Håller i pengarna (iaf lite)

Känns som jag inte riktigt hinner med bloggen just nu. Blir bara korta, korta uppdateringar om läget. Igårkväll var det utgång på Flamman och jag hade jättekul, både på Flamman och på förfesten, en BRA kväll! Det var kul att se massa utklädda människor. Varje korridor hade sitt tema, i korridoren där jag befann mig, var det pirattema.

Var nyss nere på stan för att införskaffa en tiara till kvällens halloweenfest. Ska klä ut mig till prinsessa (eftersom jag vill få tillfälle att använda min rosa, glittriga klänning). Jag hade först tänkt köpa sådan där tiara som finns på Glitter, men när jag såg att de kostade 250 kronor så tänkte jag först slå till. Men sedan tänkte jag efter och insåg att jag inte vill lägga så mycket pengar på en grej som jag kommer att använda en gång. Så istället köpte jag ett barndiadem som såg ut som en krona för 50 kronor, lite mer min prisklass. Jag måste försöka hålla i pengarna nu när jag ska till Gran Canaria i januari. Och även om jag skulle spendera de där 250 kronorna på något onödigt så skulle jag hellre lägga dem på kläder än på en tiara. Jag är stolt över mig själv. Impulsiv som jag är, hade jag mycket väl kunnat köpa den där tiaran.

Men jag måste erkänna. Jag syndade. Jag gjorde misstaget (?) och gick in på Gina Tricot och hittade en jättesöt tröja jag bara var tvungen att ha! Den var lila och i längre modell och kostade bara 149 kronor. Bild kanske kommer upp sen när kameran är laddad.

Men nu: TENTAPLUGG!!!!!!!!!

Nu är det bokat och klart!!!



På det här hotellet kommer jag och Rebecka bo en vecka i januari, kan knappt fatta att det är sant! Jag ska åka på charterresa till solen (förhoppningsvis blir det fint väder). Bara miljöombytet ska bli sjukt skönt! Längtar som en tok.

Nej, nu ska jag börja tentaplugga, mindre kul. Men när det tar emot ska jag tänka på hur underbart det kommer bli på Gran Canaria (Maspalomas närmare bestämt).

Underbar film!

Ååååh, kollade nyss klart på filmen "Benjamin Buttons otroliga liv", så underbar! Den handlar om en man som föds som gammal (runt 80 år) men blir yngre med åren. Filmen handlar om hans liv och om hans kärlek till Daisy som i takt med att Benjamin blir yngre, åldras precis som vanliga människor gör. Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ av fem möjliga (alltså högsta möjliga betyg). SE DEN!



Nu ska jag ta itu med diskberget innan jag går och lägger mig.


Barnsliga fasoner

Var precis hemma hos Rebecka och kollade på "Bonde söker fru", mysigt mysigt. Det programmet är så underhållande tycker jag. Men jag blev nästan lite arg att alla Jannes tjejer inte hade fått möjlighet att prata med Janne ensamma - hur ska de då ha chansen att visa vilka de är?! Men det verkade i och för sig inte behövas eftersom flera av de som INTE hade gått promenad med Janne faktiskt blev inbjudna till att följa med hem till gården. Lite oväntat. Läste en artikel på Aftonbladets hemsida nyss, om att en av Jannes tjejer (eller hon har åkt ut nu, Katarina) hade sagt att om Åsa blev vald ville hon inte följa med till gården, på grund av att hon inte kom överens med Åsa. Är inte det lite barnligt? De är ju vuxna människor och borde veta att man inte kan gå ihop med alla människor, men att man ibland får stå ut med det och göra det bästa av situationen. Att hon sa så till Janne tror jag kan ha varit en bidragande faktor till att hon inte blev vald; att hon hellre åker hem än åker till gården bara för att en annan kvinna är där, visar ju på att hon inte är alltför angelägen om att vinna Jannes hjärta. Hade hon verkligen varit intresserad hade hon ju säkert struntat i Åsa och verkligen kämpat för att få vara med Janne. Men icke.

Usch jag känner mig så stressad. Snart tenta och massa sektionsarbete. Imorgon är det FUM-möte, ska bli spännande men jag känner att det kommer lite fel nu så här innan tentan. Det gör mig sjukt stressad. När ska jag hinna plugga. Och det är så mycket att läsa igenom innan mötet också, ett av dokumentet är över 30 sidor! Och jag har inte börjat tentaplugga än....!!!!! PANIK. Varför gör jag alltid samma misstag? På fredag börjar tentaplugget på riktigt.

Hur jävla svårt kan det vara?!

Hur svårt kan det vara att boka en tvättmaskin innan man använder den?! Shit, vad jag är irriterad. Var stressad för jag har så mycket att plugga, och tänkte bara slänga in tvätten i de tre maskinerna jag bokat, kom ner och såg att någon idiot har tagit två av tvättmaskinerna. Hur kul är det att stå och slösa bort 20 minuter i en jävla tvättstuga när man har hur mycket plugg som helst att ta itu med?! Men när de 20 minuterna hade gått och hans tvätt var klar öste jag bara ut den och la den ovanpå tvättmaskinerna. Han ska vara jävligt glad för att jag inte avbröt hans tvättning vid elva och bara la upp den då. Nu är den åtminstone ren. Men JAG hann inte tvätta allt jag hade tänkt tvätta och det gör mig ARG. Hur respektlöst är det inte att bara ignorera att tvättmaskinerna är bokade? Fattar han inte att han raserar hela min dagsplanering och mitt humör.  Ni kanske tycker jag överreagerar, men det är faktiskt riktigt irriterande. Dessutom har jag ont i magen, så idag är inte rätt dag att bråka med mig! Tyvärr hann han inte dyka upp innan jag gick, så jag skrev en arg lapp till honom i alla fall. Någon måtta får det vara.

