ha en trevlig helg!

Ny studieteknik

Nästa vecka ska jag bli en annan student. I alla fall skaffa en lite bättre studieteknik. Eller jag ska plugga mer effektivt under en kortare period, istället för att sitta framför datorn och plugga halvhjärtat hela dagen. Jag måste få känna att jag är ledig också, annars blir jag sjukt ineffektiv och omotiverad. Så från och med måndag, efter en pluggfri och förhoppningsvis rolig helg, ska jag plugga på mer regelbundna tider. Jag ska försöka plugga 8-17 eller möjligtvis 8-18, beroende på hur mycket vi har schemalagt (allt skolarbete är alltså inräknat i de timmarna). Det är klart att det inte kommer bli så varje dag, det kommer inte att gå. Inte om jag känner mig själv rätt. Men jag ska försöka. Jag får fundera på om jag ska plugga hemma eller på HUB, kan vara skönt att lämna plugget i skolan och vara ledig när man är hemma.... Hmmm..tål att tänkas på. Jag hade ju någon period då jag pluggade väldigt mycket på biblioteket, det var ju riktigt skönt...

Nej, nu ska jag äta nåt och göra mig i ordning innan jag ska träffa Karin på stan. Tänkte också svänga inom stadsbibblan och förtidsrösta. Kramkram

Glad

Åååh jag är glad. Två kompisar, Sammy och Erika kommer hit på fredag och stannar till söndag. Vi ska gå på två studentfester (Dra't i spa't). Jag steg upp halv fem för att cykla till skolan och ställa mig i kö för biljetterna till Dra't i spa't som släpptes idag klockan åtta. Men tiden gick ändå oväntat snabbt och jag fick tag på biljetter, yes! Men nu ska jag fixa lite med tvätt och sen plugga järnet ;) Måste hinna städa lite också och träffa Karin över en fika :)

Jag ska bara...

Okeej, jag kanske förstår varför någon trodde jag var full när jag skrev inlägget om "I rymden finns inga känslor", på typ sista raden hade ganska många bokstäver fallit bort. Men det förklaras av antagligen av att jag var trött och att jag aldrig orkar korrekturläsa mina inlägg innan de publiceras.

Det är konstigt hur man kan skjuta upp pluggandet. Idag skulle jag ha pluggat hela dagen efter seminariet (som slutade tolv). Så blev det inte riktigt. Om sanningen ska fram har jag inte börjat plugga än. Jag var en runda på stan med Carro och fikade och efter det kände jag för att gå en kort promenad, och sedan skulle jag diska och fixa nåt att äta.. så nu sitter jag här och ska försöka skrapa ihop lite diciplin och motivation att öppna böckerna. Aldrig är diskning och städning så roligt som när man ska plugga, det är lite konstigt faktiskt. Jag läser ju om intressanta ämnen, men det är väl att det är ett måste som gör att man inte vill göra det. Men det är bara att ta tjuren vid hornen. Jag ska bara...... (innan jag sätter igång).

Svar på kommentar

Sufflé:
Var du full när du skrev blogginlägget?

Svar: Vem är du och varför skulle jag har varit full när jag skrev inlägget om "I rymden finns inga känslor"-filmen? Fattar ingenting :P Men nej det var jag verkligen INTE.

Uttråkad

Visst, ibland är det skönt att hyra och titta på film själv, men när man gör det på fredagkvällen och sedan på lördagkvällen också kan det blir lite tråkigt och ensamt. Men jag är ju förkyld, så det är ju verkligen bra för mig att ha tagit det lugnt hela helgen, men jag är verkligen sugen på att gå ut. Det verkar som att det blir utgång på torsdag i alla fall, ska bli skoj!

Jag har inte så mycket mer att skriva....

I rymden finns inga känslor

Igår var jag och Lisa och såg "I rymden finns inga känslor", som handlar om Simon som har Aspergers syndrom och hans bror Sam. När Simon flyttar in hos Sam dröjer det inte länge förrän Sams flickvän Frida flyttar ut på grund av att hon tröttnar på Simons alla rutiner. Då tar Simon upp jakten på "nån annan jävla tjej" som kan bli Sams nya flickvän...

Filmen är underhållande och sevärd. Martin Wallström och Bill Skarsgård spelar huvudrollerna. Hur många Skarsgårdare finns det egentligen? Och har alla skådespelartalanger. Bill dök upp som gubben i lådan och är föruom denna film aktuell i en anna som kommr på bio i oktober, "Himlen är oskyldigt blå", tror jag den heter.

Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ av fem möjliga.


Fruktansvärd film

Jag fortsätter på temat olyckor. Jag såg en så jäkla fruktansvärd film innan idag; om bilolyckor och förare som råkar köra på människor. Budskapet ska vara att man ska köra försiktigt. Men vad hjälper det när det finns andra dårar/ouppmärksamma människor ute i trafiken? Usch, knappt att man vågar sätta sig i en bil, eller knappt gå utanför dörren, efter att ha sett den här oerhört tragiska och otäcka film. Den gjorde verkligen intryck och man fick en speciell känsla i kroppen efter att ha sett den. Men jag måste varna känsliga tittare...