Update: Han skrev i alla fall: "FÖRLÅT!" under mitt arga meddelande på lappen... Då är det lite svårt att fortsätta vara arg. I alla fall om man är jag. Jag har svårt för att vara arg på människor under någon längre tid, vilket ju i och för sig skulle kunna klassas som en positiv egenskap (?)

Godmorgon

Powerwalk avklarad, nu PLUGG hela dagen (och så ska jag tvätta om en timme) och så blir det "Bonde söker fru" ikväll :)

Farligt med vaccination??

Jag har inget kul att skriva. Har varit temadag i skolan idag - om röst såklart. Kanske intressant, men väldigt lång dag. Sedan har jag pluggat och kollat på "Andra Avenyn". Bla bla bla. Kul inlägg jag vet.

Vaccinerade mig igår och idag har jag läst massa hemska konsekvenser som det går rykten om att vaccinet kan ge, som t.ex. att bli steril, få MS och andra sjukdomar. Dessutom stod det i Aftonbladet att fem personer hade dött strax efter att de vaccinerats mot svininfluensan. Dock tillhörde alla fem riskgrupper och det är långt ifrån fastställt att deras dödsfall kan kopplas ihop med vaccineringen. I dagsläget finns det inget som tyder på det. Men usch... Nu börjar man bli lite tveksam - kanske man inte borde ha tagit vaccinationen... Om sanningen ska fram så hade jag inte ens läst speciellt mycket om det innan, jag bara tänkte att eftersom staten erbjuder vaccination och redan har vaccinerat så pass många människor, så måste det ju vara något bra. Annars skulle de ju inte vaccinera så många. Visst det råder delade meningar om huruvida man bör vaccinera sig och kanske man borde ha lyssnat på båda sidors perspektiv på saken innan man beslutade sig. Men jag vill tro att staten vill medborgarnas bästa... Aja, inte mycket att göra åt nu.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite Harry Potter. Godnatt!

Gran Canaria piggar upp

Jag har ont i armen, tog nämligen första sprutan med svininfluensavaccin idag. Det gick smidigt, behövde bara stå i kö och sedan fick man sprutan gratis. Men jag har känt mig lite trött och har som sagt ont i armen. Sedan är jag arg på mig själv för att jag knappt har pluggat någonting idag. Vad håller jag på med?! Har ju tenta snart och tentaångesten börjar komma så smått. Blä. Jag hatar tentor. Jag har verkligen inte gjort någonting vettigt på hela eftermiddagen, suttit och försökt tvinga mig själv att plugga och sett timmarna passera. Och sjungit och lyssnat på julsånger på Spotify (det fick mig att längta efter julen, hehe).

Men en sak som piggar upp mig när jag känner mig lite låg som jag gör idag, är att den 16 januari kommer jag och Bex åka till Gran Canaria (Mas Palomas för att vara exakt). Underbart. Nu har vi dessutom hittat en billig charterresa! :)

Nu SKA jag plugga en timme innan jag ger upp denna värdelösa pluggdag.

Ny vers

Nu har jag lagt till ännu en vers på dikten ("Tredje puckeln på en kamel"). Den lyder så här:

Som en dörr utan handtag
och en lampa utan ljus.
Som en fågel utan vingar
och en snigel utan hus.

Skulle säkert kunna komma på fler, men den får ju inte bli för lång.

Nu ska jag laga köttbullar (mums) och sedan blir det plugg för hela slanten.


Kul kväll!

Igår kväll, vid halv niotiden kom Karin hem till mig för att förfesta lite innan vi skulle bege oss iväg till Tentakravallen. Vi pratade, lyssnade på musik och typ en timme senare än planerat styrde vi cyklarna mot Kårallen (där kravallen skulle äga rum). Kravall är alltså en fest där man bär overall. Det var bra musik, framförallt mot slutet. Då kom två Håkan-låtar på rad, kan ni tänka er?! Först "En vän med en bil" och sedan "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Kul att det inte var det två vanligaste ("Kom igen Lena" eller "Ramlar") som spelades. Jag blev GLAD, som alltid när Håkans låtar spelas.

När kravallen stängde vid fyra (eller tre eftersom man ställde tillbaka klockan) blev det efterfest och jag och Karin kom inte hem till mig förrän vid sex. Men det var en mycket lyckad kväll! :)

Dagen idag har inte varit så effektiv som planerat, har pluggat lite...men inte så jättefokuserat. Får ta nya tag i veckan istället. Ska väl fortsätta lite nu, innan Rebecka kommer hit för att äta glass.

Puss på er.


Tredje puckeln på en kamel

Jag känner mig som en vissen blomma,
i ett pedantiskt ordnat hem.
Som ett överflödigt hål,
i väskans axelrem.

Som en nykramad snöboll,
en solig julidag.
Som den tolfte spelaren,
i ett elvamanna fotbollslag.

Jag känner mig som rinnande vatten,
i öknens hetta.
Som det irriterande regnmolnet,
som aldrig verkar lätta.

Som socker på ägget
och salt i teet.
Som den lilla, lilla byn
vars namn ingen vet.

Som vanten på foten
och strumpan på handen.
Som ett karieshål,
i den perfekt borstade tanden.

Jag känner mig som väckarklockan
som ringer tre timmar för sent.
Som diskmaskinen
som aldrig någonsin diskar rent.

Som en dörr utan handtag
och en lampa utan ljus.
Som en fågel utan vingar
och en snigel utan hus.

Som en måne på en dag
och en sol på en natt.
Som bilen med ett styre
och cykeln med en ratt.

Liksom den tredje puckeln på en kamel,
känner jag mig så jävla överflödig och fel.


Kommentar: En dikt om att känna sig överflödig, otillräcklig och fel; känslor som nog de flesta av oss känner igen. Jag blev nöjd med dikten och har fått fina kommentarer på en skrivarsida på nätet, där jag är medlem. Alltid kul att få kommentarer och det värmer i hjärtat. Kanske jag inte har tappat skrivandet helt trots allt.

 


Tack

Oj oj vad många som var nyfikna på min nya frisyr - besöksrekord (55 unika besökare)... Det kanske ni inte tycker är så mycket, men för mig är det det. Kul i alla fall... Vill passa på att tacka för alla fina kommentarer jag har fått - på Facebook och i verkligheten och inte minst Jenny och mamma (Helén) som kommenterade här på bloggen. Jag trivs i håret, men har inte riiiiktigt vant mig ännu...

Igår kväll var jag på fest hos Lisa som fyllde 24 år! Grattis grattis! Det var mycket trevligt. Jag gick dock hem redan vid tio, var trött och så skulle jag ju upp tidigt idag, så ansvarsfullt av mig, haha. Nu ska jag iväg till skolan och ikväll blir det fadderifest.

Hörs.

Nya frisyren

Godmorgon på er!

Igår klippte jag mig och jag hade ju lovat att en bild på den nya frisyren skulle komma upp här igår kväll (såvida det inte blev en katastrof). Anledningen till att bild inte kom upp igårkväll var inte att det blev en katastrof (inte enligt min mening i alla fall), utan att internet helt enkelt inte fungerade på hela kvällen. Sorry, men här får ni två bilder i alla fall:





Alltså; kort, rak page med lugg. I flera år har jag gått runt och trott att jag inte kan ha lugg, på grund av mitt lilla ansikte. Igår tog jag mod till mig och frågade frisören var hon trodde om saken. Och så blev det lugg. Jag kommer ha lite jobb i början med att få den att ligga som den ska, på grund av mina jäkla virvlar som helst vill att mitt hår ska ligga i mittbena utan lugg. Men de ska inte få som de vill!

Jag är ganska nöjd, men det tar ju ett tag innan man ha vant sig...

Presentation och rörfonation

Nu ska jag iväg på seminarium (redovisning av arbetsplatsbesöket), usch. Jag hatar muntliga presentationer, blir alltid sjukt nervös. Än så länge är nerverna lugna, men det lär vara annorlunda precis innan prestentationen... Men får fösöka tänka att det bara är klassen, som jag ändå känner hyfsat, som ska lyssna. Vad gör det om jag råkar säga något fel?

Sedan ska jag träna röst genom att blåsa i rör i vatten (rörfonationsmetoden). Ska bli mycket spännande. Sedan blir det stan; klippning och tusen ärenden.

Nu måste jag rusa. Ha en bra dag!

Stolt

Det är en stolt Hanna som sitter här och stresskriver detta blogginlägg. Jag har pluggat som en TOK idag, verkligen varit effektivt plugg HELA dagen. För en gångs skull.

08.00 - 12.30 Plugg på HUB
13.00 - 14.00 Egen röst
14.30 - 16.15 Plugg på HUB
17.00 - 18.00 Powerwalk
19.00 - 20.45 Plugg
21.00 - 21.45 "Andra Avenyn" (och åt god toast och drack gott te)
21.45 - 23.00 Plugg

Sammanlagt nio timmars och en kvarts plugg, verkligen inte illa för att vara jag.

Nu måste jag diska och försöka röja upp i köket - man skulle kunna tro att en bomb har slagit ner där. Men att diska tycker jag är helt okej faktiskt, man ser att det blir mindre och mindre disk på diskbänden och mer och mer ren disk i diskstället. Mycket roligare än att städa.

Imorgon ska jag klippa mig. Hur det blir får ni se imorgon, liten överraskning hehe. Så kika in här imorgon kväll så ska jag ha lagt ut bild... lovar (om det inte blir en katastrof, hehe).


Vanlig måndag

Dagen har bestått av två promenader (en Powerwalk och en trevlig promenad med Carro), plugg och matlagning, det blev kycklinglår med potatis och sås, riktigt gott! Jag är medveten om att jag inte skriver något intressant och dessutom läggs det upp för tok för få bilder, men jag känner att jag inte riktigt hinner engagera mig ordentligt i bloggen just nu. Jag känner mig småstressad över tentan som närmar sig med stormsteg.

Nu ska jag se på "En shopoholics bekännelser" eftersom jag råkade somna när vi kollade på den i fredags.