Otäckt

Jag var ute och gick en runda innan och när jag kom till skogen så stod det en bil mitt i vägen. Jag tänkte: "Vilket dumt ställe att parkera på", men sedan såg jag att en stor del av bilens framruta var krossad. Min första tanke då var att det hade varit en krock med en annan bil, men sedan slog det mig att om så vore fallet borde man ju se den andra bilen. Jag såg att det låg någon på andra sidan bilen med massa människor runt sig. När jag hade gått rundan i skogen så var personen borta (antagligen hämtad med ambulans), men en polisbil stod där. Jag fick syn på en cykel som låg i diket och då förstod jag att det antagligen var en cyklist som blivit påkörd!! Det bekräftades av att polisbilen en liten stund senare körde om mig, med cykeln där bak. Usch så otäckt! Hoppas verkligen inte personen blev allvarligt skadad! Men det måste ha varit en ordentlig smäll eftersom rutan var krossad.

Idag började ju Idol 2010, såg ni det? Det var flera som var ganska bra. Men jag vet inte om jag tyckte att hon som hade klätt ut sig till siamesisk tvilling skulle komma vidare.. Hon verkade ju inte direkt brinna för musiken, eftersom hon gjorde sig till åtlöje på det där sättet. Men vi får se, hon kanske är bra på slutaudition.

Första lektionen avklarad

Så, då var första lektionen i svenska avklarad. Det gick bra, även om jag var lite nervös och inte riktigt visste vad vi skulle göra. Men det verkade jättekul, och det kommer ju kännas ännu bättre när man blivit lite varm i kläderna.

Nu har jag försökt plugga lite, men det går inte så bra. Jag är för trött helt enkelt och dessutom tycker jag uppgiften är sjukt svår. Just nu håller vi på med afasi (språstörning till följd av förvärvad hjärnskada) och har fått fall som vi ska jobba med i bakgrunden. Men jag tycker som sagt det är svårt, jag hoppas det kommer kännas bättre efter onsdagens basgrupp...

Ska nog ge upp det här pluggandet och gå och lägga mig och läsa i en skönlitterär bok om en kvinna som har haft afasi (ja, det är också att plugga, eftersom vi ska ha läst en sådan bok innan nästa måndag då det är litteraturseminarium)... Godnatt.

Tröttheten har kommit ifatt mig

Puh idag börjar tröttheten komma ifatt mig, var ju ute både fredag och lördag, utan att känna mig speciellt trött, inte ens igår kväll när jag var på sconeskväll hos Lovisa var jag trött. Men idag, idag gick det knappt att öppna ögonen när klockan ringde. Jag har i alla fall sovit bra hela helgen, sååå skönt! Jag vågade till och med dricka te hos Lovisa igår kväll och jag kunde ändå sova, hurra! Men en annan sak som inte är att hurra för, är att jag kan ha åkt på en ny omgång förkylning, var nog utomhus lite för länge i lördags kväll... Ibland tänker man inte längre än näsan räcker.

Jag måste snart köpa nya glas, jag är klantigare än klantigast och har snart tagit sönder alla mina fina, prickiga glas... Ytterligare ett av dem rök nu på morgonen.... typiskt.

Nu ska jag snart iväg på föreläsning hela dagen och ikväll ska jag ha min första svenskalektion för invandrare i Röda korsets ungdomsförbunds regi. Ska bli spännande, men är lite nervös och min röst har som sagt fortfarande inte hämtat sig efter förkylningen.

Låtar jag aldrig tröttnar på





Höstens första utgång

Igår ägde höstens första utgång i Linköping rum. Det blev NH (Nationernas Hus) eftersom det var så mycket folk på favvostället Flamman. Men det var roligt på NH och musiken var faktiskt helt okej, för en gångs skull, även om den säkert hade varit bättre på Flamman...  Ikväll blir det fest och förhoppningsvis utgång igen :D

Måste försöka plugga lite innan det är dags att bege sig och titta på årets Nollympiad (tävling mellan nya studenter på Hälsouniversitetet).

En dålig och en bra nyhet

Men va fan. Mikrovågsugnen gick precis sönder, hur ska jag kunna leva utan mikro?! Jag har inte råd (eftersom CSN är så sega och inte bara kan bevilja min studiemedelsansökan) och jag har inte tid att åka ut till Tornby och köpa en ny. Dessutom hur kul är det att kånka hem en mikro när man inte har bil?! Gaah. Jag orkar inte med mer trubbel nu (vet att det är i-landsproblem, men kan vara lite frustrerande när i-landsproblemen hopar sig).

Jag har ju ansökt om att få bli kontaktperson till nån med funktionsnedsättning och idag ringde de från socialkontoret och ville kalal mig till en intervju. Så ska dit nästa torsdag, det var i alla fall en god nyhet.

Fix med nya datorn

Jag fick sova i natt, hurra. Fast det dröjde typ en timme innan jag somnade, vilket jag upplevde som lite oroväckande. Nu är det snart dags att gå och lägga sig igen, och jag hoppas verkligen jag kan sova i natt också.

Ikväll har jag startat min nya dator för första gången, den verkar bra. Jag har fört över lite dokument, foton och musik, det tar sin lilla tid. Men bara för att jag har köpt en ny dator, så har min gamla dator fungerat helt okej sedan jag beställde den nya (ta i trä, vill gärna att den här också ska leva). På tal om att leva så såg vi en stackars fågel som antagligen hade blivit påkörd av en cykel, när vi cyklade till skolan. Den låg där och kippade efter luft, stackars liten. Egentligen borde man döda den eftersom den led, men det har jag inte hjärta till... När jag cyklade hem senare var den borta, undrar om den mirakulöst nog hade tillfrisknat eller om någon hade dödat den och tagit bort den. Hoppa på det förstnämnda.

RSS 2.0