Inte som planerat

Jag har inte hunnit med hälften av vad jag skulle gjort idag... Jag skulle ha pluggat MASSOR, men har knappt öppnat en bok (dock har vi jobbat med arbetsplatsuppgiften), jag skulle ha lagat kyckling men även det projektet har blivit uppskjutet tills imorgon.

Nu är jag för trött för att plugga och ska gå och borsta tänderna och sedan sova.... Gå upp tidigt imorgon för att powerwalka, laga mat och plugga innan föreläsningen börjar klockan 13.15.

Puss och godnatt.

Förresten så har det kört ihop sig - den 21 november kommer en bal för studenter på Hälsouniversitetet äga rum och jag hade helt ställt in mig på att gå (och vill verkligen göra det), hur ofta får man chans att gå på bal liksom? Men min pappa fyller 50 under veckan innan den helgen och han och mamma ska resa till antingen Berlin eller Barcelona och nu har de frågat om jag och Amanda vill komma dit på helgen för att fira pappas födelsedag. Det är väl klart att jag vill fira hans födelsedag och det lutar ju åt att jag får skippa balen. Familjen är ju viktigast och att resa till Berlin eller Barcelona är ju inte fy skam. Men det är tråkigt att allt roligt jämt ska inträffa samtidigt. Men som det ser ut i dagsläget lutar det åt att jag det inte blir någon bal för min del.

Parodi på Svenska Hollywoodfruar



HAHAHAHAHAHAHAHAHA, så sjukt kul!

Utbildning & Utgång

Jag var mätt hela dagen igår efter i fredags, helt sjukt! Men jag var ändå godissugen, som vanligt. Haha. Igår var jag på utbildning till Consensus-FUM (studentkårens fullmäktige där jag ska sitta med detta läsår), det var intressant och man fick nyttig information om hur Consensus fungerar, om budgeten och om hur ett FUM-möte går till. Ska bli riktigt kul tycker jag.

Igår kväll var jag på fest hos Sandra. Det var kul, vi lekte lekar och pratade och sedan gick vi till Flamman. Det var väldigt lite folk där, men musiken var SJUKT bra!!!! De spelade bl.a. Håkan Hellström, The Ark, Mando Diao, Markus Krunegård, Lady Gaga, Katy Perry och Michael Jackson. Musiken har SÅ stor betydelse när man är ute, tycker jag. Det var ju inte så mycket folk, men tack vare musiken (och sällskapet) hade jag jättekul ändå.

Nu blir det plugg.

Ps. Det kanske blir Gran Canaria i januari, hur underbart vore inte det??! JAG VILL!


Dålig sömn = ingen powerwalk

Jag har sovit dåligt, för ovanligheten skull, jobbigt. Sådana här nätter gör mig tacksam för min annars ostörda sömn. Det kändes som att jag sov väldigt ytligt och drömde massa korta, konstiga drömmar; bl.a. om "Andra Avenyn" och i min dröm försökte Ulla slå ihjäl Hästen, men det blev tvärtom istället. Så när jag fortfarande inte hade somnat ordentligt vid tre, insåg jag att det inte skulle hinnas med någon powerwalk innan utbildningen... Tråkigt.

Jag är fortfarande mätt sedan igår...

Mysig kväll, men nu är jag MÄTT

Åh herregud, vad mätt jag är... helt sanslöst. Kan knappt stå upprätt, så obehagligt. Vi har ätit tacos, lösgodis, choklad och chips. Gott var det, men man mår ju inte så toppen just nu. Men det har varit en väldigt mysig kväll med flickorna. Vi kollade på Idol (rätt person åkte ut) och på "En shopoholics bekännelser", som jag tyvärr somnade halvvägs in i, så typiskt mig. Jag kan tydligen inte kolla på film sent på kvällen. Jag somnar ALLTID.

Nu ska jag väl diska upp och sedan sova. Får se om jag orkar ta mig upp för att gå en powerwalk innan utbildningen imorgon. Jag undrar när jag kommer att få sova ut nästa gång. Kom på att det var evigheter sedan jag sov tills jag vaknade. Hela sommaren ställde jag klockan och gick upp när den ringde.


Bokat och klart!!



Whitney kommer till Stockholm den 8 juni 2010 och jag ska vara där! Jag och min mamma ha sagt att om hon någonsin kommer till Europa, ska vi dit och se konserten. Nu kommer hon till Stockholm, Sverige, och då kan vi ju inte missa det! Det kommer bli underbart! Nu hoppas jag att inga tentor ställer till det för mig.

Plugg och restaurangbesök

Det kommer bli ett kort inlägg, som vanligt... Jag måste städa, det ser ut som en bomb har slagit ner i mitt sovrum. Idag har jag varit på basgruppsmöte och sedan jobbade min arbetsplatsbesöksgrupp hela eftermiddagen med vår PowerPoint-presentation. Även om vi jobbade på bra, så hann vi inte bli helt klara innan vi var för trötta i huvudet för att fortsätta. Så vi tar nya tag (eller de sista tagen rättare sagt) imorgon efter lunch.

Efter plugget för dagen var avklarat blev det en spontan middag på en vietnamesisk restaurang med Carro... Trevligt trevligt... :)

Jag måste inse att det börjar bli för kallt för tunna höstjackan och dags att ta på sig varmare kläder. För det är verkligen SVINkallt.


Brrrrrrrr it's cold out there

Usch vad det är kallt ute, svinkallt rent ut sagt. FY. Jag måste skaffa varmare vantar och snart åker mössan och vinterjackan fram.

Nu har jag precis kollat på "Bonde söker fru", ganska underhållande. Åt nybakade scones och drack varmt te, me like. Jag borde ha pluggat SÅ mycket mer inför morgondagens basgrupp, men jag har verkligen inte hunnit. Jag vet inte heller riktigt vad jag ska plugga på. Då sjunker motivationen ytterligare. Men jag har faktiskt inte haft tid heller, så det är inte bara motivationen som tryter.

Nu ska jag diska upp här och sedan kanske läsa lite i sista Harry Potter - boken.

Träningsdilemma

Jag vet inte hur jag ska göra med träningen framöver. Jag tycker det börjar bli lite kallt att springa nu, idag var det nästan jobbigt att andas in den kalla luften... Men samtidigt är det knappt lönt att köpa ett träningskort på Friskis, det är ju bara typ två-tre veckor kvar innan jag åker på praktik i Ängelholm... Och de kommer att bli ganska intensiva med bl.a. tentaplugg. Jag skulle kunna köpa ett kort så att jag kan träna i Skåne, men jag tvivlar på att jag kommer orka träna så mycket efter en dag på praktiken, brukar vara helt slut då... Men jag VILL ju träna. Så hur ska jag göra?! I värsta fall får det väl räcka med powerwalks i varma kläder... Någon som har något bra förslag??

Idag panerade jag torskfilé själv... Till det kokade jag potatis och spenat.. Det blev dock inte så gott som förväntat, lite smaklöst. Men jag är i alla fall stolt över mina framsteg i köket. Ni måste ha i åtanke att jag är tjejen som i de senaste två åren av mitt liv har levt på färdigmat och halvfabrikat och korv med pasta. Typ.

Pluggdag väntar

Godmorgon godmorgon!
Hoppas allt är fint med er, här är det bra. Jag är lite trött bara och inte alltför pepp på en riktig pluggdag som kommer att äga rum idag. Nu sitter jag här och äter lite frukost och ska snart ta itu med allt. Vi håller ju på att göra ett litet grupparbete nu, där vi har studerat röstanvädning och röstförutsättningar i en arbetsmiljö (vår grupp har besökt McDonald's). Utöver detta arbete som ska mynna ut i en PowerPoint-presentation har vi det vanliga vinjettplugget som denna vecka handlar om röstproblem hos barn. Men jag tänker börja lite med arbetsmiljöarbetet och sedan plugga barnröster i eftermiddag. Låter bra va?!

Ha en bra tisdag allihopa!

Tjuvlyssnat

Var inte så konversativ med språket, okej?

Karlskoga

2 tjejer och 2 killar (~15) sitter och tittar på fotbollsmatch. En av killarna tycker det är konstigt att den ena tjejen bara pratar med honom och inte med den andra killen.
Tjej 1: Mäh, vad ska jag säga till honom då?
Kille 1: Det är väl bara att starta en konversation om vad som helst.
Tjej 2 hugger snabbt: KONVERSATION? Hahaha, konSERVATION heter det! Haha…
Tjej 1: Juste! Konservation heter det!
Kille 1 (rodnar lite): Ameh, jag hade faktiskt IG i svenska…


Att ha pojkvän handlar bara om status

Pendeltåg mot Märsta, Stockholm

Tre tjejer ~17 sitter och diskuterar den enas nya pojkvän.
Tjej 1: Men är ni tillsammans nu!? Varför har du inte sagt något? Jag har inte sett någon ändrad status på Facebook!
Tjej 2: Nej, måste man ändra direkt eller?
Tjej 1: Ja, klart man måste. Du är inte ihop på riktigt förrän du ändrat status.
Tjej 3: Jag känner en tjej som var ihop med sin kille i nästan tre månader innan hon ändrade. Båda två stod liksom som singel!
Tjej 1: Men shit… är de fortfarande tillsammans då?
Tjej 3: Ja, jag tror det.
Tjej 1: Va!? Det är ju helt sjukt! Det kommer ta slut när som helst.

Tala om att Facebook har fått stor genomslagskraft, haha. Att om man är tillsammans eller inte skulle ha med vilken status man har på facebook att göra...


Rubrik, rubrik, rubrik, rubrik, rubrik och en punchline

Café, Älvsjö

En medelålders kvinna ska beställa fika åt sitt sällskap.
Kvinnan: Jag ska ha en kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe och en latte.
Biträdet: Hur många kaffe sa du att du ville ha?
Kvinnan: En kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe och en kaffe och en latte.
Biträdet: Alltså fem kaffe och en latte.
Kvinnan: Ja alltså, en kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe och en latte.
Biträdet säger surt: Nu vet jag ju inte om du hängt upp dig eller ska ha fem stycken kaffe och en latte?!
Kvinnan ser besvärad ut och tillkallar sin man.
Mannen: Vad är det som försigår?
Biträdet: Jag vet inte vad din fru vill beställa.
Kvinnan: Jag vill beställa en kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe, en kaffe och en latte.
Mannen (sympatiserar med biträdet och sänker huvudet): Vi ska ha fem stycken kaffe och en latte. Och en kanelbulle tack.

Haha, okej??

 


Ett inlägg som säger mycket...eller?

Hm...ny vecka igen. Jag har inget kul att skriva. Ska plugga och sedan kolla på film tror jag. Och försöka komma på nåt roligare att skriva här.

Matlagning & Bullbak



Jag har gjort hemlagade köttbullar för första gången i mitt liv och till råga på allt gjorde jag även eget potatismos. Mitt mål är att laga mer mat från grunden istället för att köra så mycket på halvfabrikat. Jag är ingen kock, jag är riktigt dålig i köket och jag tycker inte det är så kul och jag känner att jag inte riktigt hinner. Det känns inte så högprioriterat. Men det ska bli lite ändring på det. Det var faktiskt ganska kul att göra egna köttbullar. Kände mig duktig och goda blev de också! Jag är stolt över mig själv, haha.

Ikväll har flickorna varit här (Amela, Lovisa, Arlene och Rebecka) och bakat kanelbullar, bullar med mandelmassa i och bullar med kardemumma i. Eftersom jag var så trött så höll mig lite i bakrgrunden. Lovisa och Amela var helt underbart snälla som diskade upp efter oss också, tack ♥. Och tack även till Rebecka och Arlene för att ni kom och förgyllde kvällen ♥. Vi såg också filmen "Dumpa honom", den var underhållande, men jag lyckades tyvärr inte hålla mig vaken hela filmen...



Bex med kaveln i högsta hugg... :)

 


Imorgon kommer nog bli en intensiv dag och på något sätt ska jag väl försöka hinna med någon form av motion, springa kanske... Men när ska det finnas tid för det?! Har egen röst och sen möte med arbetsplatsgruppen (halva basgruppen som ska skriva ett arbete tillsammans).

Godnatt. Någon mer än jag som kommer sova som en stock i natt?!


Bra kväll avslutades på akuten

Igår kväll hade Cissi inflyttningsfest, det var kul! Tack så mycket för en bra fest! Sedan begav sig jag, Karin och Sandra till Flamman för att avsluta kvällen. Det var inte så bra musik generellt, men sedan kom två Håkan-låtar ("Ramlar" och "Kom igen Lena" - de vanligaste med andra ord). Efter Flamman hade stängt följde jag med Lisa och Arvid hem för att bli bjuden på toast. Men det skulle jag inte har gjort, eller jag skulle ha frågat vad brödet innehöll. Redan under de sista tuggorna började jag känna hur det kändes konstigt i munnen, som det brukar göra när jag har ätit solrosfrön.

Men det var först när jag kom hem jag på allvar började misstänka att det hade funnits solrosfrön i brödet. Jag började få riktigt ont i magen och till slut låg jag dubbelvikt i sängen och hade ont. Jag kräktes (dock inte i sängen) och då började uvula (gomseglet för de som inte är logopednördiga) svullna upp! Det kändes som att dne hängde ner i halsen och jag kunde knappt prata. Såväl tal som röst blev påverkat av svullnaden. Fy, det var riktigt obehagligt, så mamma ringde efter en ambulans som efter ett tag dök upp. Jag fick sova över på akuten och fick gå därifrån vid tolvtiden idag.

Men inget ont som inte för något gott med sig. Nu har läkaren skickat en remiss till allergicentrum - så nu ska jag ÄNTLIGEN få min allergi utredd. Läkarnas synsätt har tidigare varit (i alla fall på vårdcentralen som finns i den skånska by jag kommer ifrån) att "om jag vet vad jag är allergisk mot är det ju bara att undvika att äta det. Visst, men det kan ju faktiskt finnas andra frön som jag aldrig ätit men som jag är allergisk mot. Och jag vill aldrig mer uppleva en sådan här reaktion. Visst, det var ju inte dödligt, jag kunde ju andas, men det var riktigt obehagligt och jag blev väldigt rädd.

Här kommer lite bilder på mig innan kvällen förstördes av dumma solrosfrön.


Min outfit: klänning från Monki.


Vet att mitt hår ligger lite hursomhelst. Men jag ÄLSKAR mitt diadem från Åhléns.

Nej, nu ska jag göra lite nytta - hämta tvätten och gå och handla. Får se om jag orkar plugga. Ikväll blir det förmodligen kanelbullebak så här en vecka för sent. Men får se om jag orkar. Är lite trött efter gårdagens bravader.


Middag och 90-talsfest

Igår kväll åt vi först tacos och underbar hallonmoussetårta hos Arlene. Det var extremt gott och trevligt, tack så mycket Arlene! Efter det begav sig jag och Rebecka in till stan och till NH, där det var 90-talskväll. Det var kul, men jag kände att jag var liiite för ung för att känna igen musiken. Klart jag kände igen en hel del, men det var också mycket som jag aldrig hade hört. Vi gick därifrån vid ettiden och idag är man pigg och utvilad.

Idag blir det att städa, tvätta och ikväll blir det fest igen. Den här gången hos Cissi.

Inte så pepp på föreläsning






Igår var jag, Carro, Emma och Cissi på HG (ett studentuteställe) och där träffade vi även Lisa och hennes pojkvän Arvid. Det var vääääldigt kul och jag kom inte i säng förrän vid tre och gick upp nu vid nio för att pallra mig iväg till en föreläsning. Jag hade tänkt skippa den, men samvetet hindrade mig. Så nu slänger jag i mig lite frukost och ska snart cykla iväg mot skolan.


Idag orkade jag inte sminka mig...

Efter skolan ska jag ner till stan en sväng, sedan powerwalka och sedan städa. Och sova. Ikväll ska jag på middag hos Arlene och sedan blir det antagligen att återvända till 90-talet på NH på kvällen (de har 90-talskväll) och det vill man ju inte missa.

Ha en bra dag.


På skoj

Ska börja med att säga att det där med ölkursen mest är på skoj. Givetvis är det dumt att tvinga sig själv att dricka något man inte tycker om, men jag tycker det är kul att testa olika ölsorter för att se om det finns någon öl man kan tycka om.

Kamerasladden har kommit nu, så snart får ni se lite bilder här på bloggen igen, kul va? Nu ska jag diska, sedan blir det föreläsning.

Hörs senare.


Ölkurs

Kvällen på VilleValla (studentpuben) var trevlig (hela gårdagens plugg var dock mindre trevligt). Jag, Hanna och Carro träffades vid sex och var bland de första att inta studentpuben. Vi beställde mat (jag tog toast, som tydligen tog längst tid att göra och som dessutom var lite halvt bränd när den äntligen serverades, men den var god ändå) och öl. Men jag tycker ju inte om öl? Jag och Hanna går numera i öl-kurs hos Carro. Igår tog vi första steget och beställde vars två öl, den andra jag beställde var dock hallonöl och hade en smak som inte låg så väldigt långt bort från smaken av cider. Vi ska få ett fint diplom om vi dricker varsin öl på Cissis fest på lördag, haha.

Idag har varit en fullspäckad dag. Den inleddes med kursråd, innan det blev föreläsning och labb. Sedan var det två timmars intensivt plugg innan det var dags för utbildning till den posten jag har i sektionsstyrelsen. Det var intressant, men jag blev lite trött mot slutet.

Idag började "Bonde söker fru" - kul! Jag längtar tills min kamerasladd kommer så att jag kan lägga in lite bilder här. Min syster hade ju råkat få med sig den hem.


Godmorgon

Iväg till HUB och plugga hela dagen lång - yeah.

Står inte ut.

Sitter och tittar på "Svenska Hollywoodfruar" och gud vilka vidriga människor. "Jag lägger läppstift i varje bil så att jag inte ska bli strandsatt utan läppstift" Piiiiiiiip dagens i-landsproblem, eller vad?! Någon annan gång sa Anna Anka: "Jag förstår inte hur folk kan leva på ____ dollar om året - det är vad jag lägger på smink på en månad!" Tala om ytliga människor, det är så man mår illa. Jag tror inte jag klarar att se mer. Detta är andra gången jag ser första delen av programmet, jag står bara inte ut.

Jag tror jag ska gå och lägga mig istället...så jag kan gå upp tidigt imorgon och få lite plugg gjort. Jag skäms verkligen för att jag inte fått något plugg gjort idag... Dåligt.


Mysig avslutning på veckan och planering inför nästa

Har haft en trevlig kväll hemma hos Lisa och Arvid. Vi kollade på Zozo, åt goda popcorn (jag brukar inte vara så förtjust i popcorn) och kladdkaka som jag hade bakat. Och naturligtvis pratade vi en massa. En tråkig söndag fick ett mysigt avslut!

Imorgon är det vardag igen och jag har en del roliga planer. Kan dra dem i korthet här:

Måndag: Vara i skolan och plugga

Tisdag: Plugga och äta på VilleValla (studentpub) på kvällen

Onsdag: Skola och sedan utbildning som är relaterad till min plats i logopedsektionen

Torsdag: Skola och ev HG på kvällen... Jag hoppas verkligen det blir av!

Fredag: Kanske det blir fest, får se lite.

Lördag: Fest hos Cissi.

Söndag: Plugga om jag orkar

Sov gott allihopa!

 


Kul med dialekter (och svar på kommentarer) - uppdaterat

Anonym:
Det var Sweat (electroklubb)på NH igår. Så DJ:na var nog inte så inkompetenta ;)

Svar: Ahaa, det förklarar saken. Är det varje lördag eller hur vet man när det är? Så man kan undvika NH de dagarna :)


Ante:
knivskarpt, träffsäkert!
även undertecknad försökte under kvällens gång önska oss bättre . dj-slyngeln tittade upp från sina turntables och sa "jag spelar bara minimal ikväll". jag svarade: "kan du inte spela minimal schlager då?"

Svar: Ja, musiken var riktigt kass, det gick ju inte att dansa till den! Jag hade gärna hört schlager :) Vad innebär minimal? Tydligen var det nån speciell kväll igår..tyvärr. Förstår inte hur någon kan tycka att det där var bra.



Sven:
att gå till Sweat och förvänta sig att de spelar schlager är som att komma till Nobelmiddagen och förvänta sig en Happy Meal. DJ:na var inkompetenta vid två tillfällen, då de mixade fel, annars skötte de sitt jobb bra. har du problem med musikvalet bör du kanske undvika Sweat i framtiden. i övrigt håller jag med om att de är där för att göra dansgolvet bra för oss som dansar, vilket de också gjorde med bravur.

Svar: Grejen var ju att jag inte visste att det var Sweat och även om jag skulle vetat att det var Sweat så hade jag ingen aning om att de bara spelade den typen av musik. Det är först nu i efterhand, eftersom någon upplyste mig om det här på bloggen, att det var en speciell kväll igår när de skulle spela sådan musik. Hade jag vetat det innan hade jag verkligen inte gått dit. Och jag garanterar att jag kommer undvika Sweat i framtiden. Men visst, att kalla Dj:na inkompetenta var väl inte rätt i och med att det var en speciell kväll, men jag visste inte det när jag skrev inlägget.

Ojoj, vad inlägget väckte reaktioner... Folk brukar aldrig kommentera, men nu har jag fått tre kommentarer på ett och samma inlägg. Det är kul! Men jag kan inte låta bli att undra hur alla dessa människor som uppenbarligen var på NH samtidigt som jag igår, hittade hit till min blogg?! :)



Förresten, glömde skriva att det igår kom fram att en del ord som är självklara i min vokabulär inte är så självklara i andras. Jag använder vissa ord som tydligen är skånska. T.ex. "spink" som är samma sak som vissa kallar "sticka" och "suddi" istället för "sudd" (suddgummi) som många tydligen säger. Och så har många ett konstigt uttal på Rögle och på Ramlösa. Det är kul med dialekter. Och förresten kan man tydligen säga korvstroganoff på tre olika sätt: korvstroganoff (som de säger häromkring), korvstroganoff (som bl.a. jag säger) 0ch korvstroganoff (som Norrlands-Hanna säger, om jag fattade saken rätt?)

Inkompetenta Dj:s

Jag hade tänkt lägga in lite bilder här idag, men det sket sig. Har spenderat morgonen med att förgäves vänt upp och ner på hela lägenheten i ett försök att hitta kamerasladden. Den finns inte någonstans! Jag hatar att inte hitta saker som jag vet måste finnas någonstans. Så ni får nöja er med en vanlig tråkig uppdatering.

Igår hade Rebecka kombinerad födelsedags- och inflyttningsfest. Det var väldigt roligt! Vi åt, lekte lekar och pratade. Bland annat läste Rebecka upp en lista för de som var födda på 80-talet. Sedan gick några av oss ut på Nationernas hus (NH) nere i stan. Men guuud, vilken kass musik de spelade där. Helt sanslöst! Det var bara dunkadunkadunkadunka, i en och samma rytm hela låten igenom, utan sång. Sedan började nästa låt och lät likadan som den förra. Och när man gick upp till DJ:s för att be dem spela något annat, blev man ombedd att backa. Så jäkla dålig stil. Deras jobb är väl att se till så att gästerna har kul, att de gillar musiken, inte att de själva ska stå där och digga sin egen musik. Vid ett tillfälle kom det en låt som folk kände igen (och som hade en sångtext, dra på trissor!) så blev alla helt galna och hoppade och sjöng med. Men en liten bit in i låten tystnade musiken och snart kom det där jävla dunkandet igång igen. Såååå dåligt. Så vi gick redan vid ett, gick ner och ställde oss utanför Harrys och hörde världens bästa schlagermusik och vi önskade att vi hade gått dit ändå. Men det får bli en annan gång!

Nu ska jag springa en runda och hoppas det gör mitt dåliga humör lite bättre.

Kul igår!

Gårdagen var rolig. Efter föreläsningen mötte jag upp Karin W som pluggar till sjuksköterska och som var med i min allra första basgrupp. Vi åt god lunch på restaurang och pratade. Efter det gick jag en runda på stan innan jag begav mig hemåt för att städa.

På kvällen var det dags för fest. Förfesten var hos en tjej i klassen, Anna. Vi pratade, drack vin och kollade på Idol. Det var helt sanslöst att juryn valde Camilla som wildcard framför bl.a. Carl, Moa, Sabina, Rasmus. Camilla har ju fått MASSOR av kritik från juryn och ändå gav de henne ytterligare en chans, som hon kastade bort. Hon gjorde exakt samma sak som i torsdags - förstörde en bra låt. Och sen har tittarna mage att skicka hem Jon.

Efter att vi hade tagit stämpel på Flamman gick vi upp till mig där festen fortsatte. Det blev bl.a. Singstar, det är så kul! Sedan dansade vi på Flamman tills de stängde. Tiden gick väldigt snabbt. 

Nu ska jag försöka göra något vettigt av den här dagen, som att t.ex. plugga... 


Dissikerat grislarynx

Idag dissikerade vi struphuvuden (larynx) från grisar. Eller jag höll mig i bakgrunden och lät Louise skära, jag är ju född med tummen mitt i handen, ni vet. Dessutom tyckte jag det var ganska motbjudande. Vi fick även se struphuvudet på en död människa (som naturligtvis hade gett sin tillåtelse), det var spännande. Det var så mycket mindre än man hade tänkt sig.

Efter skolan var jag ute och gick en långpromenad, dock började regnet ösa ner när jag kommit typ halvvägs.. Mindre kul. Så promenaden blev något kortare än planerat.

Nu steker jag pannkakor som jag ska äta medan jag kollar på kvällens Idol-avsnitt.

Gud, vilket tråkigt blogginlägg detta blev, bara massa upprabblande om hur jag spenderat min dag... Suck.


RSS 2.0